İçeriğe Yönlendir

C Max 1 - Bagaj Kapağı Açma Sorunu


Hayrettin Gücin

Recommended Posts

Okan Tansel

Yazın da sorun çıkartıyorsa, kumandada değil, kilitte sorun olmalı.

Şoför koltuğundaki cam açma tuşları için sökülüp wd40 ile temizlenirse düzelebilir.

+100

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Focus 2,5 aracımda son günlerde bağaj açma tuşuna 2-3 kere bastıktan sonra bağajım açılıyordu. Temizledim değişen birşey olmadı. Akü yü değiştirince herşey normale döndü.

Yorum bağlantısı
Misafir

Arkadaşlar arabanin bagaji kumanda ile zor açılıyor. Soguklardan mi nedir zaten hafif sorunluydu ama nerdeyse hic açılmıyor. Kumanda tusunun bozuk olduğunu düşünmüyorum. Yazin bsgaj kilidi kendi kendine hareket halinde iken açılıyordu. Sanirim su kacmisti icine ama bu sorunu nasil cozebiliriz?

Birde sofor koltuğundaki cam kontrol tuşlarıda zor çalışıyor. Onuda sordum orjinali 150 tl

Merhaba Furkan Bey,

 

Bu konuyu detaylı incelerseniz sorununuzu çözebilirsiniz.

Saygılarımla,

Yorum bağlantısı
Ferhat Genç

Problem bagaj açma düğmesinden kaynaklı. Araba ıslandığı zaman bagaj açma düğmesine çok kolay su giriyor. Bir kere düğmeyi değiştik düzeldi, tekrar aynı şekilde şuan çalışmıyor.

Yorum bağlantısı
Misafir

Problem bagaj açma düğmesinden kaynaklı. Araba ıslandığı zaman bagaj açma düğmesine çok kolay su giriyor. Bir kere düğmeyi değiştik düzeldi, tekrar aynı şekilde şuan çalışmıyor.

Düğmeyi değiştirdikten sonra silikon ile izole edilmesi gerekli. Aksi takdirde yine aynı durum oluşacaktır. Ben fotolarını koymuştum ama İmgur gidince fotolarda uçmuş.. Sıcak silikon daha hızlı ve güzel oluyor. Kablo girişi ve düğmeyi tamamen silikonlamıştım.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Kemal Arslan

Bugün su almış olan çalışmayan bagaj düğmesinin içindeki butonu değiştirdim. Çok basit bir işlem. Üzerini silikon ile su almayacak şekilde kapladım düğmenin. Hazır değiştirmişken su alıp küflenen plaka lambalarını da komple led yaptım. Onların da üstünü silikon ile güzelce kapladım su almasın diye.

 

Düğmeye ihtiyacı olan var ise elimde 6 - 7 tane düğme var. İsteyene, ihtiyacı olana verebilirim.  Buradan mesajınızı göremezsem telefon ile ulaşabilirsiniz. 0 555 305 82 62.  Ankara 'dan alırsanız çok sevinirim. Kargo için vaktim olmaz çünkü. 

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Ömer Budak

2 hafta önce benim aracında (2009 C-Max) bagaj kilidi patladı... Şöyle ki Cumartesi günü aracı bahar temizliği niyetiyle tepeden tırnağa temizledim. Ertesi gün alışverişe gittim ve park halindeyken hareket etmeye başladığım esnada "pat" diye bir ses geldi. Nerden geldiğini anlamadım yolda birşey yoktu ve sarsıntı da olmadı. Araçta da uyarı gelmeyince devam ettim. AVM'ye gelince bagaj açılmadı ve ilk aklıma gelen yıkamadan sonra içeri kaçan suların kilite kısa devre yaptırması sonucunda o sesin gelmesi oldu. Gerçi kumanda ve elle bastığımda küçük bir "tık tık" sesi geliyor ama buradan ve internetten baktığım sorunların çoğunluğunun açma butonu olunca motorun gücünün yetmediği ve işlevini yitirdiği üzerine yoğunlaştım.

 

Neyse hafta sonu bagaja girip kilidin üzerindeki ve kenardaki aparatları söktüm. 40'lık tork alyanla kilidin hem şase bağlantısını hem bagaj bağlantılarını çıkardım. Tornavidayla kilidi açmaya zorladım ancak bir türlü açılmadı. O zaman diğer ihtimal güçlendi kilit mekanizması bozuldu ve o seste oradan gelmişti. Eren kardeşime de sordum amortiserlerin sıkışabileceği ve biraz açma düğmesine basarak zorlamamı söyledi ancak o şekilde de açılmayınca @Erkan Dikici ustamızın yardımcı olabileceğini söyledi. Bu sabah yanına uğradım sağolsun erbabı olunca kilidi açtılar. Serviste fiyatı (model indirimiyle 225 TL olunca) önceden araştırdığım parça fiyatının da Akgür Ticaret ve Esenboğa Ticarette 80-100 TL arası olunca, oralardan temin edeyim dedim. Esenboğa Ticaret yakın olduğu için oraya gittim, parça nosunu verdim. Arkadaş baktı ve -internet sitelerinde 100 TL olan parçanın- fiyatın yanlış yazıldığını ve benim için 140 TL olacağını söyledi!.. Tabi sinirlendim ve hemen çıkıp Akgür Ticarete geldim, "sitenizde 80 TL olan şu parçayı istiyorum" dedim. Hemen getirdi kilidi ve geçti bilgisayar başına iki saat oradan didikledi bişeyler ve nihayet fiyatını söyledi :240 TL:angry: Açtım telefonumdan sitelerini ve "bakın aynı ürün sitenizde 80 TL yazıyor" dedim, baktı ve ha o ithal dedi. E tamam onu ver dedim, numaradan arkadaşına sordu "ithalı kaldı mı bunun yaa" e tabi yok kalmadı arkadaşı da...

 

Yanlış yazılmış olabilir, hatalı girilmiştir ancak pişkinlikle müşteriyi keriz yerine koymak insanı çileden çıkartıyor ülkemin çakal esnaf kıvırmaları... Esnaf adam zararına da olsa (çok uçurum yoksa) hata benim hatam deyip o fiyata verebilmeli. İnternetten direkt alsaydım ne olacaktı... Siparişi iptal edip iadeyle mi uğraşacaktık...

 

Neyse işe geldim ve hemen internet sitelerine baktım: Esenboğa fiyatı 150 yapmış, Akgür de hala 80 ve 145 olmak üzere iki fiyat duruyor (https://www.akgurticaret.com/default.asp?git=12&kelime=R442A66&kategori=16) Fiyat araştırmasına devam ettim ve İstanbul'dan Büyükdağ Otomotiv'den (fordonline.com) 95 TL'ye (telefonla teyit ederek+7 TL kargo ücretiyle) aldım. Bu arada kilitin parça kodunu da yazayım lazım olursa diye 8M51 R442A66-AB . Gördüğüm son harfler değişiyor ancak fark olarak 4 fişli ve 5 fişli olarak var piyasada. Benimki 4 fişli olan, 5 fişlinin farkı ne anlamadım ancak uydurulur herhalde... 

 

Buradan Erkan Ustamıza ilgisi ve emeğine tekrar teşekkür ediyorum  ;) 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

İnternet rakamı ile satın alma rakamı maalesef sıkça başka olur. Geçmiş olsun

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...