Var mı bu sene Avrupa dan Türkiye ye giden? Yollar, gümrükler, yeme-içme, konaklama ve genel tavsiyeler bekliyorum. Google bilgisinden çok tecrübe ve yorumları merak ediyorum. Temmuz başında gidiş ve sonunda dönüş planlıyorum.
Almanya-Avusturya-Macaristan-Sırbistan-Bulgaristan-Türkiye (İstanbul) olarak rota düşündüm. Toplam 2200 km çıkıyor. Yolun tam ortası Sırbistan/Belgrad'da bir gece konaklama güzel olur. Tek şöför ve 2 yaşında çocuk ile en fazla bu kadar gidilir diye düşünüyorum. Belgrad Holiday Inn Hotel güvenlimidir?. Akşam 7-8 gibi otele giriş ve 12 saate yakın dinlenme sonrası sabah tekrar yola devam ve akşam varış. Bu şekilde gece araç kullanmamayı planlıyorum ama çocuğunda uyanık saatlerine denk geliyor. Çocuk ise koltuğunda oturmayı pek sevmiyor, bir süre oyalıyoruz ama 12 saat tecrübemiz hiç olmadı. Laptop ile çizgi film, oyuncak vs bir şekilde gider sanırım. Bu konuda öneri varmıdır?
Vignetleri online mı alsak, yoksa ADAC gibi otomobil kulüplerinden mi? Her ülkede ayrı ayrı almak daha zor olur.
Güzergah üzerinde hız sınırları nedir? Radar noktalarını ve hız sınırlarını görebileceğim uygulama/navi var mı? Sygic diye bir navi yükledim. Rota üzerindeki ülke haritalarını indirim. Çevrimdışı çalıştığı söyleniyor ama yolda iken çalışmazsa sıkıntı olur. Hatta gümrük yoğunluğunu gösteren uygulamalar varmış, biliyorsanız hangisidir? Doğrumudur?
1 depo ile mola yerine varabiliriz gibi, kalan yol için yakıtı Sırbistan'dan mı yoksa Avusturya-Macaristan'dan mı alalım? Gümrükte yoğunluk olması ihtimaline karşı depoyu hep full mu tutmak mantıklı olur? Farklı yerlerden sık sık yakıt almak arıza riskini artırır sanki? İstasyonlarda lokal para birimi ile mi ödenir yoksa Euro geçerlimdir? Nakit ödemek istemez isek, Türkiye Visa/Mastercard'lar geçerlimidir?
ADAC'den sigorta yaptırmayı düşünüyorum. Rota üzerindeki ülkeleri de kapsayan, aracın arıza masraflarını hatta uçak bileti/konaklama masraflarını da karşılayan bir sigortaymış. Hangi sigortadır bu? Var mı yaptıran? Yıllık veya aylık mı yaptırmalı?
Araçta bulunması gereken alet edavatlar neler olmalı? Tamir kiti ve pompa var ama yine de stepne alacağım. Bijon anahtarı ve kriko var. Yedek H7 ampül bulundurayım yine de. 2 tane fosforlu yelek ve ilk yardım kiti var. Yangın tüpü yok, onu alacağım.
Şuan için aklıma takılanlar bu kadar. Teşekkürler,