İlkay Başaran Çarşamba 08:58 Paylaş Çarşamba 08:58 Erdem Doğan yazdı: Ali trafige girmiyor ama istanbuldaki 5000 km balikesirdeki 20000 km esdeger Bence 1 yil 10bin km olmasi lazim degisim periyodu Hep derim çalışma saati olmalı. 3 Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl Çarşamba 09:22 Paylaş Çarşamba 09:22 İlkay Başaran yazdı: Hep derim çalışma saati olmalı. Yani mantiken mesela yarin bakima gidiyorum arac 5000de bunun 3500kmsini dusuk devirde sabit hizla otobanda toplamda maks 35saat calisarak yapti. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Çarşamba 09:29 Yazar Paylaş Çarşamba 09:29 Sinan Akgöl yazdı: Yani mantiken mesela yarin bakima gidiyorum arac 5000de bunun 3500kmsini dusuk devirde sabit hizla otobanda toplamda maks 35saat calisarak yapti. Püretek motorlara valvetronik olmamasına rağmen ilk yılar 1.2 vti diye sattıyorlardı. Sonra akıllının biri dedi bu motor niye vti yazıyoz, bunlarda valvetronik yokki. Sonra ozaman uydurun bişiy dediler. Yine pazarlamacının pütürtek koyak ordan yürürüz demiş. Öyle kalmış. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Ali abi 5bin de yağ bakıma yazık. ben iki ayda bir bakıma giriyorum 15.000 kilometrede. Yani sorun olsa beni araba da çıkardı 😀. Üstelik ben arabanın canına okuyorum. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 2 saat önce Paylaş 2 saat önce 5000 km de 1 yılı geçmemiş yağı değiştirmek (çalışma saati gibi bir kriter yoksa araçta) bence müsriflik ve çevre düşmanlığıdır net. 1 yıl bile olsa 5000 km kullanılan yağ eğer kaliteliyse eminim ki yine sorun çıkarmaz. Yeterki araç aylarca yatmasın, 5000 km yi belirli döngüler yaparak tamamlasın. O parayı daha hayırlı bir iş için harcayın, kesinlikle fazlasıyla fayda görürsünüz Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Ü.Emre Kartal yazdı: 5000 km de 1 yılı geçmemiş yağı değiştirmek (çalışma saati gibi bir kriter yoksa araçta) bence müsriflik ve çevre düşmanlığıdır net. 1 yıl bile olsa 5000 km kullanılan yağ eğer kaliteliyse eminim ki yine sorun çıkarmaz. Yeterki araç aylarca yatmasın, 5000 km yi belirli döngüler yaparak tamamlasın. O parayı daha hayırlı bir iş için harcayın, kesinlikle fazlasıyla fayda görürsünüz ilk yağ değişiminden sonraki yağı 2500 km yaptım. Sonrakini 3200 km civarı yaptım. En sonuncusunu iyice 4400 civarı engin flush ile yaptım. Aslında 5000 km diyerek yuvarlamıştım. 140.000 km’deki motorun içini sık sık değiştirdim bundan sonra 7500 kilometrede bir değiştireceğim Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 43 dakika önce Yazar Paylaş 43 dakika önce (düzenlendi) Sık yağ değişimi sonrası engin flush yaptım. Motor içindeki elektrovalfin mikro filtreleri bu durumda.. engin flush ile yapılan değişim 42 dakika önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 37 dakika önce Paylaş 37 dakika önce Ali Darbaz yazdı: ilk yağ değişiminden sonraki yağı 2500 km yaptım. Sonrakini 3200 km civarı yaptım. En sonuncusunu iyice 4400 civarı engin flush ile yaptım. Aslında 5000 km diyerek yuvarlamıştım. 140.000 km’deki motorun içini sık sık değiştirdim bundan sonra 7500 kilometrede bir değiştireceğim Hangi üreticinin, hangi teknik birimin prosedürü bu? Bütçeye, çevreye hatta biraz zorlarsak ülke ekonomisindeki ithal ürün kullanım rakamı açısından zararı dışında hiçbir faydası yok. Aracınızın güncel kitapçığı, bültenleri vs ne diyorsa onu yapın. Haricine kafa yormayın, evinize ailenize vakit ayırın. Çok fazla vakit ve bütçe kalıyorsa başka hobiler edinin. Bir mühendis tavsiyesidir Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 29 dakika önce Yazar Paylaş 29 dakika önce Ü.Emre Kartal yazdı: Hangi üreticinin, hangi teknik birimin prosedürü bu? Bütçeye, çevreye hatta biraz zorlarsak ülke ekonomisindeki ithal ürün kullanım rakamı açısından zararı dışında hiçbir faydası yok. Aracınızın güncel kitapçığı, bültenleri vs ne diyorsa onu yapın. Haricine kafa yormayın, evinize ailenize vakit ayırın. Çok fazla vakit ve bütçe kalıyorsa başka hobiler edinin. Bir mühendis tavsiyesidir Var bi derdim de onun çözümü için yapıyorsum. %44 başarı elde ettim, vanos sorunumu çözdüm ve yağ pompası sesinden kurtuldum. Lifter sesinide neredeyse ortadan kaldırdım. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 17 dakika önce Paylaş 17 dakika önce Ali Darbaz yazdı: Var bi derdim de onun çözümü için yapıyorsum. %44 başarı elde ettim, vanos sorunumu çözdüm ve yağ pompası sesinden kurtuldum. Lifter sesinide neredeyse ortadan kaldırdım. %44 kısımını tamamen geçiyorum, bu şekilde erken yağ değişimi ve diğer işlemleri içeren prosedürü hangi teknik birim belirledi tekrar soruyorum Bir şeyde sorun varsa yapılabilecek 2 operasyon var; 1) Ya sökülür gerekli temizliği, bakımı, onarımı yapılır 2) Ya da 1 mümkün değilse gerekli kısım değiştirilir. Yok yağ koy 3000 de değiş, sonra 2000 de değiş vs vs bunlar tamamen internet, sosyal medya işleri. Şimdi sökümü, tamiri şu para ben bu paraya böyle yaptım diyeceksiniz. Yine söylüyorum yaptığınızın hiçbir teknik dayanağı yok. Ağır bir işlem yapılır, yağ erken değişir (bunu üretici söyler zaten) Ama sökme yok takma yok. Hangi kimyasal fiziki olarak zor kazınan bir kiri temizler? Hadi temizledi, nereye gitti bu kir? (Yağa veya yanma odasına kaçacak başka şansı yok) Yağa gitti diyelim, 1 kere değişirsin konu kapanır. Neyse çok uzatmayalım, biliyoruz ki hiçbir anlamı yok sizin için ama insan görünce israfı üzülüyor yine de Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 dakika önce Yazar Paylaş 9 dakika önce (düzenlendi) Sen öyle yazınca arabaya bi bakasım geldi 6 gündür yatıyor. 1050 km olmuş son yağ eklememden . Yağ halen full. Kontak yapmadan önce aküsünüde ölçtüm. 12.58 volt çıktı. Çalıştırdım 1 dakika sesini dinledim. İyi geliyor, ay sonu uzun yol sonrası mobil çok övülen 0w40 yağa terfi edeyim diyorum. Mobil 1 fs 0w40 ile liqui molly 4100 5w40 arasında kaldım. 120 km hızla giderken yağ sıcaklığı 120 derecelere çıkıyor. Biraz daha iyi film tabakası fena olmazdı. Yağ değişimlerimi kendim uydurduğum bir yöntemle yapıyorum. 4 dakika önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Şimdi Paylaş Şimdi Sürekli soğuk çalışan, ısınamayan motorda mı, nominal sıcak motorda mı yağ çabuk bozulur? Yorum bağlantısı
Recommended Posts