Emre Alliş 5 Mart 2013 Paylaş 5 Mart 2013 İlgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sorunu giderdik şükür ilk mesajda yazdığım gibi kar ve yoğun su şeklinde olmasndan dolayı olmuş gibi, sadece bir fiş bağlantısının temassızlığı. Dün öğleden sonra epey uğraştım bulunduğum yerden elektirikçi buldum(tecrübem olsa ondan daha iyi anlıyorum) adı elektrikçi, tüm elektrik tesisatlarını kantrol ettik hepsinin çalıştığını görünce başka sebebler aradı, yakıt besleme şalterine çok kafayı taktı, ordan yakıt motora gitmiyor vs dedi, sonra yaptım hocam oldu bas marşa dedi yine çalışmadı sonra da bana senin akü zayıf almıyor takviye yaptır alır diye sudan bahaneler buldu. ama takviyede yaptık başka araçtan olmadı, tabi adamı ben sanayiye başka bi arabayla bıraktım. kendim başladım sağını solunu ellemeye görünen tüm fişleri kontrol ettim ama yine çalışmadı. Sonunda konyadan bir usta telefonu bulduk komşumun akrabasıymış, adama başlığı anlattım direkmen cevabı verdi krank kasnak sensörünün fişleri ya çıkmıştır yada kopmuştur temassızlık var dedi,motordan anlarsan az biraz yaparsın dedi krank kasnağı ve yerini bilirsem, krank kasnağı ve V kayışının orayı kontrol edince sorun kalmadı araba tek marşta aldı ve dün gece bu sabah yine aynen çalıştı. Şükür ki sorun masraflı ve başka yerde yapılacak gibi çıkmadı. 2 Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin 5 Mart 2013 Paylaş 5 Mart 2013 Bence krank pozisyon sensörü... Mehmet Abinin dediği gibi 1 Yorum bağlantısı
Hasan Akkaya55 17 Mart 2013 Paylaş 17 Mart 2013 hakan bey merhaba, işe alternatörden başlayın. Aracınızın alternatörü 8M5T-10300 PA kodlu 120 amperlik alternatör ise servise bunu 8M5T 10300 YB kodlu 150 A alternatör ile garanti kapsamında değiştirmelerini söyleyin. Nedense bana da 1,5 senedir araçta yazılım problemi var diyen otosan yazılım getirmezseniz mahkemeye vereceğim deyince birden araçta yazılım problemi yok alternatör problemi var deyiverdi. Sorunun alternatörden olduğunu kabul etmelerine rağmen tabir yerinde ise ağlamayanın alternatörünü değiştirmiyorlar hala ve bu sorun için giden herkes için bu problemin teşhisine ve alternatör değiştirmemek için kasma prosesine baştan başlıyorlar. otosan da para kazanmayı itibar kazanmaya tercih eden zihniyet oldukça herkesin sorununu böyle tek tek çözmek zorunda kalacağız. Alternatörü kontrol ettirin ve değiştirmelerini sağlayın o zaman problem kalmıyor, bizzat denenmiştir. Aynı sorun bendede bir kaç gündür mevcut. Araç üzerinde 8M5T-10300 PA kodlu 120 amperlik alternatör var. Sabah otosanı arayıp bu kodu verip fiyat isteyeceğim. Parçanın üretilip satışının devam edip etmediğini kontrol için. Sonrasında; Edip Bey'in çözüm yolu gibi 150 A -12 V 8M5T-10300-YB kodlu alternatörle değiştirmelerini isteyeceğim. Bakalım ne ile karşılaşacağız. İlerleyen süreçte yaşadıklarımı yazarım. (Aracım focus 2011 1,6 TDCİ collection 90 beygir) Yorum bağlantısı
Hasan Akkaya55 17 Mart 2013 Paylaş 17 Mart 2013 2011 focus 1,6 TDCİ collection, 42500 km 90 hp. Arkadaşlar, Bu sorun bende de var; "yolda giderken durmaya yakın aracı boşa atınca devir göstergesi 750 d/dk dan 500 d/dk ya inip bir süre duruyor ve sonra tekrar geri çıkıyor. Bu sırada da titreme yapıyor. Araç neredeyse stop etmek üzere geliyor. Aracı servise götüreceğim. Ancak, bu sorun ile bazı değerli arkadaşlarımız bayağı uğraşmış. Aradan da 1 yıl geçmiş.. Haziran 2013'te garantim bitiyor. Tecrübeli arkadaşlardan yardım beklemekteyim. Yardımları için şimdiden teşekkür ederim.. Hasan AKKAYA Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Mart 2013 Paylaş 17 Mart 2013 Dizel ise önce yazılımla çözüm aranmalı.. Yorum bağlantısı
Volkan özyurt 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 2011 focus 1,6 TDCİ collection, 42500 km 90 hp. Arkadaşlar, Bu sorun bende de var; "yolda giderken durmaya yakın aracı boşa atınca devir göstergesi 750 d/dk dan 500 d/dk ya inip bir süre duruyor ve sonra tekrar geri çıkıyor. Bu sırada da titreme yapıyor. Araç neredeyse stop etmek üzere geliyor. Aracı servise götüreceğim. Ancak, bu sorun ile bazı değerli arkadaşlarımız bayağı uğraşmış. Aradan da 1 yıl geçmiş.. Haziran 2013'te garantim bitiyor. Tecrübeli arkadaşlardan yardım beklemekteyim. Yardımları için şimdiden teşekkür ederim.. Hasan AKKAYA muhtemelen 90 lık ların kronik sorunu olan alternatör sorunu. garantisi bitmeden değiştirtin... konusu burada: http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/224913-rolantide-titreme/page__st__20 Yorum bağlantısı
Edip Aydın 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 benim aracın 2 kere alternatörü değişti, aynı sorun halen devam etmekte. boşuna yazılım için servise de gitmeyin. ben 2 hafta önce servisi ziyaret ettim. sonuç 3 saatlik inceleme ve herşey normal deyip beni servisten salladılar. yazılım falan geldiği yada geleceği de yok. onun için ustabaşının açıklaması da daha önce volkswagen'de çalışıyormuş orada 3 sene gelmeyen yazılım varmış o nedenle ben 2 senedir beklediğim için halime şükretmem lazım herhalde bu sonucu çıkardım. aracın titremesine gelince aynı ustabaşımız akıllara zarar bir açıklamayla "ingilizlerin bu aracı yakıt ekonomisi için yaptığını o nedenle aracın titrediğini belirtti. yani arkadaşlarımın araçları olan tek tek denediğim 2007 model 1,4 dizel toyota corolla'yı yapanlar ekonomi için yapmamış, 2011 1,6 tdi jetta'yı ekonomi için yapmamışlar, 2010 1,6 dizel peugeot 207'yi ekonomi için yapmamışlar. ekonomik traktör yapmayı birtek ford becerebilmiş. tebrikler. böyle ciddiyetsiz bir firmadan araba alabilmeyi başardığım için kendimi tekrar kutluyorum. Yorum bağlantısı
Hasan Akkaya55 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 benim aracın 2 kere alternatörü değişti, aynı sorun halen devam etmekte. boşuna yazılım için servise de gitmeyin. ben 2 hafta önce servisi ziyaret ettim. sonuç 3 saatlik inceleme ve herşey normal deyip beni servisten salladılar. yazılım falan geldiği yada geleceği de yok. onun için ustabaşının açıklaması da daha önce volkswagen'de çalışıyormuş orada 3 sene gelmeyen yazılım varmış o nedenle ben 2 senedir beklediğim için halime şükretmem lazım herhalde bu sonucu çıkardım. aracın titremesine gelince aynı ustabaşımız akıllara zarar bir açıklamayla "ingilizlerin bu aracı yakıt ekonomisi için yaptığını o nedenle aracın titrediğini belirtti. yani arkadaşlarımın araçları olan tek tek denediğim 2007 model 1,4 dizel toyota corolla'yı yapanlar ekonomi için yapmamış, 2011 1,6 tdi jetta'yı ekonomi için yapmamışlar, 2010 1,6 dizel peugeot 207'yi ekonomi için yapmamışlar. ekonomik traktör yapmayı birtek ford becerebilmiş. tebrikler. böyle ciddiyetsiz bir firmadan araba alabilmeyi başardığım için kendimi tekrar kutluyorum. Edip Hocam, benim şikayetim yukarıda yazdığımdı. Ancak yorumları okuduğumda durur halde voltaj düşüklüğü, kırpışma, devir düşmesini kontrol ettim. Allah bereket versin; hepsi mevcut. Araç Durur halde(rölantide) a-Direksiyonu çevirdiğinizde kırpışma oluyor b-Sis farları dahil bütün farlar açık ve klima açıkken arka cam ısıtmayı açarsanız iç aydınlatma lambası kısık yanıyor. Muhtemelen gerilim düşüyor. Ölçüm yapacaktım, avometre yoktu. Arka cam ısıtmayı kapatınca ışık parlaklığı eski haline geliyor. c-Bütün herşey kapalı durumda, devir kendi halinde iken 750'den 600'e düşüyor. Çok ilginçtir; klimayı açınca 750-800 civarına geliyor. Hareket Halinde; Yolda giderken durmaya yakın aracı boşa atınca devir göstergesi 750 d/dk dan 500 d/dk ya inip bir süre duruyor ve sonra tekrar geri çıkıyor. Bu sırada da titreme yapıyor. Araç neredeyse stop etmek üzere geliyor. Ne kurtarırsak kardır mantığında; yarın sizinde gidip önerdiğiniz servise (Gürbaşlar) gidip, PA kodlu alternatörü PB kodlu olanı ile değiştirmelerini isteyeceğim. Garantim 3 ay sonra bitiyor. Ne yazıkki bu güzel vatanımıza söylenen, özellikle nefret ettiğim o söz ortaya çıkıyor. "Burası Türkiye" Bir kez daha hakkımızı arayamadık. Altımızda dağılsa bile, kendi otomuzu yapmadığımız her gün büyük bir kayıp... Yorum bağlantısı
Edip Aydın 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 Edip Hocam, benim şikayetim yukarıda yazdığımdı. Ancak yorumları okuduğumda durur halde voltaj düşüklüğü, kırpışma, devir düşmesini kontrol ettim. Allah bereket versin; hepsi mevcut. Araç Durur halde(rölantide) a-Direksiyonu çevirdiğinizde kırpışma oluyor b-Sis farları dahil bütün farlar açık ve klima açıkken arka cam ısıtmayı açarsanız iç aydınlatma lambası kısık yanıyor. Muhtemelen gerilim düşüyor. Ölçüm yapacaktım, avometre yoktu. Arka cam ısıtmayı kapatınca ışık parlaklığı eski haline geliyor. c-Bütün herşey kapalı durumda, devir kendi halinde iken 750'den 600'e düşüyor. Çok ilginçtir; klimayı açınca 750-800 civarına geliyor. Hareket Halinde; Yolda giderken durmaya yakın aracı boşa atınca devir göstergesi 750 d/dk dan 500 d/dk ya inip bir süre duruyor ve sonra tekrar geri çıkıyor. Bu sırada da titreme yapıyor. Araç neredeyse stop etmek üzere geliyor. Ne kurtarırsak kardır mantığında; yarın sizinde gidip önerdiğiniz servise (Gürbaşlar) gidip, PA kodlu alternatörü PB kodlu olanı ile değiştirmelerini isteyeceğim. Garantim 3 ay sonra bitiyor. Ne yazıkki bu güzel vatanımıza söylenen, özellikle nefret ettiğim o söz ortaya çıkıyor. "Burası Türkiye" Bir kez daha hakkımızı arayamadık. Altımızda dağılsa bile, kendi otomuzu yapmadığımız her gün büyük bir kayıp... ekonomik olsun diye yapmışlar azizim ondandır. insanla dalga geçer gibi bide öyle diyorlar. biz kendi aracımızı yapsak bile tr'deki tüketici kanunu gerekli şekilde uygulanmadığı sürece durum hep aynı olacak. kanunun ABD'den bir farkı yok görüntüde ama tek fark orada ugulanıyor burada uygulanmıyor. Yorum bağlantısı
Hasan Akkaya55 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 ekonomik olsun diye yapmışlar azizim ondandır. insanla dalga geçer gibi bide öyle diyorlar. biz kendi aracımızı yapsak bile tr'deki tüketici kanunu gerekli şekilde uygulanmadığı sürece durum hep aynı olacak. kanunun ABD'den bir farkı yok görüntüde ama tek fark orada ugulanıyor burada uygulanmıyor. Haklısınız.. Edip Hocam bugün Gürbaşlar 'dan randevu aldım. Şikayetimi belirttim. Hatta araç üzerindeki alternatörün de sorunlu seri olduğunu, yedek parçadan kaldırıldığını anlattım. Bu konu derin, araç kalsın inceleyelim dediler. Sizce aracı bırakmalı mıyım? Yorum bağlantısı
Edip Aydın 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 Hala neyi inceleyeceklermiş ? Ha hala birşey inceleyeceklerse benim davam bitti, ford mahkemeyi kaybetti. Artık benim aracı geri alıp istedikleri kadar inceleyebilirler. Aracı bırakacak birşey yok altı üstü ravı bilgisayara bağlayıp otosana bit iki kod bildirecekler. Bakacaklarsa birde motor takozlarına bakarlar. Bence bırakmayın. Ben o şekilde Otokoç a 1 hafta bıraktım aracı dikiş kutusu yaptılar Yorum bağlantısı
Edip Aydın 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 Bu arada farlardaki kısılma içinde benim araçtaki 60 amperlik orijinal akü 70 Amper olanıyla garantiden değişti. Ama bunu büyük ihtimal ben mahkemeye verdiğim için yaptılar. Birde bunu sorabilirsiniz. Gürbaşlara son götürdüğüm arkadaşın aracında sadece alternatörün koduna bakıp başka hiçbir şey yapmadan sipariş vermişlerdi Yorum bağlantısı
Rasim Bolat 23 Mart 2013 Paylaş 23 Mart 2013 2001 focus ta rolanti ile igili lpg ayarı için gittigim'de usta bana aracın lpg regulatöründe yüksek basınç var enjektörler de yeteri kadar gaz gönder miyor dedi 350 tl istedi rolantiye ve stop etmeye etkisi var mı ?fiyat nasıl lpg regulatörü hortum atiker enjektör montaj dahil. Yorum bağlantısı
Recep Mura 23 Mart 2013 Paylaş 23 Mart 2013 2001 focus ta rolanti ile igili lpg ayarı için gittigim'de usta bana aracın lpg regulatöründe yüksek basınç var enjektörler de yeteri kadar gaz gönder miyor dedi 350 tl istedi rolantiye ve stop etmeye etkisi var mı ?fiyat nasıl lpg regulatörü hortum atiker enjektör montaj dahil. Bana da soğukken araç ısınana kadar tekleme ve gaz yememe sıkıntısı olduğu için değişmesi gerekir dediler (regülatör soğukken randımanlı çalışıyor diye ki ısınınca veya sıcak havalarda sıkıntı olmuyor) Regülatör + gaz filtre takımı + enjektörler değişmesi gerekir dendi toplamda montaj dahil 400 TL civari ücret istenmişti hala öylece kullanıyorum imkan bulduğumda birkaç ustadan daha fikir alıp ya tamamen yada o parçaları değişirteceğim...Bu arada benimki de Atiker Fast Yorum bağlantısı
Rasim Bolat 25 Mart 2013 Paylaş 25 Mart 2013 lpg ye geçerken sebep uyumsuz ısı müşürü kullanılması ısıyı yüksek gösterdiginden soguk olarak gaza erken geçmesi sebepmiş 20 tl ye hallettik Yorum bağlantısı
Timuçin Alper Uzundere 25 Mart 2013 Paylaş 25 Mart 2013 (düzenlendi) 2011 collection tdci 90'lık aynı titreme benimde dikkatimi cekiyor, araba 21 binde enjektörlerde bir sıkıntı olabilecegini düsündüm ve bugun 200 km/h yaptım kesti sanki.. 25 Mart 2013 tarihinde Timuçin Alper Uzundere tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir 25 Mart 2013 Paylaş 25 Mart 2013 2011 collection tdci 90'lık aynı titreme benimde dikkatimi cekiyor, araba 21 binde enjektörlerde bir sıkıntı olabilecegini düsündüm ve bugun 200 km/h yaptım kesti sanki.. Senin ki kurum bağlamış, temizlerim ben Tek seferde temizlenmez illa sürat yapmaya da gerek yok 1 Yorum bağlantısı
Yasir Uslan 26 Mart 2013 Paylaş 26 Mart 2013 Bana da soğukken araç ısınana kadar tekleme ve gaz yememe sıkıntısı olduğu için değişmesi gerekir dediler (regülatör soğukken randımanlı çalışıyor diye ki ısınınca veya sıcak havalarda sıkıntı olmuyor) Regülatör + gaz filtre takımı + enjektörler değişmesi gerekir dendi toplamda montaj dahil 400 TL civari ücret istenmişti hala öylece kullanıyorum imkan bulduğumda birkaç ustadan daha fikir alıp ya tamamen yada o parçaları değişirteceğim...Bu arada benimki de Atiker Fast Recep hocam enjektörleri hala değiştirmedin mi? Yorum bağlantısı
Recep Mura 27 Mart 2013 Paylaş 27 Mart 2013 Recep hocam enjektörleri hala değiştirmedin mi? Maalesef henüz baktıramadım hem havaların biraz daha ısınmasını hemde şuan ev değiştirme işleri felan var o nedenle değiştirmek nasip olmadı ama yakında inş. baktırıp gerekirse tüm sistemi yenileteceğim... Yorum bağlantısı
Kaan Fakılı 5 Nisan 2013 Paylaş 5 Nisan 2013 Benim de 2001 Focus'un rölantide titreme sorununu çözemedik henüz. Ayağımı gazan çekince rölanti 1'in altına geliyor ve dalgalanmaya başlıyor. Bazen aşırı bir takırtı oluyor, bazen de hafif hafif titriyor. İşin ilginç yanı hafif hafif titrerken farları açınca birden daha fazla titremeye başlıyor. Yorum bağlantısı
Erkan Dal 17 Nisan 2013 Paylaş 17 Nisan 2013 aynı sorunlar benim aracımda da vardı. 60.000 bakımını serviste yaptırdıktan sonra yapmaya başladı servise 1200 TL masraf yaptım enjektörden depoya kadar turbosuna kadar temizlendi kontrol edildi ama servi beni en başından dinleseydi sorunu çözecekti 60.000 bakımı yapıldıktan sonra sorun ortaya çıktığından hava filtresini kontrol etmelerini söylemiştim en sonunda bana 'hava filtreniz tam sıkılmadığından sorun yapıyormuş garantiden değiştirdik'' dediler ve sonra hiç sorun çıkmadı ... Yorum bağlantısı
İskender ÖZÇELİK 17 Nisan 2013 Paylaş 17 Nisan 2013 İiakşamlar aynı sorun benim 2006 focus tada vardı 5000 km sorunsuz bindim bi anda tekledi ve stop etti servis usta derken krank sensörü kam sensörleri değişti yine olmadı sonuçta şaşıracaksın ama triger 2 diş atlamış çıktı söküp yaptılar düzeldi. Fakat ilginç olanı 5000 km nasıl gitti çok ilginç. Yorum bağlantısı
Kutay Akçar 14 Mayıs 2013 Paylaş 14 Mayıs 2013 Arkadaşlar merhaba dün cinnahı çıkarken, 3. Viteste yokuş esnasında vites büyültmeyin diye 3000-3500 civarında çıktı ve baya bir şıkırtı sesleri geliyordu motordan hani eski benzinli motorlarda ateşlemeyi ayarlayamadığı zaman yaptığı avans vurma sesine benzer şekilde veya dizel motoru soğukken zorlayınca çıkardığı ses gibi. Daha önce hiç dikkat etmemiştim daha doğrusu o devirlerde çıkmamıştım sanırım yada teyp açık olduğundan duymadım. Bu arada motor 90 derecede ve uzun bi yokdan gelmediğim için turbomda çok sıcak değildi 4-5 km şehir içi gittikten sonra cinnahtan çıktım. Birde bazen (son zamanlarda sıklaştı) seyir halindeyken debriyaja basınca veya vitesi boşa alınca rölantide fazla düşme görüyorum motoru hafif sallayacak kadar 750 devirin altına iniyor, sonra toparlıyor bazen tekrar ediyor. Anlam veremedim neden kaynaklanıyor olabilir bu sesler. Yorum bağlantısı
Recommended Posts