İçeriğe Yönlendir

Focus Mu? Astra Classic Mi? Bravo Mu?

Ersin Temel

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Sabah Emre Gülşen ile görüştüm.. Ankara'dan Grande Punto kiralamış.. Araba daha 500 km'de.

Abi diken üstünde geldim, nasıl döneceğim bilmiyorum diyordu..

Virajlarda araba komple kayıyor diyor.. Fren zaten yok diyor.. Direksiyon dersen ona keza, Ne zaman ne tepki vereceğini hala çözemedim diyor..

Ben de artık nasihat ettim.. Ankara'ya dönerken dikkatli ol dedim.. Ben 1 saat 45 dakikada varıyorum ama sen 3,5 saat hedefle bu araba ile anca gidersin dedim..

İnşallah sağ salim varır :D

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
(düzenlendi)
Aşağıda ford, opel energy level olarak A sınıfı iken

Fiat daha güçlü, torklu motorlar sunsada 2010'da energy level olarak B sınıfı.

Buzdolabı mı alıyoruz enerji sınıfı A mı B mi bakalım ???

Ben arabadan aldığım torka keyfe, gidişine bakarım. Banane enerji sınıfından. İsterse C olsun.

tarihinde Ali El tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Konu kapatılacağına aradaki gereksiz mesajlar silinsin ve konu teknik açıklamalarla başlığın 1 adım dışına çıkılmadan devam etsin.

Varsa bu arabaları kullananlar karşılaştıkları olumlu olumsuz yönlerini yazsınlar.

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
Sabah Emre Gülşen ile görüştüm.. Ankara'dan Grande Punto kiralamış.. Araba daha 500 km'de.

Abi diken üstünde geldim, nasıl döneceğim bilmiyorum diyordu..

Virajlarda araba komple kayıyor diyor.. Fren zaten yok diyor.. Direksiyon dersen ona keza, Ne zaman ne tepki vereceğini hala çözemedim diyor..

Ben de artık nasihat ettim.. Ankara'ya dönerken dikkatli ol dedim.. Ben 1 saat 45 dakikada varıyorum ama sen 3,5 saat hedefle bu araba ile anca gidersin dedim..

Mehmet Abi,

Sen Provakatör müsün ???

Çok yanlı bir Fordçu yaorumu olmuş. Nasıl döneceğimi bilmiyorum falan. Yıllaraca bu millet torosa şahine springe bindi milyonlarca km yapıldı.

2011 model Puntoyu kullanamayan hiç bir arabayı kullanamaz.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
Buzdolabı mı alıyoruz enerji sınıfı A mı B mi bakalım ???

Ben arabadan aldığım torka keyfe, gidişine bakarım. Banane enerji sınıfından. İsterse C olsun.

Mehmet abi lafımı geri aldım, konu kapanabilir...Bu şekilde yürümesine imkan yok.

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
Ankara'ya dönerken dikkatli ol dedim.. Ben 1 saat 45 dakikada varıyorum ama sen 3,5 saat hedefle bu araba ile anca gidersin dedim..

Valla senin araba 1.45 de varıyorsa, Punto 1.15 girer menzile.

Buda varamamış Ferrari ile mortal kombat olmuş :D Kabahat arabada değil ki, kullananda. Araba kendi gitmiyor, kullananın maharetine bakar.

2430_20071222_002.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Yıllaraca bu millet torosa şahine springe bindi milyonlarca km yapıldı.

Onu da dedi.. :D

Babamın eski toros bundan iyiydi dedi :D

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
Onu da dedi.. :D

Babamın eski toros bundan iyiydi dedi :D

Patron sen konuyu sabote ediyorsun ama. Bak konu saptı şimdi olay Torosa döndü :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Bak konu saptı şimdi olay Torosa döndü :D

E dedi napiim.. Keşke binek bi toros bulsaydım dedi, 5 Vites :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Ford Fiat değil kimse Ford kötü, yada en iyi Fiat demiyor, konu Punto Fiesta..

Öylemi, ben diyorumki Fiesta MK6.5 ve MK7 motor konusunda geri kalmakla beraber daha sağlam ve uzun ömürlü 2. eli iyi, MK6.5 Fiesta da sevmediklerim, donanım az, tıkırtı sorunu var, MK7 çok daha iyi donanım seçenekleriyle geliyor güzel ama arka koltuklarının dar olması ve daha küçük bagaj hacmi yüzünden bir daha bu sınıfta araç alırsam tercih etmeyeceğim bir model, bu durumda tercih edeceğim araç çok daha pahalı ve üst sınıfta olmak zorunda, çünki seçenekler az.

Punto ise donanımlı, motor güçlü fakat az daha zayıf, fakat asla berbat değil yerin dibine falan sokmam elbette, ben çabuk deforme olduğuna inanıyorum uzun yıllar sorunsuz kullanacağımı düşünmüyorum o yüzdende ısınamadım, tipinide sevmedim, benim dediğim buydu fanatiklik falan değil ama hemen GP Ali bey hücuma geçti konu sapıttı.

Fiesta daha çok sevdiğim ve güvendiğim bir model, Fiat konusunda sadece Bravo modelini beğendiğimi yazmıştım, sadece bagaj ve arka kısmı kötü daha kaliteli gibi, özellikle dizel motoru başarılı, ama fiyatı çok yüksek ve yine uzun ömür konusunda güven vermiyor.

Ben Fiesta alırken öncelikle sağlam, yolda giderken güven veren, az sorun çıkaran ve ekonomik olması sebebiyle o zaman alabileceğim, gücümünde yettiği en iyi modeli almıştım (keşke 1.6 tdci olsaydı onu alabilseydim, 6 ay sonra geldi, ah otosan ahh), 2006 da sanırım Fiesta ve Polo en makul olanıydı, bunların dışındakiler dikkatimi çekmedi, polo donanım fakiri ve çok pahalıydı, dizeli eski teknoloji ve çok sesliydi vs. opele baktım corsa eskimişti ve direksiyondu elektronikti kronik sorunu çok olan bir modeldi, o yüzden Fiesta' da karar kıldım, reno fiat düşünmedim, fiat için düşüncelerim malum, reno da ise fiat araçlara göre daha sağlam olmasına rağmen iç dizaynı ve kalitesi hoşuma gitmedi bunun gibi şeyler yüzünden düşünmedim.

Anlatmak istediğim buydu, ama hücuma turbo benzinli motor puntoyla Ali bey geçince konu kaydı gitti be kardeşim. :D

tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İsmet Aydın
Kurban olsun TÜM Fiestalar GP'nin süper konsoluna....

Allaha şükür sattım lineayıda focus collection aldım sıfır bana puntonun neyini övüp duruyor arkadaş anlamadım içi lineayla aynı iç malzeme nemlendimi resmen grileşiyor yani nemli bez bile değse bozlaşıyor anlayın okadar dandik malzeme var arabada ...valla focusa binince arbaya bindiğimi anladım ...

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada
Allaha şükür sattım lineayıda focus collection aldım sıfır bana puntonun neyini övüp duruyor arkadaş anlamadım içi lineayla aynı iç malzeme nemlendimi resmen grileşiyor yani nemli bez bile değse bozlaşıyor anlayın okadar dandik malzeme var arabada ...valla focusa binince arbaya bindiğimi anladım ...

İsmet bey Punto ile Focus'u kıyaslamıyoruz, aynı sınıfın araçları değiller, biz Fiesta ile Punto'yu kıyaslıyoruz..

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada
Aman İsmet Bey ne yapıyorsunuz siz. :D Linç ederler adamı ona göre. :rolleyes: Siz bu sitenin adının Fordclubtr olduğuna bakmayın. Burası Ford görünümlü Fiat forumu aslında. :) Fiat dünyanın en iyi arabalarını üretir. Kalitesi tartışılmaz. Hele o t-jet motoru var ya on numara, herkesi döver. :p Plastik aksamı çok kaliteli. Trim sesi falan gelmez. İç plastiğinin grileşmesi de aslında donanım özelliği. Ne güzel işte Fiat düşünmüş size iki renkli konsol yapmış, istediğin zaman al ıslak bezi sür gri olsun ama siz kadir kıymet bilmiyorsunuz ki. Fiat ne yapsın. :nea: Çok iyi yol tutar. NCapten 5 yıldızı var. ESP vb. donanımları saymıyorum bile. O kadar donanımı bir arada gördünüz mü hiç. Ford'da ne var hiçbirşey. Ford da arabamı ya. Siz anlamıyorsunuz arabadan o yüzden böyle yazıyorsunuz. :nea: Ama merak etmeyin arkadaşlar sizi aydınlatır. :good1: Gerçeği görmeniz için size elinden geldiğince yardımcı olur. :good1:

Ahmet bey, bugüne kadar Ali Elöver'in yorumlarından, söylediklerinden gerçekten bunları mı çıkarıyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Renocu Cub, Puntocu Sayın Elöver, Honda sahibi Oğuz, niye bu konuya bu kadar ilgi gösteriyorsunuz kardeşim...:)

Geçen sene de sayın Elöver için Astradan başkası yalandı, mesajları silindi belgeleyemiyorum yoksa yazarım buraya da neyse...Dağılın bakıyım, sizi gidi Fanatik Ford düşmanları... :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ben Renocu değilim daha doğrusu ''Marka değil araba sevdalısıyım'' ben :rolleyes::p

7saniye adrenalini :)

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Ben Renocu değilim daha doğrusu ''Marka değil araba sevdalısıyım'' ben :rolleyes::)

Bak focus alma arefesindeyim, sizi okudukça acaba diyorum, ne yapıyorum ben diyorum, ateşle oynuyorum galiba diyorum...Sonra gidip arabaya bir daha bakıyorum, hadi canım diyorum....Yarın gidip alıyorum... :p

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada
(düzenlendi)
Sana benden uyarı bu aloşun ipiyle kuyuya inilmez :rolleyes:

Ya kimsenin ipini kullandığımız yok :)

Punto'nun Fiesta'dan üstün yönleri söylenince niye bunu Ford'u kötüleme Fiat'ı yukarı çekmek olarak algılıyor anlamış değilim..

Punto Fiesta'dan üstün bu kadar..

Neden üstün

Dizel motoru daha teknolojik,

Benzinli motoru daha teknolojik,

Güvenlik önlemleri daha yüksek,

Donanım daha yüksek,

Üstelik aynı fiyatlara..

Kimse bana bu saatten sonra çıkıpta ama Fiesta Ford çok güzel yol tutuşu var demesin..

Sağdan soldan okunuyor, ondan sonra vay efendim virajda 1-Porsche 2-Ford oluyor..

Yahu ne alakası var, B sınıfı araçların ne biri yolda tren olur nede öbürü yolda sabun olur bu kadar basit...

Bak focus alma arefesindeyim, sizi okudukça acaba diyorum, ne yapıyorum ben diyorum, ateşle oynuyorum galiba diyorum...Sonra gidip arabaya bir daha bakıyorum, hadi canım diyorum....Yarın gidip alıyorum... :p

Benzinli alıyorsanız, hata yapıyorsunuz sayın Toker..

Otomatik benzinli alıyorsanız, vay halinize..

Dizel alacak iseniz, kesinlikle sınıfındaki diğer dizel araçlar ile de test sürüşü yapın...

tarihinde O?uz Alt?nada tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Benzinli alıyorsanız, hata yapıyorsunuz sayın Toker..

Otomatik benzinli alıyorsanız, vay halinize..

Dizel alacak iseniz, kesinlikle sınıfındaki diğer dizel araçlar ile de test sürüşü yapın...

Dizel olacak inşallah sayın Altınada, 90 beygirlik collection... :)

Abicim kötü diyen yokkı focus a al zaten ama diğerlerinden üstün filan değil demek istediğimiz o. Kıyas yapılırken abartmaya uçak sanmaya gerek yok.

Diğer markalara da bakmışsındır kararın bundan yanadır demekki sana iyisi budur. Ama herkes için en iyisi bu dedin mi olmaz işte.

Diğer markalara bakmadım ama bakmam gereken hangileri mesela, yemek yemeye vaktim yok ama bakmaya çalışırım...Güncel bir bilgi varsa yazın, Puntoya bakmam baştan söyleyim...:f1:

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada
(düzenlendi)
Birader sakin ol bi kere. Aloş için bu konu bi ...şak meselesidir. Ötesi yok. Sen ise ciddiye alıyorsun. Eni sonu forum. Eni sonu fort, eni sonu araba. Canını sıkmaya, kimseyle uğraşmaya değmez. O nedenle diyorum. Söylediklerinin çoğunun çoğu kişi farkında. Kalan 3-5 kişiye ise öğretmek zorunda değilsin. Değerli vaktini harcamaya, sinirini bunlarla yıpratmaya hiç bir araba değmez. Sen de benim gibi yap, forumu bir kafa dinleme ortamı olarak gör. Rahatlarsın. Yoksa okur okur, kurar kurar, ya kendini kırar ya başkasını kırarsın ;)

Yok abi ne sinirleniyorum ne kırılıyorum, ama kırıyorsam:

niyetimiz kimseyi kırmak değildir,

şurdakini buraya koymak değildir..

inan bu mesajları yazarken gülüyorum... ve şu aşağıdaki halleri alıyorum:

:tease3: :dil: :spiteful::f1::)

Dizel olacak inşallah sayın Altınada, 90 beygirlik collection... :rolleyes:

Diğer markalara bakmadım ama bakmam gereken hangileri mesela, yemek yemeye vaktim yok ama bakmaya çalışırım...Güncel bir bilgi varsa yazın, Puntoya bakmam baştan söyleyim...:D

Focus'un rakibi Punto'mu ?

Şu Focus'u bir alt sınıfa bari düşürmeyin, bu kadar da yapmayın yazık günah Focus'a :)

Hb alınacak ise Megane HB, Auris, Guiletta (dizeli var mı bilemiyorum)

tarihinde O?uz Alt?nada tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Rakip değil de, hani belki alternatif olarak belki anılır dedim...Yoksa farkındayım olayların...:)

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada

Zaten listeye Bravo yazmadım, yazamadım açıkçası yani yine bi Fiat mı neeeee, diye mesajlar görmeyelim diye..

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Nasıl yani abicim hiç bi araca bakmadan mı alıyorsun Focus'u :dil: Diğerlerinide bi sürseydin baksaydın. Belki daha hoşuna giden olur belkide olmaz ama baksaydın keşke.

KAfamı karıştırdın, bari sabah gidip bir astra falan deneyim..

Serkan abi bence Cruze'da güzel yalnız dizeli yok :spiteful: Yeni motorda getirmişler belki o daha performanslıdır eskisine göre...

12-13 gündür benzinli arabaya bindim, daha kimse bana benzinli araba aldıramaz... :):f1:

Yorum bağlantısı
Eray Sireli
KAfamı karıştırdın, bari sabah gidip bir astra falan deneyim..

Yeni Astra mükemmel ama dizeli pahalı :)

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
:) O zaman bencede Astraya bakmalısın abicim. Fiyatı biraz yüksek olduğu için önermemiştim onu :f1: Yeni Astra 1.3 Dizel 95 HP Enjoy 43.807 TL'miş...

Aynı paraya Titanyum focus var ama siyah renk, Otokoçta...

Yorum bağlantısı
Eray Sireli
(düzenlendi)
Aynı paraya Titanyum focus var ama siyah renk, Otokoçta...

Yeni Astra alınabiliyorsa gerçekten on numara bir araba, sınıfındaki araçlardan çok farklı. Güncel kasa olduğu için ikinci el zararı da focus a oranla çok az olur. Ya yeni focusu bekleyin yada yeni astra alın :)

opel-astra-2010-yeni-1.jpg

Eğer 35bin TL ve altı dizel arabalara bakıyorsanız kia cee'd i de denemeyi ihmal etmeyin.

tarihinde Eray Sireli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...