İçeriğe Yönlendir

Çöp Şiş Kazzığı - Söke/AYDIN


Nihat Palolu

Recommended Posts

Ali Gök

Birçok restoranda tabiri caizse pavyon hesabı getiriyorlar adını bilmediğim yerlere girmiyorum 1 senedir 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Fırat Önal yazdı:

Aydın ortaklarda çöğ şiş yedim.  Fiyat konusu normaldi. Ama rahatsız olduğum konu dükkanlarına müşteri çekmek için arabanın önüne atlıyorlardı. Ayrıca o çöp şişi daha güzel yapabilirler. Mesela aralara koydukları yağlar hiç kızarmıyordu. Bembeyaz önümüze geliyordu. Biraz kızarması iyi olurdu. 

 

@Öner Kurukuz hocam o mekanlarda ödenen yüksek ücretler yemeğin hak ettiği ücret değil. Manzaranın, konumun ücreti.  Bence normal. Anadolu da bir dükkanın kirası ile bodrumda denize sıfır işletmenin kirası aynı değildir. 

Neden o kadar yüksek? Kira.. sıkıntı burda.. yunanistanda öyle değil fransada değil amerikada değil neden geri ülkeler rant ekınomisi?

Bunu normalmiş gibi algılamak yanlış.

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
Koray Demir yazdı:

Geçmiş olsun. Mekanın adını verin de yolumuz düşerse gitmeyelim. 

 

Tabela ile perakende satış fişi üzerindeki ünvan farklı, ticaret sicil numarası yok. Adres de bir garip mahalle ismi ve kapı numarası var.

Pos cihazının bile oraya ait olup olmadığı muamma.

  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
(düzenlendi)

Zafer Algöz anlatımı ile rahmetli Öztürk Serengil anısı var hesap üzerine bir izleyin derim. 😂 Ben seyahat esnasında kolay kolay yol kenarında mekanlarda yemek yemem yersem de yol üzeri alışveriş merkezine veya şehir merkezine girer yer çıkarım hiç olmadı bilinen marketlerden bir şey alır devam ederim hayatta en sevmediğim şey kazıklanmak. 

tarihinde O.Yücel Çetin tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
O.Yücel Çetin yazdı:

Zafer Algöz anlatımı ile rahmetli Öztürk Serengil anısı var hesap üzerine bir izleyin derim. 😂 Ben seyahat esnasında kolay kolay yol kenarında mekanlarda yemek yemem yersem de yol üzeri alışveriş merkezine veya şehir merkezine girer yer çıkarım hiç olmadı bilinen marketlerden bir şey alır devam ederim hayatta en sevmediğim şey kazıklanmak. 

 

16:50 den başlayabilirsiniz.

  • Beğen 3
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Geçen yol üstü Afyon’a girdik, Salim Usta diye bir yerde yemek yedik çarşıda hem yemek ve hizmet çok iyiyd hem de İstanbul’dan giden biri olarak hesap bana çık uygun geldi. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp

Yol ustunde bilmedigim yerde yemem cok niyetlendiysem sehir merkezine girerim yorumlara gore hareket ederim aydinda merkezde avm ugramistim fiyat makul du

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Bizde geçen Çarşamba Aydın'dan Oğuzhan'ı aldık geri dönüyoruz şurası burası derken Karesi'ye kadar geldik karnınız açıktı yol üstü üzerinde değirmen olan aynı zamanda bir un fabrikasının da adının geçtiği bir restoranda 4 kişi (ufaklik az kuru az pilav çok sever) bizde et yemeği pilav içecekler falan 500 e çıktık bize de çok fazla geldi ama yol üstü olunca ses çıkaramadık, Allah ıslah etsin [emoji2959].

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Adnan Çakır yazdı:

Bizde geçen Çarşamba Aydın'dan Oğuzhan'ı aldık geri dönüyoruz şurası burası derken Karesi'ye kadar geldik karnınız açıktı yol üstü üzerinde değirmen olan aynı zamanda bir un fabrikasının da adının geçtiği bir restoranda 4 kişi (ufaklik az kuru az pilav çok sever) bizde et yemeği pilav içecekler falan 500 e çıktık bize de çok fazla geldi ama yol üstü olunca ses çıkaramadık, Allah ıslah etsin emoji2959.png.

Tavuk dünyası porsiyonları bile 77 tl olmuş artık.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Dışarıda yemek çok pahalandı ama bu yol üstü tesisler ya da lokantalarda resmen kazık müessesesi çalışıyor. Eski usül evde yolluk yapıp, çay bahçesi tarzında bir yerde yemek lazım. Ya da yolda piknik. Bahsedilen rakamlar çok yüksek…

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
Adnan Çakır yazdı:

Bizde geçen Çarşamba Aydın'dan Oğuzhan'ı aldık geri dönüyoruz şurası burası derken Karesi'ye kadar geldik karnınız açıktı yol üstü üzerinde değirmen olan aynı zamanda bir un fabrikasının da adının geçtiği bir restoranda 4 kişi (ufaklik az kuru az pilav çok sever) bizde et yemeği pilav içecekler falan 500 e çıktık bize de çok fazla geldi ama yol üstü olunca ses çıkaramadık, Allah ıslah etsin emoji2959.png.

4 kişi 400-500 normal artık.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Mola gibi durumlarda gözleme tost vb en uygunudur.

Yahut bilinen iskender köfteci yusuf vb.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Ben çok seyahat ediyorum. Genelde bildiğim yerlerde yerim ama yeni güzergahta lokanta seçerken hep duran araba yada kamyon sayısına bakarım. Sayı fazla ise durur , yerime geçerken etraftaki masalara bakarım. Çoğunluk ne yiyorsa ondan söylerim. Şimdiye kadar pek kazık yemedim. 
 

geçen yıl antalyaya giderken , çok acıkmış rastgele biryerde durmuştum. Sac kavurma söylemiştim. Porsiyon büyük , et lezzetliydi. Ayranla birlikte 155tl yüksek hesap gelmişti. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

2 snicker ve yarım litre devam sütü ile 500 km yol giderim. 40 tl :)

  • Beğen 2
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

Uzun yıllardır yaptığım, hem buzdolabındakileri tüketmek hem ne yediğini bilmek.

Sandiviç. Peynir domates ekmek. Peynir zeytin biber ekmek. İçlerine iki turşu. Stanley de çay. On numara.

Yol kenarından yememek için elimden gelen herşeyi yaparım.

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu

Bu şerefiye işi maalesef bizde var. Standart olduğu için pizzadan örnek vereceğim. Milano da Duomonun dibinde de pizza yedim, Nice’de de, Paris’te de, Alman şehirlerinde de.  İyi mekanda da yedim. Orta halli yerde de. Fiyatlar arasında max oynama yüzdesel olarak %20 belki %25’tir. Bizde ise neredeyse %500 farkediyor.  Bizde az veya yetersiz denetiminde katkısıyla yüksek ve kolay kazanç isteği var.

Zaten parayla imtihanı çok kötü olan bir milletiz. İmkan bulunca kimse affetmiyor. Kazıkmış, hakmış filan hepsi hikaye. Bir de dolar, malzeme, çalışan maliyeti artışları kafaları iyicene yaktı. Kim kime nasıl denk getirirseye döndü mevzu. 

 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Fırat Önal yazdı:

Aydın ortaklarda çöğ şiş yedim.  Fiyat konusu normaldi. Ama rahatsız olduğum konu dükkanlarına müşteri çekmek için arabanın önüne atlıyorlardı. Ayrıca o çöp şişi daha güzel yapabilirler. Mesela aralara koydukları yağlar hiç kızarmıyordu. Bembeyaz önümüze geliyordu. Biraz kızarması iyi olurdu. 

 

@Öner Kurukuz hocam o mekanlarda ödenen yüksek ücretler yemeğin hak ettiği ücret değil. Manzaranın, konumun ücreti.  Bence normal. Anadolu da bir dükkanın kirası ile bodrumda denize sıfır işletmenin kirası aynı değildir. 

Normal değil hocam.

Bahsettiğim tarih pandemi ve uçuk fiyatların olduğu tarihler değil.

Bugün 1 lahmacun 10 tl. Muhtemelen Fethiye'de 200 tl dir.

Dükkan kirası bu kadar yüksek değildir adım gibi eminim.

Manzara desen zaten yok, çarşı içinde yol kıyısı dükkanın ne manzarası olur?

Tamamen kazıklama sevdası yüzünden bu fiyat.

Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

Yol üstünde bu durum ülkemizde resmen gelenek olmuş. "Bu adam nasıl olsa tatile çıkıyor parası da vardır bir de biz vuralım" anlayışı ile bu ülke nereye gider gerçekten zor. Yukarıda arkadaşların yazdığı gibi yol üstünde zaten bir çok AVM ve kurumsal firma var. Oralardan tercih etmek lazım. Şahsen yıl içinde sürekli İstanbul-Karamürsel-Didim-Nazilli arası yol yapıyorum ve tek durduğum yer Susurluk Belediye tesisleri yada Susurluk'tan az ileride büyük açık bir AVM'dir. Onun dışında elimden geldiği kadar durmamaya gayret ederim çünkü gerçekten insanı pişman ediyorlar. Yol üstünde bazen Karamürsel'e giderken oğlan pişmaniye istiyor. Normal marketlerde bile yarı fiyatına aldığım, hatta İstanbul'da da yarı fiyatına aldığım pişmaniye, üretim yerinde, fabrika satış yerinde 2 kat fiyata satılıyor. Sırf yol üstünde diye. Aynı marka İstanbul'da daha ucuz. Bana garip geliyor ve insanın gözünün içine baka baka yapıyorlar bunu. Söke yada Ortaklar çöp şiş olayında ise ben şahsen Aydın'da büyüyen biri olarak çok yemem. Nedenini sormayın :) 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Hamit inan

Arkadaşla iftar vakti bir yere girdik. İki az çorba söyledik. Masaya 5-6 çeşit yemek geldi. Biz söylemedik bunları dedim. Garsonlar sıkıntı yok devam dedi. Ya dedim fakir sandı deseler araba önlerinde. Neyse yedik içtik hesap dedik. Hesap yok dediler. Alacaksın parasını diye ne kadar zor etti isem adam almadı.

Meğer o akşam lokanta sahibi tüm akrabalarına lokantada iftar daveti vermiş bizide arada misafir etmişler :)

  • Beğen 6
  • Mutlu 8
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Kırkağaç akhisar üzeri kavun da almaz olduk bu tokatçı zihniyet nedeniyle

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Mehmet Göktürk yazdı:

Kırkağaç akhisar üzeri kavun da almaz olduk bu tokatçı zihniyet nedeniyle

Alanya tarafına giden olur ise, dönüş yolunda tezgahlardan muz alabilir. Kilosu 17 tl idi. Bence o kalitede bir meyve için makul.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Adana dan Ankara otoyolunda yol kenarındaki limonculardan limon almayın . Hem limon berbat hem fiyatı yüksek.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir

İşletmenin adını verin, burada konuyu okuyan herkes gerekli yorumu yazsınlar. Büyük oranda zarar eder.

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
Mehmet Göktürk yazdı:

Kırkağaç akhisar üzeri kavun da almaz olduk bu tokatçı zihniyet nedeniyle

Vatandaşın çoğu tezgahtaki boyalı dublör kavunları gerçek sanıp duruyor Hocam sahtecilik ve hilekarlık daha ürün teşhirinde başlıyor sattıkları kavunun tezgahtaki ile benzer yanı yok neredeyse.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Tecrübeli bir seyyah sayabilirim kendimi, buraya bir şeyler yazacaktım da dur yeni konu açayım.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...