Çağlar Bayur 14 Aralık 2008 Paylaş 14 Aralık 2008 Normaldir, ibre belirli bir gecikme ve aralıkta çalışıyor ki , meraklı müşteriler servisi boşuna uğraştırmasın diyerek, Taunuslardaki ibre saat gibiydi, Vu-metre gibi çalışıırdı Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 14 Aralık 2008 Paylaş 14 Aralık 2008 Çağlar abi benim sw hasta değil dimi,yaptığım kazadan sonra sanki biyerinden illa arıza verecekmiş gibi geliyor.Bugünlerde hararet işine çok taktım,bu derecelerin anormal bi tarafı yok dimi. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Aralık 2008 Paylaş 14 Aralık 2008 Hasar-ağır tamirat hatta park lambası ampulu için servise giren araçların sahiplerinde ki bu durum normaldir meraklanma. Arabayı dinledikçe-inceledikçe 10 yıllık araban da bile yeni yeni şeyler hissedersin-duyarsın-görürsün bu da normal. Yorum bağlantısı
Murat Aldağ 19 Aralık 2008 Paylaş 19 Aralık 2008 Sevgili arkadaşlar bir yaşıma daha girdim.. Aracım lpg li bir yıldır kulanıyorum. Bayram izninden dönerken tek başımaydım 5 viteste uzun süreli ayağım gazda iken hararet sona vuruyo. Ayağımı gazdan çekiyorum 3-5 saniyede hararet ortaya geliyo. Tabi hemen indim baktım fan bile çalışmıyo çünkü hava soğuktu suda kaynatmıyo.. Maraşta servise girdim dedi ki lpg de sanal hararet olayı bazan oluyormuş.. Tek çözüm hortum içi kiti var onu takarız.. Normalde böylede bişey olmaz ancak gerçekte hararet yaparsa anlamazsın bu SANAL HARARET dedi...fiyatı da 250 ytl dedi.. Aslında bu bir yedek parça ancak çoğu servis bilmez bunu dedi.. Bu tür bir sorun yaşayan var mı? Nasıl giderdiniz? YAğını suyunu kontrol ettiler bi sorun yok dediler..Nedir bu Sanal Hararet? Yorum bağlantısı
Murat Oktor 20 Aralık 2008 Paylaş 20 Aralık 2008 En sonunda problemim halloldu galiba. düzce servise gittim. hararetin ani yükselip kısa bir süre sonra normale dönmesi problemini anlattım. ilk defa böyle bir problemle karşılaşmışlar. ben ya nasıl olur internete girin bu problemden muzdarip sürüyle vatandaş var dedim. hatta servise gitmeden forumdan çıktı almış olduğum sayfaları gösterdim. hortum kiti varmış dedim. ama adamların böyle birşeyden haberi yok.ustanın bir tanesi anlamadı. diğeri termostatı söktü. yeni termostat getirdi. (termostat niye değişti anlamadım ama neyse ). yeni termostatın üzerine delik deldi. çapını sorduğumda 4 mm çapında olduğunu ve sistemde hava olduğunda buradan havayı tahliye edeceğini söyledi. servisten çıkıp otoyolda yaklaşık 40 km. kadar 160-170 bastım. hararet milim oynamadı. ama içim yine rahat etmedi. 2 gün sonra 5-6 km'lik dik bir rampası olan piknik yerine sürdüm arabayı (1 ay önce gittiğimde bu yolda 2 kez hararet fırlamıştı ). arabaya hararet yaptırmak için elimden geleni yaptım. ama hep orta noktada durdu. bu denemeden sonra içim rahat etti . darısı aynı problemleri yaşayanların başına. Forumda bazı arkadaşlar ısı sensörünün oraya pul koyup sensörü biraz uzaklaştırmışlar. Bence bu çözüm değil.sadece problemi elektrikçi tabiriyle köprülemişler. cevap yazan arkadaşlara çok teşekkürler; Adem bey, Bayram öncesi başlayan hararet probleminde çözüm olarak sizin aracınıza yapılan uygulamanın aynısı benim 2004 ford focus aracıma yapıldı. Termostatın üzerindeki sarı renkli içinde bilye olan parça söküldü. Yani 4mm çaplı bir delik oluşmuş oldu. Bu çözüm yöntemi kesin çözüm olmasa gerek ama işe yaradı. Hararet yükselmiyor. Fakat aracın içinin geç ısınması, hararetin düşük hızlarda 60 derecenin altına düşmesi gibi bir sıkıntım var bunun dışında pek bir sıkıntı gözükmüyor. Bu arada fazla yakıt yakabileceğine dair bir arkadaşım bigi verdi. Sizde de bu tür problemler varmı? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Aralık 2008 Paylaş 20 Aralık 2008 Saldağ bey, sanırım bu Sanal hararet terimi, boş yere müşteriden para tırtıklamanın yeni adı , anlattığınız arıza, fanın açmaması veya devirdaimin kanatlarının suyu yeterince basınç ile basamamasından kaynaklanır. Oktor bey, yapılan işlemin benzerleri, 78 model 131 lere falan yapılabilir, yani 2008 yılında yapılırsa. Sizin aracınıza yapılan işlem, ustanın günü kurtararak, sizin dahaçok yakan, kurum bağlayan, hararet problemi varsa büyüyecek bir işlemdir. O bilya, termostat sıkışık kalırsa hortumlar patlamasın diye tasarlanmış bir güvenlik supabıdır (düdüklü tencerenin düdüğü gibi). Sonuçları müşteri tarafından tespit edilen arızaların sebeplerini gidermek gerekir, bacakta kemik kırıksa, alçıya almaz, morfini dayarsanız kemiğe faydası olur mu? Yorum bağlantısı
Murat Oktor 20 Aralık 2008 Paylaş 20 Aralık 2008 (düzenlendi) Bayur bey tamircim termostatın bozuk olduğunu düşünerek (ben iki gün önce değiştirttim diye söylememe rağmen) termostatı söktükten sonra Ford servisine termostatın olup olmadığını sorduğunda ellerinde oladığı cevabını aldıktan sonra termostatı yerine taktı ve antifirizi (yedek su deposundaki) tamamlayıp havasını aldıktan sonra yaptığımız tecrübe sürüşü sonrasında tekrar hararet yapması sonrası servis ile istişarede bulunarak bu işlemi yapın cevabını aldıktan sonra o bilyayı çıkartarak termostatı yerine taktı. Sonraki deneme sürüşümüzde ve ondan sonraki 4 gündür hararet yükselmesi diye bir problem olmadı. Forumdan okuyarak komşu ildeki ford servisinde bu hortum kiti uygulamasının yapıldığını öğrenip telefonla görüşerek bu uygulamamanın yapıldığı teyidini alıp fiyatını sorduğumda 240ytl->hortum kiti montajı+60ytl->işçilik =300ytl'ye mal olacağını öğrendim. Yakın zamanda gidip yaptırmak istiyorum. Ama bu işlemi yaptırıp bu kadar ücreti verdikten sonra da bu arızanın devam etmesi ihtimali kafamı bulandırıyor. Arızanın üst kapaktaki havadan kaynaklandığına dair net bir cevap alamadım. Bayram da memlekette götürdüğüm tamircide bana silindir kapak contasının kaçırıyor olabileceğini ve değişiminin 450ytl ile 500ytl arasında bir fiyata mal olacağını söylemişti. Ama arıza tespitteki netsizlik ve zaman yetersizliğinden + arızanın çözümlenemeyeceği endişesinden dolayı yaptırmadım. Yani ne yapabileceğimi bilemiyorum :agla: 20 Aralık 2008 tarihinde Murat Oktor tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Aralık 2008 Paylaş 20 Aralık 2008 Termostatın çalışıp çalışmadığını kontrolü , çay demliğindeki su ile bile yapılır, yani cidden anlamıyorum bu ustaları neler duyuyoruz? Hatta sıcak motorla gelen müşteri aracından hemen sökülür, yavşça kapaması kontrol edilir vs. neyse; Focus da termostata delik açma ASM si mevcuttur, ama anlaşılan zaman içnde bu prosedür mutasyona uğrayarak garip bir hal almış. Seyir halinde hararet yükseliyor sa sorun vardır, ancak motor devri düşünce, hararette düşüyorsa bu klasik devirdaim arızasıdır. Sizdeki hararet termostat mıncıklanmadan önce nasıl bir seyir izlerdi? Bilya söküldükten sonra, termostat devamlı suyu kaçırdığı için ibre yükselmez doğrudur ancak, asıl arıza devam ettiği için, tamir masrafını çok çok çok artırır, ben buna çığ gibi büyüyen arıza derdim, yani zamanla masrafı çoğaltan sebebiyetlere neden olur. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 20 Aralık 2008 Paylaş 20 Aralık 2008 sanal haratetten maksat ustaların demek istedigi yalançı hararet olsa gerek. Yorum bağlantısı
Murat Oktor 20 Aralık 2008 Paylaş 20 Aralık 2008 Tamircimin servise sorup bulamadığı termostatı bu işlemler(termostattaki bilyanın olduğu yerin sökülmesi) yapıldıktan sonraki gün kendim bizzat bir sokak aşağıdaki ford parçaları satan yere gidip termostatı sorarak temin edip tamircimin gözünede soktum. Fomoco marka 82-97 derecelik termostat. Bendeki hararet sıkıntısına gelince; yani sizin tabirinizle termostat mıncıklanmadan önceki durumda hafif tatlı uzun soluklu rampa tırmanırken ayağım sürekli gaz pedalında iken hararet 107 derece barajını fanın ikinci devirinide aşıp 108, 114 120 121 derecelere geliyor ve ben ayağımı gaz pedalından çektikten 3-4 saniye sonra tekrar ibre orta konumuna derecede 106-107 civarına geliyordu. Sıcaklık biraz daha düştükten sonra ayağım gazda basılı iken bir süre sonra aynı olaylar nüksediyordu. Bu durumda sizin dediğiniz üzere arıza devirdaim pompasındanmıdır? Yorum bağlantısı
Murat Aldağ 20 Aralık 2008 Paylaş 20 Aralık 2008 Evt abicim yalancı hararet. Çünkü yine denedim fan çalışıyor ve hararet yükselse bir kaç sn.de normale düşeceğini sanmıyorum. Ayrıca servis lpg den dolayı diyor. Focuslar lpg ye uyum sağlamıyor diyor. Murat OKTOR bey hangi servis size kitten bahsetti. Maraştaki ford servisi de bana aynı şeyi söyledi. Yorum bağlantısı
Murat Oktor 20 Aralık 2008 Paylaş 20 Aralık 2008 (düzenlendi) Evt abicim yalancı hararet. Çünkü yine denedim fan çalışıyor ve hararet yükselse bir kaç sn.de normale düşeceğini sanmıyorum. Ayrıca servis lpg den dolayı diyor. Focuslar lpg ye uyum sağlamıyor diyor.Murat OKTOR bey hangi servis size kitten bahsetti. Maraştaki ford servisi de bana aynı şeyi söyledi. Murat ALDA 20 Aralık 2008 tarihinde Murat Oktor tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Aralık 2008 Paylaş 20 Aralık 2008 Tarif edilen arıza, devirdaimin yüksek devirlerde su basıncını yeterince sağlayamaması. Yorum bağlantısı
Murat Oktor 20 Aralık 2008 Paylaş 20 Aralık 2008 Tarif edilen arıza, devirdaimin yüksek devirlerde su basıncını yeterince sağlayamaması. Geçen sene Triger kayışı ve debriyaj baskı balatayı değişirken İzmitteki ustama bu işlemler yapılırken devirdaim pompası da değişiyormuş diye belirtmiştim. O da bana devirdaim dışarda değilmiş seninki içerde bi sıkıntı yok demişti. Bende o kadar anlamadığımdan üstelememiştim. O da değiştirmemişti. Kesin devirdaimdendir diyorsunuz BAYUR bey öylemi? Bunun üzerine giderek burdaki ustama devirdaime yöneltebilirim. Teşekkür ederim. Benim Focus 2004 model olduğundan bu kronik arızanın bende olmayabileceğinide düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Aralık 2008 Paylaş 20 Aralık 2008 Devirdaim kronik arızası diye birşey yoktur ki? Zamanında değişmesi gereken bir parçadır. Yorum bağlantısı
Murat Oktor 20 Aralık 2008 Paylaş 20 Aralık 2008 Devirdaim kronik arızası diye birşey yoktur ki? Zamanında değişmesi gereken bir parçadır. Kronik arıza diye bahsettiğim 2001 model focuslarda ki üst kapakta biriken havadan kaynaklanan hararet problemi. Yanlış anlaşılabilecek bir cümle kurmuşum özür diliyorum. Aklımda o da olduğundan bu durum oluştu. BAYUR bey şimdi benim bu hararet problemim kesin devirdaimden kaynaklanıyordur öylemi. Zamanında değişmesi gereken bir parça derken ne kadar zamanda bir. Devirdaimi değiştirtip termostatıda orjinal haliyle taktırdığım zaman bu hararet sorunundan kurtulabilecekmiyim. :agla: Yorum bağlantısı
Murat Oktor 20 Aralık 2008 Paylaş 20 Aralık 2008 (düzenlendi) Tarif edilen arıza, devirdaimin yüksek devirlerde su basıncını yeterince sağlayamaması. Arızalı parça (devirdaim) bu mudur? 20 Aralık 2008 tarihinde Murat Oktor tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Aralık 2008 Paylaş 20 Aralık 2008 Devirdaim budur, devirdaim ile beraber, triger kayışı da yeniden değişecek, tabii ustanız, devirdaimi sökerken , kayışı ıslatmadan , yerinden sökmeden başka bir usul biliyorsa o zaman başka. Tarif ettiğiniz hararet ibresi hareketinin sebebi devirdaimdir, tabi ki gideceğiniz usta da bu yönde test yapacak. Yorum bağlantısı
Murat Oktor 20 Aralık 2008 Paylaş 20 Aralık 2008 (düzenlendi) Teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgilerden ötürü. Bir sonraki triger değişim zamanına kadar böyle (mıncıklanmış termostatla)gidilebilirmi. Ne kadar idare edebilir. Böyle gidilirse neler olabilir.? 20 Aralık 2008 tarihinde Murat Oktor tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Aldağ 20 Aralık 2008 Paylaş 20 Aralık 2008 Bu devirdaim ve triger setini değişirsem benim problemde halolur mu acaba? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Aralık 2008 Paylaş 20 Aralık 2008 Aldağ bey ( iki Murat var karışmasın diyerek), sizin anlatımınızda, ibre yukarıda ama fan açmıyor gibi anladım, bu sistemde hava var demek de olabilir. Bakınız parça değişimi vs. öncesi mekanik-elektronik herşeyin yolunda olması, orjinal parça ile bakım-temizliğin tam olması gerekir ki boşuna para-zaman harcamayın. lpg den anlamam ama, soğutma suyuna çekilen Y borular her zaman hava sebebidir. Yorum bağlantısı
Murat Aldağ 20 Aralık 2008 Paylaş 20 Aralık 2008 Çağlar bey fanda bir problem yok dedim ya servis sanal hararet diyo..Sonuçta bi problem var ki ibre yükseliyo aniden iniyo dimi.. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 20 Aralık 2008 Paylaş 20 Aralık 2008 bunun sebebi bir çok yerden olabilir. geçen gün genleşme depo kapagından çıktı arıza. ve bu kapaktan arıza ilk kez geldi başıma. ufak bir reklam bu araç bana aksaraydan geldi özel tavsiye üzerine Yorum bağlantısı
Murat Aldağ 21 Aralık 2008 Paylaş 21 Aralık 2008 bunun sebebi bir çok yerden olabilir. geçen gün genleşme depo kapagından çıktı arıza. ve bu kapaktan arıza ilk kez geldi başıma. ufak bir reklam bu araç bana aksaraydan geldi özel tavsiye üzerine Gauge dedikleri şey nedir abi bilmiyorum anlatan olursa sevinirim.. Yorum bağlantısı
Amaç Keskin 21 Aralık 2008 Paylaş 21 Aralık 2008 gauge: http://www.otoclubturkiye.com/forum/index.php?...14&hl=gauge Yorum bağlantısı
Recommended Posts