Cengiz Aratemur 22 Kasım 2010 Paylaş 22 Kasım 2010 Şu yeni Ford lar gelsede, şu Fiat olayı kapansa artık, neyse geyik çok uzadı hakkaten, yazmaktan yoruldum, Ford' u Fiata karşı savunuyoruz ya, boşa zaman vallahi, hiç Fiat Ford' la kıyaslanırmı, daha çok fırın ekmek yemesi lazım Fiat' ın. +100 Yorum bağlantısı
Ali Elöver 22 Kasım 2010 Paylaş 22 Kasım 2010 Ben Fiat ailesinin hemen hemen tüm araçlarını kullandım. HGT sinden Linea'sına. Şahsi kanaatim şu yönde ; bir Fiat'a oturduğum zaman maalesef övdüğünüz konsol bana hiç cazip gelmiyor. Kalitesizliği ve bazı modellerinde plastik kokusu rahatsız edici. En güzel konsol (malzeme kalitesi açısından) Stilo'da idi. Şu anda bahsi geçen GP de ise ilk radyo nun üzerindeki numaralar silindi ( siyah gitti alttaki beyaz ortaya çıktı ) sonra klima aydınlatmanın bazıları kayboldu, ne hikmetse sol taraftaki far ayarının ışıklandırması birgün yanıp diğer gün yanmıyordu. 10.000 km den sonra çıtırtı seslerinin kaynağını bulmaya çalışmak vakit kaybı haline gelmeye başlamıştı. Bu problemlerin hepsini GP de de Linea'da da Fiorino'da da yaşadım. Zaten hepsi için aynı kalıp düğmeler, kumandalar kullanılıyor. Hatta 500 de bile Palio'da kullanılan cam açma düğmeleri var. Karşılaştırılan Fiesta için ve motor konusunda sizin kullandığınız aracın motorunu bir kere test etme fırsatım olduğu için çok bilgim yok. Sadece şunu not olarak ekleyebilirim; frenler konusunda bence henüz bu motor ile uyum sağlayamamışlar. Doğru tespitler Emre Bey, maalesef GP'de plastik kalitesi düşük ama neye göre ? Bir üst sınıfa göre. Bundan önceki arabam 2008 model Astra H idi. Plastik kalitesi olarak premium markalar hariç kompakt sınıfta rakipsizdir. Ne Focus ne Golf ne Megane 2 Astra H'nın trim kalitesi ile yarışamaz. Ama Puntodaki plastik kalitesi, yeni nesil Fiestadan aşağı değil. Sadece bu sınıfta Polo ve Corsa kaliteli trim sunuyor. Fiestada sert plastik. Sadece renkli süslemişler, o biraz örtüyor durumu. GP'nin hastalıkları var. Evet bunlardan biri yüksek km yapmış modellerdeki teyp düğmelerinin silinmesi. Fazla kurcalamamak lazım. Hoş 4 sene içinde dökülürse sorun yok, Fiat değiştiriyor ama sonrası kötü tabi. Ama bence ciddi olan kusuru City Motor arızası. 2006-2007 modellerin çoğunun direksiyon kutusu arızalanmış. Garantisi bitiği halde Fiat km sınırı olmadan hepsini yeniliyor, halen de devam ediyor 4-5 yaşındaki garantisiz arabalarda değişim. Benim arabam 18.000 km'ye geldi maşallah tıkırtı gıcırtı yok şimdilik. Temiz araba kullanırım, çukurlardan kaçarım. Bu arada bu araba ve Bravo T-jetler hariç hiçbir Fiat modelini almayı da düşünmem. Bu araçlar standart modellere göre daha özel olduğu için tercih ettim. Çok da memnunum. Yine olsa yine alırım. Bu arada frenler konusunda çok ama çok yanılıyorsunuz. T-Jetlerde çok kuvvetli frenler var. Hatta Gökhan Ay arkadaşımız özellikle frenler konusundaki memnuniyetini belirtmişti. Ön disk boyutları standart Puntolardan büyük, arka diskler ise nerdeyse standart Puntoların ön disklerinin boyutunda. Denemeden yargıya varmamanızı tavsiye ederim. Çünkü ben Focus ve Astra H'dan daha iyi olduğunu düşünüyorum. Madem trim kalitesi konuşuldu, bu sınıfta bence en iyisi bu Yanlış olmasın Gökhan bey, hızlı gitti diye aldanmayın etki alanına girmeyin sakın, fiestadada var öyle klima, ama otosan yüzünden az bulunuyor, zaten ne geliyorsa başımıza onların yüzünden geliyorya neyse... :lol2: geyik çok uzadı hakkaten, yazmaktan yoruldum, neyse... Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 22 Kasım 2010 Paylaş 22 Kasım 2010 Doğru tespitler Emre Bey, maalesef GP'de plastik kalitesi düşük ama neye göre ? Bir üst sınıfa göre. Bundan önceki arabam 2008 model Astra H idi. Plastik kalitesi olarak premium markalar hariç kompakt sınıfta rakipsizdir. Ne Focus ne Golf ne Megane 2 Astra H'nın trim kalitesi ile yarışamaz. Ama Puntodaki plastik kalitesi, yeni nesil Fiestadan aşağı değil. Sadece bu sınıfta Polo ve Corsa kaliteli trim sunuyor. Fiestada sert plastik. Sadece renkli süslemişler, o biraz örtüyor durumu. GP'nin hastalıkları var. Evet bunlardan biri yüksek km yapmış modellerdeki teyp düğmelerinin silinmesi. Fazla kurcalamamak lazım. Hoş 4 sene içinde dökülürse sorun yok, Fiat değiştiriyor ama sonrası kötü tabi. Ama bence ciddi olan kusuru City Motor arızası. 2006-2007 modellerin çoğunun direksiyon kutusu arızalanmış. Garantisi bitiği halde Fiat km sınırı olmadan hepsini yeniliyor, halen de devam ediyor 4-5 yaşındaki garantisiz arabalarda değişim. Benim arabam 18.000 km'ye geldi maşallah tıkırtı gıcırtı yok şimdilik. Temiz araba kullanırım, çukurlardan kaçarım. Bu arada bu araba ve Bravo T-jetler hariç hiçbir Fiat modelini almayı da düşünmem. Bu araçlar standart modellere göre daha özel olduğu için tercih ettim. Çok da memnunum. Yine olsa yine alırım. Bu arada frenler konusunda çok ama çok yanılıyorsunuz. T-Jetlerde çok kuvvetli frenler var. Hatta Gökhan Ay arkadaşımız özellikle frenler konusundaki memnuniyetini belirtmişti. Ön disk boyutları standart Puntolardan büyük, arka diskler ise nerdeyse standart Puntoların ön disklerinin boyutunda. Denemeden yargıya varmamanızı tavsiye ederim. Çünkü ben Focus ve Astra H'dan daha iyi olduğunu düşünüyorum. Madem trim kalitesi konuşuldu, bu sınıfta bence en iyisi bu city modu ha... sende fiatın ne m.k olduğunu biliyorsunda bu saatten sonra yediremiyorsunya neyse... fiesta boyalı plastikmiş... neyse... Opeli koymuşsun, plastiği hadi iyi olsun onada neyse, ama tipsizlikte bir numara, özelliklede o ekran kısmı berbat, senin GP bile daha iyi vallahi, çok soğuk şu opeller, bence en güzeli eski meski ama astra G idi galiba, classic olanı, 1.6 benzinlisi fena değildi. :lol2: neyse... Yorum bağlantısı
Eray Sireli 22 Kasım 2010 Paylaş 22 Kasım 2010 Şu yeni Ford lar gelsede, şu Fiat olayı kapansa artık, neyse geyik çok uzadı hakkaten, yazmaktan yoruldum, Ford' u Fiata karşı savunuyoruz ya, boşa zaman vallahi, hiç Fiat Ford' la kıyaslanırmı, daha çok fırın ekmek yemesi lazım Fiat' ın. Yok canım kim demiş ford ile fiatın karşılaştırıldığını. Fordun fiatı solda sıfır bırakacak araçları var ama TR ye pek gelmiyor Mesela palio yu arabadan bile saymam ama konu focus ve bravo olursa iş değişir. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 22 Kasım 2010 Paylaş 22 Kasım 2010 Öncelikle bir açıklama yapayım da Ali Bey konuyu oradan alıp oraya taşımasın. Daha önce Polo, Punto, Fiesta ile ilgili bir konuda Ali Bey'in "müdahalesi" ile konu başka yerlere sapmış, Punto mu Fiesta mıya dönmüştü. Orada da ısrarla belirtmeme rağmen Ali Bey sadece Punto Fiesta'yı döver tezine laf üretebilmek için malzeme aradığından bu yazdıklarıma hiç değinmedi, arada kaynadı gitti. Bu sefer baştan ve daha detaylı bir şekilde yazıyorum ki arada kalıp da kaynamasın: - Araç seçimi kişinin maddi durumu, ihtiyaçları ve beğenileri doğrultusunda yapılır. Bu kıstaslar kişiden kişiye değişir. O nedenle de kesinlikle şu marka alınır şu alınmaz diye bir şey de yoktur. Sadece markalar bilinçli olarak ya da markanın imkanları doğrultusunda mecburi olarak farkları olur o kadar. Bu fark kimi zaman kalite olur, kimi zaman donanım olur. Siz de sizin öncelik neyse ona göre karar verirsiniz. - Benim hayatımda en az kullandığım marka Ford, en çok kullandığım marka ise Fiat'tır. Bu bağlamda ne Ford'un fanatik bir hayranıyım ne de Fiat'ın azılı bir düşmanıyım. Kah işim nedeniyle kah da başka şekillerde pek çok markanın, farklı segmentler de dahil pek çok modelini, pek çok farklı koşulda kullanıp test etme imkanım oldu. Bunların çoğu da araçların çok zorlandığı koşullarda oldu. (Yanlış anlaşılmasın, kendimi anlatmak derdinde değilim. Sadece bunları yazmayınca sonradan "sen nereden biliyorsun" tarzında ifadeler kullanıyor arkadaşlar) - Fiesta'nın savunucusu da değilim. Zaten Fiesta'dan da söz etmiyorum. İkisini birbiriyle kıyaslamanın yanlış olduğunu düşündüğümden, sadece iki marka hakkında görüş ve tecrübelerimi yazacağım. 1- Fiat her yeni modeline ekledikleri yenilikleri ve tasarımları ile insanları cezbeder, ancak uzun vadede veya zorlu koşullarda uzun süre kullanıldığında insanı üzer. O nedenle de eğer normal bir kullanıcı iseniz ve aracı yormayan bir kullanım şekliniz varsa Fiat (ki bu durum da Tata 'da alsanız değişmez) işinizi fazlasıyla görür. Bu doğrultuda Ali Bey eğer GP'nizi sürekli forumda ballandıra ballandıra anlattığınız gibi zorlayarak kullanıyorsanız, yakında servis yolu tutmaya başlarsınız. Ve Fiatların en tipik özelliği bir kere başladı mı arıza vermeye artık ardı arkası kesilmez. Ali Bey Fiat mühendislerine toz kondurmuyor ama öteki konuda bahsettiğim durduk yere hava yastığı patlaması olayı ile ilgili gerekli inceleme bitti. Sonuç: Hava yastığının açılmasını sağlayan traversin üzerindeki parçaya taş gelmiş. Bu taş çok büyük olsa veya çok sert bir darbe vursa o kısımda mutlaka büyük bir hasar oluşur ama sapa sağlam. Fiat mühendislerinin tasarım harikası olan Punto'da taş gelince hava yastığı patlıyor. Nasıl büyük bir tasarım. Sürüşünü beğenirsiniz, ilk aldığınızda çok kaliteli bir his verebilir ama böyle garip şeyler de başınıza gelebilir. Benim uzun süre kullandığım 99 model 350.000 km'de emsalsiz Palio'da da trim sesi gelmiyordu. Ama haftada bir yolda kalıyordum. Motorun yerinden çıktığını, hararet sorunu olmayan arabanın bir anda hararet yapıp motorunun yandığını bu arabadan başka hiçbir arabada görmedim. Ama aynı kilometrede 2001 corolla (ki kendisi karşı şeride geçip haşat olmuş, sıfırı 18.000 TL iken toplanması için 16.000 TL harcanmış bir araçtır) beni hiç yolda bırakmadı. Kendisi gibi 1.4 motor olan sıfır Linea otobanda arkamdan bakıyordu.Benim bahsetmeye çalıştığım şey buydu. Fiat'ın Türkiye'deki kötü imajı ne trim sesi, ne motor performansı ne de başka birşeydendir. Bunun gibi abuk subuk şeylerin sürekli olmasındandır. Yeni modellerinde bu gibi abuklukların yaşanmayacağının garantisi yok çünkü daha çok yeniler. Biraz daha zaman geçmesi lazım yeterince güven oluşabilmesi için. Belki ileride burada Fiat'ın ne kadar sağlam araçlar yaptığından bahsederiz. Ama şimdi zor. Ayrıca Fiat ve Fiat gibi bazı markaların modelleri arasında kalite gibi konularda farklılıklar olabiliyor. Tıpkı Bravo ile Punto'nun aynı kalitede olmadığı gibi. 2- Ford bugün bu kalite ve bu teknoloji alt yapısı ile eğer dünyada satış rakamlarında birinci sıraya çıkamıyorsa, anlaşılması güç, saçma sapan geliştirme ve pazarlama hamleleri nedeniyle çıkamıyor. Hep eleştirilen yol sesi alma sorununu bu kadar zamanda "çözmemesi", TSİ vb. turbolu sistemlere geç geçilmesi , pek çok donanımı sonradan araçlarına eklemesi gibi nedenlerle eleştirilmeyi kesinlikle hak ediyor. Otosan'a gelirsek durum daha da vahim. Avrupa'da standart donanımda yer alan ESP'yi bile alabilmek için 2-3 ay bekletmek ihanettir ama ülkesine mi, temsil ettiği markaya mı, yoksa ikisine birden mi bilemiyorum. Böyle şeyler yapıp burada Ali Bey'e malzeme veriyorlar sonra Yani kısaca pek çok yeniliği geriden takip eder bir hale geldiğinden insanı kanser eden bir marka haline geldi. Ülkemizdeki satış - pazarlama ve servis ağında müşteri memnuniyetine çok önem vermemeleri de ayrı bir saçmalık. Bugün tartıştıklarımız da zaten Fordların kronik arızaları veya dayanıksızlığı değil bu tür şeyler. Bir de konunun başından beri Ali Bey'e cevap vermeye çalışan arkadaşlara bir kaç diyeceğim var. Elma ile armutu kıyaslıyorsunuz. Ali Bey'in öve öve bitiremediği Fiatlar ile yerin dibine soktuğu Fiesta aynı model mi? Yeni GP ile eski Fiesta yı kıyaslıyor. Yeni Fiesta hakkında hiçbirşey duydunuz mu Ali Bey'den? Ali Bey lafı dolandırıp dalga geçiyor o kadar. Turbolu araba ile turbosuz arabayı kıyaslıyor. Birsürü çelişki. Saymaya kalksam sabahı bulur. Siz yine ısrarla cevap vereceğim diye uğraşıyorsunuz. Boşuna uğraşmayın arkadaşlar. Yeni Ford'lar geldiğinde göreceğiz turbolu Fordları. Ancak o zaman ikisini kıyaslama imkanımız olacak.(gerçi onlar da 1.6 olacak ama ) Şu anki modellerin birbirleriyle kıyaslanması çok yanlış. Ayrıca Ali Bey helal olsun sabıka kaydınıza bir konuya tecavüz daha eklediniz. Bu konuda heder oldu gitti. Dip Not: Amacım Ali Bey'e taş atmak değil, maksat gırgır şamata. +100 bende diyorum zati, 68hp motorun yerine gp nin turbolu motorunun koyalım (gerçi uzun dayanmaz ama...) yada sıkıysa ST içi konuş, nerdee biliyor başına geleceğini, zaten bırakın yeni fiestayı eski makyajlısı motoru hariç çok daha sağlam (Hatta yenisinden bile iyi bana göre), öye düğmesi çıksın boyası soyulsun falan yok öyle şeyler fiestada, Ali bey övsün GP sini, bastırsın geçsin fiesta' ları, zaten fazla dayanmaz servisin yolunu tutar yakında, bunu bildiğinden 2-3 sene oldumu satacakmış aracını, işin kötüsü alanıda yakıcak ona acıyorum ben Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 22 Kasım 2010 Paylaş 22 Kasım 2010 2003 2004 yılında punto tipo gibi bir arabaydı. İçinin resimlerini zaten koymaya gerek yok. 2003-2004 ilk gelen fiestanın dışı, içi kalitesi puntoya göre yine çok iyiydi. Buda fiestanın içi ama aşağıdakilerde fiestanın içi. Hepimizde göz var, aralarındaki fark ortada... Bu iki arabanın iç kalitelerinde dağlar kadar fark var. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 22 Kasım 2010 Paylaş 22 Kasım 2010 2003 2004 yılında punto tipo gibi bir arabaydı. İçinin resimlerini zaten koymaya gerek yok. 2003-2004 ilk gelen fiestanın dışı, içi kalitesi puntoya göre yine çok iyiydi. Buda fiestanın içi ama aşağıdakilerde fiestanın içi. Hepimizde göz var, aralarındaki fark ortada... Bu iki arabanın iç kalitelerinde dağlar kadar fark var. Buna kötü plastik diyorya e pes yani, o mavi renkli vinleks konsolu yeter zaten, 5 sene oldu sürekli kullanıyorum ama en ufak boya soyulması, tuş takılması yada arıza falan olmadı maşallah, ah birde motor 1.6 dizel olaydı (aldıktan 6 ay sonra gelmişti sinir olmuştum, şunun modellerini donanımını adam gibi getirseniz dünyanın sonumu gelir be otosan), o zaman söyleyecek lafıda pek olmayacaktı ama neyse artık... Yorum bağlantısı
Ali Elöver 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 Öncelikle bir açıklama yapayım da Ali Bey konuyu oradan alıp oraya taşımasın. Valla bilader, Gılgamış destanı yazmışsın Şimdi ben bu konuyu uzaya bile taşırım ama klavyemde tuş kalmaz basmaktan. Uymuyorum size, kendi kendinize oynayın tırt arabalarınızla Bu arada aman yolda sağıma soluma önüme denk gelmeyin Acımam hendeğe atarım hepinizi, geri kalanlarda zaten bana yetişip yakalayamaz uzaaaarrrr giderim. eğer GP'nizi sürekli forumda ballandıra ballandıra anlattığınız gibi zorlayarak kullanıyorsanız, yakında servis yolu tutmaya başlarsınız Valla taksi fiat multijetler 300.000 km yapıyorsa, t-jet rahat rahat 300.000 yapar. Ben zaten 10.000 km daha binerim o zamana kadar bişiycik olmaz Bu motorun üretim amacı bu, zorlamak... Ford mu sandınız bunu servisten çıkmasın ? Ayrıca Ali Bey helal olsun sabıka kaydınıza bir konuya tecavüz daha eklediniz. Bu konuda heder oldu gitti. Ali Cihangir ile Ayhan Şen konuyu mok etti, ceset gene benim üstüme kaldı iyi mi Ben konuya müdahil bile olamayacaktım ama taarruz edince bu ikili, dayanamadım savunmaya geçtim. Çook konuyu mundar etmişimdir hamdolsun. Durmak yok yola devam. Daha çok konu var saptoracağım Dip Not: Amacım Ali Bey'e taş atmak değil, maksat gırgır şamata. Benimde ne tesedaüf Aloş bi işin içinde varsa işin içinde ...şak vardır Siz onu forumda dinlemeyin, bi de telefonda dinleyin Çok ayıp Hakkoş... Hadi sen askere git bakalım, sen yokken bende Çuprayı araba koleksiyonuma katayım konu focus ve bravo olursa iş değişir. Her şekil Bravo alır. Motor koysun önce Ford Focus modeline Focus 3 lere neyse motor ve aktif güvenlik donanımı koyma niyetine girmişler. Bir de Ali Bey ben iletimi yazarken göndermiş iletisini. Yani görmedim. :lol: O yüzden benim yazdıklarım damdan düşer gibi olmuş. Ali Bey'de benim yazdıklarımla üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri yazmış zaten. Bunu da belirteyim de sonradan yanlış anlaşılma olmasın. Ben tam tersi düşünüyorum, ben yazdım sonra siz böyle yazdınız, kopya olmuş ama neyse, çok uzuuun olduğu için dikkat dağılıyor okurken ansiklopedi gibi, insanlar tekrar olduğunu anlayamıyor Yanlış anlaşılacak bişey yok, resmen fotokopi. Sonra Ali Ford düşmanı. Benim 3 Fordum oldu, düşman olsam bu kadar sık almazdım. Ayhan kardeş, Fiesta ilk geldiğinden beri dış görüntüsü açısından benim çok hoşuma gidiyordu. Ancak açıkçası iç tasarımı hiç hoşuma gitmiyordu. Ticari araç gibiydi. Sonradan makyaj sırasında değiştirdiler, güzel oldu. Körler sağarlar birbirini ağarlar tarzı bir iltifat olmuş. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 (düzenlendi) Ya fiestanın her şeyini övün de içindeki 3 kuruşluk plastik kalsın. Hakaten göz var nizam var. Tata'yla anca kapışır fiesta iç malzeme konusunda. 23 Kasım 2010 tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 Remaped jet ile benzincide beklerken, tdci yetişir geçer merak etme, sonra bir daha uzarsın :lol: ekolojik denge alt-üst.... Bu arada aman yolda sağıma soluma önüme denk gelmeyin Acımam hendeğe atarım hepinizi, geri kalanlarda zaten bana yetişip yakalayamaz uzaaaarrrr giderim. Yorum bağlantısı
Mustafa Yiğit 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 1 seneye yakın 2004 punto mk2 mj kullandım.194.000 km de sattım.süper bir araçtı.ama olayın özü 1.3 mj te bitiyor bence.düzgün bir aktarma organı ile kullanıldığı takdirde çk keyif veriyor ve yakıt tüketimi minimumda.açıkçası linea 10 tl aşağa verseler almam.palio ve albea da dönemini kapattı.bu araçları kinetik tasarıma geçmiş fordlar la kıyaslamak yanlış.ama punto evo yu başarılı buluyorum.donanın çeşitliliği bana göre skydome bile bir artıdır.ford'un fiestaya açılır tavan koymamasına bir mana vermiyorum.para benimse istersem koymam lazım.ama koyamıyorum.birde hala 1.4 8v tdcı motor ayıp oluyor. Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 ama koyamıyorum.birde hala 1.4 8v tdcı motor ayıp oluyor. intercooler da yok dimi :lol: yazın sıcağında bayılır, yüksek süratlerde bayılır Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 24 Kasım 2010 Paylaş 24 Kasım 2010 (düzenlendi) Valla bilader, Gılgamış destanı yazmışsın Şimdi ben bu konuyu uzaya bile taşırım ama klavyemde tuş kalmaz basmaktan. Uymuyorum size, kendi kendinize oynayın tırt arabalarınızla Bu arada aman yolda sağıma soluma önüme denk gelmeyin Acımam hendeğe atarım hepinizi, geri kalanlarda zaten bana yetişip yakalayamaz uzaaaarrrr giderim. Valla taksi fiat multijetler 300.000 km yapıyorsa, t-jet rahat rahat 300.000 yapar. Ben zaten 10.000 km daha binerim o zamana kadar bişiycik olmaz Bu motorun üretim amacı bu, zorlamak... Ford mu sandınız bunu servisten çıkmasın ? Ali Cihangir ile Ayhan Şen konuyu mok etti, ceset gene benim üstüme kaldı iyi mi Ben konuya müdahil bile olamayacaktım ama taarruz edince bu ikili, dayanamadım savunmaya geçtim. Çook konuyu mundar etmişimdir hamdolsun. Durmak yok yola devam. Daha çok konu var saptoracağım Benimde ne tesedaüf Çok ayıp Hakkoş... Hadi sen askere git bakalım, sen yokken bende Çuprayı araba koleksiyonuma katayım Her şekil Bravo alır. Motor koysun önce Ford Focus modeline Focus 3 lere neyse motor ve aktif güvenlik donanımı koyma niyetine girmişler. Ben tam tersi düşünüyorum, ben yazdım sonra siz böyle yazdınız, kopya olmuş ama neyse, çok uzuuun olduğu için dikkat dağılıyor okurken ansiklopedi gibi, insanlar tekrar olduğunu anlayamıyor Yanlış anlaşılacak bişey yok, resmen fotokopi. Sonra Ali Ford düşmanı. Benim 3 Fordum oldu, düşman olsam bu kadar sık almazdım. Körler sağarlar birbirini ağarlar tarzı bir iltifat olmuş. Bırrak bu numaraları mayk, yolda vurup atarmışta, uzarmışta, vurduğun an zaten motorun bir yana sen bir yana dağılır gidersiniz, biz rötüş boyasıyla çizikleri kaparız, zaten sende yazmışsın olayımız dalga geçmek, senin arabaylada ancak dalga geçilir Konuyu bozmaya gelince, fiat' ı savunan işi uzatan bunu başlatan' da sensin, en başlarda bizim dediğimiz fiat araçların zayıf olduğuydu o kadar, bu bir gerçek olduğuna göre diyecek bir şey yok, sende kabul etmesende içten içe katılıyorsun buna, bunun dışında bir şey demedik, sense hemen motorum turbo ezerim tarzı moda girdin, birde bizden birini kandırıp yanına almışsın havandan geçilmiyor, ama boş işler bunlar, en donanımsız fiestaya turbosuz olduğu halde ST motoru taktığım an zaten senin gp tarih olur, ne anlatıyorsun sen heleki 2011 fiesta ST turbo motorla geleceğinden o geldiğinde yolda gözükmede yol dışına atılan sen olmayasın, tabii o zamana ya servise girmiş yada arabayı satıp kaçmış olacaksın 24 Kasım 2010 tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 24 Kasım 2010 Paylaş 24 Kasım 2010 (düzenlendi) Fiesta ST'yi bu kadar abartmayın yahu, 2.0 150hp bir makina 0-100 8küsür saniye, yani rakiplerinden (207 RC, Corsa OPC, Clio RS..) oldukça yavaş.. Kaldıki Punto tjet'in rakibi değil, Punto tjet bilindik 5 kapılı aile arabası, sadece frenleri ve motoru farklı.. 24 Kasım 2010 tarihinde O?uz Alt?nada tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 24 Kasım 2010 Paylaş 24 Kasım 2010 Fiesta ST'yi bu kadar abartmayın yahu, 2.0 150hp bir makina 0-100 8küsür saniye, yani rakiplerinden (207 RC, Corsa OPC, Clio RS..) oldukça yavaş..Kaldıki Punto tjet'in rakibi değil, Punto tjet bilindik 5 kapılı aile arabası, sadece frenleri ve motoru farklı.. İyi ya işte fiesta st en güçsüz rakipken bile GP yi halleder, GP aile arabası tarzı üretilmiş olabilir ama o bagajla o arka kısım ve açılmayan arka kapılarıyla yapamamışlar bence, olmamış, sadce motor ve fren var gerisi olmadığından kaza kırım oranıda çok yüksek bana göre. Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 24 Kasım 2010 Paylaş 24 Kasım 2010 (düzenlendi) İyi ya işte fiesta st en güçsüz rakipken bile GP yi halleder, GP aile arabası tarzı üretilmiş olabilir ama o bagajla o arka kısım ve açılmayan arka kapılarıyla yapamamışlar bence, olmamış, sadce motor ve fren var gerisi olmadığından kaza kırım oranıda çok yüksek bana göre. Hayır anlatamıyorum GP=grande punto yani GP: Cooperdaki GP değil anlatabildim mi? bu 1.4 120küsür beygirlik grande punto standart punto, yani spor versiyon falan değil ama st yada gt yada rc yada opc bunlar tamamen o araçların spor versiyonları, yürüyen aksamı dahil bir çok parçası değişik araçlar.. Yani punto tjet aile arabası tarzı değil, zaten aile arabası; normal 5 kapılı bir Fiesta gibi.. Punto tjet'in Fiesta'daki karşılığı Türkiye'de sadece 1 tane gördüğüm, (o da tek kapı) 1.6 100hp zetec motorlu manuel Fiesta'dır.. 24 Kasım 2010 tarihinde O?uz Alt?nada tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir 24 Kasım 2010 Paylaş 24 Kasım 2010 Anlatamazsııın Oğuz, istediğin kadar yaz Hayır anlatamıyorum Mesajın başında üç modelden hangisinin tercih edileceği sorulmuş, herkes fikrini söylemiş ama Fiat diyenlere karşı ayaklanma başlamış hemen. Benzer her konuda böyle oluyor. Artık kimse Fiat alınır mı diye sormasın, sorulursa da kimse alınır demesin lütfen, konuları berbat ediyorsunuz sonra Yorum bağlantısı
Ali Elöver 24 Kasım 2010 Paylaş 24 Kasım 2010 Ya fiestanın her şeyini övün de içindeki 3 kuruşluk plastik kalsın. Hakaten göz var nizam var. Tata'yla anca kapışır fiesta iç malzeme konusunda. İnan bana TATA daha şık Fiestadan, çok doğru bir tespit. En azından renkler iç açıcı Yorum bağlantısı
Ali Elöver 24 Kasım 2010 Paylaş 24 Kasım 2010 Remaped jet ile benzincide beklerken, tdci yetişir geçer merak etme, sonra bir daha uzarsın ekolojik denge alt-üst.... Çok ayıp Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 24 Kasım 2010 Paylaş 24 Kasım 2010 (düzenlendi) Hayır anlatamıyorum GP=grande punto yani GP: Cooperdaki GP değil anlatabildim mi? bu 1.4 120küsür beygirlik grande punto standart punto, yani spor versiyon falan değil ama st yada gt yada rc yada opc bunlar tamamen o araçların spor versiyonları, yürüyen aksamı dahil bir çok parçası değişik araçlar.. Yani punto tjet aile arabası tarzı değil, zaten aile arabası; normal 5 kapılı bir Fiesta gibi.. Punto tjet'in Fiesta'daki karşılığı Türkiye'de sadece 1 tane gördüğüm, (o da tek kapı) 1.6 100hp zetec motorlu manuel Fiesta'dır.. Hımm doğru aslında, ben kısaca GP diyordum alıştım böyle yazmaya, fakat grande punto ile kapı sayısı dışında gövde durumu aynı, genel olarak zayıf ben bunu diyorum. Punto tjet in karşılığı ise 1.6 fiesta niye olsun onda birşey yokki, punto tjet spor maksatlı motoru yürüyeni farklı değilmi? Zaten sport diye geçiyor yani st, rc, opc tarzı birşeyler yapmışlar göya, bu durumda bunun Ford karşılığı aynı durumdaki ST olmazmı. 24 Kasım 2010 tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Elöver 24 Kasım 2010 Paylaş 24 Kasım 2010 yolda vurup atarmışta, uzarmışta, vurduğun an zaten motorun bir yana sen bir yana dağılır gidersiniz, biz rötüş boyasıyla çizikleri kaparız Standart fanatik mantığı dalga geçmek, senin arabaylada ancak dalga geçilir bence kedi ve erişemediği cigere tüü kaka demesi Son pişmanlık fayda etmez aldın fort oldun zort işte, kabul et artık. birde bizden birini kandırıp yanına almışsın havandan geçilmiyor ne kandıriyim, adam kendi kullandı kendi yazıd yorumu Gökhan Ay duymasın bu dediklerini kandırdın falan. Asabi adam çok dövüşken haberin olsun. Fiesta ST'yi bu kadar abartmayın yahu, 2.0 150hp bir makina 0-100 8küsür saniye, yani rakiplerinden (207 RC, Corsa OPC, Clio RS..) oldukça yavaş..Kaldıki Punto tjet'in rakibi değil, Punto tjet bilindik 5 kapılı aile arabası, sadece frenleri ve motoru farklı.. 0-100 GP'den zayıf, sadece son hozda geçebilir. Şehir içi ara hızlanma vs GP her şekil alır tork farkı ile. 60 nm fark var. Kaldıki Punto tjet'in rakibi değil, Punto tjet bilindik 5 kapılı aile arabası, sadece frenleri ve motoru farklı.. Aynen öyle Fiesta ST önce 4 kapılı aile arabsı T-jet i geçsin En soprtif Fiesta, 5 kapılı Fiat hb'i geçemiyor. Fiesta ST'nin rakipi sportif model GP Abarth ama oda 180 bg ile dümdüz eder Fiestayı ;) İyi ya işte fiesta st en güçsüz rakipken bile GP yi halleder, GP aile arabası tarzı üretilmiş olabilir ama o bagajla o arka kısım ve açılmayan arka kapılarıyla yapamamışlar bence, olmamış, sadce motor ve fren var gerisi olmadığından kaza kırım oranıda çok yüksek bana göre. İnatla anlamak istemiyorsun Sportif modeller Abarth Puntoda, onlarla aşık atacak fiesta ne güncel kasada, ne de eski kasada var Biz standart 5 kapılı Fiat Punto modelin evlat acısı gibi koymasından bahsediyoruz fiestaya Abarth falan 3 gömlek fazla gelir Acaba onlar başlatmış olmasın??? Dalgasına mesela %150 ihtimal Ajan provokatif. Bak forumun ekseni kaydı punto tjet spor maksatlı motoru yürüyeni farklı değilmi? Zaten sport diye geçiyor yani st, rc, opc tarzı birşeyler yapmışlar göya, bu durumda bunun Ford karşılığı aynı durumdaki ST olmazmı. hayır işte, Punto T-jet denen araba , Bravo motoru takılmış bir 5 kapılı hb, sportif model değil. ZAten enteresan ve güzel olan onun bile böyle gitmesi. ST'nin, RC veya OPC vs'nin dengi olan model Grande Punto Abarth EsseEsse Punto Sport değil araba, Punto Dynamiz Sport takısı yok yani isminde Anlatamazsııın Oğuz, istediğin kadar yaz O bir kısım fanatikde biliyor neyin ne olduğunu ama yedirip kendilerine itiraf edmiyorlar Fiat bu modelde daha iyi diye Mesajın başında üç modelden hangisinin tercih edileceği sorulmuş, herkes fikrini söylemiş ama Fiat diyenlere karşı ayaklanma başlamış hemen. Benzer her konuda böyle oluyor. Artık kimse Fiat alınır mı diye sormasın, sorulursa da kimse alınır demesin lütfen, konuları berbat ediyorsunuz sonra Yok be ceyhun, ne güzel eğleniyoruz işte Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 24 Kasım 2010 Paylaş 24 Kasım 2010 Standart fanatik mantığı bence kedi ve erişemediği cigere tüü kaka demesi Son pişmanlık fayda etmez aldın fort oldun zort işte, kabul et artık. ne kandıriyim, adam kendi kullandı kendi yazıd yorumu Gökhan Ay duymasın bu dediklerini kandırdın falan. Asabi adam çok dövüşken haberin olsun. 0-100 GP'den zayıf, sadece son hozda geçebilir. Şehir içi ara hızlanma vs GP her şekil alır tork farkı ile. 60 nm fark var. Aynen öyle Fiesta ST önce 4 kapılı aile arabsı T-jet i geçsin En soprtif Fiesta, 5 kapılı Fiat hb'i geçemiyor. Fiesta ST'nin rakipi sportif model GP Abarth ama oda 180 bg ile dümdüz eder Fiestayı ;) Hadi hadi, standart fanatikmiş elbette çizikle kurtaramam o işin şakası. Ulaşamadığım ciğermi, yapma fiat bu çocuklar bile gidip alıyor hatta kasko yaptırıyor Gökhan bey birşey demez, dövüş falan bizde olmaz öyle şeyler. Adı üstünde GP abarth, abartılmış, önce o abarth gidip cam fitillerini düzelttirsin, yağmurda su alan abarth ı ne yapayım ben, ha motor konusunda haklısın Ford adam gibi motor koymadığından milletin maskarası oluyor, sen bırak bunları abartı gp falan, olay fiat markasının adam gibi araba yapamamış olduğu, daha çook eksikleri var, düzelsinler bende gider alırım, almam imkansız diye birşey olmaz, Allah' ın emri değilya bu, ama Ford a göre ne yazıkki geride. Neyse yeter ya, ben bile sıkıldım, fiat falan helebi geliştirsin kendinidi sonra bakarız, o zamana dek işim olmaz fiatla, alırsam yine Ford yada başka alman arabalarına bakarım ben, sen puntonla basmaya devam et, yalnız aman dikkat et çarpıyım deme. Yorum bağlantısı
Ali Elöver 24 Kasım 2010 Paylaş 24 Kasım 2010 Neyse yeter ya, ben bile sıkıldım pes ettin sonunda , aferim... Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 24 Kasım 2010 Paylaş 24 Kasım 2010 Hımm doğru aslında, ben kısaca GP diyordum alıştım böyle yazmaya, fakat grande punto ile kapı sayısı dışında gövde durumu aynı, genel olarak zayıf ben bunu diyorum. Punto tjet in karşılığı ise 1.6 fiesta niye olsun onda birşey yokki, punto tjet spor maksatlı motoru yürüyeni farklı değilmi? Zaten sport diye geçiyor yani st, rc, opc tarzı birşeyler yapmışlar göya, bu durumda bunun Ford karşılığı aynı durumdaki ST olmazmı. Değil bu arabanın bilinen Punto, sadece benzinli ve turbo beslemeli bir motora sahip, doğal olarak frenleri değişik, yürüyen aynı, Punto'nun spor modeli Abarth dedikleri olsa gerek.. 1.6 Benzinli 100hp manuel Fiesta bu arabanın karşılığı çünkü Fiesta'da spor olmayan benzinli ve beygiri "kısmen" yüksek motorlu başka araç yok.. o zamana dek işim olmaz fiatla, alırsam yine Ford yada başka alman arabalarına bakarım ben, sen puntonla basmaya devam et, yalnız aman dikkat et çarpıyım deme. Fiesta'dan sonra olsa olsa A1 gelir dimi Fiesta nın ST side başarılı değil ki alınacaksa e hadi biraz gitsin diye alınır. RC lerle RS lerle Abart larla aynı cümlede bile 5 boy fark olur Aman Can şimdi de Fiesta St için 5 sayfa konuşulur hiç girmeyelim o konuya Ama şuda bir gerçek ben 18'e kazasız bulmuştum, 18'e da o araç alınabilir Fiesta nın ST side başarılı değil ki alınacaksa e hadi biraz gitsin diye alınır. RC lerle RS lerle Abart larla aynı cümlede bile 5 boy fark olur Aman Can şimdi de Fiesta St için 5 sayfa konuşulur hiç girmeyelim o konuya Ama şuda bir gerçek ben 18'e kazasız bulmuştum, 18'e da o araç alınabilir Yorum bağlantısı
Recommended Posts