Nejdet Dinar 8 Eylül 2012 Paylaş 8 Eylül 2012 Merhaba arkadaşlar. 2001 focus 1 sedan ambiante aracımda nereden geldiği belli olmayan takırtı var. normal asfalt yollarda ses yok ama döşeme taşlı yollarda lakır lakır tabiri ile ses geliyor. konu üzerinde baya araştırma yaptım.Bu ses en çok aracımın sağ ön taraftan geliyor ve direksiyonu sağa sola çevirdiğimde dönüşlerde bu ses meydana geliyor ve; Elde ettiğim veriler; 1- Rot takozlarının bitmiş olaması 2- Amortisörlerin ömrünün dolduğu değişmesinin gerektiğinin bildirimi (amortisörde sağ ön bitti ise sol ön amortisör nasıl hala sağlam kalabilir kafamı karıştırıyor) 3- Direksiyon milinden geldiği (ihtimali) 4- Motor takozlarında sorun olduğu 5- Amortisör üzerinde bulunan rulman ve darbe emici 2 adet takozun ömrünün tamamladığı. Bunlar araştırma sonucu elde ettiğim veriler.Buna istinaden şöyle bir durum var.amortisörlerim bitmiş olsa aracın dengesi olmaz. amortisörden yağ kaçağı gözlemlerim ve fren yaptığımda arabada öne doğru yığılma olacağını bilgisini öğrendim. benim aracımda öne yığılma olmuyor ağa sola çekmede yapmıyor. sadece şöyle bişey var; L dönüşlerde direksiyonu kırdığımda sağa veya sola lakırtı o zaman oluyor.birde taşlı yollarda oluyor. bu durumda şüphe amortisörden kalkıyor pası diğer aksamlara atıyor gibi geliyor bana.hatta okuduğum yazının birinde bir arkadaş servise gidiyor tıkırtı var diyor 4 amortisör değiştiriliyor ama tıkırtı kesilmiyor.yani değişim bazen çözüm olamıyor. yada extra masraf oluyor. benim sormak istediğim bu sesi ESKİŞEHİR'de kime gösterebilirim. yada kendim tespit edebilirmiyim. bir önerisi olan varmı? forumda eskişehirde olan arkadaşlarlada irtibata geçebilirim. öneri ve bilgileriniz için şimdiden çok teşekkür ediyorum. Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır 8 Eylül 2012 Paylaş 8 Eylül 2012 Nejdet bey çalışkan özel ford servisine gittinizmi? Yorum bağlantısı
Nejdet Dinar 9 Eylül 2012 Paylaş 9 Eylül 2012 Mustafa bey,çalışkan özel ford servisine gitmedim.Gitmediğimin sebepleri var.Konusunda uzman bir servise ihtiyacım var.Böyle bir servis varmı acaba? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Eylül 2012 Paylaş 9 Eylül 2012 Z rottur , 30-40 TL arası bir parça, çekinmeyin gidin gösterin? Yorum bağlantısı
Nejdet Dinar 9 Eylül 2012 Paylaş 9 Eylül 2012 Servise götürmekten başka çare yok. Götürelim bakalım sorun çözülecekmi. teşekkürler Yorum bağlantısı
Emrah Sarılar 28 Eylül 2012 Paylaş 28 Eylül 2012 (düzenlendi) nejdet abi umut ford, bir de sanayinin yukarı kısmında yani yolun öbür tarafında bir özel ford servisi var, oraya gidebilirisn. 28 Eylül 2012 tarihinde Süha Demirtaş tarafından düzenlendi bi > bir Yorum bağlantısı
Sevgin Yılmaz 28 Eylül 2012 Paylaş 28 Eylül 2012 (düzenlendi) Bence sanayide tanıdık bir motorcu ustanız varsa götürün halletsinler.Mamuca yolunda Ford parçası satan bir dükkan var oraya gidip tavsiye edecekleri bir usta da sorabilirsiniz.Yada bana mesaj atın yardımcı olmaya çalışırım.Kolay gelsin. 28 Eylül 2012 tarihinde Sevgin Yılmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İsmail Pakkan 28 Şubat 2013 Paylaş 28 Şubat 2013 Magnetti Marelli nasıldır?kullanan varmı acaba? Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 28 Şubat 2013 Paylaş 28 Şubat 2013 Bende daha bir kaç ay önce monreo taktırdım ( 4 adet amortisör ) . Hiç memnun değilim . Ne eksikliğini hissettiniz ? Sert mi, Yumuşak mı ? Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 1 Mart 2013 Paylaş 1 Mart 2013 Ne eksikliğini hissettiniz ? Sert mi, Yumuşak mı ? Monreo amortisör yol tutuş olarak mükemmel ancak Focus II de sertlik şikayeti var. Biz orj olmayacaksa saks amortisör tavsiye ediyoruz 2 Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 1 Mart 2013 Paylaş 1 Mart 2013 Monreo amortisör yol tutuş olarak mükemmel ancak Focus II de sertlik şikayeti var. Biz orj olmayacaksa saks amortisör tavsiye ediyoruz Yorum bağlantısı
Misafir 1 Mart 2013 Paylaş 1 Mart 2013 Öncelikle merhaba şirket aracımıza daha yeni Magnetti Marelli taktırdık konfor acısında gercekten çok büyük rahatlıkmıs kendı aracımda sacsh marka var ve cok sert magnetti marelliyi konfor acısından tevsiye edebiirim Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 1 Mart 2013 Paylaş 1 Mart 2013 Monreo amortisör yol tutuş olarak mükemmel ancak Focus II de sertlik şikayeti var. Biz orj olmayacaksa saks amortisör tavsiye ediyoruz O zaman tam benlikmiş Yorum bağlantısı
İsmail Pakkan 1 Mart 2013 Paylaş 1 Mart 2013 Pazartesi ön amortisörler değişecek SACHS takacakalr, umarım iyi çıkar,fiyatıda diğerlerinden pahalı 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 (düzenlendi) Ne eksikliğini hissettiniz ? Sert mi, Yumuşak mı ? Abi çok sert .Şöyle söyleyeyim , deneme amaçlı ön çamurluk kısmından baskı uyguluyorum , neredeyse sıfır esneme var . Sanırım ilerde ön takım çabuk bozulur .Gerçi onuda alan şahıs düşünsün . 2 Mart 2013 tarihinde Mehmet Demirci tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 Abi çok sert .Şöyle söyleyeyim , deneme amaçlı ön çamurluk kısmından baskı uyguluyorum , neredeyse sıfır esneme var . Sanırım ilerde ön takım çabuk bozulur .Gerçi onuda alan şahıs düşünsün . Herkesin kullanım stiline göre değişiyor işte mesela bende yol tutuş için konfordan taviz verip sert süspansiyon olsun isterim.. Bazı şeylerden kazanırken, bazı şeylerdende kaybediyorsun işte Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 Herkesin kullanım stiline göre değişiyor işte mesela bende yol tutuş için konfordan taviz verip sert süspansiyon olsun isterim.. Bazı şeylerden kazanırken, bazı şeylerdende kaybediyorsun işte Haklısın . Şimdiki aracımın süspansiyonu bayağı yumuşak . Aradaki fark bariz şekilde anlaşılıyor . Malesef bizim araçlarımız sınıf olarak hem konfor hem mükemmel yol tutuşuna dahip olamıyor . Yorum bağlantısı
Murat SETTAŞI 7 Mart 2013 Paylaş 7 Mart 2013 (düzenlendi) 2010 model focusumdan özellikle kış aylarında havaların soğuk olduğu dönemlerde yola yapılan hız kesme kasislerinden geçerken,dönüş manevralarında,araç kasisten geçerken oluşan aracın beşik misali sağa sola yatışlarda amortisörlerden alttan vurma şeklinde tok tok ses geliyor.Sanırsınızki biri elinde çekiçle alttan vuruyor yada bir parça koptu.Tamirciye götürdüğümde kış ayında amortisör değiştirmenin çok faydalı olmayacağını onlarında aynı sesi yapacağını mevcut amortisörlerin içerisindeki yağın hava şartlarından dolayı yoğunlaştığını yağın akışkanlığının azaldığından dolayı amortisörün görevini yapamadığını yeni takılan amortisörlerinde aynı sıkıntıyı yaratacağını söyledi.Ayrıca focuslarda bu durumun sık yaşandığını anlattı.Amortisörler patlak mı acaba diye sorabilirsiniz ancak amortisörler patlak değil çünkü bu durumu soğuk havalarda yapıyor sıcaklığın yüksek olduğu günlerde hiçbir sıkıntı yok.Sizlere sorum bu durumla karşılaşan arkadaşlar varmı çözümü ne amortisör değiştirmek dışında 7 Mart 2013 tarihinde Murat SETTAŞI tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 7 Mart 2013 Paylaş 7 Mart 2013 (düzenlendi) 2010 model focusumdan özellikle kış aylarında havaların soğuk olduğu dönemlerde yola yapılan hız kesme kasislerinden geçerken,dönüş manevralarında,araç kasisten geçerken oluşan aracın beşik misali sağa sola yatışlarda amortisörlerden alttan vurma şeklinde tok tok ses geliyor.Sanırsınızki biri elinde çekiçle alttan vuruyor yada bir parça koptu.Tamirciye götürdüğümde kış ayında amortisör değiştirmenin çok faydalı olmayacağını onlarında aynı sesi yapacağını mevcut amortisörlerin içerisindeki yağın hava şartlarından dolayı yoğunlaştığını yağın akışkanlığının azaldığından dolayı amortisörün görevini yapamadığını yeni takılan amortisörlerinde aynı sıkıntıyı yaratacağını söyledi.Ayrıca focuslarda bu durumun sık yaşandığını anlattı.Amortisörler patlak mı acaba diye sorabilirsiniz ancak amortisörler patlak değil çünkü bu durumu soğuk havalarda yapıyor sıcaklığın yüksek olduğu günlerde hiçbir sıkıntı yok.Sizlere sorum bu durumla karşılaşan arkadaşlar varmı çözümü ne amortisör değiştirmek dışında Ben amartisörleri yeni değiştirmiştim bugün şantiyeye gierken kötü çukurlu yollardan gitmek zorunda kaldım o tok tok ses çukurlara düşünce çıkmaya başladı. 7 Mart 2013 tarihinde Fatih Sarıkaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Onur Yeşil 7 Mart 2013 Paylaş 7 Mart 2013 Bence de yağdan.Benim amortisörlerde de aynı ses vardı,geçen hafta ustaya gösterdim,bi gıdım yağ kalmamış... Yorum bağlantısı
Murat SETTAŞI 7 Mart 2013 Paylaş 7 Mart 2013 artık yağsızlıktan mı yoksa yağın hava şrtları nedeniyle koyulaşmasından mı bilmiyorum sıcak havalarda sanki o problemi hiç yaşamıyormuşum gibi sorunsuz biniyorum Yorum bağlantısı
Soner Altındal 7 Mart 2013 Paylaş 7 Mart 2013 bende de aynı durum var ancak ; ben hızlı geçerken taktak sesini duyuyorum . Yavaş geçersemde ''böyle sıvı bişey kapalı bir kutuda çalkalanınca bir şıkırtı yaparya'' onun gibi bir ses geliyo o ne acaba Yorum bağlantısı
Misafir 7 Mart 2013 Paylaş 7 Mart 2013 aynı sıkıntı bendede var ama kasısten geçtigiö sırada ama daha bir ay önce degıstrm onlerı bencede soguktan kaynaklı bır ses pek kafanıza takmayın derım saygılar Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 7 Mart 2013 Paylaş 7 Mart 2013 bende de aynı durum var ancak ; ben hızlı geçerken taktak sesini duyuyorum . Yavaş geçersemde ''böyle sıvı bişey kapalı bir kutuda çalkalanınca bir şıkırtı yaparya'' onun gibi bir ses geliyo o ne acaba O ses yakıt deposundan geliyor olmasın Sıcak havalarda da çok fazla değişen olmayacak... Yorum bağlantısı
Murat SETTAŞI 15 Mart 2013 Paylaş 15 Mart 2013 tüm arkadaşlara katkılarından dolayı teşekkür ederim.yakın çevremde focus kullanan arkadaşlardan da edindiğim izlenim bu kış şartlarında amortisörlerle ilgili belkide focusla ilgili kronik bi rahatsızlık.Amortisör olduğuna kesinlikle inandım artık.Anlaşılan birkaç ay kafaya takmadan o sesle kışı geçirmek gerekecek Yorum bağlantısı
Recommended Posts