İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Fren, Abs Lambası ve Sorunları

Ali Tütün

Recommended Posts

Özay Uçar

değerli forum müdavimleri aracım çalıştıktan sonra ABS lambası 4-5 sn. falan yanık kalıyor ondan sonra sönüyor. yeni yeni dikkatimi çekmeye başladı. daha önce böyle olup olmadığının pek farkında değilim... ABS sisteminde veya bir başka yerde sorun mu var? yoksa bu focusların huyu suyu mu böyle?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Konu birleştirildi. Benzer konuları aynı başlıkta konuşusak daha güzel olur. Cevapalr tekrarlıyor bir zaman sonra

Yorum bağlantısı
Özay Uçar

aküyü kontrol etmemiştim uzun zamandır. üşenmedim şimdi gidip baktım göstergedeki yeşil ışığın olması gereken yerde sadece siyahlık var. ve akünün üzerindeki plastik kapaktan dolayı hiç fark etmediğim bir şey daha :rolleyes: akünün markası motorcraft. sanırım hala orjinal akü var arabanın üzerinde... :)

geceleri araç rölantide çalışırken ilave güç çekecek cihazları açtığımda (arka cam reziztans, kalorifer vs), debriyaja bastığımda veya vitesi boşa attığımda farların ve gösterge ışıklarının sönükleşmesi ile birlikte fanın üfleme hızının düşmesinin nedeni bu mu acaba? gaza yüklenince fanın hızı artıyor, farlar canlanıyor...

Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu
aküyü kontrol etmemiştim uzun zamandır. üşenmedim şimdi gidip baktım göstergedeki yeşil ışığın olması gereken yerde sadece siyahlık var. ve akünün üzerindeki plastik kapaktan dolayı hiç fark etmediğim bir şey daha :rolleyes: akünün markası motorcraft. sanırım hala orjinal akü var arabanın üzerinde... :)

geceleri araç rölantide çalışırken ilave güç çekecek cihazları açtığımda (arka cam reziztans, kalorifer vs), debriyaja bastığımda veya vitesi boşa attığımda farların ve gösterge ışıklarının sönükleşmesi ile birlikte fanın üfleme hızının düşmesinin nedeni bu mu acaba? gaza yüklenince fanın hızı artıyor, farlar canlanıyor...

akünüzün miyadı dolmuş, aynı şeyler bende'de oluyordu geçen ay orjinal akü'mü delphı ile degiştirdim....

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Galiba evet...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Eğer bu abs ışığı yeni peydahlandıysa akünüz gerçekten iyi dayanmış :rolleyes: Bence aküyü ölçtürün. Siyah şarj az demekti şarj edilirse kullanılır belki :) çünkü ben 1 seneden fazla o şekilde gezdim. Ayrıca aracın şarjını da ölçtürün.

tabi 10 senelik akünnü göstergesi ne kadar sağlıklı bilinmez. Ben değiştirirken akünün göstergesi yeşildi :D

Yorum bağlantısı
Özay Uçar

en kısa zamanda şart ettireceğim. bilgilendirme için teşekürler. bir şey daha aracın şarjı nasıl ölçülüyor. akü ölçümünde kullanılan ölçü aletleri ile yapılabilir mi?

Yorum bağlantısı
Özay Uçar

bu gün akü ölçümü ve şarj ölçümü yaptırdım. akünün değeri 12.77, şarj değeri 14.35 çıktı. usta aracın şarjı da akünün durumu da iyi, ancak en sağlıklı ölçüm sonucu akşamdan park edip sabah aracı hiç çalıştırmadan alınır, eğer bu durumda akü değeri 12.72 nin altında ise şarj yapılması gerekir, hatta senin akü 10 yıllık akü değişmesi bile gerekebilir dedi. akünün durumu iyi ise neden yanık kalır bu ABS lambası?

Yorum bağlantısı
İlker Kadılar

10 senelik aküden artık şüphe duymak lazım...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Motocraft bu akü işini iyi biliyormuş :D

Yorum bağlantısı
Yunus Göl

abs ışığının geç sönmesi konusunu konuşmuştuk daha önce . o şekilde idare ederken bugün tamamen iptal oldu. yokuş aşağı inerken araç yüklüydüde,abs ışığı yandı kontrol etmek için frene bastım araç kızakladı.abs çalışmıyo yani, yarın götürüp baktırıcam,inşallah önemli bişeyi yoktur. sizce nerden kaynaklıdır arıza, bu abs sistemi arızaları çok tuttar mı?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Arızası neymiş bi sorun öğrenin belki soket sorunudur.

Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Sabah aşırı soğuklarda ilk çalıştırmada ABS lambası 2-3 sn yanık kalıp sönüyor(il defa bu kış olmaya başladı), normal hava sıcaklıklarında ise böyle bir sorun olmuyor. Önceki soru-cevaplardan anlaşılacağı gibi sorun da akünün zayıflığı cevabı çıkıyor ki akümde eski gibi. Acaba bu akü beni bu kıştan çıkarır mı? Yoksa bir sabah araç çalışmayabilir mi?

Yorum bağlantısı
Yunus Göl

abs ışığı bugün sanayiye giderken kendiliğinden söndü.orda cihaza bağladılar,sağ ön tekerlek sensörü mü öyle bi arıza verdi. arıza kodunu sildiler.şimdilk arızada geçti gibi görünüyo.tekrarlar mı acaba?

Yorum bağlantısı
Özay Uçar
abs ışığı bugün sanayiye giderken kendiliğinden söndü.orda cihaza bağladılar,sağ ön tekerlek sensörü mü öyle bi arıza verdi. arıza kodunu sildiler.şimdilk arızada geçti gibi görünüyo.tekrarlar mı acaba?

ışığı söndürme problemi ortadan kaldırmaz. arızalı gözüken sensörün gösterilmesi lazım diye düşünüyorum....

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Uğur Duman
ışığı söndürme problemi ortadan kaldırmaz. arızalı gözüken sensörün gösterilmesi lazım diye düşünüyorum....

+1

Aynen katılıyorum.O arızalı sensörü önce temizletin.Sonra yine yanarsa abs ışıgı, sensörü değiştirirsiniz.(Bir müddet sonra abs ışığı yine yanacaktır.Geçici çözüm bence ışığın yanmasını silmek.)

Yorum bağlantısı
Hakan Amasyalı

bence bu tür bi sorunda önce ABSnizi test edin. sorun varsa derhal çözüm arayışına girin.

Konu aküye gelmişken akü üzerindeki plastik kapaktan bulunur mu ?? :) yedek parçacılarda falan..

Yorum bağlantısı
Alper Çınar

kerem bey bendede aynı problem var siz bir çözüm buldunuzmu ?

Yorum bağlantısı
Özay Uçar

iyi akşamlar arkadaşlar

bu gün işten çıkmış eve giderken önüme ani çıkan bir köpeğe vurmamak için ani fren yapınca doğal olarak abs devreye girdi. ancak doğal olmayan bir şey, hatta bir şeyler var. abs devreye girdiği anda motor kaputunun altından zaarrrrrrrrrrrrrrrrrr diye bir ses geldi. ayrıca farlar gidip geldi. bir kaç kez daha denedim aynı şey oldu. uzun zamandır akümden kuşkulanıyorum neden bu olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Özay Uçar

bu güne kadar hiç duymadığım bir ses bu yaşar usta. daha önce tekerlerden gelen ses ile abs devreye girince devir yükselip motor biraz gaz veriyordu bu sesi duyuyordum sadece, çok başka, acayip, değişik bir ses bu....

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...