İçeriğe Yönlendir

Ben 1 Laguna 2

Coşku Mert

Recommended Posts

Çağlar Bayur

külbütör contası bujilerin orasını yağlar genelde o bölge nasıl

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Görkem Karakaş yazdı:

Hocam elinize sağlık, focus 2'nin yağ eksiltmesini kesemiyorum.külbütör kapağından yağ atıyor. Bu yağ atma terleme gibi değil. 1-2 km motor yürüdükten sonra, elimi atıyorum yağ çubuğunu ellemiş gibi yağ geliyor. Son 1 sene de iki kez contası değişti. Çare olmadı. Nasıl düzeltebilirim? Çare külbütör kapağı değişimi mi

Opelde conta değiştirdim olmadı contayı contaladım olmadı kapak değiştirdim oldu. Kılcal çatlaklardan terleme yapıyormuş.

Görkem Karakaş yazdı:

Hocam elinize sağlık, focus 2'nin yağ eksiltmesini kesemiyorum.külbütör kapağından yağ atıyor. Bu yağ atma terleme gibi değil. 1-2 km motor yürüdükten sonra, elimi atıyorum yağ çubuğunu ellemiş gibi yağ geliyor. Son 1 sene de iki kez contası değişti. Çare olmadı. Nasıl düzeltebilirim? Çare külbütör kapağı değişimi mi

Opelde conta değiştirdim olmadı contayı contaladım olmadı kapak değiştirdim oldu. Kılcal çatlaklardan terleme yapıyormuş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Coşku Mert yazdı:

o kadar yag geliyorsa sizan yer görünür elbet, görme yeteneği olan bi yere baktırın 

aynen onu diyorum abi külbütörle üst kapak arasına elimi atıyorum. yağ çubuğunu ellemiş gibi yağ geliyor. Bu arada araba durduğu yerde yere damlatmıyor. Motor çalışıp yağ yukarı çıktığında (motor sıcakken kontrol ettiğimde) yağı görüyorum

Çağlar Bayur yazdı:

külbütör contası bujilerin orasını yağlar genelde o bölge nasıl

Bir kere başıma geldi şuanda bujinin orda bi yağ görünmüyor abi, bu külbütör kapağına giren hortum var fotoğrafta işaretlediğim yer. Bunun etrafına hava üflüyor. motor tozlu iken hortum girişi külbütörün üstü temiz daha doğrusu yağ buharı oluyor ? pcv valfinin arızasından dolayı yapabileceğini okudum. araba yakında satışa çıkacak ama gönlüm el vermiyor. 

Metin Akbal yazdı:

Son çare gibi abi teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Araba neden yağ yakıyor muş piston yağ segmentları hareket mi etmiyor sıkışmış mı yakın görsel çekip atabilir misin eski pistonların hallerini

Yorum bağlantısı
Coşku Mert
(düzenlendi)
Ali Darbaz yazdı:

Araba neden yağ yakıyor muş piston yağ segmentları hareket mi etmiyor sıkışmış mı yakın görsel çekip atabilir misin eski pistonların hallerini

gozlemim yag siyirma segmanlari kanal seviyesine kadar inmiş. yagi yanma odasina kacirma yapiyor.

PXL_20260926_051240964~2.jpg

481342360_PXL_20260926_0533532812.jpg.d09680ba6e1fefc90471d6b3c454dd51.jpg

tarihinde Coşku Mert tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Coşku kurum çok mu fazla. Yakın zamanda söküp temizledin diye hatırlıyorum.

Yorum bağlantısı
Coşku Mert
Tamer Topaç yazdı:

evet gecen seneden bugune kadar epey kurum bağlamış 

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Coşku Mert yazdı:

evet gecen seneden bugune kadar epey kurum bağlamış 

Bu tecrubenize dayanarak bu kadar kurumun sebebi ne olabilir? Tamamen bilgilenmek icin soruyorum

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Tamer Topaç yazdı:

Yağ yakmanın getirdiği bir sonuç. Normal.

Umarım ki yapılan işlemle sorun çözülür. Fotoğraftan yağ segmanında pay kalmadığı belli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Coşku Mert yazdı:

evet gecen seneden bugune kadar epey kurum 

Bu araba kaç kilometre yaptı ki bir yıl içerisinde. Kullandığın yağın markası nedir çok fazla kurum mu bırakıyor

Yorum bağlantısı
Coşku Mert
Ali Darbaz yazdı:

Bu araba kaç kilometre yaptı ki bir yıl içerisinde. Kullandığın yağın markası nedir çok fazla kurum mu bırakıyor

9.500 km yapmışım. yag liqui moly mos2 katkili gri yagi kullanmistim. eksildikce shell 10w40 yag ekledim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Önder Özcan
  • Yeni Oluştur...