İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk3 - Termostat Değişti Ama...

Kaan Volkan Dagdelen

Recommended Posts

Mehmet Kaya

Yağ termostat parça no varmı kimse de acaba

Sabri babaya Ulaş.
Yorum bağlantısı
Yavuz Kara2

Yağ termostat parça no varmı kimse de acaba

akan bey bu konunun içinde orjinal parça numarası var.ben resmini koymuştum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

akan bey bu konunun içinde orjinal parça numarası var.ben resmini koymuştum

Himmmm gözden kaçırdım o zaman ben bakayım yeniden.Sizin aldığınız zaman fiyat ne civarkardaydi acaba
Yorum bağlantısı
Yavuz Kara2

akan bey 7. sayfaya bakın lütfen devirdaim üzerinde takılı oldugu yer ve yag termostatının fotoları mevcut ben yüklemiştim.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Mehmet Orhan

motor ısınmama sorunu bende de mevcut. son 3 ayda 2 defa termostat değiştirdim sorun hala devam ediyor. Ustalara yağ termostatına baklamalarını söylememe ve yerini göstermeme rağmen ısrarla bu araçta yağ termostatı yok diyorlar. gösterdiğim parçanın da ne işe yaradığını bilmeselerde kolay kolay bozulmayacağını söylüyorlar. Açıkçası uğraşmaktan bıktım aracı devirli kullanıyorum  sorun yok  :)

Yorum bağlantısı

2.0 tdci da sorun yoksa bile yokuş aşağı vs. hararet biraz düşüyor

Çağlar bey benim tdci 2.0 mk4 uzun yolda 70 ten yukarı çıkmıyor hararet hep ilk çeyrekte. Ne yapmalıyım. Şehiriçinde hararet ortada.
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yağ termostatı var ve bozuluyor.

Ben 3 su termostatından sonra, yağ termostatını değiştirdim ve ısınmaya başladı.

Benimki bozuk çıktı, şekil olarak da belli idi bozukluğu.

Yorum bağlantısı

Hararet ortaya yaklaşırken benimki ısıtmaya başlıyor. Daha erken ısıtması mı gerekiyor?

Kaç km gidince sıcak hava vermesi normal, ya da km dışında hararet nerede olmalı?

Yorum bağlantısı
Serdar Kazancı2006

YWGMo2.jpg

Benim benzinli mondeoda aynı problem oluştu

Öncelik yağ termostadını mı değiştirelim.

Parçayı nereden temin edebilirim.

Resimde görüldüğü üzere 50 km yol gitmeme rağmen rampa aşağı giderken hararet dibe vurdu.kalorifer kendini ısıtıyor ;)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Resimde görüldüğü üzere 50 km yol gitmeme rağmen rampa aşağı giderken hararet dibe vurdu.kalorifer kendini ısıtıyor ;)

Önce ucuz olan termostattan başlayın derim. Düzelmez ise yağ soğutucusuna yönelirsiniz.

Yorum bağlantısı
Serdar Kazancı2006

www.otoikiler.com.tr

Fiyat listesinde komple termostat 250 ve 500 tl 2 fiyat bulunmakta

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Motor suyu termostatı değiştirin çözülür.

Kesinlikle serviste değiştirin. Serviste 350 falan ama garantili. Uzun ömürlü.

Ben 3-4 kez değiştirdim. Birinde termostatı açmadı ve nerdeyse motor yiyordum. Şükür ford üstkapak contası Çelik. Şimdi olsa serviste değiştiririm.

Mondeo da şarj dinamosu termostat devir daim mümkünse orjinal mümkünse serviste değiştirin.

Yorum bağlantısı
Serdar Kazancı2006

Bilginize
Ankara ford başer termostat için 440 TL +130 TL işçilik istedi

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Düzeldi mi. ?

Benzinli ile dizelin karakterleri farklı... 

Benzinlilerde su termostatı genelde sorun çıkarıyor... 

ve bilgi için yazıyorum.. 

Yan sanayiler genelde kısa sürede bozuluyor... 

Ben AS 220 için iki defa yan sanayiden sonra orjinal takıp huzura ermiştim.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Kazancı2006
(düzenlendi)

Düzeldi Mehmet bey
şuan için sıkıntı yok

tarihinde Serdar Kazancı2006 tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Arkadaşlar bu sabah benimde gözlemlediğim birşey oldu, araba normal giderken hararet hiç yükselmedi, sabahleyin otobanda 100 km civarı gidiyordum, sonra biraz hızımı yükselttim hafif oynadı hararet ibresi. Hızımı düşürdüğüm vakit yine hafif bi düşme oldu. Sonra sağa çektim durdum, yaklaşık 1 dakikada yükseliverdi 90 a geldi, bekledim gaz verdim ne düşme oldu ne yükselme ortada sabit kaldı. Sonra tekrar yola çıktım bu kes yine düştü ama çok değil, yani 70 in altına inmedi. Hiç böyle birşey yoktu, geçenlerde radyatörüm delinmişti değiştirdim, mis gibi su ve antifiriz koydurdum ama ondan sonra bugün böyle birşey ile karşılatım, bu şeklide kullansam sorun olur mu? Ayrıca bu şekilde olmasını sebebi nedir?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Arkadaşlar bu sabah benimde gözlemlediğim birşey oldu, araba normal giderken hararet hiç yükselmedi, sabahleyin otobanda 100 km civarı gidiyordum, sonra biraz hızımı yükselttim hafif oynadı hararet ibresi. Hızımı düşürdüğüm vakit yine hafif bi düşme oldu. Sonra sağa çektim durdum, yaklaşık 1 dakikada yükseliverdi 90 a geldi, bekledim gaz verdim ne düşme oldu ne yükselme ortada sabit kaldı. Sonra tekrar yola çıktım bu kes yine düştü ama çok değil, yani 70 in altına inmedi. Hiç böyle birşey yoktu, geçenlerde radyatörüm delinmişti değiştirdim, mis gibi su ve antifiriz koydurdum ama ondan sonra bugün böyle birşey ile karşılatım, bu şeklide kullansam sorun olur mu? Ayrıca bu şekilde olmasını sebebi nedir?

Sizin de termostatınız bozulmuş.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Sizin de termostatınız bozulmuş.

Bu şekilde kullanmamda sakınca var mı Sani Bey?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bu şekilde kullanmamda sakınca var mı Sani Bey?

Soguk motordaki asinmalar, isinamayan kalorifer, yuksek yakit maliyetleri... Tercih sizin.
Yorum bağlantısı

1.0 ecoboost benzinli 2013 model arabamda 2 hafta evvel termostat değişimi yapıldı Ankara Başer ford da. Meğer 1 yıldan fazladır biryerlerimiz bu arabalar böyle diyenler yüzünden donuyormuş. Her gittiğimde sorun yok bunlar böyle diyenlere sevgilerimi iletiyorum. Arızayı da 1 seferde tespit eden Ankara Başer Ford servisine  Başteknisyen Hasan Abiye ve Servis danışmanı Gökhan Bey e çok çok teşekkür ediyorum.

Arabayı deri eldiven kolsuz montla kullanmaktan kurtuldum. 5 dk çekmeden hatta rampa inerken hararet 90 diyor artık.

Yorum bağlantısı
Murat Birinci

serkan bey parça budur orjinal parça kodu XS7Q6L635-AE dir inanın ben çok ugraştım sizide ugraşirken görüyorum üzülüyorum.isterseniz ben alıp göndereyim parçayı ciddiyim.ne kaybedersiniz ki.....

Merhaba Yavuz Bey,

Bu parçayı nereden temin edebilirim? Benim araçta dizel. şase numarasına göre getiriliyor demişsiniz. Bu konuda yardımcı olur musunuz?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...