İçeriğe Yönlendir

Sinyal ledlerinde yanıp sönme hızını düzeltme


Erkan Kahya

Recommended Posts

Rasim Soyluturk

Abi 1 ile 2 numaradaki aynı resistorun kullanım amacı aynı,kurulumu farklı. sadece kurulumda 2 numaradaki gibi mavi-kırmızı aparatla(ki önermiyorlar birçok kimse bu bağlanma şeklini) bağlanmadan kullanılabilir olmasının dışında önemi varmı?hangisini önerirsin 2 usd fark var 2 parçada.Bu aliminyum soğutucuyu şaseye çift taraflı bantla yapıştırmak ,ısınmadan dolayı tutarmı,stabil olurmu?

resisor 2 si bir arada.jpg

LED-load-resistor-splice-14.jpg

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Bu mavi kırmızı hızlı kablo ekleme/birleştirme parçaları son derece kullanışlı ve sağlıklıdır , kablo kesme yapılmaz lehim veya bant kullanılmaz , aksini iddia eden her kimse halt etmiş yıllardır kullanırım hiç bir sıkıntı yaşatmadı .

 

Direnci şaseye mümkünse (önerilir) termal çift taraflı bantla tutturun , imkan yoksa termal macun sürerek uygun bir noktaya vidalayın . Standart çift taraflı bant direnç çok ısınacağı için uygun olmayacaktır . Termal macunu bilgisayar tamircilerinden kolaylıkla bulabilirsiniz ...

 

Not : Direnç kullanılan sinyal uygulamalarında 4 lü flaşör ışığı mümkün olduğunca kısa süre kullanılmalı , uzun kullanımlarda aşırı ısı dirence ve tesisata zarar verir ...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Far içlerinde sürekli uygulam yaptığımdan lehimsiz olarak montajı olmadı.Dıştan sizlerin uğraştığı şekilde araç üzerinde hiç bir çalışma bu şekillerde yapmadım.Lakin her iki şekildede işlem düzğün olduğu sürece sorun olacağını düşünmüyorum.Şunu söyleyebilirim platik aparatın iyisini almanız şart,kalitesiz olan kötü çin malı sigortalar gibi erime yapıyorsa hali ile sıkıntı.Lakin kıstırma tekninğini olumsuz görmüyorum Mahmut'un düşüncelerine katılıyorum,direnç içinde açıklamasına katılıyorum..

 

 

Yorum bağlantısı
Rasim Soyluturk

Abim vakit ayırıp cevaplar için çok teşekkür ederim.benim anladığım kesinlikle ford için %99 canbus no hyper flash denilenler uymuyor.hata kodu vermiyor fakat hyper flash devam.4 araçta denedik önler  ve 1 tanesi on arka değişim olmadı, resistor takılmadan olmuyor 2015 üstü focuslarda tecrubemiz bu oldu.

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Emir TUNA

Araç;

2013 Fiat Linea 1.3 Multijet Active Plus

 

Selamun Aleyküm ailem  biraz uzun olacak yardımcı olun bana lütfen,


bir 20 gün öncesinde rgb led siparişi vermiştim 2 gün önce elime ulaştı bu sabah babam arabaya taktı ve arıza ışığı yanmadığını söyledi kullanımda başta sıkıntı yok dedi fakat akşam aracın sinyal lambalarının hepsi en parlak seviyede sanki amerikan park modülü varmış gibi kesintisiz yanmaya başladığını ve aydınlatma arıza ışığının hiçbir uyarı vermeden yandığını söyledi geldiğinde gerçektende öyleydi ledler sağlam bir şekilde yanıyordu fakat arabada amerikan modül olmamasına rağmen sinyaller kesintisiz bir biçimde ne dörtlüye nede sağ-sol sinyale hiç tepki vermeyecek bir halde çalışıyordu ve arıza ışığı yanmaya başlamıştı. En son garaja soktuk arabayı ve far kontrolden tüm ışıkları off konumuna aldıktan sonra ledleride söndürdük fakat sinyaller hala kesintisiz yanmaya devam ediyordu, endişelenip eski turuncu halogen park ampullerini taktık sonuç hala aynıydı en son olarak aküyü sökmeyi deneyecektik fakat o sırada aklıma kilit mekanizmasınında sinyalleri tetiklediği aklıma geldi ve aracı kilitledim sinyaller dörtlü ve sinyal koluna cevap vermemesine rağmen buna cevap vermişti sonuç olarak söndü fakat korkudan dolayı ledleri takmadık.

 

Merak ettiğim ise şunlar;


1-LEDlerin bir etkisi var mıdır?
2-LEDleri kullanmaya devam etmelimiyim?
3-Aracın herhangi bir parçasına zarar vermiş olabilir mi?
4-Araç neden böyle bir şey yapmış olabilir? Kesin bir ley söylemek mümkün mü kesin olmasa bile mümkün olabilwcek her şeyi öğrenmek istiyorum.
5-Eğer yarın kontağı açıp çalıştırdığımızda da aynısını yaparsa ne yapmalıyız, zararı olur mu?

6-Okuduğum konularda Gem veya flaşörden şüphe ediliyor, gösterge panelinde sinyal uyarıları normal hızında ve flaşörlü yanarken ne dörtlüye nede sinyale tepki veriyor.

 

Çok uzın oldu özür dilerim ama maalesef insan bu korkuyor ve öğrenmek istiyor. Yazım hataları içinde kusura bakmayın telefona alışamadım daha. Okuyup cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.

IMG_20180809_021616.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Hoş eldiniz.

 

Ampul sökülerek ledler takılması ile oluşan araç kontrol ünitesinin ampul patlak alğılaması ile oluşan durum.

 

Araçta yazdığınız o moduller vesaire hata sorun yoktur.Park ampulü algılmadığı için sinyalleri otomatik olarak park moduna konumlandırmış

 

Ledleri, yeniden kullanmak sizin kararınız.

 

Canbus serisi olan ürün takılacak.

 

Lakin her şekilde RGB led olarak tavsiye etmem kurallara uygun değil.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
On 09.08.2018 at 10:41, Oktay Toker yazdı:

Hoş eldiniz.

 

Ampul sökülerek ledler takılması ile oluşan araç kontrol ünitesinin ampul patlak alğılaması ile oluşan durum.

 

Araçta yazdığınız o moduller vesaire hata sorun yoktur.Park ampulü algılmadığı için sinyalleri otomatik olarak park moduna konumlandırmış

 

Ledleri, yeniden kullanmak sizin kararınız.

 

Canbus serisi olan ürün takılacak.

 

Lakin her şekilde RGB led olarak tavsiye etmem kurallara uygun değil.

Abi şimdi öncelikle şunu söyliyeyim ledler canbus gibi arıza ışığı yakmıyorlar çektiği akım ve volt aynı neredeyse normal turuncu ampullerle. Dediğim gibi araca takıldıktan sonra tek bir arıza dahi verimiyor akşama kadar sorunsuz kullanıldı akşam aracın kapısı ledler açıkken açılmasından sonrada bir sorun oluşmuyor ve araç çalıştırılınca aydınlatma kolunda herhangi bir oynama yapılmamış tüm ışıklar kapalı haldeyken kendi kendine dörtlüler hiç sönmemek üzere açılıyor ve arıza ışığı uyarı vermeden yanıyor ardından 10 15 km boyunca sönmeden kullanılıyor eve gelip garaja sokulunca ledleri çıkartı normal halogen takılıyor araç stop ediliyor farlar açılıyor kontak aç kapa yapılıyor fakat ne arıza sönüyor nede sinyaller ardından aküyü sökecektik aracın kilidinin açma tuşuna basılması ile sinyaller sönüyor durum bu daha sonra ledler takılınca sorun olmuyor fakat tekrar aynı durumun yaşanması ihtimaline karşı ledleri söktük pazar günü tekrar deneyeceğiz.

Yorum bağlantısı
Huseyin Karlılar
(düzenlendi)

207de sinyal flasoru nerededir bilgisi olan var mi ?

tarihinde Huseyin Karlılar tarafından düzenlendi
yanlis yazim
Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
Mustafa Dilmen

Merhabalar, forumda alakalı konular var inceledim fakat uğraştığım iş biraz başka. Stopları komple lede çeviriyorum pc de gerekli devreleri kurdum programlamaları yaptım simülasyonda kusursuz. 

 

Sadece stop grubunu değiştireceğim far grubuna şimdilik girmeyeceğim. Daha önce stoplara düz birşekilde ledler bağlamıştım fren ve park sorun çıkartmadı sürekli 12 geldiği için ama sinyallerdeki ledler yanmadı ve önleri hızlı hızlı yakıp söndürüyor diye sinyalleri normal ampülle devam ettim. Şimdi attiny85 kullanarak animasyonlu yapmak istiyorum. Sinyallerin kayması parkın kısık frenin maks yanması gibi. Bunları dediğim gibi pc ortamında hallettim. Henüz pratik için deneme yapamıyorum çünkü araç bende değil. Önceki sistemde led bağladığımda yanmaması sinyallerde voltajın değişkenliği diye hatırlıyorum. Yani 12 sabit gelmiyor atıyorum 3.5 - 12 arasında gidip geliyordu. Şimdi ben bu tasarladığım devreyi sinyallere nasıl uyarlarım ? Yani oradaki gerilimi nasıl sabitlerim ? Sonuçta mikroişlemci açma kapama işini yapacak flaşör rolesi değil. Ama önler ampul kalacağı için sadece arkalarfa bu işlem olması gerekli. Bunu nasıl yapabilirim acaba ?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Hoş geldiniz.

Sinyale her şekilde tepe vooltajı 12volt mutlaka gelir.Altta kalan voltaj lar önemli değil.Uygulama yazılımında sinyal bölümünde animasyon hızı önemli diyebiliriz.Tepe voltajı geldiğinde her led yanacak şekilde aralık hızlarını ayarladıysanız sorun olmaz.Ampul söküleceği için hızlı yanmasın diye direnç kullanarak ampul yerine geçecek şekilde sabit baglantı yapmanız şart.Yoksa led uygulamasında hata alırsınız.

Linkteki konuyu inceleyiniz.

 

Sorun olursa aküden sabit hat çekip devreye sinyal rolesi yapıp beslemeniz de diğer seçenek.

 

Forumda arka aydınlatma bölümünde uygulanmış bazı çalışmalar mevcut inceleyiniz fikirler verecektir.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Berker Üstünerciyas

Merhaba ustalarım abilerim kardeşlerim.

Sizler ile bir sorunumu danışmak istiyorum. 2014 model makyajlı kasa VW Jetta'ma kayar led sinyal uygulaması yaptım. Fakat şöyle bir problemim var. Kontak açıkken Sinyaller Dörtlüler hayet düzgün ve normal çalışıyor. Aracı Çalıştırıyorum kayar sinyaller çalışmıyor yada istikrarsız yanıyor yada yarıya kadar yanıyor sorun nedir acaba ? bilginiz varmı paylaşırsanız çok sevinirim.

İyi Forumlar dilerim

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Hoş geldiniz.

 

uygulama paralel baglantı olduğu için araç çalışınca kontrol ünitesi devreye giriyor ve fazla akım nedeniyle sinyal ünitesi fasıla süresi degişime uğruyor ve kullanılan kayar sinyal devreside bu değişen süreye ayak uyduramıyor durum bu.Aynı tarz sorun başka bir uygulamadada yaşanmış inceleyiniz.

Çözüm içinse aküden roleli besleme yapılmasıdır. Yada esas sinyal ampulü iptal edilip fasıla süresi ideal olacak şekilde ampul yerine watı yüksek dirençle degerini ayarlayıp deneme yanılma ile olacak bu işlem kayar sinyalide ona göre baglamanız olur.Şase baglantısı bu araçlarda çok önemli.

Şuda olabilir kayar sinyal araç çalıştığında sinyale gelen vvoltajı kabul etmiyor olabilir çünki fasıla hızı nedneiyle tam 12 volt yada tam 14 volt değişkenliğ olur bu önemli.

http://www.geceucusu.com/topic/8469-led-sinyal-senkronize-sorunu/?tab=comments#comment-86004

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Berkay İndere

Öncelikle merhabalar. Aranıza bu gün (23.01.2021) katıldım. Benim sorunum her yerde tak çalıştır olarak geçen arza ışığı yakmayacağı söylenen PHOTON marka LED sinyal ampülü aldım aracıma ön arka ve yan olarak bütün sinyal lambalarına uyguladım ancak sinyaller araba çalışırken hızlı hızlı yanmaya başladı bunun yanında kontak açık motor çalışmıyor şekilde iken normal Aralık'ta sinyal veriyor ve hızlanma olmuyor. Aynı şekilde 4lü flaşör de hızlanmıyor motor çalışıyorken ve çalışmıyorken. Sorun nedir nasıl çözebilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Saygılar.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
20 saat önce, Berkay İNDERE yazdı:

Öncelikle merhabalar. Aranıza bu gün (23.01.2021) katıldım. Benim sorunum her yerde tak çalıştır olarak geçen arza ışığı yakmayacağı söylenen PHOTON marka LED sinyal ampülü aldım aracıma ön arka ve yan olarak bütün sinyal lambalarına uyguladım ancak sinyaller araba çalışırken hızlı hızlı yanmaya başladı bunun yanında kontak açık motor çalışmıyor şekilde iken normal Aralık'ta sinyal veriyor ve hızlanma olmuyor. Aynı şekilde 4lü flaşör de hızlanmıyor motor çalışıyorken ve çalışmıyorken. Sorun nedir nasıl çözebilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Saygılar.


Konunuzu birleştirdim. Led ampulleri işte bu nedenlerden dolayı forumda önermiyoruz, tartışmıyoruz. Bu konu altındaki çözüm önerilerinden yararlanabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Berkay İndere
On 24.01.2021 at 20:43, Selçuk Keleş yazdı:


Konunuzu birleştirdim. Led ampulleri işte bu nedenlerden dolayı forumda önermiyoruz, tartışmıyoruz. Bu konu altındaki çözüm önerilerinden yararlanabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim cevaplar ile hallettim sorunu sadece arka stoplar birer tane 50W 8.2Ohm direnci sinyallerin artı ve eksisine seri bağlayarak çözdüm. Herkese iyi forumlar.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...