İçeriğe Yönlendir

BMW 5 E39'a (1995-2003) tavsiyeler - bi-xenon/angel eye

Ahmet Kasapoğlu

Recommended Posts

Ahmet Kasapoğlu

evet kesilicek noktalar en geniş olucak şekilde vede esneterek kapak şeklinde olucak şekilde çok iyi ayarlamam lazım. onu hallederim ama benim çekindiğim nokta içerdeki fiber optik kablolar yarım cm çapında 4 adet kalın fiberoptik kablo farın içinde dolaşıyor angellardan duya kadar. onlara denk geldimi farlar çöpe :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

Ya ben kesmekten vazgeçtim.

Bugün iyice inceledim farı projektörün arka çıkıcağı kısımın sağında park duyu ve motor var bitişik olarak. sol tarafındada sinyal duyu ve en önemlisi far tırnağı var gene bitişik olarak. bu parçaların hiçbiri kesilirken yerinden çıkmaz tekrar sağlıklı oturmaz diye düşünüyorum. hatta üst kısımdada elle yükseklik ayar vidası var ki orayıda kesemem. tek kesilebilir yanı alt kısmı oluyor fakat ordanda fiber kablolar geçiyor. onlara zarar vermeden kessem bile o kablolar orda durduğu sürece çıkarmak çok zor olucak. birde bunlara ek olarak projektörü monte etmek için kullanılan civataları açmam neredeyse imkansız çünkü tam karşıdan bakarken görünmüyorlar. farın içine giripte yay şekli yaparak o somunları açıcak bir alet varmıdır bilmem.

en iyisi şimdilik takıyım bir süre sonra belki aklımıza birşey gelir tekrar sökerim.

şimdilik bu haline 2 diadem sinyal ampülü 2 de night breaker yeter :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

şimdi aşağıdan geliyorum. farın bütün vida yerleri falan eskisiyle aynı iyi güzelde madem bunu böyle uyucak şekilde yaptınız niye bütün soketler farklı anlamadım ya. sadece uzun far soketi direk takıldı. park sinyal hepsinin soketi farklı ve birbirinden çok alakasız. şimdi soket çevirici yapıcam 2 saat :)

bide sağ farda park lambası duyunun tam arkasına klima gazı ekleme borusu sanırım o denk geliyo metal. yani park lambasını değiştirmek için farı sökmem gerekiyor. hatta ben parkları takmadan takmıştım şimdi onun için bida sökücem farı.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Ya sen baştan benim dediğim yapsan tırmalamayacaktın böyle :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu
Ya sen baştan benim dediğim yapsan tırmalamayacaktın böyle :)

hakkaten öyle birde başka birşey söyliyim şimdi eski farı getirdim yukarı onda plasktik tırnakları elinizle açınca cam direk öne geliyo :D

yani ısıtmaya bile gerek olmadan tırnakları açarak camı çıkabiliyo.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
hakkaten öyle birde başka birşey söyliyim şimdi eski farı getirdim yukarı onda plasktik tırnakları elinizle açınca cam direk öne geliyo :)

yani ısıtmaya bile gerek olmadan tırnakları açarak camı çıkabiliyo.

Hella "içinde balık yüzüyo" diye çok şikayet almış o yüzden makyajlı kasada asla açılmayacak bir far yapmış demek ki :D

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

Bu arada bugün farkettiğim ilginç bir durumu ve arabanın harika bir özelliğini anlatmak istiyorum.

ilginç olan sokakta dolaşırken farkettim selektör yaptığım zaman yada uzunları yaktığım zaman far motorları hafif yukarı kalkarak farların azda olsa yukarı bakmasını sağlıyor. hatta duvarda denedim tam olarak bi arabanın arkasına denk gelen kesilme çizgisi uzunları yakınca biraz yukarı kalkarak sürücü aynasına denk geliyor. yani uzaklarda tabelalarda değil ama önünüzdeki araçların üzerinde bixenon etkisini yaratmış oluyor.

diğer özellikte park lambasına soket yaparken ampul takmadan tabi arabayı çalıştırıp parkları yaktım araç park lambası patlak uyarısı verdi ve arkasından birde baktımki sağ sinyal kısıp bir şekilde yanıyor. yani park lambası patladığı zaman araç sağ sinyal lambasına 6volt civarı bir voltaj vererek park lambası görevi görmesini sağlıyor

1002210nm1.jpg

1002214xj9.jpg

Buradada emektar Laguna ve tek gözlü canavar :)

1002207bz1.jpg

Yorum bağlantısı
Can Ekin

ehh hayırlı olsun :)

ne diyelim :D

böylede güzel üzerindeki farlarında aydınlatması güzelmiş zaten..

bi-xenonda bu seferlik yada şimdilik eksik olsun :)

iyi günlerde kullan :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

Klima gaz borusu park lambasının duyunun çıkmasını engelliyor.

1002220fd6.jpg

Park soketi uymayınca yeni farın park giriş soketiyle arabanın park soket çıkışı arasına benim kablo yapmam gerekti. Bilgisayarın güç kaynağı kablolarından kullandım soketi tam olarak oturdu.

1002222kj3.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Güzel bişeyler çıkıcak hadi hayırlısı,

D2S'in kırmızı soketi öyle dışarda mı duruyor, etrafındaki lastik çok sıkı herhalde ?

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu
ugraştıgına deyiyor yalnız :)

M5 ön-arka tampon alırsan birde bu kasa tadından yenmez :D

evt çok istiyorum ama baya para istiyolar çıkmasınada boyamasıyla falan 800 900 ytl buluyo ön arka. inş ilerde yaparım onuda.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu
Güzel bişeyler çıkıcak hadi hayırlısı,

D2S'in kırmızı soketi öyle dışarda mı duruyor, etrafındaki lastik çok sıkı herhalde ?

evt eski fardada o şekildeydi bundada öyle. ampulu taktıktan sonra lastik körük sıkıca oturuyor yerine ondan sonrada soketi araya sokup çevirerek takılıyor. hiç boşluk kalmıyor.

şu anda tek sorun sinyal duyunda gibi o da uymadı eskisiyle ve onun soketini uydurma şansım yok eskisinin soketinin içi iğneli yenisi yatay girişli yani yapabilmek için kesmem lazım arabanın kablosunu onuda istemiyorum.

öle ampulü içeri dooru ittirdim gayet güzel yanıyo ama arada boşluk kaldı tabi.

Yorum bağlantısı
Sercan Keklik
evt çok istiyorum ama baya para istiyolar çıkmasınada boyamasıyla falan 800 900 ytl buluyo ön arka. inş ilerde yaparım onuda.

bi tanıdıgımda 1 takım olması lazım.. Sorarım istersen

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

valla iyi olur ama bu aralar imkanı yok ne kadar ucuz bile olsa :) önce arka ledli stoplar var zaten.

bu arada halojen bölümüne bir konu açtım diademle ilgili bir bakarsınız

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu
(düzenlendi)

bugün sol farıda taktım. yerine oturtmak baya zor oldu. kısa soketini bulduğum için taktım. fakat angel için park lambası duyunu hiçbiyerde bulamıyorum.

elinde fazla olan varsa bana gönderebilirmi :D

celis-source-01.jpg

tarihinde BuTcHeR tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

Evet uzun uğraşlardan sonra park duyunu alabildim. Uzun farın duyunuda buldum ama daha elime geçmedi geçtiği zaman uzunlarada night breaker ları takıcam.

angel duyunu akşam taktım resimler gece çekimi. gündüz görüntüsünüde yrn koyarım.

1002251ww4.jpg

1002244sl8.jpg

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

ona birtürlü karar veremedim dediğiniz gibi şeffafta olmadığı için çok göz almadan güzel bir görüntü oluşturuyor fakat elimdeki kit 4.gen sislere takınca ateşleyiciler hem fazlalık yapıcak hemde su yüzünden yalıtmam falan lazım. bir türlü karar veremedim.

boşta duran cool blue ampullerimi takıcam şimdilik ama xenonda yapabilirim.

Yorum bağlantısı
Sercan Keklik
balastlar dayanıklı ama ateşleyiciler değil malesef :)

hım.. HID kitlerde yok o ateşleyiciler ama? sizin sislere d2s, d2r,d2 türü ampul takılmıyor bildigim kadarıyla o yüzden ateşleyici ile işiniz yok diye düşünüyorum? :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

bugün night breakerları taktım uzunlara. gerçekten ciddi derecede fark etti. çok daha aydınlık.

resimi telefonla çekmek zorunda kaldım bozuk çıktı tabiki ama aradaki renk ve şiddet farkı azda olsa fark edilebiliyor

resimde sağ taraf night breaker. sol taraf standart halojen.

grnt062je1.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...