İçeriğe Yönlendir

Otomatik Şanzımanın Sürücüye Etkisi

Selçuk Keleş

Recommended Posts

dsc03916ku2.jpg

Bunlardı galiba. Görmüştüm İzmir'de.IK-161'miş modeli. Zamanında Ikarus'un Sırbistan sınırları içersinde kalan fabrikasında yapılmışlar. Yugoslav Ikarus'u da diyorlarmış.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer

Evren bey ikaruslar izmire de gelmişti(beyaz).Hem körüklüsü hem normali.Ama çok beğenilmemişti sanırım.Sonraları volvo'nun otobüsleri gelmişti.Onlar hem otomatik hem abs li idi.Ama ne otobüstü.Ben hala derim:Ş.arası yolculukta mercedes 403 mü o volvolarmı deseniz kesinlikle volvoları seçerim.Durağa süratle bir girişleri vardı off.Hele mor iç aydınlatması bambaşkaydı :)

Volvo otobüsleri tek geçerim müthiş konforlu otobüslerdi. Üniversiteye gelip giderken hep volvo gelsin diye dua ederdik. İnsana güven veren bir havası vardı. En sevdiğim yanlarından biri de klimalı oluşuydu... ;)

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

o zaman tek ihtimal Makedon Sanoslar.

sanos_131631.jpg

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Honda pahalı,Ford ucuz :D

O paraya Euro Civic gelmez he, altın mı bu mübarek :D

Yorum bağlantısı

Ama devire siz karar veremezsiniz.Siz vites değiştirmesi için hamle yaparsınız şanzuman müsait olunca değiştirir.Örneğin ben istersem 800 devirde 6.vitesle gitmeye kalkarım hatta arabayı stop ettiririm ama siz (otomatikle) yapamazsınız.3.vitesten direk 6.vitese geçerim tersini de yaparım ama siz bunları da yapamazsınız.Bunları kastetmiştim.

:)Siz bu şekilde stop ettire etiire kullanacaksanız 800devirde 6.vites gibi :) olabilir.

Ama hemen her kullancının yaptığı gibi,1750 2500 devir aralığında,vites değiştiriyorsanız,Onu bende otomatik aracımda yapıyorum,Hemde elimi kullanmadan :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Honda pahalı,Ford ucuz :D

Gereksiz pahalı. Honda ve Toyota. Corollanın şu kasa Türkiye'de deli para ediyor ve hiç bir özelliği yok. Aynı şekilde honda civic 98 modeller. ABS bile yok çoğunda. :)

067a2a4b0a47df91f084e628e889eb44.jpg

Honda civic

1997_honda_civic_4_dr_ex_sedan-pic-7683855646629056863.jpeg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Gereksiz pahalı. Honda ve Toyota. Corollanın şu kasa Türkiye'de deli para ediyor ve hiç bir özelliği yok. Aynı şekilde honda civic 98 modeller. ABS bile yok çoğunda. :)

067a2a4b0a47df91f084e628e889eb44.jpg

Şu an çalıştığım firmadaki tornacıda var, 94 model ve 17.000TL istiyor, şu seçenek varken neden o alınır bilmiyorum :s

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-yer-ucagi-diyebiliriz-116903634/detay

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Şu an çalıştığım firmadaki tornacıda var, 94 model ve 17.000TL istiyor, şu seçenek varken neden o alınır bilmiyorum :s

http://www.sahibinde...116903634/detay

Peki ne özelliği var?

Emminin sattığı 99model mondeo bundan kat kat üstün ve dolu. O 15bine satılıyor bu boş araba 17 bine satılıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Peki ne özelliği var?

Emminin sattığı 99model mondeo bundan kat kat üstün ve dolu. O 15bine satılıyor bu boş araba 17 bine satılıyor.

Mehmet Bey,

Sorunun cevabı zaten kendi içinde. Hiçbir özelliği olmadığı için elektronik arızası yok. Mekaniği zaten eski Japon üretim felsefesi nedeni ile evladiyelik. Aracı kullanan satarken alıcıya diyor ki; 15 senedir bir gün yolda bırakmadı, marş almadığı gün olmadı, alıcı da daha alırken psikolojik olarak verdiği paranı karşılığını alacağını düşünüyor ve bu aracı alan kişilerin genel beklentisi sorunsuzluk. Daha ötesi ilgilendirmiyor. Aracın en fazla sunduğu lüks, GLI modelindeki özellikler, o bile yetiyor alan kişiye, full+full araç aldığıniçin seviniyor ama kime göre; Corollaya göre full.

Saygılarımla.

Hah bin yaşayın ya.Doğru beyaz olanlar sanostu kırmızı büşükler ikarustu şimdi oldu.Çok tırttı o sanoslar yaa.Nasılda hatırladınız.Scania benzeri bişeydi diyorum bir türlü aklıma gelmiyor.Bravo valla iyi hatırladınız.

Google görseller sağolsun:) İzmir de yaşamadım ama gelip gittiğim dönemler oldu. Bu nedenle araçlara aşinayım. Google dan da aratınca resimleri, ilk ihtimal olarak yugoslav Ikarus'u düşünmüştüm, o olmayınca bunun olduğunu düşündüm.

Bu araçların dış görünüşü 302s'lerin belediye versiyonu olan 302t'lere çok benzer. Ankara'da hiç Sanos olmadı, 302t'de bir iki tane alındı sanırım test için.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Peki ne özelliği var?

En çok tutulan kasası(!) olması :D :D

toyota-n%C4%B1n-en-%C3%A7ok-tutulan-kasas%C4%B1_326482.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Hah bin yaşayın ya.Doğru beyaz olanlar sanostu kırmızı büşükler ikarustu şimdi oldu.Çok tırttı o sanoslar yaa.Nasılda hatırladınız.Scania benzeri bişeydi diyorum bir türlü aklıma gelmiyor.Bravo valla iyi hatırladınız.

Ben 85 yılının 12. ayından beri (4 aylıkken gelmişiz) İzmirde yaşamaktayım, o tırt sanosları ilk geldiği zamanlar da hatırlıyorum şimdi de. Hala kullanılıyor, 91 Volvolar kadar olmasa da hala sapa sağlam iş görmekteler. Fiyatına göre mal işte: sıfır tata alırsın 25.000TL sıfır volvo alırsın 150.000tl, vesselam... İkisini birbiriyle kıyaslayamıyosunuzdur umarım.

Saygılarımla.

:biggrin: :biggrin: :biggrin: Klima varmı bunda..

Herşey var, direksiyondan tut lastiğe :seytan:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Ali sen bilirsin man 590 ları. Bornova Atatürk mahallesini 100 kişi ile çıkarlardı.

Durakta inemezdik ama sonra. Popomuz koltuğa yapışmış olurdu sıcaktan. Eksoz yanında, motor altında :D

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Kıyas yapmadım ama kıyas yapsam ikarusla kıyaslarım.İkaruslar oldukça tipsiz ama sanosa 5 çeker gerçekten.Şöförler ne kadar hor kullanırlardı körükten arkasını virajda attırırlardı vb.Ama banamısın demezdi.Dehşet bir torku vardı.Bazen tıka basa doldururduk otobüs yan dururdu ama ne yokuş dinlerdi ne yük.

Hani o IKARUS'lar? Hepsi Aliağa demir-çeliklerinde eridi metal oldu. Sanoslar hala yürüyor, biraz gürültülü biraz rahatsız ama İzmir'e gelen ilk otomatik otobüslerden biridir. O zamanki imkanlara göre iyi sayılır bence. En azından IKARUS'lar gibi binince baş ağrısı çekecek kadar gürültüye maruz kalmıyorum.

Dediğim gibi, 28 yıl oldu nerdeyse, gözlemlerime de güvenirim.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı

Ali sen bilirsin man 590 ları. Bornova Atatürk mahallesini 100 kişi ile çıkarlardı.

Durakta inemezdik ama sonra. Popomuz koltuğa yapışmış olurdu sıcaktan. Eksoz yanında, motor altında :D

Biz hep onları süperMAN diye bilirdik çocukluğumuzda... :)

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Bilmez miyim lkay, eniştem otobüs şöförü idi o yüzden çocukluğumda çok bindim otobüslere :)

Pedalları parlak parlak (ayaklar sürte sürte) egzoz yanı sıcak (kışın iyi yazın berbat) vites topuzu yuvarlak parlak... Güzel zamanlardı :wub:

Sonra Sanos geldi mertlik bozuldu sanırım.

Yorum bağlantısı

Bilmez miyim lkay, eniştem otobüs şöförü idi o yüzden çocukluğumda çok bindim otobüslere :)

Pedalları parlak parlak (ayaklar sürte sürte) egzoz yanı sıcak (kışın iyi yazın berbat) vites topuzu yuvarlak parlak... Güzel zamanlardı :wub:

Sonra Sanos geldi mertlik bozuldu sanırım.

Otobüse olan aşkın burda başlamış demek ki ... :biggrin:

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Otobüse olan aşkın burda başlamış demek ki ... :biggrin:

Volt'a :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...