İçeriğe Yönlendir

SLR Fotoğraf Makinesi tavsiyesi?


Onur Demir

Recommended Posts

Onur Demir

Arkadaşlar eskiden kalma bi merakım vardı bu SLR fotoğraf makinalarına. Muhlis Öztürk Abimlede bugün birkaç kere görüştüm onda Sony A200K var tavsiye etti. Ama hala kararsızım. Çok soruşturdum kafam karıştı biri der canon, nikon sonra Sony. Biri der Sony'nin nezaman neyi Diğerlerinden eksik yaptığını gördün diyenler var.

Kısacası en fazla 1250YTL kadar bir bütçe ayırabilirim. (taksitle tabiki Worldkartım var )

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Not: Kalem pilden nefret ederim şarjlı bile olsa. Şarjlı, bataryalı vs. tercihimdir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Çok yakın bir arkadaşım bu konularda oldukça deneyimli. Sorar bilgi veririm. Ön bilgi olarak: Ben de merak salmıştım, ama fiyat konusunda, Slr alternatifleri de çok iyi sonuçlar verebiliyor, mesela Fuji 5800-6800 gibi, fiyatları 500-700 Tl civarı, aklında olsun.

Bu arada alacağın makina kadar, objektifin önemi de büyük, alacağın markanın, diğer marka objektiflerine uyumlu olmasını kesin araştır, yoksa makinadan fazla objektif parası veriyorsun.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

http://www.letsgodigital.org/tr/index.html

Şarjlı kalem piller avantajlı ve ekonomiktir.Diğerlerinin fiyatları çok abartılı ve kapasiteleri düşük.Tavsiye etmem ama yinede siz bilirsiniz.

Çok yakın bir arkadaşım bu konularda oldukça deneyimli. Sorar bilgi veririm. Ön bilgi olarak: Ben de merak salmıştım, ama fiyat konusunda, Slr alternatifleri de çok iyi sonuçlar verebiliyor, mesela Fuji 5800 gibi, fiyatları 500-700 Tl civarı, aklında olsun.

Bu arada alacağın makina kadar, objektifin önemi de büyük, alacağın markanın, diğer marka objektiflerine uyumlu olmasını kesin araştır, yoksa makinadan fazla objektif parası veriyorsun.

Fuji S6500, tek geçerim slr like olarak...

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Kesin iyi alternatiflerdir eminim. Ama elimde zaten sonyericsson k850i gibi bi telefon var az çok işimi görüyo orta seviye fotoğraflar için. Özellikle SLR almak istiyorum taktım kafaya :D Dediğim gibi normal bi makine gibi işimi gören 5.0mp li telefonum var cyber shot. Ya SLR alacam yada almicam. takığımdır birazcık ;)

Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak

Nikon D80 i şiddetle öneririm ama 1500 e falan bulunabilir sanırım, Nikon D60 da olabilir hem fiyatı daha uygun.

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Hakan bey 450d teknosada 1499tl

1000d yide 1700den aşağı bulamadım. Eminim güzellerdir ama benimde kapasitem belli. Her nekadar teknolojiyi yakından takip etsemde, işe arabayla gidip-gelsemde, arabaya birkaç milyarlık incik boncuk taksamda ; Sonuçta ben bankada çalışan bi güvenlik görevlisiyim :D Acıtasyon yaptım birazcık.

Şaka Bir yana en fazla 1250tl oda taksitle ;)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Slr de makine fiyatına bakarken, objektiflere de bakın, herşey objektifte bitiyor, standart 35mm haricinde de satın alman gerekenler olacak.

Yorum bağlantısı
Çağatay Demir
(düzenlendi)

Onur bey sizin bütçe tam arada kalmış bence alcaksanız biraz daha bekleyip D80 alın..

Ben Fuji s5800 ve Nikon D80 kullanıyorum, s5800 çok pratik ve iyi sonuçlar veriyor, ama tabiki d80 çok başka :D

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Onur Demir

Farkındayım 1250tl bu makineler için aslında az ama malum "$" :D

Hakan bey ilginiz için teşekkür ederim ama Forumdan bildiğim insandan belki! Ama ikinci el kesinlikle düşünmüyorum.

bilemediğim ince sorunu olur bişeyi olur patlamasın sonra elimde. ve acemi olduğumdan kesin bozarım ben onu :D o yüzden garantili olması daha iyi olur...

beklesemde değişmeyecek üstüne çıkamam :(

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Sefa Abi'nin (Nam-ı değer foto şipşak) Makinasının marka ve modeli neydi bilen var mı?

Yorum bağlantısı
Onur Demir
Nikon D80 kit tavsiye edilen mayk gayvır tarafından.

Sinancım D80'i zaten biliyorum hatta evimin duvarını kaplamış newyork fotoğrafı d80 ile çekilmiş. önemli olan dediğim fiyata alınabilecek en iyi makineyi bulmak.

Hakan Abi Compact ne ki?

compact bu bildiğimiz digital makinelerdense nasıl oluyorda canavar gibi fotograflar çekebiliyor?

Yorum bağlantısı
Guest Sinan Akg

O paraya bulucagı en güzel makına dedi valla bende onun söyledıgını yazdım :D

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Sony A200K nın ne gibi kötü yanları vardır. Sonuçta ben hayatında birkaç kare slr ile fotoğraf çekmiş biriyim. Sony a200k yı taksitli maksitli max 110tl ye bulabiliyorum. ilerde lens bilmemne tabiki alınır. Dediğim gibi + lar - ler nelerdir.

Şartlar Sony'e itiyor beni Hem Muhlis Abide var aynısı alırsam hatamı yapmış olurum ? Vazgeççem o olcak.

Yorum bağlantısı
Serkan Öz
(düzenlendi)

Bende D80 var, 18-135mm objektifle birlikte satılıyor.

Ben dolar 1.18 iken 1125 USD ye almıştım hayyam'dan, şimdilerde 900*950 dolarmış diye duydum.

Kesinlikle tavsiye ederim.. 450D de iyidir, D80 den farklı olarak vizörden bakmadan lcd den görerek fotoğraf çekebiliyorsun.

Ama bence tercihini etkileyecek önemli unsurlardan biri de makinanın ergonomisinin eline uygun olması. D80 ile 450D arasında epeyce bir büyüklük farkı var, ellerin büyükse D80'i tercih et bence..

Bu fotoğraf işi çok keyiflidir, bir kaç güzel foto çekince daha çok seversin.. ben makinayı alalı 6 ay falan olmuştur herhalde, 18-135 ten sonra bir de 70-300mm objektif aldım.. çektiğim birkaç fotoyu koyarım buraya..

tarihinde Serkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Öz
(düzenlendi)

60182964wd6.jpg

w800.png

csc5169vz4.jpg

w640.png

tarihinde Serkan Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Alper Dereli
(düzenlendi)

Ben 2 sene kadar hem okuyup hem tanıtım, reklam işiyle uğraştım kamera, foto mak. olarak nerdeyse bir çoğunu kullanmışımdır. Canonlarda cmos sensör olduğu için biraz daha az enerji harcar . Nikonların ccd sensörleri biraz daha pil canavarıdır ama renkler daha keskindir fotoğraflarda(Pil konusunda hiç ölçüm yapmadım ama sensörler teknik olarak böyle). Nikon benim de tercihimdir DSLR olarak. Benim şahsi görüşüm DSLR alsan, keyif için kullanacağından dolayı bir süre sonra hevesini alınca sıkılacaksın. Bir de çok büyük her zaman yanında taşınmaz. Ben çok para vermek istemiyorum da diyosun. Canon S5IS al derim ben. Çok küçük değil bu da ama DSLR'ye tam geçiş makinesi.Lens kitleri falan da var. DSLR alıcaksan Nikon D40x alabilirsin D80 alırsan daha iyi tabi.

http://www.dpreview.com u altına üstüne getir bence.Neredeyse bütün makinaların özellikleri ve örnek fotoğrafları var.

tarihinde Alper Dereli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Yiğit

799 lira nikon d40 bence o paraya değer ve alınabilecek bir ürün.teknosada var

Yorum bağlantısı
Onur Demir

d40 iyide 6.1 mp. çok düşük geldi.

like kesinlikle almayı düşünmüyorum. DSLR alıcam taktım bikere. ben zevkli zevkli foto çekmek istiyorum. :D

bakalım şimdi bi teknosa ya gideyim yerinde inceleme iyi olur.

Yorum bağlantısı
Kıvanç Palamutlu
Kesin iyi alternatiflerdir eminim. Ama elimde zaten sonyericsson k850i gibi bi telefon var az çok işimi görüyo orta seviye fotoğraflar için. Özellikle SLR almak istiyorum taktım kafaya :D Dediğim gibi normal bi makine gibi işimi gören 5.0mp li telefonum var cyber shot. Ya SLR alacam yada almicam. takığımdır birazcık :D

cep telefonu işimi görüyor diyorsanız yada fotoğrafa çok meraklı değilseniz bence slr almayın çok güzel kompakt makineler var uygun fiyatlara.. çünkü slr makine gerçekten ilgi istiyor sıkılabilirsiniz

Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir

Bu powershot g10 hakkaten iyiymiş. Tabii ki SLR değil. Ancak SLR bile alsanız kompakt makina ihtiyacını sürekli hissedeceksiniz. SLR ile fotoğraf çekmek başlı başına bir iştir. Kocaman çantasıyla her gittiğiniz yere götürmek zordur. Aşk ister. Bence eğer yeniyseniz bu işte ağır ağır çıkın basamakları. G10 gibi bir kompaktla başlayın manuel modları öğrenin. Sonra SLR'ye yükselirsiniz. Kompakt makina için o kadar para verilmez derseniz, yine canon'un A570 IS ini öneririm.

Yorum bağlantısı
Mustafa Yiğit

onur okulda 2 sene fotograf dersi aldım bayadırda kendi çapımda çekmeye çalışıyorum.slr olarak en uygun fiyatlı kaliteli makina d40.megapixel inan çok önemli değil. isterse 12 mp olsun,lens iyi olmadıkça hiç anlamı kalmıyor.bence nikon d40

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...