Osman Ünal 3 Mart 2012 Paylaş 3 Mart 2012 Unutmayalımki kaçak akım rölesi kullanım zorunluluğunun getirilmesi bizim can güvenliğimiz için değil KAÇAK ELEKTRİK kullanımının önüne geçilebilmesi içindir. İkinci önlemde digital sayaç kullanım zorunluluğudur. Kaçak akım rölesinin kullanım zorunluluğunun ülkemize getirilme nedenini söylüyorum. Kaçak akım rölesi tabikide bizim güvenliğimiz için Arkadaşın problemi çözülmüş zaten geçmiş olsun. Ayrıca toprak barasından kıvılcım çıkmaz, normal şartlarda toprak üzerinden akım akıtılmıyor. Yorum bağlantısı
Osman Ünal 3 Mart 2012 Paylaş 3 Mart 2012 Ben bu işlerden anlamıyorum. Ama bu iletiyi görünce merak ettim. Bu durumda, esas sorun çözülmemiş mi oluyor? Çünkü, baradan kıvılcım çıkmaması gerekiyorsa, kaçak var demek oluyor. Barayı değiştirmek sorunu çözmüyor. Doğru mu anladım? Sorun büyük ihtimalle çözülmüş, kıvılcım çıkaran bara nötr barasıdır o barayı da değiştirmişler. Yorum bağlantısı
Recep Mura 3 Mart 2012 Yazar Paylaş 3 Mart 2012 Bende bilmiyorum arkadaş bunlar toprak topraklama değil dedi bilemiyorum ama kıvılcım yani çıtır çıtır sesler gelmişti ama sürekli değil bir ara denk geldim ve onun üzerine ona baktık inş. bir daha olmaz... Yorum bağlantısı
İbrahim Akkaya 3 Mart 2012 Paylaş 3 Mart 2012 Bu KAR bende mesela yağmurlu havada şimşek/gökgürültüsü olduğunda atıyor. Herzaman değil ama bazen kuvvetli gürültüde atıyor. Bu normal davranışı mı yoksa sorun mu var? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Mart 2012 Paylaş 3 Mart 2012 Bu KAR bende mesela yağmurlu havada şimşek/gökgürültüsü olduğunda atıyor. Herzaman değil ama bazen kuvvetli gürültüde atıyor. Bu normal davranışı mı yoksa sorun mu var? Bodrumda normal Yorum bağlantısı
İbrahim Akkaya 3 Mart 2012 Paylaş 3 Mart 2012 (düzenlendi) Bodrumda normal O da doğru. Ne marka bide 380 mi 220 ona göre söleyim.220 ise hiç gerek yok iptal et düzen tutmaz.380 ise kaliteli bi marka taktırın ayda bide test tuşuna basın ki kontaklar ısıdan birbirine yapışmasın. Siemens 230 v 40 A 30ma üzerindeki en belirgin yazılar. 220 neden düzen tutmaz. 3 Mart 2012 tarihinde İbrahim Akkaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recep Mura 3 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2012 Arkadaşlar problemi çözdükten 4 ay sonra yine dün aynı problem nüksetti ve bir sigorta yine kaçak akımı attırıyor o sigortayı bulup iptal edip ara kabloyla buzdolabı vb. diğer prize taktım bir müddet sonra bu sigorta attırmaya başladı bu seferde onu iptal edip ara kabloyu devre dışı bıraktım şuan bu şekilde kullanıyorum bir sigorta iptal...Acaba problem ne olabilir ara kablodan kaynaklanabilir mi? Eğer tesisatta bir problem varsa neden bu kadar süre geçtikten sonra ortaya çıkıyor...Sırf bu yüzden evden soğumaya başladım güvenim kalmadı... Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 4 Temmuz 2012 Paylaş 4 Temmuz 2012 Şu an 1 sigorta mı atık ? Atık sigorta devresine bağlı cihazları şu an nasıl kullanıyorsun ? Yorum bağlantısı
Recep Mura 4 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 4 Temmuz 2012 Şu an 1 sigorta mı atık ? Atık sigorta devresine bağlı cihazları şu an nasıl kullanıyorsun ? Evet şuan bir sigorta atık oraya bağlı cihazları zorunlu olanları buzdolabı gibi en yakın prize taktım mesela mikrodalga boşta kaldı ona uygun yer bulamadım...Muhtemelen şimdi o atık sigortayı kaldırsam atmaz ama bir müddet sonra yine atar bu işten hiç bir şey anlamadım... Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 4 Temmuz 2012 Paylaş 4 Temmuz 2012 Atık olan sigorta hattına bağlı tüm fişler çekik iken kaldırdığında yine atıyor mu ? Yorum bağlantısı
Recep Mura 4 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 4 Temmuz 2012 Şuan kaldırdım atmadı ama işte problem bu hemen atsa elektrikçi de anlayacak ama hemen atmıyor hiç ayarı yok dedim tam 3 ay sorunsuzdu sadece bir veya iki kere yine attı ama hemen kaldırınca düzeldi acaba o prizlere takılan cihazlarda mı sorun var biz hep buzdolabından şüphelendik ama buzdolabına bakılmıştı problem yok denilmişti... Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 4 Temmuz 2012 Paylaş 4 Temmuz 2012 Bu atan sigorta mutfak hattını besliyor galiba. Mutfakta kullandığın cihazların herhangi birinde bir problem vardır. Deneme yanılma yöntemiyle bulabilirsin diye tahmin ediyorum. Birer haftalık ara ile atan sigorta hattına bağlı prizlerde cihazları dene. Örneğin bir hafta sadece buzdolabı çalışsın, daha sonra diğerleri. Yorum bağlantısı
Recep Mura 4 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 4 Temmuz 2012 Evet sıkıntı mutfak hattında oluyor, ben de öyle olduğunu düşünmeye başladım dediğiniz gibi şuan he cihazı bir prize taktım öncesinde mikro dalga fırını dola içine gizlemek için buzdolabı ve mikrodalgayı ara kabloyla bir prize takmıştım ama 3 aydır bir sıkıntı olmadı 2 gün önce başladı. şuan hiç sigorta atık değil ama atan sigortaya bir şey takılı değil neyse deneye deneye bulacağız veya her prize bir ürün takacağız sadece bilmiyorum yine sıkıntı olur mu zamanla iyi bir elektrikçi bulup teker teker iyice inceletmem lazım tesisatı ama elektrikçiler de en kolay yolu seçip sigortayı değiştiriyorlar o anda düzelmiş oluyor bir müddet sonra yeniden başlıyor...hayırlısı baklım teşekkürler tavsiyeleriniz için... Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 5 Nisan 2013 Paylaş 5 Nisan 2013 merhaba, son 3 sayfayı okumadım ama, hiç ummayacağınız bir yerde nem oluşması ve buradaki nemin faz-toprak yada nötr-toprak kısadevresine neden olması nedeniyle de kaçak akım rölesi atıyor olabilir. ayrıca kesinlikle elektrikçinin işi elektrikçi* ye bırakılmalıdır. * : kesinlikle ; - kaçak akım rölesi arıza yapıyor ben hep söküyom.. - abi bu lamba otomatları çabuk atmasın diye 20A taktık.. - maliyet düşük olsun diye pirizle aydınlatmayı aynı hatta bağladım, - ben zaten akşamları elektrikçilik yapıyom abi.. - siemens olsaydı ortadaki köprüyü çıkarp iptal ederdim.. diyen biri elektrikçi değildir... saygılarımla.. 1 Yorum bağlantısı
Recep Mura 6 Nisan 2013 Yazar Paylaş 6 Nisan 2013 merhaba, son 3 sayfayı okumadım ama, hiç ummayacağınız bir yerde nem oluşması ve buradaki nemin faz-toprak yada nötr-toprak kısadevresine neden olması nedeniyle de kaçak akım rölesi atıyor olabilir. ayrıca kesinlikle elektrikçinin işi elektrikçi* ye bırakılmalıdır. * : kesinlikle ; - kaçak akım rölesi arıza yapıyor ben hep söküyom.. - abi bu lamba otomatları çabuk atmasın diye 20A taktık.. - maliyet düşük olsun diye pirizle aydınlatmayı aynı hatta bağladım, - ben zaten akşamları elektrikçilik yapıyom abi.. - siemens olsaydı ortadaki köprüyü çıkarp iptal ederdim.. diyen biri elektrikçi değildir... saygılarımla.. Bana da dediğiniz gibi geliyor, çünkü uzun süre sıkıntı olmuyor bir bakıyorsunuz herşey aynı ama kaçak akım atmaya başlıyor, neyse uzun süredir çok şükür yine yapmadı inş. da yapmaz...Ancak ifade ettiğiniz gibi şu ana kadar bir elektrikçiyle karşılaşamadım 3 farklı kişi geldi elektirkçi diye çağırdık ama hiç biri de şuan faal elektrikçi çıkmadı. Hatta son gelene koridordaki lambalar anahtardan kapatınca sönmüyor hafif yanık kalıyor burası vavien sistem dedim Hocam bunlar böyle annemlerde de aynısı vardı çok uğraştım kabloları yanlış bağlamışlardır dedi. Ama ben neredeyse 3 sene sorunsuz kullandım sonra böyle olmaya başladı dedim. Hocam bunlar tasarruflu ampül onlar uygun olmuyor onlardan yapar buraya armut tak düzelir dedi. Sen kontrol edemez misin dedim çok uzun iş hocam uğraşmak lazım dedi...Sonra dediği gibi özel gidip armut ampül aldım heyecanla taktım baktım değişen bir şey yok. Evi sattım henüz teslim etmedik evi ama inş. alan arkadaş iyi bir elektrikçi bulur.... Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca 6 Nisan 2013 Paylaş 6 Nisan 2013 Şimdi aklıma geldi aklı evvel ustanın biri çatı katındaki prizin topraklamasını su borusunun birine bağlamış yıllarca şartellerimiz attı ve her banyo yapışımızda azda olsa çarpıldık sizinde öyle bişey olabilir. Yorum bağlantısı
Recep Mura 6 Nisan 2013 Yazar Paylaş 6 Nisan 2013 Şimdi aklıma geldi aklı evvel ustanın biri çatı katındaki prizin topraklamasını su borusunun birine bağlamış yıllarca şartellerimiz attı ve her banyo yapışımızda azda olsa çarpıldık sizinde öyle bişey olabilir. Muhtemelen aynı olmasa da benzer bir durum var gibi:))) Yorum bağlantısı
Eren Aksoy 6 Nisan 2013 Paylaş 6 Nisan 2013 Bana da dediğiniz gibi geliyor, çünkü uzun süre sıkıntı olmuyor bir bakıyorsunuz herşey aynı ama kaçak akım atmaya başlıyor, neyse uzun süredir çok şükür yine yapmadı inş. da yapmaz...Ancak ifade ettiğiniz gibi şu ana kadar bir elektrikçiyle karşılaşamadım 3 farklı kişi geldi elektirkçi diye çağırdık ama hiç biri de şuan faal elektrikçi çıkmadı. Hatta son gelene koridordaki lambalar anahtardan kapatınca sönmüyor hafif yanık kalıyor burası vavien sistem dedim Hocam bunlar böyle annemlerde de aynısı vardı çok uğraştım kabloları yanlış bağlamışlardır dedi. Ama ben neredeyse 3 sene sorunsuz kullandım sonra böyle olmaya başladı dedim. Hocam bunlar tasarruflu ampül onlar uygun olmuyor onlardan yapar buraya armut tak düzelir dedi. Sen kontrol edemez misin dedim çok uzun iş hocam uğraşmak lazım dedi...Sonra dediği gibi özel gidip armut ampül aldım heyecanla taktım baktım değişen bir şey yok. Evi sattım henüz teslim etmedik evi ama inş. alan arkadaş iyi bir elektrikçi bulur.... Anahtar kapalıyken lambalar gözmü kırpıyor hocam eger öleyse fazı direk lambaları nötr ü ise anahtarlara verip devre kuruldugu için anahtar fazı kesmedigi için oluyor.Buattan faz ve nötr ün yerlerinin degişmesi lazım. Şimdi aklıma geldi aklı evvel ustanın biri çatı katındaki prizin topraklamasını su borusunun birine bağlamış yıllarca şartellerimiz attı ve her banyo yapışımızda azda olsa çarpıldık sizinde öyle bişey olabilir. Sıfırlama genellikle bilinen bir yöntemdir.Yapılır ama tavsiye etmem kaçak akım rölelerinde çok sorun çıkarıyor.Genelde zaten 20 25 senelik binalara ise kaçak akım rölesi pek düzen tutmadıgı için tavsiyede etmiyorum. Bana da dediğiniz gibi geliyor, çünkü uzun süre sıkıntı olmuyor bir bakıyorsunuz herşey aynı ama kaçak akım atmaya başlıyor, neyse uzun süredir çok şükür yine yapmadı inş. da yapmaz...Ancak ifade ettiğiniz gibi şu ana kadar bir elektrikçiyle karşılaşamadım 3 farklı kişi geldi elektirkçi diye çağırdık ama hiç biri de şuan faal elektrikçi çıkmadı. Hatta son gelene koridordaki lambalar anahtardan kapatınca sönmüyor hafif yanık kalıyor burası vavien sistem dedim Hocam bunlar böyle annemlerde de aynısı vardı çok uğraştım kabloları yanlış bağlamışlardır dedi. Ama ben neredeyse 3 sene sorunsuz kullandım sonra böyle olmaya başladı dedim. Hocam bunlar tasarruflu ampül onlar uygun olmuyor onlardan yapar buraya armut tak düzelir dedi. Sen kontrol edemez misin dedim çok uzun iş hocam uğraşmak lazım dedi...Sonra dediği gibi özel gidip armut ampül aldım heyecanla taktım baktım değişen bir şey yok. Evi sattım henüz teslim etmedik evi ama inş. alan arkadaş iyi bir elektrikçi bulur.... Hocam senin hallettirmen lazım. Ayıplı mal satıyosun. Yorum bağlantısı
Recep Mura 6 Nisan 2013 Yazar Paylaş 6 Nisan 2013 Anahtar kapalıyken lambalar gözmü kırpıyor hocam eger öleyse fazı direk lambaları nötr ü ise anahtarlara verip devre kuruldugu için anahtar fazı kesmedigi için oluyor.Buattan faz ve nötr ün yerlerinin degişmesi lazım. Yaklaşık 3 yıl sorunsuz kullandım tasarruflu ampülle yalnızca bir süre söndükten sonra ara ara sanki yanacakmış gibi ışık verip sönüyordu bir müddet bunu bana müteahhit firmasının elektrikçisi tasarruflu ampüllerin kalitesizliğinden kaynaklandığını bunların içinde elektriği depolayan bir şeyin olduğunu biz kapatınca da orada kalan elektriği bitirmeye çalıştığından böyle olduğunu söylemişti ben lambaları philips marka ile değiştirdim yine yapmıştı ama uzun süre sıkıntı olmadı derken son zamanlarda söndürüyorsun lambayı ama ışık şiddeti azalıyor ama tamamen sönmüyor öylece kalıyor. Tuhafıma giden bir problem varsa neden en başından beri yapmıyor yanlış kablo bağlantısı varsa neden 3 sene sonra ortaya çıkıyor anlam veremedim ha bu işlerden de hiç anlamam...Ancak uzun süredir kullanmıyorum ihityaç da yok alıştık biz... Hocam senin hallettirmen lazım. Ayıplı mal satıyosun. Haklısınız ama 3 farklı elektrikçi (!) çağırdım ama hiç biri de el atmaya cesaret edemedi zaten bana bu Vavien sistemi her elektrikçi bilmez demişlerdi. Ben elimden geleni yaptım ayıpsız mal satmak için ama olmadı işten anlayan ehil bir elektirkçiye rastlayamadım... Yorum bağlantısı
Eren Aksoy 6 Nisan 2013 Paylaş 6 Nisan 2013 Haklısınız ama 3 farklı elektrikçi (!) çağırdım ama hiç biri de el atmaya cesaret edemedi zaten bana bu Vavien sistemi her elektrikçi bilmez demişlerdi. Ben elimden geleni yaptım ayıpsız mal satmak için ama olmadı işten anlayan ehil bir elektirkçiye rastlayamadım... Tam karşında abi. Buatt kapagı aç abi büyük ihtimal klemensle baglamışlardır kontrol kalemiyle kontrol et fazı bul.Anahtara ordan bi ek alınmıştır o eki al faza bagla.lambaya giden ucuda nötre bagla olay tamam.Ama kabloları iyi takip etmen lazım. Yorum bağlantısı
Recep Mura 6 Nisan 2013 Yazar Paylaş 6 Nisan 2013 Tam karşında abi. Buatt kapagı aç abi büyük ihtimal klemensle baglamışlardır kontrol kalemiyle kontrol et fazı bul.Anahtara ordan bi ek alınmıştır o eki al faza bagla.lambaya giden ucuda nötre bagla olay tamam.Ama kabloları iyi takip etmen lazım. Allah razı olsun ama elektrikten zerre anlamam kaş yapayım derken göz çıkarmayalım şimdi elektrikçiyim diye gelenler bile el atamamışken::((( Yorum bağlantısı
Eren Aksoy 6 Nisan 2013 Paylaş 6 Nisan 2013 Allah razı olsun ama elektrikten zerre anlamam kaş yapayım derken göz çıkarmayalım şimdi elektrikçiyim diye gelenler bile el atamamışken:: ((( İyi öle olsun olsun hocam boşver alan kafasına göre yaptırsın iyi akşamlar. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 6 Nisan 2013 Paylaş 6 Nisan 2013 Vavien anahtarları tanımayan maalesef çoktur ama mantığını çözünce bu muymuş diyen de çoktur...Hele bir de ara vavien vardır ki onu hiç sormayın onlara.. 2 Yorum bağlantısı
Eren Aksoy 6 Nisan 2013 Paylaş 6 Nisan 2013 Vavien anahtarları tanımayan maalesef çoktur ama mantığını çözünce bu muymuş diyen de çoktur...Hele bir de ara vavien vardır ki onu hiç sormayın onlara.. Piyasada sanatkar yok abi herkes ufak bi iş gelsinde ugraşmadan yapim derdinde. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 6 Nisan 2013 Paylaş 6 Nisan 2013 Piyasada sanatkar yok abi herkes ufak bi iş gelsinde ugraşmadan yapim derdinde. Priz değiştireyim, anahtar değiştireyim, eski tip sigortaları otomatik tiplerle değiştireyim gibi.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts