Misafir 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 Aracımı birkaç gündür kullanıyorum ama dün tuhaf bir sorunla karşılaştım. Bir süre yol aldıktan sonra durup aracı stop ettim. Kapıyı açıp kilit kısmından tutarak ittirirken elektrik çarptı ama statik elektrikten kaynaklandığını düşündüm. Ama tuhaf olan şu ki bunu dün üç kez tekrarladı. İlk kez çarptıktan sonra tekrar olmuyor ama üç kez tekrarlayınca bir tür kaçak sorunu olabileceğini düşündüm.Herhangi bir kaçak durumunda böyle birşey olması mümkün müdür. Eğer bir kaçak söz konusu ise bu elektronik aksamda herhangi bir sıkıntı yaratır mı kısa vadede? İşim nedeniyle servise gidemiyorum, eğer acil bir durum varsa aracı birine teslim edip servise göndereceğim çünkü. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 12 Ocak 2009 Paylaş 12 Ocak 2009 Kıyafetinizden kaynaklanır, ayakkabılarınızı değiştirince düzelir.En kolayı ayağınızı yere basınca, kolunuzla kapıya dokunun, statik elektrik sizi terk eder.Cildinizden önce elbiseniz temas etsin arabaya. Yorum bağlantısı
Mustafa Akarslan 12 Ocak 2009 Paylaş 12 Ocak 2009 bu bende de oluyor hatta bu sabah da oldu. ben önemsemedim. arabadan kaynaklandığını düşünmüyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Ocak 2009 Paylaş 12 Ocak 2009 Hiçbir araç çarpmaz, insan çarpar, hatta bu siz değil, yanınızdaki yolculardan bile olabilir. Araçta tek siz vardı iseniz, kendinizi topraklayın, evde musluk tutarak, çıplak ayakla toprağa basarak gibi. Yorum bağlantısı
Guest Erkan Erdo?an 12 Ocak 2009 Paylaş 12 Ocak 2009 Kıyafetinizden kaynaklanır, ayakkabılarınızı değiştirince düzelir.En kolayı ayağınızı yere basınca, kolunuzla kapıya dokunun, statik elektrik sizi terk eder.Cildinizden önce elbiseniz temas etsin arabaya. bu bende de oluyor hatta bu sabah da oldu. ben önemsemedim. arabadan kaynaklandığını düşünmüyorum. Hiçbir araç çarpmaz, insan çarpar, hatta bu siz değil, yanınızdaki yolculardan bile olabilir. Araçta tek siz vardı iseniz, kendinizi topraklayın, evde musluk tutarak, çıplak ayakla toprağa basarak gibi. Utandım şimdi ya. Ama ne bileyim üç kez tekrarlayınca bir tür kaçak sorunu falan diye düşündüm. Neyse en azından para sıkışmış bir durum değil... Yorum bağlantısı
Serkan Toker 12 Ocak 2009 Paylaş 12 Ocak 2009 Arka tampondan zincir sarkıtın denmedi en azından...Petrol tankeri gibi.... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Ocak 2009 Paylaş 12 Ocak 2009 Aslında o sarkan zincir de yanlıştı, Yerden 5-10 cm yüksekte duracak bir yarıiletken olmalı. Bu çarpma örneklerini çok yaşardım, müşterileri ayakkabısız çimlere yollardım (servis müsaitti), hepsinin de problemleri çözülmüştü. Kış aylarında giyilen naylon içeriklli yağmurluk-mont-eşofmanların büyük etkisi vardır. Yorum bağlantısı
Yılmaz Kaçar 12 Ocak 2009 Paylaş 12 Ocak 2009 arkadaşlar bu olay genelde kış aylarında meydana gelir, herkesin başından geçmiştir. nedeni yünlü kıyafetlerin giyilmesi, araçtan inerken koltukla kıyafetiniz arasındaki sürtünmedin oluşan elektriklenmenin aşağı indiğinizde temas ettiğiniz metal kısımlara boşalmasıdır. bu da insanı elektrik çarpması gibi rahatsız eder, parmak uçlarında uyuşma bile yapar. benim çözümüm arabadan inerken bir elimi arabanın metal bir kısmında tutarak iniyorum, indikten sonra çarpma olmuyor. bu olayın yani inip binmenin her tekrarlanmasında tekrar çarpılmanız söz konusu... Yorum bağlantısı
Guest Erkan Erdo?an 12 Ocak 2009 Paylaş 12 Ocak 2009 Arka tampondan zincir sarkıtın denmedi en azından...Petrol tankeri gibi.... arkadaşlar bu olay genelde kış aylarında meydana gelir, herkesin başından geçmiştir. nedeni yünlü kıyafetlerin giyilmesi, araçtan inerken koltukla kıyafetiniz arasındaki sürtünmedin oluşan elektriklenmenin aşağı indiğinizde temas ettiğiniz metal kısımlara boşalmasıdır. bu da insanı elektrik çarpması gibi rahatsız eder, parmak uçlarında uyuşma bile yapar. benim çözümüm arabadan inerken bir elimi arabanın metal bir kısmında tutarak iniyorum, indikten sonra çarpma olmuyor. bu olayın yani inip binmenin her tekrarlanmasında tekrar çarpılmanız söz konusu... Yalnız bu durumla ne babamın Tourneo'sunda, ne de şirketin Megane, Albea ve Accent'lerinde karşılaşmamıştım. Ama sanırım bunun da cevabı döşeme kumaşlarının farklılığı olacaktır... Anlaşılan elektrik çarptığı zaman çıkarıp ayakkabı çorabı bırakacağız kendimizi toprağa... Gerçi işi biraz daha şakaya vurup arabamla aramdaki çekimden kaynaklanan elektriklenme diyip geçebilirim buna... Aşık oldum resmen arabama... Adını da karakız koydum zaten Bu arada resimleri (hatalı b,r şekilde) burada var. Yorum bağlantısı
Ruhi Gökhan 12 Ocak 2009 Paylaş 12 Ocak 2009 Yılmaz Beyin önerdiği gibi araçtan inmeden kapıyı tutun ve en son ayağınızı yere basın. Çarpmayı hissetmeyeceksiniz. Yorum bağlantısı
Guest Erkan Erdo?an 13 Ocak 2009 Paylaş 13 Ocak 2009 Yılmaz Beyin önerdiği gibi araçtan inmeden kapıyı tutun ve en son ayağınızı yere basın. Çarpmayı hissetmeyeceksiniz. Hala çarpıyor ne yazık ki, önce tut sonra bas... önce bas sonra tut... farketmiyor... Gardrobu değiştireyim ben en iyisi... Yorum bağlantısı
Guest Ercan Toprako?lu 13 Ocak 2009 Paylaş 13 Ocak 2009 (düzenlendi) arkadaşlar bugun arabanın silecek metaline dokundum ve çıt diye elektriklenme oldu. yaklaşı bir saat sonra orta kapıdireğinin dışa bakan kapı kenarına dokundum yine elektriklendi. daha sora farklı zamanlardada dokundum fakat bu kez sorun olmadı. acaba bir yerlerden kaçak mı var. biraz pimpir bir insanım.korktum araba falan yanmasın diye. araç içerisinde (gerçi metal bir temas noktasına da dokunmadım)bir elektriklenme olmadı. sorun nedir. acaba bende birkmiş bir elektrikten mi kaynaklandı. ne yapmalıyım kaçağı tam anlamak için.şimdiden tşkrler... 13 Ocak 2009 tarihinde Ercan Toprako?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest Ercan Toprako?lu 13 Ocak 2009 Paylaş 13 Ocak 2009 (düzenlendi) birde şunu eklemek istiyorum. silecek suyuna su karıştırmıştım cam suyuyla beraber. galiba fazla kaçırdık sabah fiskiye su atmadı. bende bir elektrikçiye gittim. o da sigortaları açtı. sora bir sigortayı değişti. sorduğumda sileceğin normalde 20 amper yazdığını ama üzerinde 7.5 amper olduğu için sigortayı değiştiğini söledi(her ne kadar bu sorunu çözmediysede) normalde silecek sigortası dediği gibi 20 ampermidir. üzerinde 7.5 amper olduğunu söledi elektrikçi. umarım hatalı bir iş yapmamıştır... 13 Ocak 2009 tarihinde Ercan Toprako?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Ocak 2009 Paylaş 13 Ocak 2009 Araba çarpmaz, insan çapar, arabada kaçak olamaz, sigorta atar. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 13 Ocak 2009 Paylaş 13 Ocak 2009 Sigorta kutusunda kaç amper olduğu yazıyordur silecek sigortasının, baktınız mı?Elektrikçi donmuş suyun zorlaması ile sigortanın atacağını düşünerek değiştirmiştir.20 amper bence fazla... Yorum bağlantısı
Guest Ercan Toprako?lu 13 Ocak 2009 Paylaş 13 Ocak 2009 serkan bey bende baktım kutuya 20 amper yazıyordu. simgeside aşağıda verdiğim gibi. sanırım silecek simgesidir herhalde. 20 amperdi Yorum bağlantısı
Serkan Toker 13 Ocak 2009 Paylaş 13 Ocak 2009 Sembolleri bulup buraya asacam birazdan... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Ocak 2009 Paylaş 13 Ocak 2009 Silecek motorunun amperi yüksektir, ama kitapçığa bakarak sağlama almalı. Yorum bağlantısı
Bahadır Urhan 13 Ocak 2009 Paylaş 13 Ocak 2009 Hala çarpıyor ne yazık ki, önce tut sonra bas... önce bas sonra tut... farketmiyor... Gardrobu değiştireyim ben en iyisi... Ayak tabanında bakır metal bulunan ayakkabılar vardır. İzmir-Manisa yolunda Üç-El fabrika satış mağazasında görebilirsiniz. Alın ve sorundan kurtulun. Yorum bağlantısı
Guest Erkan Erdo?an 14 Ocak 2009 Paylaş 14 Ocak 2009 Off allahım offf... Dün gece çok geç bir saate kadar çalıştım ve uykusuz bir şekilde işe gelmek üzere evden çıktım... Kısa süre sonra durup yol kenarından poğaça aldım ve yola devam ettim. 4-5km sonra sağ arka tekerden gelen duman ve kokuyla farkettim ki el freni yarı çekili kalmış, ama ilginç olan araçta hiçbir zorlanma olmamıştı... Neyse biraz bekledim ve Ford bayiindeki arkadaşımı aradım danışmak için... Yavaş git ve fren yapma, su değdirme birşey olmaz dedi ve işyerime kadar korka korka geldim. Şu anda frenlerde herhangi bir sorun görünmüyor, yani normal tutuyor ama yine de içim rahat değil. Bu olay arkadaşımın yaptığı bir hatayı hatırlattı bana... Yokuşta uzun süre el freni çekili şekilde debriyaja basıp gaza da basarak (acemi korkusu) balatayı yakmış. Daha sonra bi cesaret yokuşu tırmanıp yola devam ederken önce zar zor da olsa debriyaj kavrarken yolda kavramamaya başlamış. Aynı durumun (frenler için farklı durum tabii ama) başıma gelme ihtimali var mı, yani (sanmıyorum ama) akşam giderken yolda frenlerin tutmama ihtimali var mı? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 14 Ocak 2009 Paylaş 14 Ocak 2009 Arka balatalara hemen bişey olmaz merak etmeyin, eğer çok eski değilseler ve frenlemede sorun yoksa sağlamdır rahatça gidersiniz, ama fırsat olursa baktırın içiniz rahat olsun. Yorum bağlantısı
Guest Erkan Erdo?an 14 Ocak 2009 Paylaş 14 Ocak 2009 Arka balatalara hemen bişey olmaz merak etmeyin, eğer çok eski değilseler ve frenlemede sorun yoksa sağlamdır rahatça gidersiniz, ama fırsat olursa baktırın içiniz rahat olsun. Aracı yeni aldım daha bir hafta olmadı ama ilginç olan o kadar uzun süre hiç bir zorlamaya maruz kalmadan yola devam etmem oldu. Gerçi dediğim gibi yarı çekili durumdaymış el freni ama bir anda ve çok miktarda duman görünce eyvah dedim... Sonra işe gelirken ara ara deneme frenlemesi yaptım ve hiçbir sorun yoktu... Neyse içime soğuk su serptiniz, teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 14 Ocak 2009 Paylaş 14 Ocak 2009 Balatalar zaten normal durumda da diske belli bir baskı ile sürter ve ısınır. Sizinki biraz fazla olmuş. Varsayın Bolu dağını sürekli frene basarak indiniz.Bir şey olmaz yola devam.... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Ocak 2009 Paylaş 14 Ocak 2009 Geçici bir duman, hava soğuk duman o yüzden yoğundur, genelde sonrasında sıkıntı yaratmaz, poğaça neliydi Yorum bağlantısı
Recommended Posts