İçeriğe Yönlendir

Lastiklere Nitrojen Basmak ?

Alkın Yılmaz

Recommended Posts

İyi de arkadaşlar burada asıl sorun şu..Bu nitrojeni makine basıyor değil mi? Peki bu makineler ne kadar doğru nitrojen üretiyor? Doğrudan bildiğimiz normal havayı basıyorsa yada atıyorum %81 lik nitrojen basıyorsa nereden anlayacağız..Bu yüzden bence gerek yok.Havaya da para vermeyelim.Sektör oluşturmak adına rant sağlamak adına yapılan bir işlem bu..Zaten lastiklerimizi yaz kış değişiyoruz.Bor katkılı ürünler kullanmak gibi bir şey bu.Psikolojik etkisi olduğunu düşünüyorum.F1 araçlarında yada uçaklarda etkisi vardır ancak normal hususi olarak günde 5-10 km yol yapan bir araç için komik :)

Hiç bişeye faydası yok,hatta zararı var.Eski kabak lastiklerimin hiç patladığını görmedim.Yeni lastik aldım nitrojen bastılar şimdi kaçıncıya çivi,vida ne varsa batıyo lastiklere :D mıknatıs gibi çekiyomu napıyo anlamadım :D Nitrojeni boşalan lastiğim rahatlıyo :biggrin: bir lastiğim kaldı içinde nitrojen kalan bakalım ona nezaman yamalanacak :biggrin: Bidahada nitrojen basmam :D:p

Yorum bağlantısı

Hiç bişeye faydası yok,hatta zararı var.Eski kabak lastiklerimin hiç patladığını görmedim.Yeni lastik aldım nitrojen bastılar şimdi kaçıncıya çivi,vida ne varsa batıyo lastiklere :D mıknatıs gibi çekiyomu napıyo anlamadım :D Nitrojeni boşalan lastiğim rahatlıyo :biggrin: bir lastiğim kaldı içinde nitrojen kalan bakalım ona nezaman yamalanacak :biggrin: Bidahada nitrojen basmam :D:p

Barış sen bence geçtiğin yolları değiştir. :D

Yorum bağlantısı

Barış sen bence geçtiğin yolları değiştir. :D

Valla haklısın Hakan.O kadar da dikkat ederim halbuki yolda taş cam görsem kaçarım.yine de beni buluyo :biggrin:

Bence arabayı değiştirsin :p

En mantıklısı o da.forumda var bitane 2006 dizel benimkin den.Kafa kafaya takas yaparmı acaba benim ki 2007. model yükseltmiş olur :biggrin: :biggrin: :p

Yorum bağlantısı

Valla haklısın Hakan.O kadar da dikkat ederim halbuki yolda taş cam görsem kaçarım.yine de beni buluyo :biggrin:

Lastikleri aynı dönemde aynı yerden almıştık ve yine nitrojen ile doldurmuşlardı.benim lastiklerin maşallahı var daha hiç patlamadı ve nitrojenlerde duruyor :fiuw:

Yorum bağlantısı

Lastikler yeni Hakan seninkilerle aynı devre :D

Evet aynı devreler,fakat seninkiler patlamaktan alt devreye inmişler :D

Yorum bağlantısı

Lastikleri aynı dönemde aynı yerden almıştık ve yine nitrojen ile doldurmuşlardı.benim lastiklerin maşallahı var daha hiç patlamadı ve nitrojenlerde duruyor :fiuw:

Sorun bende ozaman sakınan göze çöp batar derler ya doğruymuş.Ne zaman çıt çıt taş girse iner çıkarırım :D halbuki :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

En mantıklısı o da.forumda var bitane 2006 dizel benimkin den.Kafa kafaya takas yaparmı acaba benim ki 2007. model yükseltmiş olur :biggrin: :biggrin: :p

Lastikleri de verirsen belki razı olur :D:p

Yorum bağlantısı

Sorun bende ozaman sakınan göze çöp batar derler ya doğruymuş.Ne zaman çıt çıt taş girse iner çıkarırım :D halbuki :D

Bende dikkat ederim ama özellikle geçtiğim yerlere....arasında taş görürsemde alırım,öyle inip bakamam :biggrin:

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Wikipedia son noktayı koymuş.

-Günümüzde ise artık araba lastiklerini şişirmede kullanılır.Lastik şişirmekte nitrojen kullanmak havacılıkta kullanılan bir yöntem.Normal havanın içinde bulunan oksijenin meydana getirdiği korozyonu azaltmak, ve yüksek sıcaklıklarda yanma riskini azaltmak için uçak lastikleri nitrojen ile şişirilir.Ancak otomobil lastiği o kadar kritik yüklere maruz kalmadığı için otomobillerde kullanmak fazla bir fayda sağlamaz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

en güzel tarafı ş.dışı yolda fazla ısınmadığı için lastik fazla aşınmıyor, birde zırt pırt basıncı kontrol etmek gerekmiyor.

Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Nitrojen kullanmanın durumu kısaca şunlar, kararı siz verin:

Nitrojen molekülleri oksijenden büyüktür, lastik yanaklarınan hava kaçağı olmaz, lastiğiniz aylarca aynı basınçta kalır

Nitrojenin süspansiyona etkisi düşündüğünüz kadar değildir hatta bizim arabalarda hissedemezsiniz

Nitorojen normal havaya göre daha geç ısınır soğur, kışın kullanımında sakınca burdan doğar, lastik ısınmaz

Gelelim biz kullanmalımıyız, forum üyelerinin kullandığı araçların hiçbirinde bu gazın sadece lastik yanaklarından kaçması dışında faydası olmaz...

Bu gaz anca 300-400 basan yarış arabalarında işe yarar, aşırı ısınmayı önler, veyron a düz hava basarsanız 400 e bile zor çıkar, lastikleri yanar...

Bu gaz iş makinalarında özellikle lastik tekerli yükleyicilerde ve ağır lastik tekerli silindirlerde falan kullanılır, bu makinalar 50 ton ve daha fazla yükte aşırı lastik zorlanmasına maruz kalır, o yüzden nitrojen faydalı.

Kısaca bizim arabalarda sadece hava kaçağını önlemek için kullanılır, birde bizim tokatör arkadaşlar kullansın, malum veyron kadar olmasada tokat esnasında aşırı ısınma istemeyiz :)

Ha birde Fiesta kullanmalı, malum piskopat yol tutuş esnasında aşırı ısınıyor lastik, tutuş kaybı yaşıyorum vallahi  :D

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Cihan Yaşar

Benimkinde nitrojen var. Hava koşulları nasıl olursa olsun lastik havaları hep aynı basınçta kalıyor. Çok memnunum.

Para verip bastırılırmı? Hayır.

Lastikleri değiştiriken lastikci beleşe nitro basmayı teklif ederse kabul edilir mi? Kesinlikle evet.

Benimkinde nitrojen var. Hava koşulları nasıl olursa olsun lastik havaları hep aynı basınçta kalıyor. Çok memnunum.

Para verip bastırılırmı? Hayır.

Lastikleri değiştiriken lastikci beleşe nitro basmayı teklif ederse kabul edilir mi? Kesinlikle evet.

4 lastik nıtrojen basma 5 lıra 

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

4 lastik nıtrojen basma 5 lıra 

Yukarıda da belirtilmiş "Para verilip bastırılır mı? Hayır.

Lastikçi beleşe nitro basmayı teklif ederse kabul edilir mi? Kesinlikle evet."

5 lira, 2 litre lpg, 20 km yol parası :)

tarihinde özgür özuysal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

Teşekkür ederim Sadık Bey, lastikler inşallah contileri aratmaz. Bu lastik camiasıda pek bir garip, bugün 3-5 tane dükkan gezdim, herkesin kendi sattığı mal kral diğerleri tukaka.

bridgestone turanza ER 300.  nasıl contınentalleri aratmıyor mu?

Yukarıda da belirtilmiş "Para verilip bastırılır mı? Hayır.

Lastikçi beleşe nitro basmayı teklif ederse kabul edilir mi? Kesinlikle evet."

5 lira, 2 litre lpg, 20 km yol parası :)

5 lıra verıp basmaya gerek yok mu dıyorsunuz?

Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak

bridgestone turanza ER 300.  nasıl contınentalleri aratmıyor mu?

Turanza ER300'ler 50 bin km oldu, değişim zamanı geldi. Contilerden de çok memnundum ancak 30 bin kmden sonra özelliğini kaybetti, turanzalar ömür olarak ve ıslak zeminde daha iyi gibi. Sonraki tercihimi yokohamadan yana denemeyi düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

Turanza ER300'ler 50 bin km oldu, değişim zamanı geldi. Contilerden de çok memnundum ancak 30 bin kmden sonra özelliğini kaybetti, turanzalar ömür olarak ve ıslak zeminde daha iyi gibi. Sonraki tercihimi yokohamadan yana denemeyi düşünüyorum.

lastiklerınızde nıtrojen mı vardı?nıtronun yararı var mı?

Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak

lastiklerınızde nıtrojen mı vardı?nıtronun yararı var mı?

Lastiklerde nitrojen kullanmadım hiç, lastikçi hiçbir faydası yok demişti alırken.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...