İçeriğe Yönlendir

Ka - Obd Bağlantı Ve Detayları?

Göktan Ünal

Recommended Posts

Oğuzhan Han

Acaba bu hangi araçlar için uygun. Aliexpress de ford yazıyor ama model ayırımı var mı?

Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Model marka ayrımı yok.OBD2 desteği olan tüm araçlarda kullanabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz

valla bütün her şeyi denedim,farklı uygulama indirdim onda da bağlanamadı. Aparat arızalı desem e telefon görüyor cihaza da tanımlıyorum,ama uygulamalardan kesinlikle bir işlem gerçekleştiremedim. Bağlanacak gibi oluyor en son aşamada kopuyor bağlantı cihaz bulunamadı diyerek. Bluetooth görnürlüğü de sınırsız yaptım onda da sıkıntı yok,kısmet değilmiş :D

Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Doğuş hocam bence bir video çekin. Bizde nerede hata yaptığınızı bulalım.

Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz

Doğuş hocam bence bir video çekin. Bizde nerede hata yaptığınızı bulalım.

yarın işim gücüm yok oturup onu yapayım madem :) bi de bilgisayardan bağlanmayı deneyeyim yarın. Ya internette araştırırken bi kişi yazmış protokol uyumu fordlarda sıkıntı oluyor gibi,çinden gelen bazı aparatlarda sıkıntı oluyormuş

Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz

Bunu da seyrettim :D galiba benim cihazda sıkıntı var olabilecek her şeyi yaptım yok yani programı açınca bağlantıyı kuramıyor.

Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz

Belki sizdeki elm 327 cihazın Torque programı ile bir iletişim problemi vardır.

https://play.google.com/store/search?q=ELM327&c=apps

yukarıdaki programlardan bence popüler olanlarından 2-3 tanesini indirerek tekrar deneyin onlarda cihazla iletişim kuramaz sa  kesin problemin cihazda olduğunu anlarsınız.. 

doğru söylüyorsunuz,bunlardan bi kaç tane daha deneyeyim yarın ben:)

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

bende wifi olan vardı ucuz çin malı tablete bağlanıyordu ama lg ve samsung telefona bir türlü bağlanamadı sonra Erhan Erdebil e yolladım oda yanlış hatırlamıyorsam iphona da kullandı sorunsuz başka bir telefon ile deneyin bence.

Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz

Hep samsung denedim,tablette samsung telefonlarda :D başka araç ve telefonda deneme yaparım artık, ha bir de laptop denemesi yapmayı düşünüyorum bugün :)

Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz

Sonuç olarak hiç bir şekilde bağlantı sağlayamadım. Başka model bir telefonla denedim onda da eşleşme sağlandı ama bağlantı kurulamadı diyor. Kısmet değilmiş :D

Yorum bağlantısı
Ahmet Bilir

Arkadaşlar çözümü çok basit bir dönem benide çok uğraştırdı uzun süren kaynak araştırması ile çözdüm sorunu sorun elinizdeki elm cihazlarında v 2.1 dir cihazlarınız o yüzden v 1.4 veya v1.5 elm cihazlarında çalışıyor malum çin sitesinden aldım sorunsuz kullanıyorum

Yorum bağlantısı
İsa Köse

Arkadaşlar çözümü çok basit bir dönem benide çok uğraştırdı uzun süren kaynak araştırması ile çözdüm sorunu sorun elinizdeki elm cihazlarında v 2.1 dir cihazlarınız o yüzden v 1.4 veya v1.5 elm cihazlarında çalışıyor malum çin sitesinden aldım sorunsuz kullanıyorum

Ben nasıl çözdüğünüzü anlamadım. Versiyon mu değiştirdiniz?

Yorum bağlantısı
Ahmet Bilir

Hayır piyasada satılan yani elinizdeki cihaz v.2.1 siz eski model yani v 1.5 olanı satın alacaksınız

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sonuç olarak hiç bir şekilde bağlantı sağlayamadım. Başka model bir telefonla denedim onda da eşleşme sağlandı ama bağlantı kurulamadı diyor. Kısmet değilmiş :D

Doğuş bey,

Dün Osman usta'nın yanındaydım. Sizin olayı sordum. Dedi ki:

1- KArter havalandırma hortumu

2- Maf

3- Gaz kelebeği

Temizlendi. Hız sensörüne hiç bakmamış bile. Ama der ki: Gelsin, ne gerekiyorsa tekrardan bakalım.

Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Yarın itibariyle bir ka sahibi oluyorum okuduğum kadarıyla bu obd cihazından benim de edinmem gerekecek.Model v.s konusunda hiçbir bilgim yok uyumlu olan bir cihazı sipariş aşamasında olan,elinde olan var ise yardım ederse çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz
(düzenlendi)

Sani Bey teşekkür ederim zaten kendisini de suçlamıyorum yanlış anlaşılmasın:) kendisine uğrayıp durumu izah ederim de hiç zamanım olmadı oraya gitmek için gittiğimde de tekrar hatırlatırım.ilginiz için tekrar teşekkür ederim ayrıca :)

Musa Bey valla bluetooth ile bağlanan elm327 cihazları ile sıkıntı yaşanılmıyor ama lanet olsun ben bağlanamadım ya telefon sıkıntı ya cihaz. Yani bağlantı kuruyor eşleşme oluyor ama program eşleşmiyor vs. Şansınızı bi deneyin siz de :)

tarihinde Doğuş Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Bilir

Arkadaşlar elm chipi aslında çok pahalı bir chip orjinali,  yani bu yüzden bizim aldığımız cihazlar clone(kopya) ancak elm chipinin v1.4 ü bir şekilde piyasaya düşmüş diğer cihazlarda bundan dolayı kopya zaten Torque programında bakarsanız cihazınızın clone olduğu bu yüzden çalışamayacağı uyarısını verir, bu yüzden aliexpreste satılan v.2.1 ler aslında hardware (donanım) olarak v1.5 software (yazılım) da v2.1, ancak bizim ford ka larda obd protokolü SAE J1850 bu protokol v 2.1 lerde çalışmıyor ancak v.1.5 lerde çalışıyor, aliexpresten aldığım v 1.5 olan cihazım hızlı bir şekilde bağlanıyor ancak v2.1 ler ecu ya bağlanamıyor, tek sorun bu internette ararsanız elm 327 v.2.1 lerin ford araçlarına bağlanamadığını görürsünüz ( Yurtdışı forumlarında) ancak isteyen arkadaşlar var ise benim aliexpresten aldığım ford araç için olan obd cihazının linkini gönderebilirim ve kesinlikle sorunsuz bir şekilde bağlanacağınızı düşünüyorum fiyatıda sanırım kargo dahil 7-8 dolar civarı.

telefon ayarlarını düzgün yapıp ta OBD cihazına bağlanıp Ecu ya bağlanamayan arkadaşlarımın ortak sorunu sanırım bu ve çözümüde sadece benim anlattığım şekilde yada arkadaşlar çevrenizden  v.14 bulursanız onlarda çalışıyor 

umarım şimdiki kullanan arkadaşlara ve kullanıcak olan arkadaşlara yardımcı olur 

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Hep samsung denedim,tablette samsung telefonlarda :D başka araç ve telefonda deneme yaparım artık, ha bir de laptop denemesi yapmayı düşünüyorum bugün :)

Samsung cihazlar için ayarlar kısmında bir seçenek vardı, hata ayıklama açılsın mı gibi birşeydi.. Onu yapmış mıydınız? Bir de bağlantı protokolünü otomatik yapabilirsiniz, ben hiç protokol değişikliği yapmadan otomatikte iken bağlanıyorum.

Kullandığım cihaz da bu http://www.aliexpress.com/item/Latest-version-super-mini-elm327-bluetooth-OBD2-Scanner-ELM-327-Bluetooth-Smart-Car-Diagnostic-Interface-ELM/461219967.html Yani sanıyorum versiyon 2.1

Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz

Sarp Bey valla denemediğim şey kalmadı :) Laptop ile bağlantı denedim yine yok. Cihazı görüyor eşleşiyor ama bağlantı sağlanmıyor, Ahmet Bey'in dediği doğrudur bende bir iki yerde araştırma yaparken buna benzer bir sıkıntı okumuştum. Neyse 1.5 versiyonunu alıp denemek lâzım.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ahmet Bilir

Arkadaşlar 2001 model ford ka collection aracımda çalışan obd cihazı bulamamıştım ve en son bulduğum obd cihazı ile sorunu halletmiştim. Ka aracında ecu bağlantısı nedeni ile çalıştıramayanlar için aldığım obd cihazının linkini gönderiyorum zaten satıcı da Ford için olduğu diğer cihazların neden çalışmadığınıda yazmış kargo 10 gün de geliyor linki http://www.aliexpress.com/item/Super-Mini-Elm327-Bluetooth-With-Power-Switch-Wireless-Elm-327-Bluetooth-OBD2-OBDII-Car-Scanner-Code/1861541224.htmllink yasak mı bilmiyorum ama yinede yardımcı olmak istedim 

Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz

Ahmet Bey doğrudur cihaz. Yukarda bi arkadaş açıklamıştı mevzuyu. Protokol uyuyormuş gibi bir şey demişti. Bendeki cihaz 2.1,uygun olanı 1.5,yani sizin paylaştığınız linkteki gibi.. Bakalım sipariş verdim bekliyorum ben de.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
İsa Köse

Ben aldım ve C-max'imde sorunsuz kullanıyorum. Versiyon 1.5 olanı aldım ve en ucuzlardan biriydi. İsterseniz link verebilirim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...