İçeriğe Yönlendir

Power Supply Tavsiyesi

Tahir İlter

Recommended Posts

Sanal makine için işlemci de lazım ama :( Çekirdek çekirdek çekirdek :)

Kesinlikle katılıyorum, ama hakkını yememek gerek i5 760 2.8MHZ 6mb cache ile bu işlemci beklentierimi fazlasıyla karşıladı. Şu an sanal sistemlerle işim bitti, şu görsel takıntım olmasaydı daha iyi olacaktı. 8GB 1600Mhz Kingston Hyperx kit Red limited edition sipariş ettim. Üzerinde Hyperx 1600mhz 2+2 =4 + 4+4=8 Total'de 12GB ram vardı. 4 slot olduğundan ve hepsi dolu olduğu için 4GB DDR3 1600mhz hyperx kit satılıktır. İhtiyacı varsa uygun fiyattan verebilirim. Ürünler alınalı 10 ay kadar olmuştur.

http://www.hepsiburada.com/Liste/kingston-hyperx-red-8gb-2x4gb-ddr3-1333mhz-cl9-bellek-kiti-khx1333c9d3b1rk28g/productDetails.aspx?productId=bd101519&categoryId=47&SKU=BD101519

Yorum bağlantısı

Unutmadan, Tahir power geldiğinde bir incele bakalım nedir ne değildir görelim. Bu fiyat aralığında ürün isteyen çok eş dost arkadaş olabiliyor.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
(düzenlendi)

Power dün itibari ile elime geçti gayet kaliteli ve sessiz.Kabloların kılıfsız olması biraz sıkıntı ama plastik kelepçe yardımı ile toparladım içinde kendi plastik kelepçeleride var ama çok toparlıyamıyor.Çıkışları yeterli en azından bana yetti.Orta sistemler için güvenilir ve yeterli bence.

tarihinde Tahir İlter tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Power dün itibari ile elime geçti gayet kaliteli ve sessiz.Kabloların kılıfsız olması biraz sıkıntı ama plastik kelepçe yardımı ile toparladım içinde kendi plastik kelepçeleride var ama çok toparlıyamıyor.Çıkışları yeterli en azından bana yetti.Orta sistemler için güvenilir ve yeterli bence.

Hayırlı olsun Tahir, kasanın bi foto'sunu koyda, hava at :)

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Hayırlı olsun Tahir, kasanın bi foto'sunu koyda, hava at :)

Teşekkür ederim Sani senin de emeğin çok.Benim kasanın foto çözünürlüğüne forum foto yükleme kuralları yetmez :p

Yorum bağlantısı

Hayırlı olsun güle güle kullan. Kabloları da çok dert etme, kılıf dediğin malzeme satılıyor. Az biraz işçilik ile kablolar halledilebilir. Tabi bunu ilk kez yapıyosan eski power'ı önce kobay olarak kullanmakta yarar var. :D

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hayırlı olsun güle güle kullan. Kabloları da çok dert etme, kılıf dediğin malzeme satılıyor. Az biraz işçilik ile kablolar halledilebilir. Tabi bunu ilk kez yapıyosan eski power'ı önce kobay olarak kullanmakta yarar var. :D

Kılıf? :rofl:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Genelde sipiral tarzı çevirerek geçenler var ben boşa kullanılır diye düşündüm hep.Sani bu :biggrin::tongue:

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt
(düzenlendi)

Power supply gücünü yükselttikçe hali hazırda kullandığımız kesintisiz güç kaynağınıda göz önünde bulundurmak gerekiyor, güç kaynağının voltu düşükse elektirik kesilince bilgisayarı açık tutamıyor, benim başıma geldide :biggrin:

tarihinde Uğraş Özyurt tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Power supply gücünü yükselttikçe hali hazırda kullandığımız kesintisiz güç kaynağınıda göz önünde bulundurmak gerekiyor, güç kaynağının voltu düşükse elektirik kesilince bilgisayarı açık tutamıyor, benim başıma geldide :biggrin:

Abi kolayı var, içindeki aküleri güçlendirdik mi tamamdır, tabi modifiye'de bi yere kadar. :D

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
(düzenlendi)

Yok ilk kez yapmadım kolayca takarım :D:p

İyi günlerde kazasız,cezasız,,arızasız,servissiz günlerde bol sesli kullanımlar dilerim. :biggrin::good1:

Teşekkür ederim Abi fan sesi beklediğimden az OCZ nin daha çoktu belki zamanın verdiği tozlanma vs kaynaklanıyor olabilir.Gerçi bilgisayarımı 3 ayda bir temizlerim mutlaka.

Ha bu arada harddisk seslerinde ciddi artış gözlemlemeye başladım bu idareten taktım powerda dikkatimi çekmişti belki onunla alakalıdır diye önemsemedim ama hala devam ediyor acaba yıldırımın onlara da zarar vermiş olma ihtimali var mı ?

tarihinde Tahir İlter tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Abi kolayı var, içindeki aküleri güçlendirdik mi tamamdır, tabi modifiye'de bi yere kadar. :D

Akü güç kaynağının dayanma süresini uzatır, gücünü arttırmaz ;)

Yok ilk kez yapmadım kolayca takarım :D:p

Teşekkür ederim Abi fan sesi beklediğimden az OCZ nin daha çoktu belki zamanın verdiği tozlanma vs kaynaklanıyor olabilir.Gerçi bilgisayarımı 3 ayda bir temizlerim mutlaka.

Ha bu arada harddisk seslerinde ciddi artış gözlemlemeye başladım bu idareten taktım powerda dikkatimi çekmişti belki onunla alakalıdır diye önemsemedim ama hala devam ediyor acaba yıldırımın onlara da zarar vermiş olma ihtimali var mı ?

Herşey olabilir, ne sesler geliyor? Ara ara tık mı duyuyorsun yoksa sürekli tıkır tıkır mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Akü güç kaynağının dayanma süresini uzatır, gücünü arttırmaz ;)

Herşey olabilir, ne sesler geliyor? Ara ara tık mı duyuyorsun yoksa sürekli tıkır tıkır mı?

Yazdıktan sonra fark ettim, evet bu işlem süreyi uzatabilir gücü malesef arttırmaz. Teşekkür ettim sayın meslektaşım düzetmeniz için. :)

Tahir: Ses ara ara tık tık vs. diyorsa kafa çiziyor olabilir. Gözünü sevdiğimin parası alacaksın bir SSD ne ses ne bozuldu derdi yıllarca arkaya bakmayacaksın. :D

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Gırrrgırrrrr sesi vardır ya hard disklerin genelde işlem yaparken çıkardıkları onda artış var gibi geldi normalde duyuluyor yanlız bu kadar net duyulmuyordu.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
(düzenlendi)

Bence yeni güç kaynağı sessiz, sen hep olan sesleri duyuyorsun :)

Diskler ne marka?

tarihinde Sani Gerşon tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Bence yeni güç kaynağı sessiz, sen hep olan sesleri duyuyorsun :)

Diskler ne marka?

Samsung ikiside Sani 160+500 Samsung un doğasında zaten sesli çalışmak ama dediğin olabilir ses yeni dikkatimi çekiyordur belki.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yanlışın var Tahir, samsung en sessiz disklerden biridir. SMART değerlerini kontrol et derim. Ama son kararım, sen yeni duyuyorsun :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Seagate vardı tısıl tısıl çalışırdı bunlar çok sesli veya ben artık yaşlanıp huzurlu bir hayat istiyorum anlamadım en iyisi bilgisayarı satıp iki zeytin ağacı alıp ayvalığa yerleşeyim :D Zeytinyağı özlü wd-40 imalatına gireyim :p

Yorum bağlantısı

160gb olan 500 den biraz daha seslidir.Fakat bence pisiko olmuşsun power yeni diye ondan kulak veriyorsun.Kafanı başka şeyler ile meğgul etmelisin.Tavsiyem şu olur bu gibi durumlarda bence bilği yedeği alınıp tam bir format ve yeni windows bir çok hatanın önüne geçmenize vesile olacaktır.Tavsiye ederim en az 6 ayda bir tam boyutta bir format cidden iyi olur.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

2,5-3 senedir format atmıyorum bilgisayara çok şükür yavaşlama vs gibi bir sıkıntımda olmadı (win7-64 bit) ama temizlenmesi açısından vakti geldi aslında.Ne olursa olsun çöplük oluyor bilgisayar

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...