Nuri Atasever 21 Haziran 2010 Paylaş 21 Haziran 2010 Klima temizleme spreyi, klima performansı ile alakasız bir üründür, plastik hava kanalında mantar vb. ürünleri temizlemeyi vaat eder, ancak genelde otomobilde değil de, fabrika havlandırma kanallarında bu tip yaratıklar oluşur. II fan hızında, kapalı çevrimde iken , araç içinde terlemiyorsanız, boşuna meblağ harcamayın. Tabii güneş altındaki araca bindikten 15-20 dak sonra, seyir halinde iken. öyle terleme gibi bir sıkıntım yok seyir halinde giderken o zaman hiç ellemeyeyim . peki bu sprey acaba bu klima kanallarındaki toz ve pislikleri de çözer mi Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 21 Haziran 2010 Paylaş 21 Haziran 2010 arkadaşlar havaların ısındığı şu günlerde klima iyice ihtiyaç oldu ama sanki benim klima yeterli performansı vermiyor bunun herhangi bir testi var mı sanayide klima cıya gitsem ne kadar tutar fiyat olarak ne kadar zamanımı alır birde würth ün veya diğer markaların klima temizleme spreyleri var bunlar işe yarıyor mu acaba ? Klimanın performansı içindeki gaza, klima kompresörüne ve öndeki gazı soğutup yoğuşturan radyatöre(kondanser) bağlı. Motor düşük devirdeyken klima kompresörüde düşük devirde olduğundan klimanın soğutma performansı artar ama ona pek müdahale edemeyiz. Klima gazının miktarı önemli. Öndeki gazın ısı atıp soğumasını sağlayan radyatör şöyle önemli, kirli tozlu olursa bu kir biraz izalasyon yapıp ısının iyi atılamamasını sağlar ve soğutma verimi düşer. Öndeki klima radyatörünü temizlemekte fayda var. Eğer o radyatörü temizleyecekseniz tamam. Şehir içinde yüksek devirli kullanımlarda ve düşük hızlarda klima verimi düşer, yüksek hızlarda çok yüksek olmayan devirlerde klima daha iyi soğutur. Yorum bağlantısı
Burak Öksüz 26 Haziran 2010 Paylaş 26 Haziran 2010 merhaba.aracıma klima gazı doldurttum.dönüş yolunda klimayı açık unutmuşum.yolda giderken biraz yüksek devirlere çıktım 6000 gibi..sizce zararı olmuşmudur. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 26 Haziran 2010 Paylaş 26 Haziran 2010 merhaba.aracıma klima gazı doldurttum.dönüş yolunda klimayı açık unutmuşum.yolda giderken biraz yüksek devirlere çıktım 6000 gibi..sizce zararı olmuşmudur. Belli bir devirden sonra zaten kompresör devredışı kalıyor.. Bence sorun yok.. Yorum bağlantısı
Nuri Atasever 4 Temmuz 2010 Paylaş 4 Temmuz 2010 Klimanın performansı içindeki gaza, klima kompresörüne ve öndeki gazı soğutup yoğuşturan radyatöre(kondanser) bağlı.Motor düşük devirdeyken klima kompresörüde düşük devirde olduğundan klimanın soğutma performansı artar ama ona pek müdahale edemeyiz. Klima gazının miktarı önemli. Öndeki gazın ısı atıp soğumasını sağlayan radyatör şöyle önemli, kirli tozlu olursa bu kir biraz izalasyon yapıp ısının iyi atılamamasını sağlar ve soğutma verimi düşer. Öndeki klima radyatörünü temizlemekte fayda var. Eğer o radyatörü temizleyecekseniz tamam. Şehir içinde yüksek devirli kullanımlarda ve düşük hızlarda klima verimi düşer, yüksek hızlarda çok yüksek olmayan devirlerde klima daha iyi soğutur. klimaya gaz doldurttum 60 lira ve elimdeki yeni aldığım polen filtresini de taktırdım 10 lira ya içinden çıkan filtrede feci kirlenmişti kıl tüy toz ne ararsanız vardı içinde. şimdilik soğutmasından memnun um soğutma kademesi 1 de olunca bana yetiyor izmir sıcak ında. birde carpex marka klima temizleme sprey i aldım 12 yada 13 liraydı sanırım. bakalım yakın zamanda da onu uyguluyucam izlenimlerimi aktarırım Yorum bağlantısı
Nuri Atasever 11 Temmuz 2010 Paylaş 11 Temmuz 2010 klima temizlik sprey ini kullandım öyle içindeki tozu pislik i temizlediğini pek sanmıyorum belki mikrop bakteriyi filan öldürmüştür pek memnun kalmadım bir daha kullanmıyıcam sanırım Yorum bağlantısı
Halil Şahman 4 Ağustos 2010 Paylaş 4 Ağustos 2010 2005 model fiestam var. Daha önce farketmemiş olabilirim ya da bir problem olabilir diye düşündüğüm için sormak istiyorum. Araç rölantide çalışırken klimayı açtığımda 800 olarak görünen devir saati 900-1000 civarına geliyor. Ayrıca hareket halinde iken-özellikle klimanın 3 veya 4 derecesinde iken- araç normal devrine göre zorlanarak gidiyor, hızlanması gecikiyor ve kalkış sırasında hatrı sayılır miktarda gaz vermezsem istop edebiliyor. Aynı model fiestası olanlarda durum nedir yazabilirlerse çok faydalı olacak. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 4 Ağustos 2010 Paylaş 4 Ağustos 2010 Evet klima açılınca devir yükselir, çekişte çok az düşüş olur fakat 3-4 kademeye getirmek birşey fark ettirmez, zira sadece fan hızı artıyor, klima daha fazla soğutmak için birşey yapmıyor, bende 1 dede 4 dede aynı, hiçbirşey farketmiyor. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 4 Ağustos 2010 Paylaş 4 Ağustos 2010 Evet klima açılınca devir yükselir, çekişte çok az düşüş olur fakat 3-4 kademeye getirmek birşey fark ettirmez, zira sadece fan hızı artıyor, klima daha fazla soğutmak için birşey yapmıyor, bende 1 dede 4 dede aynı, hiçbirşey farketmiyor. +1 + biraz daha fazla elektrik çekiyor ee bununda etkisi var ama hissedilir olmasa gerek Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 4 Ağustos 2010 Paylaş 4 Ağustos 2010 focus ta bile kalkışlarda klima açıkken etkisi oluyor biraz fazla gaz vermek gerekiyor hızlanmalarda biraz gecikiyor haliyle Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Ağustos 2010 Paylaş 5 Ağustos 2010 klima temizlik sprey ini kullandım öyle içindeki tozu pislik i temizlediğini pek sanmıyorum belki mikrop bakteriyi filan öldürmüştür pek memnun kalmadım bir daha kullanmıyıcam sanırım Dezenfektandır, tozu kiri temizlemez, bakterileri öldürür... Yorum bağlantısı
Selahattin Çoker 5 Ağustos 2010 Paylaş 5 Ağustos 2010 merhabalar.2008 fiestam var.klima sık sık devreye girip çıkıyordu.servise götürdüm.1 hafta kaldı serviste.sonuç olarak kompresörü değiştirmişler.ve baya pahalıymış.şimdilik çözüldü galiba.iyiki garanti varmış. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 5 Ağustos 2010 Paylaş 5 Ağustos 2010 Evet klima açılınca devir yükselir, çekişte çok az düşüş olur fakat 3-4 kademeye getirmek birşey fark ettirmez, zira sadece fan hızı artıyor, klima daha fazla soğutmak için birşey yapmıyor, bende 1 dede 4 dede aynı, hiçbirşey farketmiyor. iç çevrimi açmadıysanız kademeyi yükselttikçe soğukluk azalır. Soğutucu radyatörden daha fazla hava geçiyor ve bu hava dışardan gelen sıcak hava olduğu için tam soğamadan geçmiş oluyor. İç çevrimi dışardan hava alımı kesilip kabin içindeki hava çevrildiği için serin olan havanın soğutulması kolay oluyor ve fan kademesini arttırsanızda yine keskin soğuk olarak üflüyor. Dün öğlen sıcağında arabaya bindim. Kabin içi 38 derece gösteriyordu. Dış çevrimi açmadan 5 dakika 3. kademede çalıştırıp iç çevrimi açtım. 5 dakika sonra arabanın içi 22 derecelere düşmüştü ve düşmeye devam ediyordu. Üşüyüp fanı 2. kademeye düşürüp iç çevrimi kapattım. 15 dakika içinde 20 derecenin altına düşürebiliyor. Yorum bağlantısı
Eser Atalas 6 Ağustos 2010 Paylaş 6 Ağustos 2010 iç çevrimi açmadıysanız kademeyi yükselttikçe soğukluk azalır. Soğutucu radyatörden daha fazla hava geçiyor ve bu hava dışardan gelen sıcak hava olduğu için tam soğamadan geçmiş oluyor.İç çevrimi dışardan hava alımı kesilip kabin içindeki hava çevrildiği için serin olan havanın soğutulması kolay oluyor ve fan kademesini arttırsanızda yine keskin soğuk olarak üflüyor. Dün öğlen sıcağında arabaya bindim. Kabin içi 38 derece gösteriyordu. Dış çevrimi açmadan 5 dakika 3. kademede çalıştırıp iç çevrimi açtım. 5 dakika sonra arabanın içi 22 derecelere düşmüştü ve düşmeye devam ediyordu. Üşüyüp fanı 2. kademeye düşürüp iç çevrimi kapattım. 15 dakika içinde 20 derecenin altına düşürebiliyor. Günaydın; O zaman en mantıklısı sıcak havalarda iç çevrimi açmak, değil mi? Dışarıdaki sıcak havayı soğutmaya çalışacağımıza içerideki serin havayı soğutmak daha kolay. Peki bunun sağlık, araç-klima sağlığı, fazla yakıt tüketimi vb. gibi şeylere etkisi nasıldır bilen var mı? Ben klimayı aracı çalıştırdıktan 3-5dk sonra açıyorum ki motor falan devrini almış olsun. Sonra hemen iç çevrime mi geçmek iyidir yoksa bir süre havayı dışarıdan alıp sonra mı iç çevrim yapalım? İç çevrim düğmesine basında fan birden bir celalleniyor, aynı kademedeyken daha fazla üflemeye başlıyor, bunu da anlamadım açıkçası. Saygılarımla Eser Atalas Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 6 Ağustos 2010 Paylaş 6 Ağustos 2010 Günaydın;O zaman en mantıklısı sıcak havalarda iç çevrimi açmak, değil mi? Dışarıdaki sıcak havayı soğutmaya çalışacağımıza içerideki serin havayı soğutmak daha kolay. Peki bunun sağlık, araç-klima sağlığı, fazla yakıt tüketimi vb. gibi şeylere etkisi nasıldır bilen var mı? Ben klimayı aracı çalıştırdıktan 3-5dk sonra açıyorum ki motor falan devrini almış olsun. Sonra hemen iç çevrime mi geçmek iyidir yoksa bir süre havayı dışarıdan alıp sonra mı iç çevrim yapalım? İç çevrim düğmesine basında fan birden bir celalleniyor, aynı kademedeyken daha fazla üflemeye başlıyor, bunu da anlamadım açıkçası. Saygılarımla Eser Atalas Sıcak havalarda marşa basarım hemen fanı ve klimayı açarım ;camlarıda açarım 1 dakika sonra camları kapatıp iç dolaşıma basarım biranevvel soğur arabanın içi.. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 6 Ağustos 2010 Paylaş 6 Ağustos 2010 Günaydın;O zaman en mantıklısı sıcak havalarda iç çevrimi açmak, değil mi? Dışarıdaki sıcak havayı soğutmaya çalışacağımıza içerideki serin havayı soğutmak daha kolay. Peki bunun sağlık, araç-klima sağlığı, fazla yakıt tüketimi vb. gibi şeylere etkisi nasıldır bilen var mı? Ben klimayı aracı çalıştırdıktan 3-5dk sonra açıyorum ki motor falan devrini almış olsun. Sonra hemen iç çevrime mi geçmek iyidir yoksa bir süre havayı dışarıdan alıp sonra mı iç çevrim yapalım? İç çevrim düğmesine basında fan birden bir celalleniyor, aynı kademedeyken daha fazla üflemeye başlıyor, bunu da anlamadım açıkçası. Saygılarımla Eser Atalas İç çevrim açık olduğundan dışarıdan hava alınmadığı için devamlı kabin içindeki hava çevriliyor. Nefes alıp verdikçe bu havayı kullandığımız için havanın kalitesi düşüyor, kabin içindeki nem artıyor. Zaten belli bir süre sonra bunu rahatlıkla hissediyoruz. Ben iç çevrimi şu yüzden açıyorum. eğer kabin içindeki malzemeler sıcaksa arabanın içi hemen soğuyamıyor. Bu sefer fan seviyesini yükseltmem gerekiyor. Ozamanda soğuk hava çarpıyor ve sağlık açısından iyi değil. Onun için ilk 5 dakika 3. kademede iç çevrimi açıp etkili bir şekilde kabin içini soğutup ondan sonra iç çevrimi kapatıp fanı 1 seviyesine getiriyorum. Böylece dışardan temiz nemsiz hava geliyor, kabin içi esinti az olduğu için beni rahatsız etmiyor, gürültü olmuyor, kabin içindeki malzemede soğmuş olduğu için kabin içi sabit sıcaklıkta durabiliyor. Ayrıca klimayı sadece soğutma için kullanmıyorum. Uzun yokuş inişlerde araba 4. veya 5. viteste olmasına rağmen hızlanıyorsa hızımı sabit tutmak için firen kulllanmak yerine klimayı açıyorum. Böylece firen balataları bitmiyor, yokuş aşağı yakıt kesildiği için klimada bedavaya çalışmış oluyor, kabin içindeki havanın nemi azalmış oluyor ve klima çalışarak gaz devirdaim yapmış oluyor. Bunu yaz kış devamlı yapıyorum ve klimanın çalışması içindeki gazın uzun yıllar dayanması açısından önemli. Klimayı açınca illa soğukta kullanmak şart değil. Ilık veya sıcak konumda nem almak içinde kullanabilirsiniz. Eve gelirken klimayı kapatacağım zaman eve gelmeden 1 dakika önceden kalimayı kapatıp iç çevrimi açıyorum. Kabin içindeki soğuk havayı muhafaza etmiş oluyor ve eve gelene kadar yetiyor. Klimayı motoru stop etmeden 1-2 dakika önce kapatmak iyidir. Motoru ilk çalıştırdıktan sonrada biraz bekleyipte açmak gerekir. Ayrıca klimayı açarken motorun rolantide olmasına dikkat edin. Eğer yoldaysanız vitesi boşa alın, rolantiye düştüğünde klimayı açın. 1 Yorum bağlantısı
Eser Atalas 10 Ağustos 2010 Paylaş 10 Ağustos 2010 Günaydın herkese; Aracım 2005 model 250.000 km de Tdci Fiesta. Diğer bir başlıkta da sormuştum, aracım çalışırken 2-3bin devirler arasında içeriden de duyulabilen; daha önceden turbodan geldiğine inandığım bir üfleme, vızzzlama sesi var. Şimdi acaba turbodan değil mi diye düşündüm çünkü klima kapalıyken hiç yok bu ses...Klimadan olabilir mi acaba, klimanın neresinden-neden böyle bir ses gelir ki? Teşekkürler Eser Atalas Yorum bağlantısı
Mehmet Atan 19 Ağustos 2010 Paylaş 19 Ağustos 2010 Hızlı soğutma için sıcak havalarda araç güneşte kalmışsa araç kısa süre(1-2 dakika)camları açık sürülmeli ve araç içi çevrim çalıştırılmalı, kademe 4, ve yüze vuran konum seçilmeli. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 19 Ağustos 2010 Paylaş 19 Ağustos 2010 klimayı açınca sanki içinden rutubetli havageliyormuş gibi koku yapıyordu. geçen gün yolum sanayiye düşünce aksesuarcıdan 10 liraya klima temizleme spreyi aldım. eve gelince tüm havalandırma deliklerini söküp ( alttan tornavida ile esnetince çıkıyor) evde deterjanlı sıcak suda bir süre beklettikten sonra dişfırçası ile güzelce temizleyip duruladım. içinden çıkan yağ ve pisliğe ben bile şaşırdım. sonrasında iyice kurutup yerlerine taktım. spreyi iyice çalkaladım. uzun borusunu takıp hava üfleme deliğinden soktum. ve 4-5 sn sıkıp deliği kapattım. her deliğe bunu uyguladım . ayrıca polen filtresini de söküp silkeledim ve farkettim ki en son değiştirdiğim usta filtreyi tam takamamış, spreyi buraya da sıkıp filtreyi yerine tkaıp kapattım. yarım saat sonra denemek için klimayı çalıştırdım. arabanın havası değişti sanki. rutubet ve kokudan eser kalmadı. 10 liraya aldığım sprey : Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 19 Ağustos 2010 Paylaş 19 Ağustos 2010 klimayı açınca sanki içinden rutubetli havageliyormuş gibi koku yapıyordu. geçen gün yolum sanayiye düşünce aksesuarcıdan 10 liraya klima temizleme spreyi aldım. eve gelince tüm havalandırma deliklerini söküp ( alttan tornavida ile esnetince çıkıyor) evde deterjanlı sıcak suda bir süre beklettikten sonra dişfırçası ile güzelce temizleyip duruladım. içinden çıkan yağ ve pisliğe ben bile şaşırdım. sonrasında iyice kurutup yerlerine taktım. spreyi iyice çalkaladım. uzun borusunu takıp hava üfleme deliğinden soktum. ve 4-5 sn sıkıp deliği kapattım. her deliğe bunu uyguladım . ayrıca polen filtresini de söküp silkeledim ve farkettim ki en son değiştirdiğim usta filtreyi tam takamamış, spreyi buraya da sıkıp filtreyi yerine tkaıp kapattım. yarım saat sonra denemek için klimayı çalıştırdım. arabanın havası değişti sanki. rutubet ve kokudan eser kalmadı. 10 liraya aldığım sprey : Evde işyerinde kullandığınız klimadada kullanın aynı farkı hissedeceksiniz.. Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 13 Ekim 2010 Paylaş 13 Ekim 2010 Klima sıfırda kapalı olmasına rağmen hala sıcak hava üflüyor içeriye doğru. Bu problem neden olabilir acaba ? Filtreleri yeni değiştirmemize rağmen yinede açıldığında toz kokusu gibi hava geliyor bu spreyi bende deneyeceğim. Klima havalandırmalarını nasıl sökerim. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 13 Ekim 2010 Paylaş 13 Ekim 2010 Klima sıfırda kapalı olmasına rağmen hala sıcak hava üflüyor içeriye doğru. Bu problem neden olabilir acaba ?Filtreleri yeni değiştirmemize rağmen yinede açıldığında toz kokusu gibi hava geliyor bu spreyi bende deneyeceğim. Klima havalandırmalarını nasıl sökerim. Havalandırmaları sökmeye gerek yok; Bu ürünlerin ince hortumları var ; üstündeki tarife göre uygulayacaksınız.. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 13 Ekim 2010 Paylaş 13 Ekim 2010 Fan kapalı iken içeri hava üfler çünkü polen filtresi tertemiz...Önden aldığı seyir rüzgarı arabanın içinden geçip bagajdan sonra tampon içinden arabayı terk ediyor...Gayet normal ve olması gereken bir durumdur.. Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 27 Ekim 2010 Paylaş 27 Ekim 2010 klimayı yolda açarken boşa atıp 3-5 sn bekleyip vitese geçiyorm vitese geçtikten sonra bikaç saniye geçince tak diye klima çalışıyor bu tak sesi arabanın altına bişey çarpmş gibi oluyor normalmidir ? kışında açıyorum klima arada bugünde yapınca kafama takıldı Yorum bağlantısı
Recommended Posts