İçeriğe Yönlendir

Ford Mondeo Anormal Yakıt Tüketimi

Bora Kılıçoğlu

Recommended Posts

Onur Durmaz

SOnuç kötümü. Usta ne yaptı.

Uzun yol değeri ise MK3 ile neredeyse aynı.

Pekte uzun sayılmaz.Bornova'dan çıkıyorum ve sabah trafiğinde çevreyolundan Çiğli'ye gidiyorum, yine aynı şekilde akşam trafiğinde Bornova'ya dönüş yapıyorum.Çok dur kalk yok ama yoğun bir trafik ve rampa söz konusu.

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Pekte uzun sayılmaz.Bornova'dan çıkıyorum ve sabah trafiğinde çevreyolundan Çiğli'ye gidiyorum, yine aynı şekilde akşam trafiğinde Bornova'ya dönüş yapıyorum.Çok dur kalk yok ama yoğun bir trafik ve rampa söz konusu.

Bana kalırsa normal gibi. Ben Gaziemir - Otogar otobanda 50 km yol yapıyorum günlük, 90 ı geçmiyorum devir 2200-2400 civarı sabit 8.4 lt az yaktıramadım henüz.

Yorum bağlantısı
Onur Durmaz

Bana kalırsa normal gibi. Ben Gaziemir - Otogar otobanda 50 km yol yapıyorum günlük, 90 ı geçmiyorum devir 2200-2400 civarı sabit 8.4 lt az yaktıramadım henüz.

8.4 çok iyi :D ben 9 a razıyım

Yorum bağlantısı
Onur Bilseloğlu

Merhabalar,

İstatistik okuduğumdan mıdır bilmem, her yakıt alışımda yol bilgisayarı verilerimi sıfırlıyorum ve değerleri hep not ediyorum. Takıntı belki de; ancak araçtaki birçok problemi menzili yorumlayarak farkedebileceğimi düşünüyorum. En azından end-user diye tabir edilen, son kullanıcı olarak bunu yapabileceğime inanmaktayım... Benzinde hesabı boğazına kadar doldurarak, LPG'de ise tabir yerindeyse sıfırı tüketene kadar depoyu bitirerek yaparım...

İzmir'de kullanmakta olduğum aracımın deposu 37 lt. civarı LPG alıyor. Para cinsinden hesap edilirse 100 TL'ye doldurduğum depomla İzmir içi 300-305 km yol yapıyorum. Bornova'da oturuyorum ve düzenli bir rotam yok.

Ankaralı olduğum için de uzun yol rotamın çoğu İzmir-Ankara arası. Bu rotada da 420-440 km. menzili yakalıyorum. Bir seferinde Ankara'dan dönerken 465 km. lik menzile ulaşmıştım ama sanırım ayağımı bir daha öyle az yaktıracak kadar eğitemedim henüz... Bu da benim için ütopik bir istisna diyebiliriz...

Saygı ve sevgiler...

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Hakan nasıl gidiyor... ?

Son durum nedir..

Yarın kitin iadesi için telefon açıp,iyi bi kavga edicem.

130 km uzun yolum var...

Yeminle basmadım.

90 100 arası gittim.

Ş.içindede 120 km yaptım.

Dur kalklarda resmen,arkadamdakiler selektör yaptı Hadi kalkta bizde gidelim gibisinden...

O derecede yavaş kalktım ve 3000i hatta 2500ü geçmedim.

Toplamda 250 km ve gaz bitti.

Depo 36 litre alıyor abi.

zaten bu satten sonra,gaz almıyacam.

Kitide iade edebilirsem edicem.

sıkıldım abi :s

tarihinde Hakan Kurt tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Yarın kitin iadesi için telefon açıp,iyi bi kavga edicem.

130 km uzun yolum var...

Yeminle basmadım.

90 100 arası gittim.

Ş.içindede 120 km yaptım.

Dur kalklarda resmen,arkadamdakiler selektör yaptı Hadi kalkta bizde gidelim gibisinden...

O derecede yavaş kalktım ve 3000i hatta 2500ü geçmedim.

Toplamda 250 km ve gaz bitti.

Depo 36 litre alıyor abi.

zaten bu satten sonra,gaz almıyacam.

Kitide iade edebilirsem edicem.

sıkıldım abi :s

Bak sen beni dinle git ayak ayarı yaptır...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...

Bak sen beni dinle git ayak ayarı yaptır...

Nerdeyse 1aya yakındır benzinde kullanıyorum.

Sorun ayakta olsa,benzindede yakardı.

Şu aralar kampanya falan derken,işyerinden izin alıpta çıkamıyorum,Söküp iade edecem zaten işler hafifleyince...

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Şu aralar kampanya falan derken,işyerinden izin alıpta çıkamıyorum,Söküp iade edecem zaten işler hafifleyince...

Kardeş o kadar sana laf söyledim. En son telefonda söylediklerinden sonra sorunun artık sende değil O güzelim BRC'Yi mındar edn ustada asıl sorun. O kadar sakin kullanmasına rağmen o değerleri yakalaması çok yaktığını gösteriyor.

Hakkını helal et sana haksızlık ettim :flowers::blush:

Yorum bağlantısı

Kardeş o kadar sana laf söyledim. En son telefonda söylediklerinden sonra sorunun artık sende değil O güzelim BRC'Yi mındar edn ustada asıl sorun. O kadar sakin kullanmasına rağmen o değerleri yakalaması çok yaktığını gösteriyor.

Hakkını helal et sana haksızlık ettim :flowers::blush:

Hızı severim...

Yolunu bulunca affetmem.

Ama bu tamgaz gittiğim anlamına gelmez.

Güzelce devrinde kullanıp,hızlanırım :)

uzun yolda rahat durmam,oda ayrı konu :D

Ama gerçekten ş.içinde çok şerit değiştiren,Sağa sola girmeye çalışan bi adam değilim.

Zaten bu ayıyla makas atacak halim yok millete. (ki yapanıda sevmem fazla)

Işıklarda bile hafif kalkarım.

Yapacak bişi yok abi.

Ama bu lpg olayı beni arabadan soğuttu.

Otobüs dolmuş çekemeyen biriyim.

Benzinle gidip geliyorum.

Beki iadeden sonra lpg falan takmayıp,direk satılık bile yazabilirim arabaya.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Servet ile yorumladık bugün...

Bence kesinlikle montaj hatası... Belkide enjektörlerin yerleri hatalı...

O motor hiç bir zaman çok yakan bir motor olmadı..

Aynı motoru focusta 7 yıl kullandım, 4 yıl da mondeoda kullandım.. Bu sorun motor sorunu değil...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

:) Hayırlısı olsun. Takılıyorum birader.

Yorum bağlantısı

Benzinle biniyorum zaten.

Bu arada bi ölçüm yapayım dedim.

Ş.içi herzamanki yolum,Yine sıkışık trafik,Aynı yol.

200 km 20litre benzin aldı.

100 tl'lık aşağı yukarı desek yeridir.

Lpg de 100e doluyor Yapılan km. aynı!

Gaza vereceğime,benzine veriyorum :s

Yorum bağlantısı

100 TL lik lpg ile 200km yol :s :s ne bu Drango mu Hummer mı :s

Çağlar abi çooooook konuştuk bu konuyu :s

Bu sayfanın başlarından bu yana, neler var neler:D

Bi yerinde bişi var ama ne kimse bulamıyor,kimse çözemiyor...

İadesini yapacam zaten abi...

Ama ben arabadan soğudum bu arada geçen zamanda...

Patronun arabayla kapışıyorum zaten yakıtta :D

Senin benzinde yaktığını,ben lpg'de yakıyorum diyordum, Gülüyordu :D

Lincoln :p

Yorum bağlantısı

12-13 litre lpg yakman lazım Hakan... 2A ne diyor bu işe... ?

Ne diyecek götürün baksınlar diyor,

10defa gitti Ayar yapıldı,parçalar değişti Değişen bi durum yok dedim.

En sonunda zaten bayii, tamam iade alacam dedi.

Hatta en son gittiğimde,Buji ,buji kabloları,bobin,kompresyönü bile ölçtüler.

Diyorumki,arabada sorun yok,boşa bakıyorsunuz.

Biz bakalım diyorlardı :D

Değişen bişi olmadı.

Aslında arıza lambası olsa Kesinlikle yanar,o zaman daha iyi olurdu ama,Ford işte:D Koymamış buna.

Birde 2,0 otomatik bu araba 14 15litrenin altına düşmez ş.içinde demeleri,iyice çileden çıkarıyordu beni...

Yorum bağlantısı
Önder Kuru
Ne diyecek götürün baksınlar diyor, 10defa gitti Ayar yapıldı,parçalar değişti Değişen bi durum yok dedim. En sonunda zaten bayii, tamam iade alacam dedi. Hatta en son gittiğimde,Buji ,buji kabloları,bobin,kompresyönü bile ölçtüler. Diyorumki,arabada sorun yok,boşa bakıyorsunuz. Biz bakalım diyorlardı :D Değişen bişi olmadı. Aslında arıza lambası olsa Kesinlikle yanar,o zaman daha iyi olurdu ama,Ford işte:D Koymamış buna. Birde 2,0 otomatik bu araba 14 15litrenin altına düşmez ş.içinde demeleri,iyice çileden çıkarıyordu beni...

"14-15 litrenin altına düşmez" çok spesifiktir, sivasta eksi bilmem kaç derecede dur kalk yapanla Antalya'da izmir'de 9-10 derecenin altına düşmeyen sıcaklıktaki kullanım aynı değildir olamaz. 2.0 motorların yada büyük hacimli motorların şehiriçi değerleri her zaman yüksektir, konunun tamamına göz atamadım ama yukarıdaki alıntıda 250 km/36 litre tecrübenizi inceledim ilginç bi durum ortaya çıktı;

Daha önce belirttiğiniz 10 litreye 65 km menzil bilgisinden(100 kmde 15 litre) yola çıkarak 120 km ş.içi kullanımda yaklaşık 18 litre çıkıyor 36-18 litre = 18 litre ile de 130 km yapmışsınız. 100 km 14 litreye yakın bir değer ortaya çıkıyor şehirdışı. Bu rakam beni çok şaşırttı. Eğer dediğiniz gibi bir durumsa şehiriçi değilde şehirdışı tüketimde bir anormallik var gibi geliyor. Benzinde de benzer rakamlar oluyor mu peki? Mesela şehiriçi 12 litre benzin şehirdışında 11 litre gibi... Çünkü 2001 focus 1.6 aracımız vardı şehir içinde (o zamanlar) 50 liraya 160-170 km civarı giderken(benzin litresi 2,5 tl filandı 20 litre yapıyo) yani yaklaşık 12-12,5 litre yakarken şehirdışı çokta dikkatli kullanım olmadığı halde 240-250 km yol yapabiliyordu(yaklaşık 8-8,5 litre). Şehiriçi-şehirdışı bariz bir fark olması gerekiyor ama sizin araçta bu söz konusu değil gibi görünüyor. Eğer benzinde de LPG'deki gibi birbirine 1-1,5 litre gibi yakın değerler çıkıyorsa sorun LPG kitinde değil aracınızın motor ve/veya şanzıman aksamındadır... bence tabi...

Yorum bağlantısı

"14-15 litrenin altına düşmez" çok spesifiktir, sivasta eksi bilmem kaç derecede dur kalk yapanla Antalya'da izmir'de 9-10 derecenin altına düşmeyen sıcaklıktaki kullanım aynı değildir olamaz. 2.0 motorların yada büyük hacimli motorların şehiriçi değerleri her zaman yüksektir, konunun tamamına göz atamadım ama yukarıdaki alıntıda 250 km/36 litre tecrübenizi inceledim ilginç bi durum ortaya çıktı;

Daha önce belirttiğiniz 10 litreye 65 km menzil bilgisinden(100 kmde 15 litre) yola çıkarak 120 km ş.içi kullanımda yaklaşık 18 litre çıkıyor 36-18 litre = 18 litre ile de 130 km yapmışsınız. 100 km 14 litreye yakın bir değer ortaya çıkıyor şehirdışı. Bu rakam beni çok şaşırttı. Eğer dediğiniz gibi bir durumsa şehiriçi değilde şehirdışı tüketimde bir anormallik var gibi geliyor. Benzinde de benzer rakamlar oluyor mu peki? Mesela şehiriçi 12 litre benzin şehirdışında 11 litre gibi... Çünkü 2001 focus 1.6 aracımız vardı şehir içinde (o zamanlar) 50 liraya 160-170 km civarı giderken(benzin litresi 2,5 tl filandı 20 litre yapıyo) yani yaklaşık 12-12,5 litre yakarken şehirdışı çokta dikkatli kullanım olmadığı halde 240-250 km yol yapabiliyordu(yaklaşık 8-8,5 litre). Şehiriçi-şehirdışı bariz bir fark olması gerekiyor ama sizin araçta bu söz konusu değil gibi görünüyor. Eğer benzinde de LPG'deki gibi birbirine 1-1,5 litre gibi yakın değerler çıkıyorsa sorun LPG kitinde değil aracınızın motor ve/veya şanzıman aksamındadır... bence tabi...

:)

Sanırım sizde 14 15lt yakar diyenlerdensiniz.

Forumu bi okuyun mk2'cilerin neler yaktığını görürsünüz.

Mk3 deseydiniz Kullanıcılar bunu doğruluyor zaten.

Ama mk2 yakıt tüketimi düşük bi araç.

Lpg olayına gelince; 250 km giden depo,parça değişiminden ayardan sonra 230a düşüyor,

bi daha gidliyor Başka yerlere bakılıyor ayar yapılıyor,200'edüşüyor...

Uzun yol benzin tüketimi beni çok şaşırtmıştı bu araçta...

8litreye kadar düşürmüştüm.

Çokta kasmamıştım, Ki kasmamda.

Ama lpg'de bu olay öyle değil.

Ş.içide, dışıda fazla.

Sorun motor yada şanzımanda olsaydı,1aya yakındır benzinle kullandığımdada belli ederdi zaten kendini yakıtla.

Hatta bir ara ankaradan afyona kendimi atamamıştım bi depo lpg ile.

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

:)

Sanırım sizde 14 15lt yakar diyenlerdensiniz.

Forumu bi okuyun mk2'cilerin neler yaktığını görürsünüz.

Mk3 deseydiniz Kullanıcılar bunu doğruluyor zaten.

Ama mk2 yakıt tüketimi düşük bi araç.

Lpg olayına gelince; 250 km giden depo,parça değişiminden ayardan sonra 230a düşüyor,

bi daha gidliyor Başka yerlere bakılıyor ayar yapılıyor,200'edüşüyor...

Uzun yol benzin tüketimi beni çok şaşırtmıştı bu araçta...

8litreye kadar düşürmüştüm.

Çokta kasmamıştım, Ki kasmamda.

Ama lpg'de bu olay öyle değil.

Ş.içide, dışıda fazla.

Sorun motor yada şanzımanda olsaydı,1aya yakındır benzinle kullandığımdada belli ederdi zaten kendini yakıtla.

Hatta bir ara ankaradan afyona kendimi atamamıştım bi depo lpg ile.

Ben şehiriçi tüketimle ilgili şöyle yakar böyle yakar diyen biri değilim, zaten baştan da bunu belirttim aynı yolda farklı gün ve saatte bile veriler değişebilir benim merak ettiğim o 36 litre/250 km tecrübenizde olduğu gibi iki kullanım arasındaki %6,7'lik fark!

Benim son 10 yılda tecrübe ettiğim şey normal kullanımda şehiriçi ve dışı arasında minimum %20'lik fark!

Atıyorum siz değer olarak şehiriçi 9 litre şehir dışı 8 litre deseniz ben gene aynı şaşkınlığı yaşardım. Benim merak ettiğim 1 aydır kullanımınızda şehiriçi ve şehirdışı kullanım arasında benzindeki litre farkı?

Şehirdışı 8 litre'yi görmüşsünüz daha önce, şuan mesela şehir içi benzinde kaç litre, dışı kaç litre tüketiyorsunuz? mk2leri bilmiyorum Hakan bey, belki 1.6 focustan daha ekonomiktir hatta başka forumlarda 11,5/6,1 litre olarak teknik veriler yazıyor ve aradaki farka bakarsak %47'lik bir tasarruf söz konusu, ben bunu anlatmaya çalıştım... Eğer benzinde de iç-dış arası sadece 1-1,5 litre fark(yani %5-10) ediyorsa diye ben motor ve şanzıman dedim naçizane... :unknw:

Yorum bağlantısı

Ben şehiriçi tüketimle ilgili şöyle yakar böyle yakar diyen biri değilim, zaten baştan da bunu belirttim aynı yolda farklı gün ve saatte bile veriler değişebilir benim merak ettiğim o 36 litre/250 km tecrübenizde olduğu gibi iki kullanım arasındaki %6,7'lik fark!

Benim son 10 yılda tecrübe ettiğim şey normal kullanımda şehiriçi ve dışı arasında minimum %20'lik fark!

Atıyorum siz değer olarak şehiriçi 9 litre şehir dışı 8 litre deseniz ben gene aynı şaşkınlığı yaşardım. Benim merak ettiğim 1 aydır kullanımınızda şehiriçi ve şehirdışı kullanım arasında benzindeki litre farkı?

Şehirdışı 8 litre'yi görmüşsünüz daha önce, şuan mesela şehir içi benzinde kaç litre, dışı kaç litre tüketiyorsunuz? mk2leri bilmiyorum Hakan bey, belki 1.6 focustan daha ekonomiktir hatta başka forumlarda 11,5/6,1 litre olarak teknik veriler yazıyor ve aradaki farka bakarsak %47'lik bir tasarruf söz konusu, ben bunu anlatmaya çalıştım... Eğer benzinde de iç-dış arası sadece 1-1,5 litre fark(yani %5-10) ediyorsa diye ben motor ve şanzıman dedim naçizane... :unknw:

Siz olayı yanlış anlamışsınız.

benzinde sorun yok.

Yani ş.içi 11litre ş.dışı 8litre gibi değerler var.

Fakat lpg'de ş.içi 18litre

ş.dışı 14 15litreye çıkıyor.

Servise her gittiğimde,yakıt düşmüyor,parçalar değişiyor,ayar yapılıyor Ama yakıt düşmüyor,aksine artıyor.

Yani 36litre depoyla 250 km yaptığında,ki bu arabadan olanlardan 300 350km hatta fazla gidende var.

Fazla yakıtı için servise gittim.

Ama dediğim gibi bu seferde 250km gördüğüm değerlerde düştü.

200km Bunun anlamı sanırım ortada.

Yorum bağlantısı
Önder Kuru
(düzenlendi)
Siz olayı yanlış anlamışsınız. benzinde sorun yok. Yani ş.içi 11litre ş.dışı 8litre gibi değerler var. Fakat lpg'de ş.içi 18litre ş.dışı 14 15litreye çıkıyor. Servise her gittiğimde,yakıt düşmüyor,parçalar değişiyor,ayar yapılıyor Ama yakıt düşmüyor,aksine artıyor. Yani 36litre depoyla 250 km yaptığında,ki bu arabadan olanlardan 300 350km hatta fazla gidende var. Fazla yakıtı için servise gittim. Ama dediğim gibi bu seferde 250km gördüğüm değerlerde düştü. 200km Bunun anlamı sanırım ortada.

En başa döndüm o zaman :good1:

LPG kiti ve montajı... Benim eniştenin Opel Corsa'da LPG regülatörünün su bağlantılarını yanlış yaptıkları için hem lpg'ye geç geçiyor hemde çok yakıyordu. Bağlantılar düzeltilince işler rayına girmişti.

tarihinde Önder Kuru tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...