İçeriğe Yönlendir

Klima Problemleri

Muhittin Kaplan

Recommended Posts

Sani Gerşon
Klima ısıtma amaçlı kullanılmaz..Isıtma olayını kalorifer çözer.Klima ısıtma moduna alındığında kalorifer ısısını verir.Yani ekstra maliyet yaratır fayda alamazsınız.Eğer kaloriferinizde sorun varsa klimanın suçu yok :)

size katılmıyorum, kışın camlardaki buğuyu almak için klima 1e1 çözüm.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Kalorifer musluğu arızalı..125 tl.

Geçen bir üye arkadaşla msn'de sohbet ediyorduk.. Diyorki :

"Abi, eminimki Osman Usta'nın sihirli bir küresi var ve bizim arabaları ordan görüyor.. Yoksa mümkün değil bu kadar nokta atışı yapamaz"

Yorum bağlantısı
Hüseyin Karadeniz
Klima ısıtma amaçlı kullanılmaz..Isıtma olayını kalorifer çözer.Klima ısıtma moduna alındığında kalorifer ısısını verir.Yani ekstra maliyet yaratır fayda alamazsınız.Eğer kaloriferinizde sorun varsa klimanın suçu yok :)

klimanın masum olduğunun bende farkındayım hocam, kaldıki sizinde belirttiğiniz gibi ayar düğmesini ısıtmaya alarak klimayı açmak zaten dengesizliktir.

anlatmak istediğim ayar düğmesini ısıtma konumuna alıyorum fakt gelen hava sıcak değil , 50-60 km yapmama rağmen gelen havanın sıcaklığında herhangi bir değişim söz konusu değil :(

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Sedat Can

Arkadaşlar aracım Focus I Sedan 1.6-Bugün aracı ilk çalıştırtırdıktan 1-2 dakika sonra klimayı açmak istedim. Ancak motor bölümünden tuhaf sesler geldi, bende hemen kapattım. Bulunduğum yerde servis olmadığından tanıdık ustaya aracı gösterdim. Bana klima kompressörünün kilitlendiğini ve tamamen değişmesi gerektiğini söyledi. Parçayı orjinal taktırmak istediğimden servisi aradım, fiyat olarak 445 YTL+KDV + 45 YTL. işçilik olduğunu öğrendim. Sanırım bunlara klima gazı ve yağı dahil değil.

1- Bu fiyat normal mi

2- Servis dışında taktırırsam en iyi klima komprösör markası nedir? (Orjinal Ford Marka bulunuyormu)

3- Şu an klimayı çalıştırmazsam bir sorun yaratmıyor, bu şekilde kullanmanın bir zararı olurmu ?

Daha önce bu gibi olaylarla karşılaşan arkadaşlardan veya teknik servisteki arkadaşların önerilerilen ihtiyacım var, teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Parça sitede görünmeyebilir.. telefon açın... eklerler hemen..

Yorum bağlantısı
Sedat Can
(düzenlendi)

Klima kompresörünü sadece bir ustaya gösterdim. Servis 100 km. Arızanın sebebi kompresördeki başka bir hatadan kaynaklanıyor olabilir mi? Belki de basit bir müdahale gereklidir, Çağlar beyden ve tecrübeli arkadaşlardan öneri bekliyorum, teşekkürler...

tarihinde Sedat Can tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Tuhaf ses tarifi ve servisin söylediği örtüşüyor, kompresörde kavrama vardır, kayış devamlı döner ama siz düğmeye basınca kavrar ve kompresör döner. Kendi gözünüz ile testi çok kolay ama güvenlik açısından parmakalra, varsa kravata dikkat!!!!

1. Önce araç çalışmazken kompresöre dikkatlice bakın ve uç kısmındaki 4lü çıkıntıya gözünüzü alıştırın

2. Aracı çalıştırın (klima kapalı) kompresörün dönmediğini gözlemleyin.

3. Klimayı çalıştırın (ses varsa vardır bu fark etmez), gözünüzün alıştığı, çalışmyan kompresör kafasının durumuna bakın:

Dönüp dönüp duruyor veya hiç dönmüyor olabilir. Her iki halde de kopresör sorunlu demektir. Ama zaten bu tip ses, arızalı kompresöre işarettir, tamir takımı olarak yoktur, çıkmacılar, 2-3 kompresörden, çalışan 1 kompresör yapabiliyorlar ama ömrü uzun olmaz.

Yorum bağlantısı
Sedat Can
(düzenlendi)

Klima kompresörü ile ilgili olarak servisle telefonda görüştüm, klima açılmadığında motora herhangi bir zararı olmayacağını söylediler. Klimayı kapalı iken herhangi bir problem yok, kompresörü bir süre sonra değiştirmeyi düşünüyorum, klimayı kullanmadığımda motora veya başka bir parçaya zararı olur mu? Çağlar bey bu konuda sizin fikriniz nedir?

tarihinde Sedat Can tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fikret Uluçay

Aslında aynı soruna yakın bir problem bendede var.Klimayı açtığım zaman klima devreye girip çıkıyor.Tabi rolanti habire gidip geliyor ve bazen yolda stop bile ediyorum.Soğutması fena değil.İki saat kadar önce bir klimacıya gittim ve gazı eksilmiş ondan yapar dedi.Bu gazı ölçüp kontrol etmeden,herhangibir yerden kaçak veya çatlama varmı bakmadan gaz eksikliğinden olduğunu anlayabilirler mi ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Sedat bey, kompresörde sorun da olsa, klimayı açmadıkça herhangi bir problem yaşamassınız.

Yorum bağlantısı
Sedat Can
Sedat bey, kompresörde sorun da olsa, klimayı açmadıkça herhangi bir problem yaşamassınız.

Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Fikret Uluçay

Benim arabam 2005 model.Bir tane büyük fan var.Bugün tam bir saate yakın klimayı kontrol ettiler.Klimayı açıyoruz fakat fan devreye girmiyor.Klimayı açtığımız zaman aracın devrinde de hiçbir yükselme olmuyor.Bir iki kez verdiğim zaman devir başlayor alçalıp yükselmeye ve stop ediyor.(Yanlış yerden bilgi almaya çalışıyor olabilirim.Arabam Focus çünkü.Kusura bakmayın.)Yardımcı olursanız sevinirim

Yorum bağlantısı
Fikret Uluçay

Cevabınız için teşekkür ederim.Bizim araçlarda bir adet fan var.1. ve 2. devre olayı nasıl oluyor bilmiyorum.İşin gerçeği,bu işlerden anlayan pek fazla usta buralarda yok.Herkes birbirine havale ediyor.

Yorum bağlantısı
Fikret Uluçay

Yaşar beyin dediği gibi fanın ikinci devresi arızalıymış.Fanın hemen altında ki soket yerinden sökülüp,altı adet girişi olan klemens ile birleştirildi.Klimayı açar açmaz fan devreye girmeye başladı.O soketteki kablolardan bir tanesi yanmış yada oksitlenmiş.Şu anda stop edicek kadar rolanti düşmüyor.Klimayı açınca hafif bir rolanti gidip gelmesi oluyor.Ama eskiye göre çok çok iyi.Eksik olan gazı da tamamladılar.İlginize teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bir de şu nokta vardır: Aracınızda arıza bile sayılmayacak yaşlılık belirtisi varsa, mesela bir buji kablosu tam geçirgen değilse, bu pek belli olmaz, ama klima kompresörü yükü de binince tekleme daha bariz ortaya çıkabilir, veya hego artık eskisi gibi okuyamıyorsa gibi.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Hego: Egzos üzerinde bulunan oksijen sensörü, zengin-fakir karışım ayarı için ölçüm yapan parça.

Yorum bağlantısı
Erim Gülaçtı

merhaba..klima gazını ne kadar sıklıkla kontrol ettirip eksikse tamamlatmak gerekiyor acaba?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...