Engin Karadayan 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 Marketlerde pek rastlamadığım ama ulus bölgesinde bolca satılan ürünler . Telefonlara barkod destekli bir uygulama yazmak geldi içimden... Neyse geçer birazdan. Vallahi güzel fikir Yorum bağlantısı
Misafir 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 Abooowww... Deli gibi yedik Büyükkarıştıran Elif Fermente Sucuk (Sakadat ve yabancı doku tespiti) Yuhh.. Bulgura bile el atmışlar.. BULGUR Güney Gıda Tic.ve San.A.Ş /ADANA Pilavlık Bulgur (Yapay Gıda Boyası Tespiti) H.Kalender Pütün". Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 Bunların alınmamasını sağlık bakanlığı söylüyorda, bunların üretimine ve satışına kim izin veriyor. 11 Yorum bağlantısı
Murat Gök 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 Vay arkadas ne hale geldik ya.Duzgun is yapan yok mu hic.En iyisi cikacaksin koye balini da yapacan domatesini de.Yasak diye aciklaniyor fakat reklamlara da yasak gelmeli ayni zamanda. Yorum bağlantısı
Atilla Atun 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 Hocam paylaşım için teşekkür ederim.Yemedim yemem . Abooowww... Deli gibi yedik Büyükkarıştıran Elif Fermente Sucuk (Sakadat ve yabancı doku tespiti) Yuhh.. Bulgura bile el atmışlar.. BULGUR Güney Gıda Tic.ve San.A.Ş /ADANA Pilavlık Bulgur (Yapay Gıda Boyası Tespiti) H.Kalender Pütün". Afiyet olsun desem Yorum bağlantısı
Hüseyin Çolak 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 sağlık bakanlığı değil gıda, tarım ve hayvancılık bakanlığı açıklıyor ve izinleri veriyor. Bal firmasından sürekli bal alınarak analizler yapılıyor cezalar 13bin tl fakat yeterli gelmiyor. Vatandaşımız bu konuda yeterince saf. Yorum bağlantısı
Hamit inan 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 Sırf merağımdan bu ballardan denemek için aldım. Zaten bal olmadığnı biliyordum ama inanın reçel niyetine bile yiyemedim. Kendim 3 senedir amatör olarak arıcılık yapıyorum. Rahmetli babam ben çocukken uğraşırdı. Hep içimde bir heves vardı sonunda başlamak nasip oldu. 4 kovan arım var. Bu sene biraz bal elde ettim. Saf kekik balı. Üst komşum kimyada doçent. Bir araştırma yapıyormuş ballarla ilgili. Analiz için vermiştim. 130 örnek içinde en üst sıralarda besin değeri olarak dedi ve bana birde rapor verdi.Yarısını yedim yarısını da çevremdekilere verdim. İmkanım olursa bu yaz kovan sayımı arttıracam ve ek gelir olarak ticaretine girecem. İşte benim balın resmi zift gibi Bide bal alacak arkadaşlara bir uyarım var. Gerçek bal kristalleşir ortalama 1 sene beklediğinde helede soğukta ise kristalleşir şeker gibi kıtır kıtır olur. Bal alırken bulabiliyorsanız bu ballardan alın çekinmeden. Bu saflığını gösterir balın. 7 Yorum bağlantısı
Ali Eren 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 Bunların alınmamasını sağlık bakanlığı söylüyorda, bunların üretimine ve satışına kim izin veriyor. +1500 Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Bal konusunda sahtecilik o kadar attıki 20 yıldır tükettiğimiz Balparmak marka bal dahi eskisi gibi güven vermiyor. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Biz epeydir bal yemiyoruz. Hiç bir markaya güvenip alamıyorum. Sucuklarda karışımı belki fark edemeyiz ama bulgurda falan bariz belli oluyor..Renklendirilmiş olduğu onlardan uzak durun.. 1 Yorum bağlantısı
Akan Belen 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Farklı konuda yazmak istemedim burdan sorayım bilgisi olan varsa.Süt konusunda ne düşünüyorsunuz arkadaşlar.4 aydır ömrümde içmediğim kadar süt içiyorum.Hem spor yaptığım hem de kilo almak istediğim için.İçindeki kazein proteini yüzünden.Artık markalara bile güvenemez olduk malum Yorum bağlantısı
Misafir 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Farklı konuda yazmak istemedim burdan sorayım bilgisi olan varsa.Süt konusunda ne düşünüyorsunuz arkadaşlar.4 aydır ömrümde içmediğim kadar süt içiyorum.Hem spor yaptığım hem de kilo almak istediğim için.İçindeki kazein proteini yüzünden.Artık markalara bile güvenemez olduk malum Bir arkadaş İstanbul a buralardan belgeli, sertifikalı, günlük taze inek sütü satışı yapıyordu. Sizin oralardada mutlaka köylerde günlük süt satışı vardır. Onları tavsiye ederim. Bizde bebeğimiz için köyden aldığımız sütten yoğurt yapıp kullanıyoruz.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 bir ürüne baktım, yapay gıda boyası varmış, o zaman aç kaldık demektir, bu tür listeler bana inandırıcı gelmiyor Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Mümkün olduğunca işyerine veya apartmana bildik birileri tarafından getirlen yöresel yiyeceklerden almaya çalışın. Fuarlara vakıflar tarfından getirilen ve satışı yapılan ürünlere de güvenebilirsiniz. Fakültelerin ve araştırma enst.lerinin satış yerleri varsa oralardan da güvenle alabilirsiniz. (AÜZF satış yeri keçiören fatih köprüsü)--- Bulunduğunuz şehirlerin yakın kasabalarının (ankara-beypazarı-ayaş-çubuk v.b)pazarlarına giderek, aylık veya haftalık alışveriş de yapabilirisiniz. Yorum bağlantısı
Akan Belen 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 İnek sütü bulmak ne mümkün.Fabrikalar topluyor direk dışarı pek veren yok sütü. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Bal konusunda sahtecilik o kadar attıki 20 yıldır tükettiğimiz Balparmak marka bal dahi eskisi gibi güven vermiyor. Gıda sektöründe birçok firmayı dolaştığım için biliyorum. Balparmak , bal sektöründe analize en çok yatırım yapan firma . Balda sahtecilik kolay anlaşılabilen birşey değil. Bilindik birkaç firma dışında almanızı önermem. Köylerde satılan ballarda üreticinin çok bilinçli olması lazım. hiçbir analizden geçmeyen ve "organik " olarak satılan ballar belki lezzetli olabilir ancak içerisinde zararlı maddeler olabiliyor. En basitinden bilinçsiz üreticiler , kovana böcek gelmesin diye patekleri olduğu kısmın altına naftalin koyarlardı. bu yıllarca böyle devam etti. Bakanlık harekete geçip denetim ve analiz yapılınca acı gerçek ortaya çıktı. yıllarca naftalinli ballar yemişiz. Balda sahteciliğin anlaşılması kapsamlı cihazlarla analiz yapılması lazım. Bu cihazlar pahalı oldukları için üreticiler bu analizi her gelen partiden örnek alarak dışarı yaptırıyorlar. Bakanlıkta zaman zaman son üründen örnek alıp analiz ediyor, uygun olmayan üretimde firmaya yüklü cezalar kesiyorlar. bu nedenle büyük firmalar bu tip zararlı - katlı maddeli ham bal alımında çok dikkat ediyorlar. Yorum bağlantısı
Misafir 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Bunların alınmamasını sağlık bakanlığı söylüyorda, bunların üretimine ve satışına kim izin veriyor. Adamlar ev,araba vs.veriyorlar birde bal alsınlar diye... Yazıklar olsun.... Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 23 Temmuz 2015 Paylaş 23 Temmuz 2015 http://www.tarim.gov.tr/Lists/Duyuru/Attachments/350/Kamuoyu_Duyurusu.pdf Üç kuruş fazla para kazanma hırsıyla vatandaşa çöplük yediren tüm firmalar dosyanın içinde.. Ayrıca sadece gıda ürünlerinde değil, aktarlardan alınan % 100 doğal güç arttırıcı ürünler ve macunlarda ecanelerde satılan ilaçların olduğu tespit edilmiş.Yani bazı hastalıklarda kullanılması çok sakıncalı olan ve uzman gözetiminde verilmesi gereken ilaçlar halkımıza "DOĞAL MACUN" yalanıyla satılmakta.. 6 Yorum bağlantısı
Mustafa Şimşek 23 Temmuz 2015 Paylaş 23 Temmuz 2015 tek tanıdığım marka "Gülsan" - tahin, onu da hiç almadım sanırım, bilinmedik markaları almamak gerek, Yorum bağlantısı
Zekeriya Kahraman 23 Temmuz 2015 Paylaş 23 Temmuz 2015 Paylasım için tesekkürler bunlar bir türlü akıllanmıyorlar Yorum bağlantısı
Sinan Özvarlık 23 Temmuz 2015 Paylaş 23 Temmuz 2015 Neler var neler...Allah ıslah etsin bu insanları Yorum bağlantısı
Serkan Toker 23 Temmuz 2015 Paylaş 23 Temmuz 2015 En çok mide eti çıkıyor köftecilerde, her zaman derim meşhur köfte diye bir şey yoktur.. Köfte hileye en açık lokanta yemeğidir.. 3 Yorum bağlantısı
Misafir 23 Temmuz 2015 Paylaş 23 Temmuz 2015 Yazıklar olsun bu şeref yoksunu insanlara.. Yorum bağlantısı
Misafir 23 Temmuz 2015 Paylaş 23 Temmuz 2015 At eti iyidir.. Şenlik dönüşü 5-10 kg alırım.. Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş 23 Temmuz 2015 Paylaş 23 Temmuz 2015 Ankarada konyalı hacı ustada cıkmış listeye. Beklemezdim... Yorum bağlantısı
Recommended Posts