Mehmet Ozyurek 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 Allah Allah... Ama bence ustaların sesini dinleyin... Yorum bağlantısı
Murat Oktor 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 (düzenlendi) Allah Allah... Ama bence ustaların sesini dinleyin... 'Ama bence ustaların sesini dinleyin...' derken ne anlamda. Bende ustanın sözünü dinledim zaten. Bana bir sürü aynı arızadan geldiğini ve bu tür çözüm ürettiklerini söyledi, bende güvendim ve yaptırdım. Bunu mu kastettiniz. 3 Ocak 2009 tarihinde Murat Oktor tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 Yook Murat Bey.. Kakilli iyi bir ustadır sözüm yoktur ama.. Keşke orjinali bozulmasın diyen Yaşar ve Çağlar, Ford eğitimi almış ustalardır... Yorum bağlantısı
Murat Oktor 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 Yook Murat Bey.. Kakilli iyi bir ustadır sözüm yoktur ama.. Keşke orjinali bozulmasın diyen Yaşar ve Çağlar, Ford eğitimi almış ustalardır... Mehmet Bey bende ne yapacağımı şaşırdım. Gittiğim ustalar arasında hangi ustaya sorduysam net bir cevap alamadım. Termostatı değiştirdik, iki bidon antifiriz harcayarak havasını aldılar, olmadı delik delip termostatı mıncıklattık, gölcükteki ustada motor üst kapak contasının yanmış olabileceğini söyleyerek değiştirip deneyecekti vakit olmadığından değiştirtmedim. Açıkçası bende ne yapacağımı şaşırdım ve en son ustayı değiştirip Kakillioğluna gittim. Çözüm oldumu, oldu ama hala bu söylenenlerden sonra (önce de vardı) şüphem var. Dediğiniz gibi ustaların sözünü dinleyeceğim. Saygılar. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 Su için kullanılan hararet müşürünün, beyine ileteceği bilgi ne kadar sağlıklı olacak, bunu montajı yapan usta bile bilemez , zira test edilmiş bir verisi, yapılmış çalışma sonuçları yok. Ayrıca su eksilterek hararet yükselmesi durumunda, Ford un , sıcaklığı bloktan okuyarak conta yakmanızı engelleyecek olan sistemini de iptal etmiş durumdasınız. Probleminizin sebebi-doğru çözümünü bilemem ama, yapılan bu değişim ile, (varsa) arızanın sonucunu görmeniz engellenmiş oluyor o kadar, yani mesela görsel olarak hararet ibreniz sabit duruyor, ama arka plandaki arıza devam ediyor, soğutma suyu ile ilgili bir hadisenin de devamı, motor rektifiyesidir. Yaşadığımız tecrübeler ile aklımıza gelenler bunlar. Yorum bağlantısı
Murat Oktor 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 Su için kullanılan hararet müşürünün, beyine ileteceği bilgi ne kadar sağlıklı olacak, bunu montajı yapan usta bile bilemez , zira test edilmiş bir verisi, yapılmış çalışma sonuçları yok. Ayrıca su eksilterek hararet yükselmesi durumunda, Ford un , sıcaklığı bloktan okuyarak conta yakmanızı engelleyecek olan sistemini de iptal etmiş durumdasınız.Probleminizin sebebi-doğru çözümünü bilemem ama, yapılan bu değişim ile, (varsa) arızanın sonucunu görmeniz engellenmiş oluyor o kadar, yani mesela görsel olarak hararet ibreniz sabit duruyor, ama arka plandaki arıza devam ediyor, soğutma suyu ile ilgili bir hadisenin de devamı, motor rektifiyesidir. Yaşadığımız tecrübeler ile aklımıza gelenler bunlar. Dedikleriniz son derece doğru. Müşürü eski yerine taktırmam durumunda usta açmış olduğu bu deliği kapatabilir değilmi? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 Kapatılır , güzel bir dolgu yapılır, ama sonrasında su sızdırmazlığına devamlı bakılmalı, zira termostat yuvası, soğutma sisteminin en basınç gören, sıcak soğuk farkının en yüksek olduğu parçasıdır. Yorum bağlantısı
Murat Oktor 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 (düzenlendi) Bu işlem yapıldıktan sonra bu sızdırma takibini, gözlemini yedek su deposundan bakarak bende yapabilirim öyle değilmi. 3 Ocak 2009 tarihinde Murat Oktor tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 Ben sorunun başını kaçırdım bulamıyorumda... Bu arabadaki sorun kısaca iki cümle ile nedir.. ? Yorum bağlantısı
Murat Oktor 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 (düzenlendi) Mehmet bey, hararet ile başladı bütün sorun. Kırmızı bölgeye geliyordu hararet. Gauge menüdeki hararet bölümünde de 120-121 derecelere gelip ayağımı gazdan çekince hem ibre orta noktaya hemde dijital gösterge 107 dereceye geliyor ve tekrar gaz pedalına basınca kısa bir süre sonra aynı olaylar tekrar ediyordu. 3 Ocak 2009 tarihinde Murat Oktor tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Oktor 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 (düzenlendi) Evet Çağlar bey, Araç 2007 şubattan bu yana bende ve ben devirdaimi değiştirtmedim. Benden önce değişmiş mi bilimiyorum. Ama büyük ihtimalle değişmemiştir. Ben Triger, baskı balata, Z-rot, anten, termostat ve en son müşürün yerini değiştirttim. 3 Ocak 2009 tarihinde Murat Oktor tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 Keşke sağına soluna tesisata bıçak attırmadan önce, devirdamimi değişseydiniz, hem zararı da olmaz. Yorum bağlantısı
Murat Aldağ 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 Evt bende de bir kere bu sorun meydana geldi ancak herhangi bir işlem yapmadım daha önce devirdaimi değiştirecem.. Yorum bağlantısı
Osman Ünal 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 Şu hararet işi çok ilginç, bugüne kadar 3 farklı focus kullandım ve hiç birinde böyle bir sorun yaşamadım. Şirket içinde ben hariç focus'u olan 5 arkadaşım daha var onlarında böyle bir sorunla karşılaştığını duymadım. Tek fark hiç birimizde lpg'li focus yok, her nedense lpg'li focus'ların derdi bitmiyor. Yorum bağlantısı
Murat Oktor 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 Osman bey çok güzel söylemişsiniz. Şimdi ne yapalım. Lpg'yi söktürelimmi araçtan. Taktırırken kimse söylemediki bu araç lpg'yi kabul etmiyor diye. Saygılar. Yorum bağlantısı
Murat Aldağ 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 Ben focusların lpg kabul etmediklerine katılıyorum kaç tane servise gittiysem aynısı söylediler.. Yorum bağlantısı
Barbaros Gökçekurt 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 Murat bey; focusların hararet okuyucusu, bloktan okur ve bu çok sağlıklı, yen, nesil bir sistemdir. Bunu alarak, motor suyundan okumayı sağlamak ne kadar sıhhatlidir bileme, umarım ileride çok daha fazla bir motor masrafı açmaz, veya bu değişiklik yüzünden beyin aracı sebebsiz yere stop ettirmez.Barbaros bey; aracınız kaç km de ve hiç devirdaim değişti mi? aracım 85 binde lakin devir daim değiştimi bilmiyorum siz söyleyince aklıma geldi bir ara bir arkadaş bu motordan değişik bir ses geliyor devirdaim pompana bir baktır demişti sizce ondanmıdır zaten şu andada motor arıza ikaz lambam yanıyor da Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 Devirdaim gibi mekanik parçalar, arıza lambasını yakmaz. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 Lpg bağlantısında abuk bir hata yoksa; Klasik üst kapak hava yapması problemi gibi görünüyor.. Bu sorunun çözümü de otosanca teknik servis bülteniyse servislere duyurulmuştur.. Bence Yaşar Usta bir görsün.. Yorum bağlantısı
Barbaros Gökçekurt 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 Lpg bağlantısında abuk bir hata yoksa;Klasik üst kapak hava yapması problemi gibi görünüyor.. Bu sorunun çözümü de otosanca teknik servis bülteniyse servislere duyurulmuştur.. Bence Yaşar Usta bir görsün.. mehmet abicim yaşar ustayı çıkaramadım ben o kim nerede urfadamı Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 mehmet abicim yaşar ustayı çıkaramadım ben o kim nerede urfadamı Yok Urfada değil Kayseride . Yorum bağlantısı
Barbaros Gökçekurt 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 Devirdaim gibi mekanik parçalar, arıza lambasını yakmaz. katalitik(yanlış isimlendiriyor olabilirim egzostun motordann çıktıktan sonraki ilk bombesi birde fiş giriyor ayrıca) yakarmı Yok Urfada değil Kayseride . ben birden bana cevap verdi sandımda onedenle böldüm pardon Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 Elektronik sensörlerin arızasında lamba yanar, zaten bunun için tasarlanmıştır. Yorum bağlantısı
Recommended Posts