İçeriğe Yönlendir

Ka - LPG Uyumu

Hikmet Demirtaş

Recommended Posts

Erman Devrim

Benim ka Da sanırım benzinde cok yakıyor lpg geçmek lazım 1 yılda amorti eder kendini satarken üstüne koyarızda... uzun iş şimdi muyene falan ruhsat değişimi pufff

Yorum bağlantısı
Tolgahan Köroğlu
(düzenlendi)

30 TL ile agresif kullanımda 170 KM ciddi anlamda mucize bana göre.

kağıt üzerindeki hesabın aşağıdaki gibi olduğunu düşünüyorum. Kendi tüketim değerlerimi paylaşayım 30/06/2012 de hesapladım.

depo tam bitmişken 44 TL lik LPG aldım( Litre fiyatı 1,92) = 22,9 LT yapıyor. camlar çalışmadığı tüm yol tek kişi araç boş şekilde 100 - 120 KM arası gittim.

toplamda km 216 gösterirken Lpg bitti. 22,9/216 = 10,6 Lt yapar. 10,6 Lt x 1,92 TL/LT = 20,352 Kuruş yapıyor.

klima kapalı ve sıkıştırmadan gitseyim çok rahat 250 Km leri görürdüm. Şu anki değer bile bence çok fazla,

Kış boyunca 7-8 LT /100 km yakıt yaktı. Bu da LPG için( % 20 fazlası olarak hesaplanır) 8,4LT/100 km - 9,6LT/100 km LPG tüketim manlamına gelir. O nedenle sizin araba fazla yakıyor diye düşünülebilir.

tarihinde Ahmet Kıyak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

pazar günü Kastamonu cide dönüşü hesap yapayım dedim Zonguldağın Devrek ilçesinden litresi 2,27 den 60 tl lik gaz aldım

60/2.27=26.43 litre gaz yapıyor Devrekten burası 320 km civarı arabada 4 kişi ve genelde 90- 100 arası hızla gittim temde sadece bir 15 km kadar 120 civarından gittim tam tuzlaya geldiğimde lpgnin kırmızı ışıgı yandı genelde ışık yandıktan sonra 50 60 km kadar yol gidiyor kırmızı yanarken eve geldim sabahda kurtköye gidip geldip ışık hala yanıyor

akşam iş cıkışı maltepeden cevizli full istasyonuna gittim hala bitmedi fakat orda 27 litre gaz aldım bitmk üzereymiş 29litreden şamandıra kapatıyor, en kötü hesapla 400 km yol gittim buda tam olarak 15 kuruş civarı yapıyor

birde temde çalışma dolayısıya 10km kadarda yavaş yavaş dur kalk geldik

Yorum bağlantısı
Cihan KILIÇ

pazar günü Kastamonu cide dönüşü hesap yapayım dedim Zonguldağın Devrek ilçesinden litresi 2,27 den 60 tl lik gaz aldım

60/2.27=26.43 litre gaz yapıyor Devrekten burası 320 km civarı arabada 4 kişi ve genelde 90- 100 arası hızla gittim temde sadece bir 15 km kadar 120 civarından gittim tam tuzlaya geldiğimde lpgnin kırmızı ışıgı yandı genelde ışık yandıktan sonra 50 60 km kadar yol gidiyor kırmızı yanarken eve geldim sabahda kurtköye gidip geldip ışık hala yanıyor

akşam iş cıkışı maltepeden cevizli full istasyonuna gittim hala bitmedi fakat orda 27 litre gaz aldım bitmk üzereymiş 29litreden şamandıra kapatıyor, en kötü hesapla 400 km yol gittim buda tam olarak 15 kuruş civarı yapıyor

birde temde çalışma dolayısıya 10km kadarda yavaş yavaş dur kalk geldik

Barış selam,

İlk LPG aldığında (Devrek'ten) depo tamamen boş muydu? çok düşük geldi bana 0,15TL/km.

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

evet tamamen boştu hatta dönüşte aldığım yerden alayım diye 60km benzinde gittim

birde lpg kitini daha bir haftalık italyan AKL ve arabanın hiç bir bakımı eksik değil yağı filtreleri bujiler yeni ve orjinal yola cıkmadan öncede lpg ayarlarını bilgisayarda kontrol ettirip öyle yola çıktım

cihan yol düz ve araba çok zorlanmaz ise gayet iyi yakıyor fakat yine devrekten depoyu fulleyip cideye giderken 330 km yapmıştı 63 tlye dolmuştu yol bartından cideye kadar dik rampalar ve o rampalarda virajlarla dolu 1vitese kadar düştüğüm rampa ve virajlar vardı, 2.vitesle cıkıyorum rampayı bir viraj arkası yok gibi keskin ve ormanlık olduğu içinde gaza basmak zor bartın cide arası çok yaktı. 84 km lik mesafe bartın cide arası

Yorum bağlantısı
Cihan KILIÇ

Anlaşıldı merkez..

Bizim tosun 0,19TL/km. 'den daha aşağısını görmedi henüz. Standart 90'cılardanım bu ara ama rekorumuz şu an için bu..

Belli ki hız sensörünün eksikliğini arıyor garip,

Az gazla çok yol istiyorsun diyor,

Tırnak aralıkları da düşsün diye bekliyor lokma anahtarla girip,

Yine de gaza basınca dağ bayır gidiyor..

Mani düzüverdim iki dakikada bizim tosuna..

Hava-yağ filtreleri de değişti mi bakalım yaklaşabilecek miyiz 0,15TL'ye

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yakıt tüketimini krş hesabı değilde LT hesabı yaparsanız, daha mantıklı olur. Zira yarın benzine / lpg ye zam gelirse aracınız çok yakmaya başlamayacak, değil mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

şehir içindede 40 tl ye 200 kmde bitmişti gaz, dün akşamda doldurdum full yakıtta indirim varmış 1.89dan doldurdum 350 km giderse şehir içi süper olur :)

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

devrekten istanbula gazda 6.6/100 kmde yakmış

istanbul-cide-istanbul toplam yapılan 1100 kmnin ortalaması ise 7.6/100 kmde dediğim gibi bartın cide arsı 84 kmlik mesafe ortalamayı çok yükseltiyor aşırı dşik rampalar ve virajlar yüzünden

Sani bizimki biraz temel hesabı oluyor :D

Yorum bağlantısı
Cihan KILIÇ

Yakıt tüketimini krş hesabı değilde LT hesabı yaparsanız, daha mantıklı olur. Zira yarın benzine / lpg ye zam gelirse aracınız çok yakmaya başlamayacak, değil mi?

Benim 0,19TL/km. ----> 8,6lt./100km

Barış'ın 0,15TL/km. ----> 6,8lt./100km 'ye denk geliyor bugün itibariyle.. (LPG 2,21TL)

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

Barış'ın 0,15TL/km. ----> 6,8lt./100km 'ye denk geliyor bugün itibariyle.. (LPG 2,21TL)

6.6 hesabım yanlış olmuş Cihanın dediği gibi 6.8 olucak

Cihan senin lpg kitin ne marka?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bu durumda sizin aracın yakıtında veya kullanım tarzınızda bi sıkıntı var demektir.

Hoş, benim KA 7.5'tan aşağı yakmazdı. Barış bey'inki bayağı ekonomik olmuş :)

Yorum bağlantısı
Cihan KILIÇ

6.6 hesabım yanlış olmuş Cihanın dediği gibi 6.8 olucak

Cihan senin lpg kitin ne marka?

Lovato, geçen ay taktırdım, her markayı öven de döven de var..

Ben pek polemiğe girmeden software ve işlemci olarak düzgün olduğunu düşündüğüm için bu markayı seçtim.

Bu durumda sizin aracın yakıtında veya kullanım tarzınızda bi sıkıntı var demektir.

Hoş, benim KA 7.5'tan aşağı yakmazdı. Barış bey'inki bayağı ekonomik olmuş :)

Biraz ince ayar ayrıca filtreler, vss sensörü değişimi istiyor.

Pek insan gibi kullanırım estağfurullah, 90'a gelince dirsek kapıya yaslanır "çak" diye bir sigara yakılır..gerisi malum :good1:

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

1100 kmde 175 tl lik gaz aldım sadece 60km benzinde gittim

şehir içi trafiğine hiç takılmadım, temdeki çalışmalar hariç

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Cihan varya sen cidden çok şanslı bir adamsın Çekilişe katıldın KA ya Kiti hediye kazandın Birde Ahmet Usta gibi bir ustamız Montaj yaptı aracına Kalibrasyonu dört dörtlük yapmışki baksana 15 krş gibi inanılmaz bir rakam ile yakıt yakıyorsun :) Motorsiklet ile 22 krş yakıyorum Nasıl LPG ciyim ben bilmiyorum yaa :)

Barış olmasın :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yağız Ardalı

Herkese merhaba ;

Aracım 2000 model , 120.000 kilometrede. Atiker marka lpg sistemi mevcut. 20 liralık gaz ile klima açık halde 110-120 kilometre yol yapabiliyorum. (sakin kullanımda)

Bilgilendirme mahiyetinde paylaşmak istedim.

Fakat lpg de şöyle bir sorunum var; Araç kalkışlarda veya boştayken gaza hafif bir şekilde bastığımda pıt pıt diye bir ses geliyor, tekleme yapıyor , sanki buji ateşlemede ara ara kesinti yapıyor gibi. Tabi sorun ondan mı bilemiyorum. Fakat devir yükselince normale dönüyor. Fakat aracı benzin moduna getirdiğimde böyle bir sorun yok. Gaza hafifte bassam , yüklensemde motor sorunsuz bir şekilde devrini buluyor. Bu sorun ve sebepleri hakkında bilgisi olan kişiler varsa , eh bir de ışık tutarsa sevinirim. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

Yağız bey lpg uygulamarı bölümünde atiker sorun ve çözümleri başlığında soruna daha net cevap bulabilirsin, ben daha yeni lpg taktırdım çok fazla tecrüben yok , taktırırken lpg arızalı bir toyoa corollada sizin soruna benzer sorun vardı çıt çıt diye ses geliyor fakat araç lpde çalışmıyordu usta elektrik tesisatında birseyleri düzelterek yaptı

Atiker başlığında tecrübeli arkdaşlar size daha net bilgiler sunucaktır

http://www.otoclubturkiye.com/forum/forum/164-lpg-uygulamalari/

Yorum bağlantısı
Yağız Ardalı

Teşekkür ederim Barış bey.

Vermiş olduğunuz linkteki konu başlığını inceleyeyim. Umarım sorun hakkında yararlı bir bilgi bulurum.

Yorum bağlantısı
Tolgahan Köroğlu
(düzenlendi)

30 tl'lik lpg ile 235 km yol yapıyorum. lpg ankara da 2 tl/litre.

bu hesap doğruysa eğer çok iyi rakamlara tüketiminiz.

30 TL / 2 TL\LT = 15 LT Lpg almışsınız.

15 Lt / 235 km = 0,0638 Lt\KM

0,638*100 = 6,38 LT/ 100 KM.

0,638*2 = 128 kuruş.

lpg ortalama Benzine göre %20 fazla tüketilir,

6.38-(6,38*0,20) ) 5,1 LT 100 km de benzin tüketiminiz.

Hesaplama biraz karışık görünüyor belki ama sanırım fabrika verisinden çok daha az yakıt tüketiyor aracınız.

tarihinde Tolgahan Köroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Fatih Acar

doğrudur yanılgıya düşmemek için defalarca deneme yaptım. ama daha fazla yakmıyor araç.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kıdıman

44 tl ye 2.05 tl den aldığım gaz 265 km yol kaptırdı. Şehir içi.

şehir dışı çok da farketmedi belki 10 km fark etti. 16 kuruş civarı.

yakıt test işinde çok iyi değilim tamamen bitip fullediğimde 4 seferde aynı sonucu aldım .

44 tl olmasının nedeni müşür öttüğü anda söktürmem.

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

istanbul şehir içi 8 litreye çıktı bende fakat bu şehir dışı çok daha düşük oluyor iki haftadır lpg kuıllanıyorum gördümki lpg alınan istasyon benzinden daha önemli ilk tercihim aygaz yada po geçenlerde full den doldurdum 27 ltre 200km olduğunda tek ışığa düştü yani birde 100kmde daha gitse ortalama 280km yapar, opte aygazdan 15 litre aldım 200km yi gördü aldığınız yerde çok önemli bence

birde şunu dikkate almak gerekir istanbul trafiği ile diğer illerdeki tarfiği karıştırmamak gerek istanbulda kullanan biri daha çok yakıt harcıyor..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...