İçeriğe Yönlendir

Ailenin Yeni Üyesi Zwei: 2012 Citroen C3 1.4 VTi EGS

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz
(düzenlendi)

Yapay zekaya yaptırdığım süper aerodinamik C3. Maksimum yakıt ekonomisi elde etmek için bunu oluşturduk. 

Yapılan profesyonel aerodinamik modifikasyonlar sonucunda, aracın 100 km/s sabit hızdaki rüzgar direncini yenmek için ihtiyaç duyduğu güçte yaklaşık 0.77 HP (Beygir Gücü)'lik bir düşüş hesapladı

Bu, motorun üzerindeki yükün %6.25 oranında azaldığı anlamına gelir. modifikasyonlar %5 ila %7 arasında reel bir yakıt tasarrufu sağlayabilir.

1769632180378.png

1769631944233.png

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Tavana esneyen güneş panel ekleyerek ekstra 100 wat şarj gücü verip park halinde aküyü hep %90 şarjda tutma fikri aklıma geldi. 

1769633450546.png

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

daha ince eco lastikler, uzun vites oranları, daha ince motor yağı, alçak süspansiyon vs

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ebrar Tüfek yazdı:

gümrükte yokmu eski kasa insight alsana bitane

Öyle işin eğlencesi kalmaz. Ama taktir ettim seni insight felan biliyorsun. 

Evren Erakçora yazdı:

daha ince eco lastikler, uzun vites oranları, daha ince motor yağı, alçak süspansiyon vs

Mekaniğe girmeden. Mekanik çok maliyetli. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Psa prince motoru ile ilgili Rus forumunda ilginç bir takipci yorumu okudum. Diyorki adam, Rusyada bulunan çoğu prince motorlu pejo ve citroen arabanın vvti sistemi arızalı olduğunu, çoğu kullanıcının bunun farkında olmadığını belirtiyor. Benimde başıma gelen selenoit valf kaynaklı bir sorun. 

Bu nedenle Rusyada çoğu arabada performansı düşük çalıştığı için çekmiyor gitmiyor gibi pek çok şikayetin türediğini paylaşmış. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Malesef projemizde düz kapak jant çıkmazına girdik. Onun yerine teneke janta döndük. Maliyet kurtarmıyor.

1769635656444.png

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Ali Darbaz yazdı:

Öyle işin eğlencesi kalmaz. Ama taktir ettim seni insight felan biliyorsun. 

Yaris varken çok kafa yordum hastasıyım o işin, bazı sebeplerden arabayı sattım ama yapasım var yine bitane.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ali Darbaz yazdı:

profesyonel aerodinamik modifikasyonlar

Ali Darbaz yazdı:

Yapay zekaya yaptırdığım süper aerodinamik C3.

🤔 Yapay zekanın da okumuşu bir başka oluyor.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Metin Akbal yazdı:

🤔 Yapay zekanın da okumuşu bir başka oluyor.

Amatör dersen böyle çıkardı. Bende işi ticari bir boyut kazandırmak için profesyonel dedim. Oda daha düzgün bir tasarım çıkardı. Aradaki fark aşağida . 

Gemini_Generated_Image_npzs7onpzs7onpzs.png

Yaptığımız çalışmada elde ettiğimiz verimler. 

No Geliştirme İşlemi Teknik Açıklama Tahmini Ekonomi Etkisi (Otoyol Ağırlıklı)
1.1 Tam Kapalı Aerodinamik Jant Kapakları (Ön ve Arka Jantlar İçin) Jant kollarının yarattığı hava türbülansını engeller, tekerlek bölgesindeki akışı pürüzsüzleştirir. %2.0 - %3.0
1.2 Arka Tekerlek Etekleri (Fender Skirts) Arka tekerlek yuvasındaki "paraşüt etkisini" ve dönen tekerleğin yarattığı girdabı kapatır. %2.0 - %3.0
1.3 Dijital Yan Aynalar (Kamera Sistemi) Geleneksel aynaların yarattığı büyük frontal alanı ve türbülansı ortadan kaldırır. %0.5 - %1.5
1.4 Yardımcı Aero Parçalar Arka tavan spoyleri (akış koparma) ve yan marşpiyerler (alt hava akışı yönetimi). %1.0 - %1.5 (Toplam)
    Aerodinamik Kategori Tahmini Alt Sınır: ~%5.5 - %9.0 (Sadece Yüksek Hızda)

No Geliştirme İşlemi Teknik Açıklama Tahmini Ekonomi Etkisi (Karma Tüketim)
2.1 Elektrikli Su Pompası (EWP) Dönüşümü (Majör İşlem) Mekanik pompanın krank milinden çektiği 2-3 HP'lik parazitik yükü kaldırır. Motorun çok hızlı ısınmasını sağlar. %2.5 - %4.5 (Kısa mesafede etkisi artar)
2.2 Premium Düşük Viskozite Yağ + Katkı Üretici onaylı en ince yağ (örn: 0W-20/30) ve MoS2/Seramik sürtünme azaltıcı katkı. İç direnci düşürür. %1.5 - %2.5 (Özellikle soğuk başlangıçta)
2.3 Optimize Edilmiş Lastik Basıncı Güvenli sınırlar içinde (üretici ECO değeri veya biraz üzeri) yüksek basınçla yuvarlanma direncini düşürmek. %2.0 - %4.0
2.4 Diğer Mekanik İyileştirmeler Düşük viskoziteli şanzıman yağı, İridyum bujiler, kutu içi performans filtresi. %1.5 - %2.5 (Toplam)

No Geliştirme İşlemi Teknik Açıklama Tahmini Ekonomi Etkisi (Kullanıma Bağlı)
3.1 Ekonomi Odaklı ECU Yazılımı (Eco-Remap) (Majör İşlem) Ateşleme avansı, hava/yakıt karışımı ve VVT haritalarının ekonomi için özel optimize edilmesi. %5.0 - %8.0
3.2 Sıcak Hava Girişi (WAI) Motora sıcak hava vererek pompalama kayıplarını düşürme (Sakin sürüşlerde etkilidir). %1.5 - %3.0
3.3 Solar Enerji + AGM Akü Ekosistemi 1m² Solar Panel + 72Ah AGM Akü + Güçlendirilmiş Şaseleme. Aküyü hep dolu tutarak alternatör yükünü minimize eder, EWP'yi destekler. %1.0 - %2.0 (Dolaylı katkı)
3.4 BMP5 Robot Kalibrasyonu Şanzıman robotunun kavrama noktalarını yeniden öğrenerek gereksiz kaydırmaları önlemesi. %0.5 civarı (Kararlılık sağlar)
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Yaptığım oto sanayi taraması ve yedek parça bulunurluğu sonrası maalesef ekonomik sebeblerle ulaşabildiğim son nokta bu oldu. 

Kaporta eklerini üretecek birini bulamayacağım için son çare bu şekilde olacak. 

Elektrikli su pompasını teoride nasıl yapılır üzerinde çalışmam gerekecek. 

Gemini_Generated_Image_gpv1k4gpv1k4gpv1.png

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Göktürk yazdı:

Sat onu sat

700.000 TL verecek alan varsa satayım

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Darbaz yazdı:

700.000 TL verecek alan varsa satayım

Neden versin ki 700? ;)

yaz sonu verebilir.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Göktürk yazdı:

Neden versin ki 700? ;)

yaz sonu verebilir.

Yazın 800 istiyorum

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Küsüratla uğraşma bence. 1050 iste 1000 e ver gitsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
İlkay Başaran yazdı:

Küsüratla uğraşma bence. 1050 iste 1000 e ver gitsin.

seneye olur. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Göktürk yazdı:

seneye olur. 

İki sene sonra yeterince eskidiğinde gözünden düştüğünde 0 km alacağım araba için peşinat olarak vereceğim

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Darbaz yazdı:

İki sene sonra yeterince eskidiğinde gözünden düştüğünde 0 km alacağım araba için peşinat olarak vereceğim

evet tabi inşallah güzel bir elektriklide seni görmek istiyoruz. 

iki sene sonra iki senaryo var:

1- türkiye bitik vaziyette sen işini kaybetmişsin eşin çalışıyor tek arabanız bu kalmış. Tek maaş idare ediyorsun.

2-  yeni işe girmiş yahut yönetici vb olmuşsun elin bollaşmış tesla model Z peşindesin. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Göktürk yazdı:

1- türkiye bitik vaziyette sen işini kaybetmişsin eşin çalışıyor tek arabanız bu kalmış. Tek maaş idare ediyorsun.

2-  yeni işe girmiş yahut yönetici vb olmuşsun elin bollaşmış tesla model Z peşindesin. 

2.senaryo daha eğlenceli.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Göktürk yazdı:

Abi ben yaşlı bir insanım zaman benim için çok hızlı akıyor iki sene benim gibi yaşlı bir insan için altı ay gibi geçer. Ben çok teknik donanımlı bir insanım kolay kolay işsiz kalacağımı düşünmüyorum. Eğer işsizsem bilki tembelliğimdedir

Bu arada söylemeyi unuttum babamın da bir işe girme durumu var şirket arabası verecekler kendisine . Yani iki tane şirket arabamız olacak. Ama ikna etmem lazım babam da benim gibi tembel. İşi kabul etmemekte inat ediyor. Günde sadece 4 saat çalışması lazım ve altında Skoda Octaviası olacak ya da Toyota corolla

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Yaşlı mı ?

Biz ölelim abi. 

Ne çabuk kabul ettiniz ihtiyarlığı.

İhtiyarlar heyetinde misin yoksa.

Çekmeköy muhtarlığına adaylığını koy.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Darbaz yazdı:

Ben çok teknik donanımlı bir insanım kolay kolay işsiz kalacağımı düşünmüyorum. Eğer işsizsem bilki tembelliğimdedir

Bir trafik kazasına ya da merdivenden, scooterden düşmeye bakar. Böyle konuşma boşver.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
İlkay Başaran yazdı:

Bir trafik kazasına ya da merdivenden, scooterden düşmeye bakar. Böyle konuşma boşver.

Bugün var yarın yokuz kaderin bize nasıl bir hayat biçtiğini bilmiyoruz , daha az önce tır beni biçiyordu 

İşte bu yüzden arabayı kenara çektim size cevap vermek için 

IMG_20260129_151730.jpg

IMG_20260129_151715.jpg

IMG_20260129_151709.jpg

IMG_20260129_151658.jpg

IMG_20260129_151648.jpg

IMG_20260129_151629.jpg

IMG_20260129_151625.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...