İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Kalorifer-klima İle İlgili Herşey

Uğur Koçyiğit

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu

Arabalarda elektrikli ön ısıtma oluyor, ben aracımı incelediğimde hazırlığı olduğunu gördüm sonra araştırdım, soğuk iklimlerde bu sistem takılıyor ve motor ısınana kadar bu işi hallediyor, bu sistem normal klimalarda olmaz ama buzdolabı gibi olan salon tipi klimalarda ek ısıtıcı olarak kullanılıyor.

Arabanın kliması bu işi yapar aslında, gerekli olan çok yollu elektrikli valf vana ve bu iş için uygun kompresör, ama yapılabilirmi bilemem.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Klimada 2 adet radyatör bulunur. Birtanesinin içinden klima sıvısı gaz şeklinde geçer ve radyatörü soğutur. Radyatör üzerinden hava gecirilip soğuyan hava arac içine alınıp soğutma yapılır. Diğer fan ise gaz durumunda olan klima sıvısının yoğuşturulup sıvıya dönüştürülmesini sağlayan radyatördür. Klima kompresörü tarafından sıkıştırılıp ısınan bu gaz bu radyatörden gecer ve radyatörden gecerken soğuyarak yoğuşur ve sıvıya dönüşür Bu radyatöre bu gaz 70-80 derece sıcaklıkta girip atmosfer sıcaklığına düşüp sıvı şeklinde çıkar. İşte bu radyatörden gecen hava ısınır ve kabin içine alınıp motor soğukken kabin içi ısıtılabilir. Bu sistem bazı araclarda kullanılıyor fakat bizim araclarımızda bildiğim kadarıyla yok.

O sıcak radyatör önde motor suyu radyatörünün üzerindeki küçük radyatördür.

Yorum bağlantısı
Murat Zırtlan
4 direktir, diğerleri kalorifer motor rezistansından geçer. Bu parçada sıkıntı olmaı, bu sıkıntı, sonrasında tesisat-soket yanması yapabilir, ehil elektrikçiye baktırın.

Merhaba çağlar bu motor reziztans parçası 2006 ford fiestada nerdedir ricam özel mesaj atarmısınız,teşekkürederim.

Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Benimde aynı problem olmuştu 3 hariç hiçbir düğme çalışmıyordu. Yaşar ustam yapmıştı sağolsun dediği gibi rezistans mı nedir soket gibi bir parça değişti , fiyatı 30 liraydı galiba..

Yorum bağlantısı
Murat Zırtlan

fiestada torpido arkasında ben göremedim orda sadece sigortalar var onlara yakın biryerdemi

Yorum bağlantısı
Dün aracımın ön camı buğu yapmıştı kalöriferi açıp ön cam konumuna getirdim ancak 1-2-3 bu konumlarında çalışmıyor ancak 4 de çalışıyor aynı olay klima içinde geçerli sizce sorun nerede?,nasıl yapılır?,kimler yapar? bozulan parça nerededir?ne kadar tutar?

Ayni arizaya bende sahibim.Ilk zamanlarda konumlarin hepsi calisiyordu zorlanarakta olsa su anda dediginiz gibi 1 2 3 konumlarinda calismiyor sadece 4 de calisiyor.Tam olarak ne degisecek acaba ufleyen motorumu yoksa baska bi parcami.

Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez
(düzenlendi)

Sorun kalörifer rezistansından kaynaklanıyormuş.Bende sanayiden 40 tl aldım ve değiştirdim.Rezistans şu mavi olan parça torpidonun arkasında..

tarihinde Arda M. D tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Çınar

2006 Focusumun Kliması bir su birikintisinden geçerken durdu çalışmıyor.

Kontrol düğmesi arızalı olabilir dediler bu konuda yardımlarınızı bekliyor, 2010 yılının Ford Club Ailesine sağlık, başarı ve mutluluklar getirmesini diliyorum.

Yorum bağlantısı
Sorun kalörifer rezistansından kaynaklanıyormuş.Bende sanayiden 40 tl aldım ve değiştirdim.Rezistans şu mavi olan parça torpidonun arkasında..

Cok tesekkur ederim super aydinlatici oldu benim icin simdi is bu avrupalarda o rezistansi aramak yada trden akrabalara getirtmek.

Son olarak birde sunu sorayim Arda bey o parca vidalimi? Nasil sokuluyor?

Yorum bağlantısı
Sertan Zengin

selam dostlar bügün arabamı ustaya götürdüm su eksiltme proplemi vardı tüpün beynine yapılan bağlantıdan su kaçırıyordu ordaki hortumu komple değiştirecek yarın işallah düzelir.benim asıl sormak isediğim usta arabanın su kaçırma proplemini araştırırken bişey farketti benim kılima kendi kendine açmış sürekli çalışıyor arabayı alalı bir ay oldu hiç farketmedim ben içeriden açma düğmeleri kapalı.bunun sebebi ne olabilir arkadaşlar değerli ustalarım cevaplrınızı bekliyorum..

Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez
(düzenlendi)
Cok tesekkur ederim super aydinlatici oldu benim icin simdi is bu avrupalarda o rezistansi aramak yada trden akrabalara getirtmek.

Son olarak birde sunu sorayim Arda bey o parca vidalimi? Nasil sokuluyor?

Evet vidası var.Vidayı söktüğünüzde rezistans yerinden ayrılıyor siyah soketide çıkarıp rezistansı değiştiriyorsunuz.Aldığınız rezistansın rengi aynı olmayabiliyor,benim taktığımın rengi kahverengiydi.Şimdiden kolay gelsin.

tarihinde Arda M. D tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal
selam dostlar bügün arabamı ustaya götürdüm su eksiltme proplemi vardı tüpün beynine yapılan bağlantıdan su kaçırıyordu ordaki hortumu komple değiştirecek yarın işallah düzelir.benim asıl sormak isediğim usta arabanın su kaçırma proplemini araştırırken bişey farketti benim kılima kendi kendine açmış sürekli çalışıyor arabayı alalı bir ay oldu hiç farketmedim ben içeriden açma düğmeleri kapalı.bunun sebebi ne olabilir arkadaşlar değerli ustalarım cevaplrınızı bekliyorum..

Havalandırma çalışırken yönlendirmeyi ön cama verirseniz klima otomatik olarak devreye girer. Durum bu değilse problem var.

Yorum bağlantısı
Sertan Zengin
(düzenlendi)

teşekürler rıdvan dostum galiba senin dediğin sebebden oluyor.basit şeyler bunlar ama insan bilmeyince işte bir proplem var sanıyor zamanla öğreneceğiz bizde..

tarihinde Sertan Zengin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Bende bugun parcayi alip degistirdim su anda konumlarin hepsi calisiyor.Parca fiyatida sifir orjinal motocraft marka ford bayisinden aldim 15€.Ama motordan hala bi gacirti sesleri geliyor ben saniyorumki icine yaprak falan kacti ama motoru sokmek icin ugrastim ama basarili olamadim acaba bu motor nasil sokuluyor bileniniz varmi?Diger bilgiler icin herkese cok tesekkur ediyorum.

Yorum bağlantısı
Sedat Can

Benim kaloriferde herhangi bir sorun yok ama ön cama üfleyen gözeneklerin sol (sürücü) tarafındakilerde galiba bir tıkanıklık var. Kaloriferi camlara verdiğimde ön cam sağ taraf güçlü üflerken, sol taraf az üflüyor, bu da iç buğulanmada ön camın sürücü tarafının buğusunun giderilme süresini uzatıyor. Bu konuda çözüm önerisi olan arkadaş var mı?

Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik
(düzenlendi)
Benim kaloriferde herhangi bir sorun yok ama ön cama üfleyen gözeneklerin sol (sürücü) tarafındakilerde galiba bir tıkanıklık var. Kaloriferi camlara verdiğimde ön cam sağ taraf güçlü üflerken, sol taraf az üflüyor, bu da iç buğulanmada ön camın sürücü tarafının buğusunun giderilme süresini uzatıyor. Bu konuda çözüm önerisi olan arkadaş var mı?

Bugün benim sorunların tam üzerine basılıyor. Bende de aynı yolcu tarafının buğusu hemen çözülüyor sürücü tarafı baya bir zaman alıyor,bazen boynumu bükerek camın alt kısmından yol görmeye çalışıyorum.

Sedat bey siz bir de far temizleyecektiniz ne oldu.

tarihinde Sadettin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sedat Can
(düzenlendi)

Plastx ürünü int.den sipariş ettikten 1 hafta sonra bugün elime geçti uygulama sonucunu resimli bildiririm.Ama şu kalorifer üfleme olayını henüz halledemedim. :good1:

tarihinde Sedat Can tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Bugün benim sorunların tam üzerine basılıyor. Bende de aynı yolcu tarafının buğusu hemen çözülüyor sürücü tarafı baya bir zaman alıyor,bazen boynumu bükerek camın alt kısmından yol görmeye çalışıyorum.

Sedat bey siz bir de far temizleyecektiniz ne oldu.

Arkadaşlar bunu yolcu tarafıda doluyken mi deniyorsunuz yoksa sadece araçta siz varken mi? Eğer araçta tek iseniz normal olarak sizin önünüz daha çok buğulanıyormuş,geç çözülüyormuş hissine kapılabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...