Ali Darbaz Dün saat 11:29 Paylaş Dün saat 11:29 MEHMET BEHLÜL ERAT yazdı: Peki hortum sertleşme ve rolanti de iken bir hortumu patlatma olayını ne yapacağım Tamam dediğini yapacağım hortum sertleşip herhangi bir su hortumu yarılırsa ne olacak ? Basınç fazla ise kapaktan tahliye olur. Ama kapaktan tahliye raddesine ulaşmadan hortum patlıyorsa hortum dandiktir. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Dün saat 11:49 Paylaş Dün saat 11:49 Ali Darbaz yazdı: Basınç fazla ise kapaktan tahliye olur. Ama kapaktan tahliye raddesine ulaşmadan hortum patlıyorsa hortum dandiktir. Ben de onu diyecektim. Çoğu araba düşük su sıcaklığına göre. Ama bunlar yüksek. O yüzden standart piyasa hortumu erken patlayabilir Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Dün saat 12:03 Paylaş Dün saat 12:03 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ben de onu diyecektim. Çoğu araba düşük su sıcaklığına göre. Ama bunlar yüksek. O yüzden standart piyasa hortumu erken patlayabilir benim radyatör 3 defa patladı. Ben sonunda gerçek malzeme ile sorunu çözdüm. 10000 km oldu. Yorum bağlantısı
MEHMET BEHLÜL ERAT 22 saat önce Yazar Paylaş 22 saat önce Ali Darbaz yazdı: Antifrizi su 120 dereceye kadar kaynamaz üstüne üstlük basınç altında bu oran daha da artar. Bu şekilde kapağı sürekli açar içindeki suyun boşalmasına sebep olursanız su pompası kavitasyon yapar. Kabarcıklanmaya sebep olur siz de araba kapı kaynatıyor gibi hissedersiniz. Bence hiçbir şey yapmayın olduğu gibi bırakın. Yarı yarıya su antifiriz karıştırıp bir daha kapağı açmamak üzere ellemeyin. Üç buçuk litre su üç buçuk litre antifriz mix yapacaksınız Selam aracı Obd ye bagladim 35 dakika rölanti ve hafif gaz vererek denedim + yola çıktım 4 5 km gittim geldim şimdi rolanti olduğu sürelerde 96 derece 1.kademe 98 2.kademe fan açıyor sabah 103 lerde geziyordu bu. 35 dakikanın 25 dakikası rolantide bekleyerek geçti takriben 25 dakika da 30 kere fan açılıp kapandı. hortum 95 96 dereceye kadar radyatör hortumundan bahsediyorum hava filtresi borusu altında kalan. Üstü soğuk altı sıcaktı radyatör çalıştı hortum tamamen sıcak oldu. Kuzende subaru impreza var onun hortumlara dokunduk benimki ile aynı sıcaklıklarda yani hortumdaki ateş gibi olması artık garip gelmiyor. + onun aracı hiç fan açmadı yani suyun rolanti donmesi onu soğutuyor ama benim sogumuyor. evet değerli yorumlarınız bekliyorum Ali Darbaz yazdı: benim radyatör 3 defa patladı. Ben sonunda gerçek malzeme ile sorunu çözdüm. 10000 km oldu. Orijinal malzemeyi mi kastediyorsun Ali Darbaz yazdı: benim radyatör 3 defa patladı. Ben sonunda gerçek malzeme ile sorunu çözdüm. 10000 km oldu. Sabah bi arkadaşım tanına götürdün bakıyorduk ya şans işte buhar yükseldi noldu hortum yarılmış. bide bu aracın motor bloğu aliminyummu MEHMET BEHLÜL ERAT yazdı: Selam aracı Obd ye bagladim 35 dakika rölanti ve hafif gaz vererek denedim + yola çıktım 4 5 km gittim geldim şimdi rolanti olduğu sürelerde 96 derece 1.kademe 98 2.kademe fan açıyor sabah 103 lerde geziyordu bu. 35 dakikanın 25 dakikası rolantide bekleyerek geçti takriben 25 dakika da 30 kere fan açılıp kapandı. hortum 95 96 dereceye kadar radyatör hortumundan bahsediyorum hava filtresi borusu altında kalan. Üstü soğuk altı sıcaktı radyatör çalıştı hortum tamamen sıcak oldu. Kuzende subaru impreza var onun hortumlara dokunduk benimki ile aynı sıcaklıklarda yani hortumdaki ateş gibi olması artık garip gelmiyor. + onun aracı hiç fan açmadı yani suyun rolanti donmesi onu soğutuyor ama benim sogumuyor. evet değerli yorumlarınız bekliyorum Orijinal malzemeyi mi kastediyorsun Sabah bi arkadaşım tanına götürdün bakıyorduk ya şans işte buhar yükseldi noldu hortum yarılmış. bide bu aracın motor bloğu aliminyummu Sıcaklık nadiren 100ü gördü. Genelde 95 97 arası gezindi hiç 101 olmadı Yorum bağlantısı
MEHMET BEHLÜL ERAT 21 saat önce Yazar Paylaş 21 saat önce Ali Darbaz yazdı: benim radyatör 3 defa patladı. Ben sonunda gerçek malzeme ile sorunu çözdüm. 10000 km oldu. Yorum bağlantısı
MEHMET BEHLÜL ERAT 8 saat önce Yazar Paylaş 8 saat önce Ali Darbaz yazdı: Bu 4 numaralı hortum tıkalı olabilirmi. Radyator su bidonu arasındaki ince hortumu diyor isen tıkalı değil garanti olsun diye sıfır takılmış oda çünkü tıkanabilecek tek boru o Mehmet Göktürk yazdı: Ya blok çatlak ya da conta kusurlu 5 kere conta yapılmış 5 Kere. Orjinal conta takıldı hepsinde benim blok sulu gömlek tipi çatlak olsa rektefiye de anlaşılmaz mı abi ben anlamıyorum ya rektefiyeci demesi lazım yani blokta çatlak var diye Ali Darbaz yazdı: Bu 4 numaralı hortum tıkalı olabilirmi. Ve dün de çıkardık baktım su geliyor + üfledim falan hava su çıkıyor tıkalı değil Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 8 saat önce Paylaş 8 saat önce (düzenlendi) MEHMET BEHLÜL ERAT yazdı: Radyator su bidonu arasındaki ince hortumu diyor isen tıkalı değil garanti olsun diye sıfır takılmış oda çünkü tıkanabilecek tek boru o 5 kere conta yapılmış 5 Kere. Orjinal conta takıldı hepsinde benim blok sulu gömlek tipi çatlak olsa rektefiye de anlaşılmaz mı abi ben anlamıyorum ya rektefiyeci demesi lazım yani blokta çatlak var diye Ve dün de çıkardık baktım su geliyor + üfledim falan hava su çıkıyor tıkalı değil bu arabanın lpgsi varmıy dı. Bu benim arabamın şehir içi videosu. Yağ sıcaklığı 105 Soğutma sıcaklığı 105 Fan 108 derecede devreye girer ve 104 dereceye düşünce durur. Araba düz benzinli. Ama benim motorum Ep3c sendeki Tu3jp 8 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
MEHMET BEHLÜL ERAT 8 saat önce Yazar Paylaş 8 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Ya blok çatlak ya da conta kusurlu Ali Darbaz yazdı: bu arabanın lpgsi varmıy dı. Bu benim arabamın şehir içi videosu. Yağ sıcaklığı 105 Soğutma sıcaklığı 105 Araba düz benzinli. Ama benim motorum Ep3c sendeki Tu3jp Var LPG 10 yıldır varmış tüpün tarihi ocakta bitmişti muayenede degiştirdim Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 8 saat önce Paylaş 8 saat önce MEHMET BEHLÜL ERAT yazdı: ar LPG 10 yıldır varmış tüpün tarihi ocakta bitmişti muayenede degiştirdim Arızayı bulamıyorsan Kliman açık gez , sürekli fan çalışsın ve radyatördeki suyu soğutsun. motorun suyu sıcaklığı daha sabit kalır. Benim bu arabanın yüksek hararetli çalışmasından dolayı kendi kendime kurallar koydum. Trafiğe sokmam Şehir içi gezmem, Yolun en az 50 km hız yapabileceğim rotasından ( uzun dahi olsa) giderim. İstemeden trafiğe girersem kalorifer açıp ek soğutma yaparım. Klimayı aktif kullanırım. Zaten otomatik ayarda. Radyatördeki su hep soğuk kalır ve radyatör basınç üretmez. Aşağidaki videoda klima açık iken düşük süratte arabanın sıcaklıkları 90 derece etrafında gezdiğini görebilirsin Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Klima düzgün çalışıyor mu, iyi soğutuyor mu, klima radyatörünün durumu nedir? Yorum bağlantısı
MEHMET BEHLÜL ERAT 7 saat önce Yazar Paylaş 7 saat önce Mustafa Yanar yazdı: Klima düzgün çalışıyor mu, iyi soğutuyor mu, klima radyatörünün durumu nedir? Çok iyi sıcak soğuk cayır cayır Yorum bağlantısı
MEHMET BEHLÜL ERAT 7 saat önce Yazar Paylaş 7 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Ya blok çatlak ya da conta kusurlu Blok çatlak olsa yük altında bu motora ne olur ? Yani 50km 110 120 geldim fan sesi duymadım belki açtı ben duymadım da yani nasıl diyim yük altında daha sorun yapmaz mı blok çatlak olsa Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 5 saat önce Paylaş 5 saat önce MEHMET BEHLÜL ERAT yazdı: Blok çatlak olsa yük altında bu motora ne olur ? Yani 50km 110 120 geldim fan sesi duymadım belki açtı ben duymadım da yani nasıl diyim yük altında daha sorun yapmaz mı blok çatlak olsa ancak rektefeye girip silindir yüzeyi traşlanınca ortaya çıkar bazı çatlaklar, hatta kılcal çatlak çok zor görülebilir. Yorum bağlantısı
MEHMET BEHLÜL ERAT 5 saat önce Yazar Paylaş 5 saat önce Mustafa Yanar yazdı: ancak rektefeye girip silindir yüzeyi traşlanınca ortaya çıkar bazı çatlaklar, hatta kılcal çatlak çok zor görülebilir. Ya abi bunu anlamıyorum ise rektefiyeyi yapan adam engelli mi de kılcal çatlak varmi yok mu ? Taşlama yapınca görünen bisey varmi yani bu adamın işi bu bunda çatlak var diyebilmesi lazım diyemiyorsa cnc makinası olan birine taşlatıp geçeyim ? yani adamin işi bu motor da sorun varsa sorunlu git yeni blok al kendine demesi lazım bu işten o anlıyor Yorum bağlantısı
MEHMET BEHLÜL ERAT 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce Mustafa Yanar yazdı: ancak rektefeye girip silindir yüzeyi traşlanınca ortaya çıkar bazı çatlaklar, hatta kılcal çatlak çok zor görülebilir. Ha senin haberin yok rektefiyeye girdi motor yukarıları oku abi biraz detaylar var attığım motor gömlek fotoğrafı da rektefiye olduktan sonra toplar iken uğrayıp foto çekmiştim Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 3 saat önce Paylaş 3 saat önce MEHMET BEHLÜL ERAT yazdı: Ha senin haberin yok rektefiyeye girdi motor yukarıları oku abi biraz detaylar var attığım motor gömlek fotoğrafı da rektefiye olduktan sonra toplar iken uğrayıp foto çekmiştim Her işte olduğu gibi bu işte de ehil olan var olmayan var.Yaptırdığın yer motor yenileme tarzında sürekli silindir, üst kapak yapan bir yerse ve tecrübe sahibiyse kolay kolay sorun olmaz ama gerisini bilemem.Ben fiestaya motor yaptırdım ilk başta sorun görünmüyordu sonra temizlenince çatlak çıktı.Çatlağı da bakınca hemen göremiyorsun zaten dikkatli incelemek gerekiyor. Yorum bağlantısı
MEHMET BEHLÜL ERAT 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Ali Darbaz yazdı: Su pompası triger ile devir daim olmakta Gelişme var. Klima soğuk çok iyi üflemiyor eskisi gibi degil. Sıcak iyi üflüyor Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 47 dakika önce Paylaş 47 dakika önce Klima sistemini kontrol ettirin, kaçak varsa harareti yükseltebiliyor. özellikle klima radyatörünü.Klima radyatörü ile motor soğutma radyatörü yanyanadır, biribirini etkiler.İyi bir klima cihazına bağlanırsa kaçak var mı yok mu görür. Yorum bağlantısı
MEHMET BEHLÜL ERAT 17 dakika önce Yazar Paylaş 17 dakika önce Mustafa Yanar yazdı: Klima sistemini kontrol ettirin, kaçak varsa harareti yükseltebiliyor. özellikle klima radyatörünü.Klima radyatörü ile motor soğutma radyatörü yanyanadır, biribirini etkiler.İyi bir klima cihazına bağlanırsa kaçak var mı yok mu görür. Abi bende klima radyatör yok galiba 1 tane radyatör var önde Yorum bağlantısı
Recommended Posts