İçeriğe Yönlendir

BMW 5 E39'a (1995-2003) tavsiyeler - bi-xenon/angel eye

Ahmet Kasapoğlu

Recommended Posts

Serhat Mirkelam1679652577

alla alla kımse cevap vermıyor resımlerı bır ınceleyıp cevap verırmısınız arkadaslar

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Seviye motoru farın içindedir... Kapak işini zaten anlamadım ben...

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

sağdaki farda yukarıda o yuvarlak kapağın olmaması gerçekten ilginç. aracınızın farlarından biri sonradan değiştirilmişki contalarına ve camın yapısına bakılırsa şöför tarafındaki far sonrada değiştirilerek daha yenisi takılmış gibi. demekki çok eskide ilk üretildiğinde bu ayar ya yoktu yada far içini açarak ayarlanıyordu. farın içini açmak çok kolay bence bir sökerek bakın. 4 tane vidası var zaten.

arkadaki 2 ayar vidasından biri yükseklik diğeride sağ sol ayarı için. onların bizim mercek perdesiyle ilgisi yok

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Murat Değirmenci

selamlar hepinize arkadaşlar.

aracımda kullanmakta olduğum xenon kitinin tipini çeşidini aydınlatma değerini hep merak etmişimdir.

xenon kitini e-39 kasa bmw den söküp almıştım.birtek bildiğim ampulün model kodu d2s ampul philips.

1 - ) 3 tanede yedek ampulüm var osram marka.sıfır.bunlardamı d2s ve osramları hella trafolarla kullanabilirmiyiz.???

2 - ) kullandığım kitin modeli nedir ???

3 - ) kullandığım kitin aydınlatma değeri nedir ???

arkadaşlar biraz karışık oldu ama merak ettiğim sorular bunlar cevaplarını verirseniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
Guest gknmera
selamlar hepinize arkadaşlar.

aracımda kullanmakta olduğum xenon kitinin tipini çeşidini aydınlatma değerini hep merak etmişimdir.

xenon kitini e-39 kasa bmw den söküp almıştım.birtek bildiğim ampulün model kodu d2s ampul philips.

1 - ) 3 tanede yedek ampulüm var osram marka.sıfır.bunlardamı d2s ve osramları hella trafolarla kullanabilirmiyiz.???

2 - ) kullandığım kitin modeli nedir ???

3 - ) kullandığım kitin aydınlatma değeri nedir ???

arkadaşlar biraz karışık oldu ama merak ettiğim sorular bunlar cevaplarını verirseniz sevinirim.

Şyide bu sorulara cevap vermelerı ıcın arkadaslar senın farın yanarken ve balastlarının ampullerının resımlerını koyman lazım ama ısık rengın florasan beyazı ıse 6000 dir sarımsı beyazsa 4300 dur mavı ıse 8000 dır sıtede kalvın degerlerını gosteren bır sema var bakarsan gorucen :flowers:

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

benim aracımda e39

elinizdeki kit hella marka 3. jen. xenondur.

her konuda yazdığım gibi bu konudada 5000. defa yazıyorum orjinal ampullerin değeri 4300K dır. 6000 8000 olamaaaaz.

elinizdeki osram ampulleride tabiki helle balastlarla beraber kullanabilirsiniz.

4300K xenon ampulu 3200 lümen aydınlatma değerine sahiptir.

Yorum bağlantısı
Murat Değirmenci
benim aracımda e39

elinizdeki kit hella marka 3. jen. xenondur.

her konuda yazdığım gibi bu konudada 5000. defa yazıyorum orjinal ampullerin değeri 4300K dır. 6000 8000 olamaaaaz.

elinizdeki osram ampulleride tabiki helle balastlarla beraber kullanabilirsiniz.

4300K xenon ampulu 3200 lümen aydınlatma değerine sahiptir.

bende 5000.defa sormuyorum ki arkadaşım.

cevabına teşekkürler.sağolasın aydınlandım.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
İyide bu sorulara cevap vermelerı ıcın arkadaslar senın farın yanarken ve balastlarının ampullerının resımlerını koyman lazım ama ısık rengın florasan beyazı ıse 6000 dir sarımsı beyazsa 4300 dur mavı ıse 8000 dır sıtede kalvın degerlerını gosteren bır sema var bakarsan gorucen :)

muratde'nin kastettiği xenon ampul ve balastı oem tipi yani orjinal. Xenon kit değil o nedenle kelvin falan gibi çeşitleri yok.

Xenon forumunda ampul ve balast tipleri açıklanmış durumda. Ordan da bakabilirsin, araçlarda kullanılan ampuller ve balastlar bazen değişebiliyor, görerek daha kolay ayırtedebilirsin.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

bende tam bu konuyu bulup mesaj yazıcaktım.

Bu güzel bir haber ama hella tanesini kaçtan satar bunuda merak ediyorum :)

bi tane alır parçalarız aynısından yaparıs :soshelp:

Evet asıl soruma gelirsek. Bahar geldi havalar ısınıyor. Aynı zamanda beni kışın farları açamamamdan dolayı oluşan hırsımda gittikçe arttığı için dün kafam bozuldu farları söktüm getirdim eve eski farları taktım.

Bu konunun baş sayfalarında okuyanlar hatırlayacaktır. Angel farları takınca eski farlar daha iyi aydınlatıyordu diye bir mesaj yazmıştım. Ve bu akşam dışarıya çıktım tek kelimeyle şok oldum. Angel farların aydınlatması gerçekten rezalet. Eski farları taktım aydınlatmam abartmıyorum en az 2 kat arttı. Çok zevlkli bir yol yaptım bugün. Bu durumda ne yapıcam tamamen kararsızım. 7 sayfa önce bu konuyu açarken yazdığım mesajdaki duruma geri döndüm tamamen kararsızım. Angelların görüntüsü harika kaybetmek istemiyorum. Ama eski farlarında aydınlatması çok daha güzel. Resimde koydum bakabilirsiniz far camları tertemiz kararma toz falanda yok. Sanıyorum mercekleri kötü olduğu için aydınlatma kötü yenilerde. Farları açıp bixenon merceklerle değiştirdiğimde acaba aydınlatma düzelicekmi.

Bunlar aydınlatması kötü olan yeni Angel farlar gördüğünüz gibi tertemiz

bmw02ka7.jpg

Bunlarda eski aydınlatması mükemmel farlar

bmw01ep6.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Şimdi ne eski ne yeni... Şkisini de mi açamıyoruz....

Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca

ben merceklerin kötü olduğunu düşünmüyorum,üzerindeki farlar hella uzakdoğu mercek koyacak değil,büyük ihtimalle sadec kısa için hella mercek fakat kafama takılan bişi oldu,eski farlardaki mercek çapı ile angelların mercek çapını dikkat ettinmi?bariz şeklide eskifarlarında mercek oldukça çapı küçük.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bahsettiğin durum ilginç. Psikolojik olarak etkilenmediğinden emin misin ? Daha yeni model farın optiğinin daha iyi olması lazım mantıken. Bunu anlamanın en iyi yolu her iki farın ışık desenini 25 metredeki bir duvarda lüksmetreyle ölçmek. Yolun neresine ne kadar ışık veriyor ordan anlaşılır. Ya da hiç uğraşılmaz hella bi-xenonları koyar devam edersin. Bu farlar açılmıyodu di mi :) hadi bakalım maceraya gel.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu
(düzenlendi)
Şimdi ne eski ne yeni... İkisini de mi açamıyoruz....

eski farları mükemmel şekilde açıyoruz. üstte altta 2 tırnak var onları elle açınca far ortadan ikiye kendisi açılıyo direk. sök tak şekilde yani.Ama yeniler dökme kalorifer peteği gibi. kıpırdamıyo bile

ben merceklerin kötü olduğunu düşünmüyorum,üzerindeki farlar hella uzakdoğu mercek koyacak değil,büyük ihtimalle sadec kısa için hella mercek fakat kafama takılan bişi oldu,eski farlardaki mercek çapı ile angelların mercek çapını dikkat ettinmi?bariz şeklide eskifarlarında mercek oldukça çapı küçük.

Yeni farda kullanılan merceklerde Hella markası görünüyor zaten dediğin gibi far hella. Boyuta gelirsek eski ile yeninin çapı çok farklı değil resimde biraz öyle görünüyo çünkü eski farda mercek önüne bir cam daha koymuşlar arkada olduğu için mercek küçük görünüyor. Eski farın iyi aydınlatmasının sebebide bu bence. O parabolic cam mercek etrafından çıkan ışığıda yola çok güzel dağıtıyor.

Bahsettiğin durum ilginç. Psikolojik olarak etkilenmediğinden emin misin ? Daha yeni model farın optiğinin daha iyi olması lazım mantıken. Bunu anlamanın en iyi yolu her iki farın ışık desenini 25 metredeki bir duvarda lüksmetreyle ölçmek. Yolun neresine ne kadar ışık veriyor ordan anlaşılır. Ya da hiç uğraşılmaz hella bi-xenonları koyar devam edersin. Bu farlar açılmıyodu di mi :) hadi bakalım maceraya gel.

Psikolojik olmadığından eminim çünkü farları değiştirirken önce sağ eski farı taktım farları bi yaktım duvardaki desenden aradaki farkı görünce ilk şaşkınlığımı yaşadım. Foto makine yoktu yanımda çekemedim malesef. Zaten asıl kanıtta akşam arabaya bindim farları yaktım babam direk farlarımı değiştirdin diye sordu :soshelp:

Evet kesinlikle maceraya başladım. Bugün teyzeme gidip onun fırına baktım ama onada girmedi farlar. Benim fırınada tam girmiyordu belki o yüzden ısıtamadım diye düşünmüştüm. Hava üfleyen tabancalardan alıyım diyorum ama onlada fazla kaçırdımı direk yamulur ısıttığım nokta ayrıca bi kenarı ısıtırken diğer taraf soğuyor hava üfleme tabancasıyla. En güzeli dev boy bi fırın bulmak.

tarihinde BuTcHeR tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest gknmera

farlar ıyı duruo valla ne sorunu varsa coz gule gule kullan hayırlı olsun :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
(düzenlendi)

Eski farlara angel takalım... :) Ama ben olsam kesinlikle bir fara yenilmez ve farı keserdim...

tarihinde Mehmet Ozyurek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Karşılaştırmak lazım.

Angel takmak mı zor ?

Mercek takmak mı zor ?

Her durumda bi-xenon istiyor musun ?

Angel farları çöpe atamayacağına göre açmaya çalışman daha iyi olur, fırını boşver, bi tane ısı tabancası al bence, farın dış plastikleri oldukça dayanıklıdır. Kesilmesine sıcak bakmıyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Kapatıldığı bi nokta varsa -birleşim- mutlaka ordan açılması gerekir bir şekilde diye düşünüyorum.

Kapatıldığı bir nokta varda.. Şyi kapatmışlar... :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

Angel farların mercekleri zaten kötü onları kesinlikle bixenon ile değiştiririm.

Eski farlara angel takmakta neredeyse imkansız çünkü plastikten yapılma ucunda led olan angelları sevmiyorum. hiçbiri bmw nin orjinal fiberoptik kablolu angelları gibi durmuyor. Ben bi ısı tabancası ilede deniyim. Sonuçta ne kadar sağlamda olsa aradaki silikon heralde farın kendisinden daha önce erimeye başlayacaktır diye düşünüyorum. Yarın imkanım olursa denicem bakalım akşama sonucu yazarım.

Yorum bağlantısı
Uras Tos

ısı tabancası... üçgen peynirden sonraki en büyük icat.

sürekli aynı yere tutup plastiği gevretmedğin sürece problem olmuyor, fırından çok daha etkili :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu
(düzenlendi)

Evet arkadaşlar sonucu merakla beklediğinizi biliyorum :)Bugün son bir şans daha verdim fırına attım 175 derecede 10 dakikadan fazla beklettim artık ev plastik kokmaya başladı. Hemen çıkarıp daldım fara ama nafile. Silikondan bir parça koparabildim ve yakından görmenizi isterdim bildiğiniz ev pencerelerinin lastik contasından farkı yok. yani silikondan ziyade conta tarzı bi halde.E artık yeter diyerekten aldım elime dremeli Kız gibi farı doğradım ;)

Resimde gördüğünüz gibi arkadan projektörün çıkabileceği bir parçayı önce kalemle çizdim sonra dremel kullanarak doğradım.

1002788jm4.jpg

Bu resimde kestiğim parçayı öylesine yerine oturtup çektim. Bu haliyle bile direk yerine oturuyor. Oturduğu yerlere sista siyah cam silikonuyla güzelce doldurursam sorunsuz olur diye düşünüyorum. Aslında yapıştırabilirimde henüz karar vermedim.

1002789nw2.jpg

Fardan çıkardığım projektörün haline bir bakın. Foto makinenin flaşı bile parlamadı iç kısmında düşünün artık. Bu kadar nasıl islenmiş anlamadım. Aydınlatmanın neden rezil olduğu anlaşıldı.

1002790tl7.jpg

Buda yeni makine :shok: Hella Bi-xenon. Resimde görünen perde ayar kısmını (beyaz plastiğin olduğu) çıkarmak zorunda kaldım. İçeride yükseklik motoruna denk geldi.

1002791ah3.jpg

Merceklerin ikiside hella olunca hiç zorlanmadan vida deliklerine cuk diye oturdu.

1002792ki4.jpg

Parçayı keserken içerisi baya tozlandı. Şimdi tozları temizleyip merceği monte edicem. Ama hepsinden önce farın sağ sol ayarını sağlayan kırık plastiği tamir etmem lazım.

tarihinde BuTcHeR tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

Evveeet sonunda farların ikisinide tamamladım. kestiğim parçalar adeta kapak gibi çok güzel şekilde yerine oturdu. Daha önceleri mercek modifiyesinde kullandığım ısıya dayanıklı karıştırmalı yapıştırıcı ilede bir güzel kestiğim çizgi üzerinden yapıştırdım.

Bütün işlem 4 5 saat falan sürdü. Bu kadar kolay olucağını bilsem gerçekten far camını açmayla uğraşmazdım çünkü çok daha rahat oldu. far camını açmak kolay bile olsa silikonu temizle sonra iyice su girmicek şekilde silikonla kapat falan derken daha uzun sürüyor. Resmen farın arkasında kapak varmış gibi hallettim. Bakalım takınca nasıl olucak.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Eline sağlık....

Geç kalmış bir uygulamada idi.. Şnşallah yeni sorunlarla karşılaşmazsın...

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

Montajı tamamen bitirdim.

1002793jc7.jpg

Kestiğim yerlerden kuvvetli yapıştırıcı ile geçtim. Zorlama testinide yaptım gayet mükemmel oldu.

1002794xe6.jpg

Körüğün orta kısmındaki yükselti biraz sorun yaratıcak gibi. Araca monte ederken biraz kesmem gerekicek sanırım.

1002795or3.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Farların bi-xenonlarla harika olucak :shok: Hella olması da montajı kolaylaştırmış, duvar resimlerini gönderirsin artık.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

Herkese teşekkürler.

Eski mercekler ile yeni taktıklarımın farkını görmek için evde masanın üstüne koyup duvara çevirerek resim çektim. yaklaşık 3 metreden yani. Bilin bakalım hangisi söktüğüm projektör. Hangisi yeni taktığım :shok:

Ama bu aradaki farka bakarak genede şu an arabada takılı eski tip farların çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

1002799ph9.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...