Mehmet Sayoğlu 30 Temmuz 2013 Paylaş 30 Temmuz 2013 öncelik le herkese selamlar ben bundan iki gün önce klima yüzünden yolda kaldım önce bi yanık kokusu ardından da araba istop et ti marşa bastığımda gıv gıv ediyor ve çalış mı yordu usta cagırdım ve bana klimanın kitledigini söyledi bunun için önceden bakım mı yaptırmam gerek ti yok sa şans mı ? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 30 Temmuz 2013 Paylaş 30 Temmuz 2013 bakımı pek yok ama klima gazı bittiyse arıza verebilir. Yorum bağlantısı
Barış Çetin 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 merhaba bu gün yoğun trafikte klima çalıştırma ihtiyacı duydum klimayı ilk açtığımda sıcak hava veriyordu yaklaşık 30 dk lık bir açık kalma süresinden sonra normal soğutmaya başladı klimayı çok kullanmam aracı alalı da 15 gün kadar oldu benden önce de nekadar aktif kullanıldığını bilmiyorum uzun süreli kullanılmamadan kaynaklı olabilirmi acaba ? bu arada araç 2003 ghia dijital klima mevcut cevap için şimdiden teşekkür . Yorum bağlantısı
Servet Aydın 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 Muhtemelen klima kasnağı tutunma yapamadı. Yoksa klima hemen soğuk üfleme yapar. Kışın dahi sıcak hava ile beraber klamayı kullanın. Ömür için çok önemli. Sorunun tekrarı olmaması için bir kontrol ettirmeniz menfaatinize. Yorum bağlantısı
Barış Çetin 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 en kısa sürede kontrol ettirsem iyi olacak gibi bu arada 19c ye ayarlıydı klima 16c ye kadar düşürdüm değişen birşey olmadı daha sonra normale döndü sabah yine bi denerim aracı aldığım aile dostumuz klima ile ilgili olarak klimayı ilk açtığında kısa süreli olarak devreye girer çıkar demişti sonradan direkt çalışmaya devam eder bunun sebebi ise ilk çalışmada sistemi yağlıyor demişti bu nekadar doğrudur ? ayrıca cevaplar için çok teşekkür ederim . Yorum bağlantısı
Abdurrahman Cam 5 Ağustos 2013 Paylaş 5 Ağustos 2013 ben bu sistemi yağlıyor olayını ilk defa duyuyorum. Yorum bağlantısı
Barış Çetin 5 Ağustos 2013 Paylaş 5 Ağustos 2013 ben bu sistemi yağlıyor olayını ilk defa duyuyorum. ben de ilk defa duydum fakat mantık dışı gelmedi Yorum bağlantısı
Onur Solmaz 5 Aralık 2013 Paylaş 5 Aralık 2013 Klimamızda kaçak var. Aracın bulunduğu kapalı garajın tabanına klimanın yağı dökülmüş. Yaza kadar idare etmesi ve kaloriferi kullanmak için klima kompresör fişini çıkartacağız. Aracımızda dijital klima var mahsuru var mıdır? Yorum bağlantısı
Onur Solmaz 5 Aralık 2013 Paylaş 5 Aralık 2013 (düzenlendi) Bir de Konya bolgesinde (Nigde Aksaray vb) kompressor kacak tamiri yapan tanıdığınız iyi bir usta var mi ? 5 Aralık 2013 tarihinde Onur Solmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Aralık 2013 Paylaş 5 Aralık 2013 mahsuru yok da? klima yağı toplamda 20 gr. civarı nasıl dökülür de görülür anlamadım? direksiyon olmasın? Yorum bağlantısı
Onur Solmaz 6 Aralık 2013 Paylaş 6 Aralık 2013 mahsuru yok da? klima yağı toplamda 20 gr. civarı nasıl dökülür de görülür anlamadım? direksiyon olmasın? Abi sarı-yeşil görünümlü bir yağ, fotoğragını ekleyebilirim. Yorum bağlantısı
Onur Solmaz 6 Aralık 2013 Paylaş 6 Aralık 2013 mahsuru yok da? klima yağı toplamda 20 gr. civarı nasıl dökülür de görülür anlamadım? direksiyon olmasın? Abi aracın altında korniş vardı. Üzerine akmış yaklaşık beş ay oluyor. Yazı klimasız geçirdik kompresor bozulmasın diye. Tabi zamanla yağın rengi gitmiş ama fikir verebilir. Arabayı geriye alınca kornişin konumu. Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Kalorifer ılık üflüyor, geçenlerde antifiriz ekletmiştim.İlgisi olabilir mi?Aracın çalışması ve hararet ibresinin ortaya gelmesinde bir sıkıntı yok.Değerli görüşlerinizi bekliyorum. Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Termostat olduğunu zannetmiyorum ibrede problem yok motorun ısınması normal. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Aralık 2013 Paylaş 18 Aralık 2013 merhaba arkadaşlar herkese iyi forumlar sorunumu aratmama rağmen bulamadım yada uyğun kelimeyi ben bulupta aratamadım heralde 2004 focus collection aracımda zamanında kışlık bakım yaptırdım kırmızı organik antifiriz koydurduktan sonra olanlar oldu 1 hafta geçmeden birleşim yerleri olan 3 boruyu birleştiren 2 adet T bağlantisini demir cinsinden T ler ile değiştirttim ve doğan olarakta keleğçeleride yenilettim ama hortumlar yenilenmedi keza ustama dediğim zamanda hortumlar sağlam denilmişti hortumlarda Motocraf olduğu için dedim dayanıklıdır.. ve böyle güzel 1 hafta bindim ettim karlaş kışlar ayazlar geçti ankaramızda aracımı perşembe garaja çektim şöför koltugunun bulunduğu paspas ıslaktı dedim ortalık kış kıyamet ıslak önemsemedim cuma günü işten erken çıkmama gerekti hop arabanın yanına geldim sol ön farın altı sırılsıklam hop ne oluyoruz demeye kalmadı değildim baktım kırmızı su damlatıyor şüpelendim şöför koltuğunun orayada baktım döşeme cımcılık orasıda su almış takip ettim direksiyonun ordan damlalar geliyor ... sorarım sizlere değerli dostlarım bu nedir? bu hangi arızanın habercisidir ? direksiyon arkasında duyduguma göre kalorifer mi ne varmış? o delindi demeyin bana Mustafa bey, Mesajınızı iki farklı yere yazmışsınız. Cevap alamamışsınız. Muhtemelen bilen birileri ya da başına gelen birileri olmamış ki, cevap alamamışsınız. Biraz sabır Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Aralık 2013 Paylaş 18 Aralık 2013 merhaba arkadaşlar herkese iyi forumlar sorunumu aratmama rağmen bulamadım yada uyğun kelimeyi ben bulupta aratamadım heralde 2004 focus collection aracımda zamanında kışlık bakım yaptırdım kırmızı organik antifiriz koydurduktan sonra olanlar oldu 1 hafta geçmeden birleşim yerleri olan 3 boruyu birleştiren 2 adet T bağlantisini demir cinsinden T ler ile değiştirttim ve doğan olarakta keleğçeleride yenilettim ama hortumlar yenilenmedi keza ustama dediğim zamanda hortumlar sağlam denilmişti hortumlarda Motocraf olduğu için dedim dayanıklıdır.. ve böyle güzel 1 hafta bindim ettim karlaş kışlar ayazlar geçti ankaramızda aracımı perşembe garaja çektim şöför koltugunun bulunduğu paspas ıslaktı dedim ortalık kış kıyamet ıslak önemsemedim cuma günü işten erken çıkmama gerekti hop arabanın yanına geldim sol ön farın altı sırılsıklam hop ne oluyoruz demeye kalmadı değildim baktım kırmızı su damlatıyor şüpelendim şöför koltuğunun orayada baktım döşeme cımcılık orasıda su almış takip ettim direksiyonun ordan damlalar geliyor ... sorarım sizlere değerli dostlarım bu nedir? bu hangi arızanın habercisidir ? direksiyon arkasında duyduguma göre kalorifer mi ne varmış? o delindi demeyin bana Garip bir durum.. daha önceden termostat yoksa ve tesisatta krozyon oluşmuş ise, antifriz koyulunca bu tür sorunlara rastlanır... Antifriz krozyonlu bölgedeki pası pisliği temizler ve çürüyen yer ortaya çıkar delinir.. Daha önceden antifriz varmıydı araçta.. ? Siz yanlış bir şey yapmamışsınız, olması gerekenle yapılmış.. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 18 Aralık 2013 Paylaş 18 Aralık 2013 uzun süre antifriz koymadan binildiyse,yeni antifriz koyunca ek yerlerinden,korozyon oluşmuş yerlerden akma sızdırma yapabilir.damlayan su kırmızı olduğuna göre antifrizli su damlıyor. aracınn motoru sıcakken,yani yol yaptıktan sonra motoru kapatmadan alttan ve üstten kontrol ile suyun kaynağını bulmaya çalışın.damladığı yer ile kaçak noktası aynı olmayabilir,sızan su boru-hortum-kablo boyunca akıp yere en yakın noktadan damlıyor olabilir. önce kaynağı bulun sonra çözümüne bakın. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 Radyatöre katılan delik tıkayıcılar zararlı çözümlerdir.. Tıkamaması gereken yerleri de tıkayabilir.. Yorum bağlantısı
Uğur Ertürk 28 Mayıs 2014 Paylaş 28 Mayıs 2014 Merhaba, 2004 model focus ghia aracımdaki bir sorun hakkında bilgilerinize başvurmak istiyorum. Sorun şöyle, kaloriferi açtığımda araç içi hızlı bir şekilde ısınıyor, ancak ısı derecesini azaltsam da ısıtma devam ediyor, bunaltıcı hale geliyor, bir süre sonra ısıtma duruyor ılık üfleme başlıyor, ancak bu sefer de ısıtma çok geç oluyor, bazen de hiç devreye girmiyor,aracın içi soğuyor. Bu sıkıntının sebebi hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum, saygılar. Yorum bağlantısı
sinan ferahoglu 28 Mayıs 2014 Paylaş 28 Mayıs 2014 Arkadaslar selam klima dugmesinin yanindaki dugmenin isigi surekli yaniyo elimle kapatiyorum arabayi stop edip tekrar kontagi actigimda yine isik yanik oluyor nedendir bu sorun? Yorum bağlantısı
Barış Göktürk 6 Haziran 2014 Paylaş 6 Haziran 2014 Focus 1 klima radyatörünün fiyatı konusunda bilgisi olan var mı? Yorum bağlantısı
Seçkin Kaçar 6 Haziran 2014 Paylaş 6 Haziran 2014 Orijinal 250-300 ithal 125-150 arası Yorum bağlantısı
Kemal VİCDAN 6 Haziran 2014 Paylaş 6 Haziran 2014 Sonunda bugün klimaya gaz bastırdım içinden 345 gr gaz kalmış rorantide klimayı açtıgımda klima durup durup çalışıyordu gaz basıldıktan sonra sıkıntı kalmadı çok şükür ama araca birden boşta gaza yüklenince klima duruyor ve araç normale binince çalışıyor ustaya sordum sıkıntı yok llima kendini korumaya alıyor dedi. Bilgi olsun diye yazıyorum usta agzından klima petegine uzaktan tazikli su ile yıkatmamı söylede sebebini sordugumda klima peteginde çamur pis tozdan dolayı çabuk ısınır dedi yıkatırsan hem iyi sogutur hemde klima zarar görmez dedi yine söylüyorum uzaktan dedi basınçlı su yakından tutulursa petek deline bilirmiş. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Kuru 7 Ağustos 2014 Paylaş 7 Ağustos 2014 herkese iyi günler.klimanın soğutmasında yada çalışmasında bir sorun yok.kademe yükseltiğim zaman hızlanıyor 4.kademeye geldiğimde klima çalışmıyor 3.kademeye alıyorum çalışmaya devam ediyor.Birde yön tuşlarında bir sorun var nereye çevirirsem çeviririm ayaklara ve cama vuruyor nasıl bir çözüm önerirsiniz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts