İçeriğe Yönlendir

Skor Tablosu

  1. Servet Aydın

    Servet Aydın

    Bölüm Sorumlusu


    • Puan

      39

    • Mesaj

      49.271


  2. İlkay Başaran

    İlkay Başaran

    Gold Üye


    • Puan

      17

    • Mesaj

      13.652


  3. Tamer Topaç

    Tamer Topaç

    Gold Üye


    • Puan

      17

    • Mesaj

      7.061


  4. Mehmet Ozyurek

    Mehmet Ozyurek

    Yönetici


    • Puan

      14

    • Mesaj

      82.005


Popüler İçerik

26-08-2025 'den beri en çok beğeni alan içerik

  1. Sabaha karşı bi kaç pilin puntasını yaparken kısa devre edip mahalleyi namaza kaldırmış olabilirim abartmayalım
    8 Puan
  2. İmam beğendi aman bayıldı
    7 Puan
  3. 20 yıl önceye götürdün beni Mehmet abi. Focusu satıp 1.3 Grande Punto aldım diye linç yemiştim bu forumda. ? Onun öncesinde de focusa lpg taktıracaktım topluca vazgeçirildim. Eleştirilere dayanamayıp ülke değişmiştim ? Hayırlı olsun şimdi pilleri ters takınca geri geri mi gidiyor bu? ?
    5 Puan
  4. Fıstık sarma, en sevdiğim
    5 Puan
  5. Zonno 1 aylık ömründe 45 yıllık benden daha akıllı cidden bravo.
    5 Puan
  6. 30'u yakalarsam zaten daha öncede dediğim gibi plugin yapacağım.
    5 Puan
  7. Standart 5km. Hedef 30 O kadar cahil değilim bişeyler yaptım Kasko karşılarmı az önce duma.. öhööhmm yok bişe yok
    5 Puan
  8. Tamamdır, bu kadar veri taraması bayağı iş. Anladığım kadarıyla herkes motor verimliliği, yakıt tüketimi, araç ağırlığı, emisyon normları, hatta klima kullanımı üzerine fikir yürütmüş. Şimdi bak, şu kesin gibi: Motor teknolojisi gelişiyor ama sadece motorla olmuyor. Araç ağırlığı, aerodinamiği, şanzıman oranları, hatta lastik basıncı bile tüketimi etkiliyor. Emisyon normları da cabası. Yani, en verimli motoru yapsan bile, aracı ağırlaştırırsan veya sürekli klima kullanırsan tüketim artıyor. Bir de şöyle bir durum var: Bazı eski araçlar, modern araçlara göre daha az yakabiliyor. Bunun sebebi de, eski araçların daha hafif olması, daha basit bir tasarıma sahip olması ve daha az elektronik aksam içermesi olabilir. Sonuç olarak, yakıt tüketimi karmaşık bir denklem. Tek bir faktöre odaklanmak yerine, bütünsel bir yaklaşımla bakmak gerekiyor. Yani, hem verimli bir motor yapmak, hem de aracı hafifletmek, aerodinamiğini iyileştirmek ve gereksiz aksamları azaltmak gerekiyor. Bu arada, Ali Darbaz'ın 3.1 litrelik tüketimi de bayağı iddialı. Acaba o aracı iterek mi gidiyor ne? ?
    4 Puan
  9. 750 cc (bir üstü artık 1000 cc), dct şanzımanlı, D artı 3 sürüş modu, japon malı(Honda), 0-100 ü 5 sn , 3 litre yakan motora sahipsin ve konusunu açarken dede diyorsun. Malının düşmanı mısın sen? Bana kalırsa ismi Kral olmalı ( king’i almışlar). Pırlanta olmalı, Efsane olmalı, Muhteşem Şey olmalı. Değiştir ismi biz de başlığı değiştirelim.
    4 Puan
  10. Bu cereyanlılarda, peygamber vitesi varmı ?
    4 Puan
  11. Hızlı yaşıyom hayatı. Serin arabamda
    3 Puan
  12. 3 Puan
  13. Bi doy artık.. Amerikada 20 tane aldın..
    3 Puan
  14. En tatlımız kendisi zaten
    3 Puan
  15. Abi vallaha buralarda bir yerlere yazdımdı ama denk gelmemişiz sanırım Bende orada olduğunu hatirlayamadim 5.8
    3 Puan
  16. 5,8 mi? seni görmeden yazdım aynı tahmin etmişiz
    3 Puan
  17. Evet. Kapasiteleri 1100ma kalmış. Şimdiki işlem 7800ma c15 kapasiteli olacak. Verimli olursa 23.5 ah olacak kapasite
    3 Puan
  18. Tesisat yandı bitti kül oldu Dükkan filan karıştırma ? Heç pejoya güvenme araba bozuk ?
    3 Puan
  19. Seneye bakmazlar. Jeep e h11 mercek takacagim, reflektorler bozuldu artik. H11 ampul takar gecerim muayenede diye dudundum. Zaten orijinal ampul h11 idi.
    2 Puan
  20. Benzin tr de şu an ucuz. İthal herşey ucuz.. süt amerikanın iki katı ama.. Çözüm: süt ithal edelim…
    2 Puan
  21. Şimdi bunlar şeye bakıyordur, neydi o, motorun oralardan bir tel gibi bişey çekiliyordu, hani Servet'in motorunki de kısa çıkmıştı.. Neyse hatırlayamadım..
    2 Puan
  22. Valla gölcükte sallayıncaydı
    2 Puan
  23. Komşunun X max ile bizim x pulse.. Bugün hanımı, evladı bindirip biraz gezdirdim onlar da seviyorlar. Ama ben tek gezmeyi seviyorum
    2 Puan
  24. 1 öğretmen 1 öğrenciyi okula götürüp getiriyor, yılda 3500 km yapmışız. 9 değil 19 yaksada problem değil ?
    2 Puan
  25. Hasıl olan ecir sevaba nail olmuşsun abi Ateizm patlayıncaya kadar mıydı sallanincaya kadar mı
    2 Puan
  26. Bunun bir üstü de varda sadecefanlara özelmiş.
    2 Puan
  27. o kadar çok eny var mı yahu tühh bilemedik
    2 Puan
  28. Bak seni bu konuda çürütmüştüm hatirlatirim. 5.3 olan görüntü pompada 4.9 cikmisti bir sayfa geride
    2 Puan
  29. Ortalama hızımızda neredeyse aynı
    2 Puan
  30. O zaman iyi ki doğdun, iyi ki varsın Servet Abi.
    2 Puan
  31. Tatlınızla gelin diyor.
    2 Puan
  32. Çok kolay, yüzde 2 eğimli yolda sıfırla sayacı 2 litre bile yaparsın, mutlu olunacaksa o plasebo ile.
    2 Puan
  33. O tip olmasa köye gelince ne yakacan? Sen bunu bi düşün ?
    2 Puan
  34. Bazı kelimeleri yazamıyoruz sanırım. Cümlemin sonu şu şekildeydi ama izin vermedi site.
    2 Puan
  35. Hayırlı olsun, güle güle kullanın.Şehir içinde elektrikli şart oldu artık.
    2 Puan
  36. Orjinali kaçtı? Evdeki AA pillerden vereyim mi bu arada? Kapasiteleri daha yüksektir
    2 Puan
  37. Dur daha sen. Dikişleri bi göreyim dünyanın en güzel arabasında, daha neler edeceğim sana.
    2 Puan
  38. Ön fren performansı berbat olan motorun balatalarını brembo ile değiştirdik. Fren mesafesi baya kısaldı. Üzerindekiler sinterliydi disk düşmanı. Gerildi alet. Ktm çok iyi ya 990.
    2 Puan
  39. Çinden gelen misafirlerim kayısı ezmesi getirdi Solda start stop yanında. Hiç lazım olmadı Bişe deniyorum ????
    2 Puan
  40. bizde olta takımı tavsiyesi var balık tutmuoz ki 8-18 oldu
    2 Puan
  41. Gectigimiz hafta carsamba sabahi 15K bakimina Dogus Oto Maslak'a arabayi biraktim. Persembe gunu kizim kuzenine gidecekti ve arabayi aksam bana vermezseniz kizimi buraya getiririm hepinizi haslar dedim Bakim haricinde asagidaki maddeleri yazdim: - Vadi Istanbul otoparkinda duz yolda engellerde (bana gore) kendi kafasina gore ani frenler yapiyordu; ona bakin dedim (baska avm otoparklarinda yapmiyor) - Menude Navigasyon ikonu var, calismiyor; calistirin dedim - Yaklasik 3-4 hafta once arka kamera bozuldu; onu duzeltin dedim - Gelmisken yazilim da guncelleyin; instagram'da sacma sapan reklaminiz cikiyor; "servise geldiginizde yaziliminizi da guncelliyoruz" diye.. Sanki VW efendi lutuf gosteriyor yazilim guncelleyerek.. Gorevliler cok kibar; navigasyon icin anlasmak yok vs diye aciklamaya calistilar; ben yapamayacaginizi biliyorum, yormayin nefesinizi; her bakimda bunu isteyecegim; sonra kullanacagim bu bilgileri, soz ucar yazi kalir dedim. 11900 gibi bir fiyat soylediler. Kamera ve bakimi aksama yetistiririz; ancak yazilim guncelleme uzun bir prosedur (neden uzun hic manali gelmiyor bana), daha sonra getirir misiniz dedi; ben de kizimdan korkuma tamam dedim, ne diyeyim Aksam gittim, acil frende bir problem olmadigini soylediler, yazilim guncellemeye gelince goturecegim Vadi Istanbul'a, ya ben yanlis kullaniyorum (muhtemelen) ya da bir gariplik var. Bakim bitmis, kamera calisiyor, araba cicek gibi olmus; gorevli bir musterimiz sizin arabaniza surttu (sag tampon koseden) dedi. Ben sonra arabanizi daha guvenli bir yere (en bastan niye almiyorsun) aldim, servis mudiremizin bilgi var dedi, ozur diledi. Isterseniz rotus isterseniz lokal boya yaptiralim dedi. Ben de arabaya gidelim dedim (malum haydar da arabada), asagidaki cizikleri gorunce yumusadim; bakim ucretinde de bir guzellik yaparsiniz dedim (minicik bi'sey yapti cimriler). Gorevli elini yukseltti, yazilim guncellemeye gelince hem tamponu cozeriz, o gun icin ikame arac da veririm dedi. Ben daha da yumusadim; yumusamasa miydim? En altta fatura da mevcut. Cizik asagidaki gibi, rotus mu lokal boya mi yaptirayim dostlar?
    1 Puan
  42. Geçen yıl Gürcistan a Yamaha T7 ile giderken, Türkiye içi benzinler ile 1 depo ile en fazla 200 km yol alabiliyordum ve son hız 190 km/saat idi. Gürcistanda 97 oktan benzin aldım, bizim eski tabirle süper benzin kırmızı pompa. Son hızım 215 km/saat katettiğim mesafe 285 km ortalama. İran’a Himalayan 450 ile gitmiştim, benzin 92 oktan, İran’da son hızım 140 i geçmedi, tüketimim yüksek 250 km de 1 depo tükettim, çekiş zayıflığını da hissettim. Dönüşte Türkiye’den aldığım benzin, İran’daki benzinden daha kaliteli olduğu için hız/mesafe olumlu yönde arttı. Ülkemizde geçen yıllar içinde akaryakıt kalitesi de maalesef düştü zannımca. Bir de benzin/dizel kalitesi dışında, sizin veriler yol bilgisayar verisi mi? Akaryakıt alım/Katedilen mesafe verisi mi?
    1 Puan
  43. an itibarı ile en mantıklı motorlardan acaip dengeli
    1 Puan
  44. Tamam abi o şekilde yapacağım. Yerine birşey gelmiyor nakit ihtiyacımdan satıyorum. Bundan sonra arabasız olacağız. Bir daha ne zaman alırız bilemiyorum Hayırlısı.
    1 Puan
This leaderboard is set to İstanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...