İçeriğe Yönlendir

TüvTürk 2012 yılı araç muayene kusur tablosu


Mahmut Akbulut

Recommended Posts

Mahmut Akbulut

Ben geçen senede bu senede xenonleri sökmeden gittim sadece otomatik eğim sensörleri yok diye ağır kusur yazdılar(far yıkama ile ilgili birşey yazmadı) Cuma günü orjinal farları takıp gidicem yine.

Far ayarı bozuk olan geçiyor(aşırı göz alıyor) bizim mercekli farlar hiç göz almıyor ama geçemiyoruz sinir oluyorum.

TÜV ün doğduğu şehir olan Almanya da modifiye veya tuning tarzı uygulamaları inceleyen yönlendiren ve onaylayan özel bir yapı varmış orada yaşayan yeğenim in beyanı bu şekilde , izinsiz ve kontrolsüz hiç bir uygulama trafikte elini kolunu sallayarak gezemiyor.Bu tarz uygulamaların olduğu yerlerde çakma modifiye yapılamadığı için kullanılan mod ürünleri kaliteli ve sertifikalı.Vatandaş ta çok duyarlı rahatsız edici bir uygulama varsa hemen ilgili yerlere şikayet ediyor , iş yine dönüp dolaşıp eğitime dayanıyor , eğitim şart...

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Mahmut bu eğitimi amerikanyadakilerede vermek lazım diyeceğim ama adamların modifiyesi kaliteli.Bence konu modifiye ile ilğili değil.Eğitim olayı dolaylı olarak bu işin içine giriyor.Çakma xenonlu farı geçiren arkadaş mercekli xenonu bunun şusu yok deyip bırakıyorsa bu konuda ben bu arkadaşın kural ihlali yaptığını düşünüyorum.Eğitim bir tarafa yaptığı işin ciddiyetini önemsemeyiş olması yada ayrımcılık vesaire kavramlarının işin içine sokulması bir tarafa diyorum.

Bahsettiğin yerdeki o işletmelerdeki ciddiyetin bizdeki aynı yere bağlı olan kurunmlardada olamsını çok isterim.Fakat bundan önce o yerdeki maddi boyut ve kural düzeninin aksmadan olmasını bu yerlerde olması şartıylada bunu isterim.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

TUV olması gerekeni yapıyor. Artık farları da ayarlatıp gidiyor insanlar. İstanbul dışında bu kadar özenilmiyor olabilir onu bilemem. Artık eskisi kadar çok çakma xenonlu araç da görmüyorum trafikte. Bu gelişmedeki en büyük pay bizleriz.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benim gittiğimde de sadece otomatik eğimi yazmışlardı.. far yıkamaya bakmadılar bile..

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

ben gittiğimde de far yıkamaya hiç bakmadılar bile hatta ilk gittiğimde çalışmıyordu,halojendeydi bakmadılar...valla bir de Ankara demetevler,sincan,keçiören taraflarına gelin çakma xenon nasıl oluyormuş görün :D çeşit çeşit, adım başı,kımızısı, moru, pembesi... en kaliteli xenon 8000Kdan başlıyor adamlarda,K değeri arttıkça daha iyi aydınlattığını sanıyorlar adamlar... :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...