Zühtü Kaya 19 Şubat 2010 Paylaş 19 Şubat 2010 benim focus 2000 var ama klima çalışmıyor kaloriferde sıcağı çok geç sıcaklık veriyor.hava sirkülasyonu nu sağlayan tuş işe yarıyor acaba masraflı mı olur klimayı tamir Yorum bağlantısı
Mikail Sevinç 17 Mart 2010 Paylaş 17 Mart 2010 Dün aracımın ön camı buğu yapmıştı kalöriferi açıp ön cam konumuna getirdim ancak 1-2-3 bu konumlarında çalışmıyor ancak 4 de çalışıyor aynı olay klima içinde geçerli sizce sorun nerede?,nasıl yapılır?,kimler yapar? bozulan parça nerededir?ne kadar tutar? bu bence fordların genel sorunu klorifer motoru rezistansı zorluyor ve rezistansta ki direnç patlıyor.. ben ikinci kez değiştirdim aynı sorunu yaşadım.. servis dediki klrifer motoru değişmesi lazım.. 800 e yakın parça artı işcilik istediler saçmladılar yani.. parçayı dışardan temin etmekte fayda var... Yorum bağlantısı
Zühtü Kaya 29 Mart 2010 Paylaş 29 Mart 2010 Dün aracımın ön camı buğu yapmıştı kalöriferi açıp ön cam konumuna getirdim ancak 1-2-3 bu konumlarında çalışmıyor ancak 4 de çalışıyor aynı olay klima içinde geçerli sizce sorun nerede?,nasıl yapılır?,kimler yapar? bozulan parça nerededir?ne kadar tutar? benim de 2000 focus ghia var kalorifer 1-2-3 de çalışıyorken 4 kademe de hiç çalışmıyor ve 1.kademe de çalışırkende hafiften şıkır şıkıra benze bir ses geliyor.Bugün kaloriferi açtığımda sanki su dökülüyor yada kaynıyor gibi yaptı kapattım açtığımda normal çalışıyordu ne olmuş olabilir acaba.şimdiden teşekkürler Yorum bağlantısı
Zühtü Kaya 6 Nisan 2010 Paylaş 6 Nisan 2010 arkadaşlar tüm 6 sayfayı okuduktan sonra yazıyorum.Benim klimada normal fanın verdiği soğukluğu veriyor bir ay önce polen filtresini bir ustaya değiştirdim parçaya 15 lira verdim usta para istemedi sağolsun.Ancak istediğim soğukluğu elde edemedim sanırım gazı eksik yada hiç yok.Benim sorum bu gazı nerede yada sanayide ne diye soracağım klimacı diye bir branş alanı varmı sanayide:-) ayrıca klima kademelerinde 1-2-3 normal çalışırken 4.kademe hiç çalışmıyor.4.sayfada bir arkadaş 4.kademe çalışmıyorsa kötü demişti ama neden sadece 4 çalışmıyordur ve nasıl halledilir bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 6 Nisan 2010 Paylaş 6 Nisan 2010 Evet klimacı diye bir branş var.. Zaten sanayide görürsünüz klima gazı doldurulur falan diye tabelalar var.Havalar biraz daha ısınsın mantar gibi çıkarlar ortaya Yorum bağlantısı
Misafir 6 Nisan 2010 Paylaş 6 Nisan 2010 koku yok da, bakteri vardır herhalde bende. sprey aldım. sıkacam klimanın topuklarına. ahan da resim: bunu kaça aldın murat abi? bide nasıl kullanıyosun,faydası oluyormu? saygılar. Yorum bağlantısı
Misafir 6 Nisan 2010 Paylaş 6 Nisan 2010 Havalandırmayı ön cama çevirdiğinizde klima çoğu araçta otomatik çalışır zaten... Isıtmaya bir katkısı yoktur ancak; nemi filtreler... Araçta 3 kişiden fazla yolcu varsa yada çok nemli bölgedeyseniz sürüş güvenliği açısından klimayı açmanızı tavsiye ederim... Arka cam dahil, tüm camların buğulanmasını önler... kılima yı açtıgımız da hava devirdaim dügmesi açık olması ne gibi bi avantaj, yada dezavantajı varmıdır? ne gibi durumlarda kullanılmalıdır? mehmet abi;bide beni aydınlatsan süper olur. saygılar. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Nisan 2010 Paylaş 6 Nisan 2010 kılima yı açtıgımız da hava devirdaim dügmesi açık olması ne gibi bi avantaj, yada dezavantajı varmıdır?ne gibi durumlarda kullanılmalıdır? Avantaj; Daha hızlı soğutma, daha hızlı ısıtma, koku girişinin önlenmesi Dezavantaj; Nefesimiz ile buğulanan iç havadan dolayı yoğun nem, Yine nefesimiz ile kirlenmiş yetersiz oksijen. Özellikle klima kapalı iken dış hava girişinin kapatılmasında yoğun nem görülür.. Klima nispeten bunu filtreler.. Ama yetersiz oksijen uzun sürede baş ağrısı yorgunluk yapar diye düşünüyorum.. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 6 Nisan 2010 Paylaş 6 Nisan 2010 Amerikalılarınkilerde iç devir daim ve klimanın üstüne aynı anda basılsın diye max ac yazıyor resimde de var Yorum bağlantısı
Yavuz Ballı 20 Nisan 2010 Paylaş 20 Nisan 2010 slm arkadaşlar.klima moturumda bi sorunum var.motorun bilya ve keçelerinin değişmesi gerekiyomuş.bilya,keçe,yağ ve gaz basma işlemine 225 tl fiyat verdiler.bu işlemleri yaptıran var mı acaba aranızda?sizce bu fiyat normal midir? Yorum bağlantısı
Sedat Can 29 Nisan 2010 Paylaş 29 Nisan 2010 Klimayı uzun yolda (500 Km. ve üzeri) devamlı çalıştırmanın sisteme veya klima kompresörüne herhangi bir zararı var mı, arada bir kapatmak gerekir mi? Yorum bağlantısı
Engin Özarı 29 Nisan 2010 Paylaş 29 Nisan 2010 Klimayı uzun yolda (500 Km. ve üzeri) devamlı çalıştırmanın sisteme veya klima kompresörüne herhangi bir zararı var mı, arada bir kapatmak gerekir mi? Klima çalışma prensibi gereği, gücünü motordan aldığı için, motorun ekstra güce ihtiyacı olmaktadır. Bu ekstra gücü yakıt miktarını arttırarak karşılar. Ayrıca devresi fazla miktarda elektrik çekeceği için, gereğinden fazla çalışması , bazı elektrik sistemlerin ısınmasına ve motorun rampa çıkışlarında ısısının artmasına neden olabilir. Kullanma klavuzlarında , klimanın sürekli olarak çalıştırılmaması önerilir. Sigorta tesisatında klimaların sigorta amperleri yüksektir. Yorum bağlantısı
Cem Atac 1 Mayıs 2010 Paylaş 1 Mayıs 2010 (düzenlendi) Arkadaşlar çoğu F1 de aynı sorunlar mevcut.Ben de bugün aynı dertten (klima ) servise gittim benzinde klimayı açtığımda rolantinin düzensiz olduğunu söyledim.Klima gazından olduğnu söyleyip gazını doldurdular fakat yine de düzelmedi. Çözemeyeceklerini anlayınca gaz parasını ödeyip çıktım.Lpg de iken stop edecek duruma geliyor.Ne yapabilirim? 1 Mayıs 2010 tarihinde Cem Atac tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Muhsin İpek 14 Mayıs 2010 Paylaş 14 Mayıs 2010 bunu kaça aldın murat abi? bide nasıl kullanıyosun,faydası oluyormu?saygılar. İlk sayfadan itibaren okumama rağmen ( iki kişinin sorması ile ) henüz klima dezenfekte spreyinin kullanımı konusunda bir bilgi verilmemiş. Bilen arkadasların bu konuda ayrıntılı bir şekilde izah ederse sevinirim. http://shop.wurth.com.tr/klima-temizleme-spreyi-300ml sitede ürün var ancak tam olarak kullanımı konusunda bilgi eksik, en azından benim için. Teşekkürler Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 14 Mayıs 2010 Paylaş 14 Mayıs 2010 İlk sayfadan itibaren okumama rağmen ( iki kişinin sorması ile ) henüz klima dezenfekte spreyinin kullanımı konusunda bir bilgi verilmemiş. Bilen arkadasların bu konuda ayrıntılı bir şekilde izah ederse sevinirim. http://shop.wurth.com.tr/klima-temizleme-spreyi-300ml sitede ürün var ancak tam olarak kullanımı konusunda bilgi eksik, en azından benim için. Teşekkürler Ayda bir kez bu tarz temizleyici spreylerden kullanıyorum klimadaki kötü kokuları epey azaltıyor.. Kullanımı çok basit havalandırma kanallarından sıkıyorsunuz ( köpük şeklinde çıkıyor) kanalları kapayıp 5 dakika soğuk 5 dakika sıcak çalıştırıp sonrada kanallar açık vaziyette bir süre çalıştırdıktan sonra işlem tamam.. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 14 Mayıs 2010 Paylaş 14 Mayıs 2010 Arkadaşlar çoğu F1 de aynı sorunlar mevcut.Ben de bugün aynı dertten (klima ) servise gittim benzinde klimayı açtığımda rolantinin düzensiz olduğunu söyledim.Klima gazından olduğnu söyleyip gazını doldurdular fakat yine de düzelmedi. Çözemeyeceklerini anlayınca gaz parasını ödeyip çıktım.Lpg de iken stop edecek duruma geliyor.Ne yapabilirim? Kompresörü sıkışmış olabilir, kontrol edilmeli... İlk sayfadan itibaren okumama rağmen ( iki kişinin sorması ile ) henüz klima dezenfekte spreyinin kullanımı konusunda bir bilgi verilmemiş. Bilen arkadasların bu konuda ayrıntılı bir şekilde izah ederse sevinirim. http://shop.wurth.com.tr/klima-temizleme-spreyi-300ml sitede ürün var ancak tam olarak kullanımı konusunda bilgi eksik, en azından benim için. Teşekkürler Ben alsam bu ürünü, polen filtresini söker o civara sıkardım. Ayrıca havalandırma çıkışlarına sıkar içeriye doğru gitmesini sağlardım...Zaten müşteri kullanımına yönelik bir ürüni herhalde sistemi komple sökmek gerekmez.. Yorum bağlantısı
Muhsin İpek 14 Mayıs 2010 Paylaş 14 Mayıs 2010 Bu uygulamada bence bir yanlışlık var.. Çünki ön ızgara deliğinden sıkınca nereye kadar gidecek ? ve çıkan pislik ne olacak.. Firmanın sitesinden alıntı... ugulama: # Klima tesisatını ve havalandırmayı kapatın. # Püskürtme hortumunu kondens suyu çıkış borusuna yerleştirin (bkz. Resim). # Kutunun yarısını (yaklaşık 30 sn. kadar) püskürtün. Kutu içeriği yaklaşık 2 kullanım için yeterlidir.. .... Bahsettiği kondens suyu çıkışı neresi ) Yorum bağlantısı
Serkan Toker 14 Mayıs 2010 Paylaş 14 Mayıs 2010 Hani klima çalışınca su akar kenarından, herhalde o sudan bahsediyor ama arabalarda nerede ? Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 15 Mayıs 2010 Paylaş 15 Mayıs 2010 (düzenlendi) Bu uygulamada bence bir yanlışlık var.. Çünki ön ızgara deliğinden sıkınca nereye kadar gidecek ? ve çıkan pislik ne olacak.. Firmanın sitesinden alıntı...ugulama: # Klima tesisatını ve havalandırmayı kapatın. # Püskürtme hortumunu kondens suyu çıkış borusuna yerleştirin (bkz. Resim). # Kutunun yarısını (yaklaşık 30 sn. kadar) püskürtün. Kutu içeriği yaklaşık 2 kullanım için yeterlidir.. .... Bahsettiği kondens suyu çıkışı neresi ) Bence teizleme spreyinin ucuna takılan hortumdan bahsediyor Spreye takın ve sıkın gibi... 15 Mayıs 2010 tarihinde Ersen Tapan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Mayıs 2010 Paylaş 15 Mayıs 2010 Hani klima çalışınca su akar kenarından, herhalde o sudan bahsediyor ama arabalarda nerede ? Lifte kaldır, motor bölümü arkasında ön göğüste gözükür. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 15 Mayıs 2010 Paylaş 15 Mayıs 2010 Bence teizleme spreyinin ucuna takılan hortumdan bahsediyor Spreye takın ve sıkın gibi... Aynen öyle... Bu uygulamada bence bir yanlışlık var.. Çünki ön ızgara deliğinden sıkınca nereye kadar gidecek ? ve çıkan pislik ne olacak.. Firmanın sitesinden alıntı...ugulama: # Klima tesisatını ve havalandırmayı kapatın. # Püskürtme hortumunu kondens suyu çıkış borusuna yerleştirin (bkz. Resim). # Kutunun yarısını (yaklaşık 30 sn. kadar) püskürtün. Kutu içeriği yaklaşık 2 kullanım için yeterlidir.. .... Bahsettiği kondens suyu çıkışı neresi ) Çıkan pislik falan olmayacak.Bu tip ürünler kanallardaki bakterileri yok eder.Kötü kokuya sebep olan bakterilerdir.Ürünün hortumunun yettiği yere kadar kanallardan sokup sıkacaksınız.Bir süre çalıştırdıktan sonra da işlem tamam. Arkadaşlar çoğu F1 de aynı sorunlar mevcut.Ben de bugün aynı dertten (klima ) servise gittim benzinde klimayı açtığımda rolantinin düzensiz olduğunu söyledim.Klima gazından olduğnu söyleyip gazını doldurdular fakat yine de düzelmedi. Çözemeyeceklerini anlayınca gaz parasını ödeyip çıktım.Lpg de iken stop edecek duruma geliyor.Ne yapabilirim? 04 modellere servisler de yeni yazılım yüklenmesi ile bu sorun aşılabiliyordu... Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 7 Haziran 2010 Paylaş 7 Haziran 2010 Bu gün havalandırmayı açtım ve kademeyi 3 ve 4 e alınca horultulu bir çalışma sesi duydum. iç sirkilasyonu devreye alınca kapak açılmas sesi geliyor ve o homurtu sesi kesiliyor. sorun ne olabilir. soğutmasında -ısıtmasında sorun yok. üflemesi iç sirkilasyon açılığında zaten fırtına gibi. normalde de iyi üflüyor. zaten genelde klimayı açınca 1. kademede kullanıyorum yada iç sirkilasyonla. Ama o ses kafama takıldı. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Haziran 2010 Paylaş 7 Haziran 2010 Polen filtren tıkalı, değiş - kurtul. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 7 Haziran 2010 Paylaş 7 Haziran 2010 Maaşı bekliyor bizim gariban Gitmeden evvel içini iyice döksün diye iyice pür dikkat kesildim. İnşallah polendendir Yorum bağlantısı
Erkan Öcal 12 Haziran 2010 Paylaş 12 Haziran 2010 Arkadaşlar polen filtresini kendimiz söküp temizlesek faydası olur mu biraz? Söküp-takarken ve temizlerken dikkat edilecek önemli bir husus var mı? sakın ha bırakın 20 lira verin gözünüz arkada kalmasın işçilik+filtre max 20 lira ben bi usta dediğim adama taktırdım filtrenin tırnaklarını kırdı bigün bir yagmut yagdı kırılan tırnagın ordan su girip klima mı bozdu ve ort masrafı 700 lira gibi..paranızla rezil olmayın derim.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts