İçeriğe Yönlendir

Araç Kamerama Yansıyan Korkunç Kaza


Sami Demirpaz

Recommended Posts

golf,kazayı hızlı gittiği için yapmadı.tehlikeli araç kullandığı için,öngürü de bulunamadığı için,sorumsuzluktan ....vb. şeylerden yaptı.100-110 olsun,fiorinoya yaklaşınca o anki uygun hıza düşse kaza olur muydu.önümüzde uzun bir düzlük boş,siz olsanız boşluk boyunca hızlanmaz mısınız

bu kazanın sebebi hız değil,makas.

 

 

Yani Golf 70 ile o aradan geçebilirmiydi? Bu kazada hata hız değil ki, yapılan yanlış hareket. Tem de 120 ile giderken bu hata yapilabilir ve kaza olabilir. Hız limiti E5'in bazı noktalari için az, bazı noktoları için tehlikeli. Bazen şerit aniden daralıyor, emniyet şeridi yok ariza yapan, yakiti biten sağ şeride bırakmış gitmiş. Tehlike her yerde var, dikkat önemli.

 

 

Ş.içindeki bazı yollarda,70 hız radarı var.

Ve oralardada kaza oluyor ama...

Hemde radar ve kamera var diye, kimse 70i geçemiyor,hatta 50 ye kadar düşenler var 3şeritli yolda...

Hız ne kadar tehlikeyse,yolun durumuna görede,yavaş gitmekte trafiği tehlikeye sokar...

 

Yani ben daha yukarıdaki arkadaşlara birşey anlatamam. Yani 70 ile gitse bu kaza olmazdı diyorum, nedeni hız değil makas, 70 yerine 50 ile gidiliyor, veya başka sebeplerden bahsedilmiş. Ve yine birbirinin benzeri şeyler denmiş. Makas nası oluyor yavaş giderken makasa girilmezki, trafik akışından hızlı gideceksin ki makasa girebilesin.

 

Sonuç: Golf hızlı gitmese kaza olmayacaktı, yani görüntüleri izlemediniz mi? Hızla gelip o araya girmeye çalışmasaydı bu kaza o l m a y a c a k t ı ı ı ı!

Dediklerimi artık tekrarlamayacağım  :)

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Arkadaşlar, konunun başından buraya kadar arada Sami'nin araç kullanımına ufaktan göndermeler var fakat, forumun %90'ı sütten çıkmış ak kaşık değil. Hepimiz ( ki başta ben ) bu tip sürüşlere yakın araç kullanıyoruz yeri geldiğinde. Belkide burada kaza yapanın benzeri kazalara sebebiyet veya karışmış dahi oluyoruz. Ama hiçbirimiz yediğimiz haltı heleki video destekli burada yazmıyoruz, saklıyoruz, aman bi halt ettim, inşallah gören olmaz, duyan olmaz diyoruz.

 

Sami'nin bir şekilde kıyıdan kenarda olayın içinde olup, bunu bizimle paylaşması bile çok büyük erdem.

Bunu birde ayrılan Mehmet yapmıştı.

 

Abi çok teşekkür ediyorum.. Göndermeler olduğunu biliyorum ama yukarıda söylediğim gibi ben videoyu isteseydim kısaltırdım ne Camaro'nun makas attığını nede benim o araya kaçışım görülebilirdi. 

 

Neyse onu koyduk.. Mecbur kaçıp kollayacaksın kendini.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt

Sami şerit değiştirdiği için hatalı diyenler, dikiz aynasında beni gelirken görmemişler demektir :D . Şaka bir yana tabi insan videoyu izlediğinde ya şöyle yapsaydı böyle yapsaydı diyebiliyor, bende içimden geçirdim aslında şerit değiştirmese falan filan diye ama 2 akşam önce  e-5 de sağdan sağdan gidiyorum hızım 80-90 derinden hırıl hırıl gelen bir ses duydum :)  sonra o hırıltı arabayı seçebileceğim bir mesafeye gelince gürültüye dönüştü makas sellektör giden ve tesadüf siyah bir golf ama, videodaki gibi standart bir araç değilde ya gti ya R  hızı tahminim 150- 200 arası valla o gidene kadar aynalardan gözümü ayırmadım, ki ben pek tedirgin olmam bu tür atraksiyonlardan :biggrin:

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Sürekli sağa gir çık yapamayıp önün boş olmadıkça sola çıkmayıp hep soldan gitmek acemiliktir, solda giden acemileri görüp sağdan gitmek de acemiliktir.

Uzun yolda kimse yokken yolu kısaltmak için apex çizerek giderim, arkadan birini geldiğini gördüğümde orta şeritte bile olsam en sağa geçerim. Trafiğin yoğun olduğu rampada öndeki kamyona yapışık giden bir kamyon görürsem arkadakinin boş olduğunu anlar hemen sola geçerim sollama fırsatı vermek için.

Üç şeritli otoyollarda: otomobiller orta şeritten gider, gerekirse sinyalle sol şeriti kullanır yeniden orta şeride geçer. Sürekli sol şerit işgal edilmez. Kamyonlar, sağdan gider orta şeriti kısa süre kullanabilir, yeniden sağ şeride geçer. En sol şeridi kullanamazlar.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan

Üç şeritli otoyollarda: otomobiller orta şeritten gider, gerekirse sinyalle sol şeriti kullanır yeniden orta şeride geçer. Sürekli sol şerit işgal edilmez. Kamyonlar, sağdan gider orta şeriti kısa süre kullanabilir, yeniden sağ şeride geçer. En sol şeridi kullanamazlar.

izmit otobanının canına okuyor kamyonlar, şerit hak getire..
Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan

Gönderilen Resim

İstanbulun yaya trafiği de araçlardan farksız. yer mecidiyeköy metrobüs durağı. sabahları ortadaki ve solda ki merdiven iniş için kullanılıyor, ne garip ki indanlar en sağdan öne geçmek için yığılarak çıkmaya çalışanları da engelliyor, yukarı çıkışta engel olumca bu kez aşağıda kuyruk oluşuyor... Aynı istanbul trafiği...

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Görkem Azizoğlu

Büyük geçmiş olsun. İnsanın o golfçüyü indirip dövesi gelir başka türlü sinirini alamaz insan.

Yorum bağlantısı
İsmail Avcı

gecmis olsun..

istanbul trafiginin hali belli tabii ama istanbul trafiginde arac kullanmaya alismis suruculer bursada da sag seritten basip gidiyo.:angry:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...