İçeriğe Yönlendir

En Güzel Döner Nerde Yenir :)


Misafir

Recommended Posts

Senin tükan ve çevresi Ankara değil ki? :biggrin:

Özler Döner Etlik şubesinde zevkini çıkarırsın.

Ancak Ankarada nerede döner yersen ye diğer yerlerin bir tık ötesindedir. Ne de olsa Ankara döneri. :yes:  :good1:

Sen işin havasındasın delikanlı, lezzet bende saklı gel seni Ankara yemek kültürü ile tanıştırayım.. :D

Türkiyenin çoğu ilini gezme firsatim oldu ve o yörenin yemeklerini yeme fırsatım da oldu . yemek kültürü denildiğinde güney ve güneydoğu anadoluyu tek gecerim . hem eti terbiye şekilleri hem baharat kullanimi olsun cok farklidir. Gelelim ankaraya ankarada pide ekmeginden haberi olmayan insanlarin oldugu yer somun ekmekle servis edilen yerde donerin meshur olmasi bazen komigime gidiyor . Ankaranin yemegi deniyor ama masallah her yerde hatay döneri yapmaya calisiyorlar yapabiliyorlar demiyorum sebebi soslu ekmekle birlikte icine sos doldurup millete ici corba olan döneri veriyorlar. Normalde bu tarz yemegi ornek olarak vereyim adana hatay ve antepte verirseniz 2 ay sonra kapatmak zorunda kalirsin. Ankara da salata kültürü yok . Et olarak kuzu eti tüketmez lokantalar sebebini sordugunuz da koktugunu müşterinin rahatsiz oldugunu soylerler. Simdi soruyorum kuzu eti kokuyor diye servis etmeyen bir yerin yemek kültürü olmasina imkan varmi. Bu arada mükremin abi güvenparkin arkasinda kumtulara giderken odun atesinde ankara döneri yapan yerler var o yuzden etrafimda yok degil. Ama gel görki ekmegi bol icinde eti az bir doneri övmemi beklemeyin.

Yorum bağlantısı

Bir gün Ankaraya gelirseniz sözüm olsun..Ulaşın bana sizi bir götüreyim..Ben severek gidiyorum ve çok iyi yiyorum.. :flowers:

Bay döner mi?

 

nasip inşallah :flowers:

Yorum bağlantısı
Yasir Baş

Bay döner mi?

 

nasip inşallah :flowers:

Aspava ben Aspavacıyım en azından Bay Dönere hiç gitmedim..Bekliyorum  :)

Yorum bağlantısı

Aspava ben Aspavacıyım en azından Bay Dönere hiç gitmedim..Bekliyorum  :)

sağolun davetiniz için yasir bey,hayırlısı :)

Yorum bağlantısı

Türkiyenin çoğu ilini gezme firsatim oldu ve o yörenin yemeklerini yeme fırsatım da oldu . yemek kültürü denildiğinde güney ve güneydoğu anadoluyu tek gecerim . hem eti terbiye şekilleri hem baharat kullanimi olsun cok farklidir. Gelelim ankaraya ankarada pide ekmeginden haberi olmayan insanlarin oldugu yer somun ekmekle servis edilen yerde donerin meshur olmasi bazen komigime gidiyor . Ankaranin yemegi deniyor ama masallah her yerde hatay döneri yapmaya calisiyorlar yapabiliyorlar demiyorum sebebi soslu ekmekle birlikte icine sos doldurup millete ici corba olan döneri veriyorlar. Normalde bu tarz yemegi ornek olarak vereyim adana hatay ve antepte verirseniz 2 ay sonra kapatmak zorunda kalirsin. Ankara da salata kültürü yok . Et olarak kuzu eti tüketmez lokantalar sebebini sordugunuz da koktugunu müşterinin rahatsiz oldugunu soylerler. Simdi soruyorum kuzu eti kokuyor diye servis etmeyen bir yerin yemek kültürü olmasina imkan varmi. Bu arada mükremin abi güvenparkin arkasinda kumtulara giderken odun atesinde ankara döneri yapan yerler var o yuzden etrafimda yok degil. Ama gel görki ekmegi bol icinde eti az bir doneri övmemi beklemeyin.

 

Yazdıklarında yanlış yok! Ancak döneri değil servisi eleştiriyorsun. Ankarada 50 kişiyi çevir sor içlerinden ya bir ya da iki tane gerçekten Ankara'lı çıkar. Böyle bir memlekette özgün kültürün gelişmesi mümkün mü? Herkes kendi kültüründen birşeyler getiriyor. Ankarada (eminim bir çok büyük şehirde de böyledir veya böyle olmaya başlamıştır.) lokanta esnafı utanmasa ekmeğin dilimini sayıyla verir ve fazlasını hesaba ilave eder. Çünkü müşteri kaygısı yok, bir gelen bir daha gelmese de olur. Nasıl olsa ülkemizde yaşayan her vatandaşımız en az bir kez Ankara'ya gelir ve bir tas yemek yer. :yes:

Ama döner farklıdır. Kim ne derse desin, çok yemek isteyen iki porsiyon alır, daha da doymazsa üçüncüyü, illaki ekmekle yemek zorunda değilsin. :biggrin:

Yorum bağlantısı

Yazdıklarında yanlış yok! Ancak döneri değil servisi eleştiriyorsun. Ankarada 50 kişiyi çevir sor içlerinden ya bir ya da iki tane gerçekten Ankara'lı çıkar. Böyle bir memlekette özgün kültürün gelişmesi mümkün mü? Herkes kendi kültüründen birşeyler getiriyor. Ankarada (eminim bir çok büyük şehirde de böyledir veya böyle olmaya başlamıştır.) lokanta esnafı utanmasa ekmeğin dilimini sayıyla verir ve fazlasını hesaba ilave eder. Çünkü müşteri kaygısı yok, bir gelen bir daha gelmese de olur. Nasıl olsa ülkemizde yaşayan her vatandaşımız en az bir kez Ankara'ya gelir ve bir tas yemek yer. :yes:

Ama döner farklıdır. Kim ne derse desin, çok yemek isteyen iki porsiyon alır, daha da doymazsa üçüncüyü, illaki ekmekle yemek zorunda değilsin. [emoji3]

Abi döneride elestiriyorum 100 gram döner icinde bir kaç garnitür ( dometes biraz sogan bir ) yarim somun ekmek ver arasina bunun adi da meshur ankara döneri . ben yemekte lezzet kadar sunuma bakarim lezzete etken eden biraz da görselliktir. Müsteri kaygisi olmayan adam veya işletme lezzete ister istemez yogunlaşmaz. Döner ve iskenderin sunumlari her ne kadar farkli olsa da ikiside yapilis mantigi ortak oldugundan kesinlikle bursanin iskenderi acık ara önde derim. Birde bu kadar farkli kültürün yogun olarak birlestigi sehir de bir farklilik bekler insan ama yok malesef .
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Abi o safranbolu'daki döner her damağa hitap etmiyordu . Siz yerken ben bırakmıştım mesela koyun eti koymuştu :)

 

Açlığın üstüne uzaktan uzaktan kokusu geldi ,yürüdükçe yaklaştık biz yaklaştıkça o uzaklaştı. Sonrası zaten malum, dükkana ulaşınca biraz kendimizi kaybettik.. :D

 

Zamanında Sakarya cad.'nde her sokakta bir dönerci vardı. Dersanelerin %50'si Sakarya'da olunca harektliydi her yer. Köşebaşı pikniğin kömürde et dönerinin pişmeden verdiğini hatırlarım. Şimdiki gibi, döneri kesip altta bekletecek kadar zamanları olmazdı, o yüzden de dönerin yağı ekmeğin içinde donmazdı fast foodlardaki gibi. Jeton vardı izmir cad.'nde. Ben 2 kere yiyebldim o zaman Ankara'da değildim ama Ankaralılar çok şanslı demiştim o zaman o döneri yediğimde:)

Saygılarımla.

 

Döneri döner yapan en üste takılan takılan kuyruk yağı, ne kadar fazla ise o kadar lezzetli.. 

 

Abi döneride elestiriyorum 100 gram döner icinde bir kaç garnitür ( dometes biraz sogan bir ) yarim somun ekmek ver arasina bunun adi da meshur ankara döneri . ben yemekte lezzet kadar sunuma bakarim lezzete etken eden biraz da görselliktir. Müsteri kaygisi olmayan adam veya işletme lezzete ister istemez yogunlaşmaz. Döner ve iskenderin sunumlari her ne kadar farkli olsa da ikiside yapilis mantigi ortak oldugundan kesinlikle bursanin iskenderi acık ara önde derim. Birde bu kadar farkli kültürün yogun olarak birlestigi sehir de bir farklilik bekler insan ama yok malesef .

Yav altı üstü döner yiyorsun ne sunumu ne mekanı.. :D Senin yazdığını okuyan da zahmetli bir yemek yemişte beğenmemiş der. İskitlerde et firmaları var, akşamdan sipariş ediyorsun ertesi gün sana şişe sarılmış 50-100 kiloluk döneri veriyor, götürüp tezgaha takıyorsum sonra kes sat. Asıl döner eti marine edilmiş, kendi ustası tarafından hazırlanan dönerdir. Sen bir gün gel Real de Naturel Döner var oradan döner yiyelim, bir daha bir kaç ay döner yemezsin. :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Yazdıklarında yanlış yok! Ancak döneri değil servisi eleştiriyorsun. Ankarada 50 kişiyi çevir sor içlerinden ya bir ya da iki tane gerçekten Ankara'lı çıkar. Böyle bir memlekette özgün kültürün gelişmesi mümkün mü? Herkes kendi kültüründen birşeyler getiriyor. Ankarada (eminim bir çok büyük şehirde de böyledir veya böyle olmaya başlamıştır.) lokanta esnafı utanmasa ekmeğin dilimini sayıyla verir ve fazlasını hesaba ilave eder. Çünkü müşteri kaygısı yok, bir gelen bir daha gelmese de olur. Nasıl olsa ülkemizde yaşayan her vatandaşımız en az bir kez Ankara'ya gelir ve bir tas yemek yer. :yes:

Ama döner farklıdır. Kim ne derse desin, çok yemek isteyen iki porsiyon alır, daha da doymazsa üçüncüyü, illaki ekmekle yemek zorunda değilsin. :biggrin:

Bu kısmı okuyunca market işlettiğim dönemde bir yufkacı ile tartışmam geldi aklıma.

Buranın meşhur bir yufkacısı vardı ama meşhur olmasının verdiği rehavete fazlası ile kendini kaptırmış ve şımarıklaşmıştı.Market işlettiğim dönemde yufka talebini ondan karşılıyorduk ama zamanla müşterilerden parça yufka çıktığı,içine bayat yufakanın karışıtırıldığı gibi şikayetler aldım.Bu durumu yufkacıya ilettiğimde ''abi müşteri sakal gibidir kestikçe çıkar''demişti ve ben kendisi ile ticareti bitirmiştim. Onun da sakallar en fazla 3 sene daha çıkabildi. ;)

Yorum bağlantısı

Bu kısmı okuyunca market işlettiğim dönemde bir yufkacı ile tartışmam geldi aklıma.

Buranın meşhur bir yufkacısı vardı ama meşhur olmasının verdiği rehavete fazlası ile kendini kaptırmış ve şımarıklaşmıştı.Market işlettiğim dönemde yufka talebini ondan karşılıyorduk ama zamanla müşterilerden parça yufka çıktığı,içine bayat yufakanın karışıtırıldığı gibi şikayetler aldım.Bu durumu yufkacıya ilettiğimde ''abi müşteri sakal gibidir kestikçe çıkar''demişti ve ben kendisi ile ticareti bitirmiştim. Onun da sakallar en fazla 3 sene daha çıkabildi. ;)

 

Aaaah Tahir ah, ne güzel özetlemişsin. Ama yapacak bir şey yok ne yazık ki şükürsüz esnaf hem kendini hem de meslektaşlarını iflasa sürüklüyor.

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Safranbolu' da ekmeksiz yediğimiz döneri unutmuş gibi duruyorsun. Nefsimizi körleyelim diye girip kıza ekmeğe gerek yok dedik mi demedik mi ?  :D

 

 

Beşiktaş dönercisi iyidir, birde ayrancıda Mutlu kebap var. Özler, Mutlu, Beşiktaş, Şençam vs. liste böyle gider bana göre..

Pek beğenmediydik ondan hatırlayamamışımdır.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Pek beğenmediydik ondan hatırlayamamışımdır.

Güzel kokuyordu ama itiraf et. :D
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Güzel kokuyordu ama itiraf et. :D

Beşiktaş dönercisini nerden biliyon abi,ankarada da mı var

Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen

Ayrıyetten Efendioğlu Çağ Döner'i de söylemeden geçemiyeceğim..

Efendioğlunun cağı iyi fakat personeli beş para etmez. Hesabı öderken mutlaka kontrol etmelisiniz ekstradan 2-3 cağ yazmış olabilirler. Masada gördükleri her boşu toplamak için masanıza yüz kere gider gelirler. Çatal elinizdeyken önünüzdeki tabağı alabilirler. Hesap üstü eğer 6-7 liraysa gelmez. Eee bu da bahşiş kalsın diye kendi insiyatiflerini kullanabilirler. Bunların hepsi fsmdeki şube için geçerli. Zaten ismi değişmiş bahşende diye bir yer olmuş. Fakat malesef personel aynı kalmış. Giderseniz bunlara hazırlıklı olun :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

En iyi döner odun ateşinde yapılandır. Hayatımda yedigim en lezzetli döneri Afyonda yedim hala aynıdır yolum düştükçe mutlaka giderim.

Yorum bağlantısı
Ali Yasir Bilici

Efendioğlunun cağı iyi fakat personeli beş para etmez. Hesabı öderken mutlaka kontrol etmelisiniz ekstradan 2-3 cağ yazmış olabilirler. Masada gördükleri her boşu toplamak için masanıza yüz kere gider gelirler. Çatal elinizdeyken önünüzdeki tabağı alabilirler. Hesap üstü eğer 6-7 liraysa gelmez. Eee bu da bahşiş kalsın diye kendi insiyatiflerini kullanabilirler. Bunların hepsi fsmdeki şube için geçerli. Zaten ismi değişmiş bahşende diye bir yer olmuş. Fakat malesef personel aynı kalmış. Giderseniz bunlara hazırlıklı olun :)

Evet personel sıkıntıları var ekstramı yapıyorlar bilmiyorum ama kötü o olayı,çağı için gidiyoruz yoksa gitmeye değmez :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Beşiktaş dönercisini nerden biliyon abi,ankarada da mı var

 

Var, hem de çok eski.. Ulusta ara sokakta, herkes bilmez ama ben Ankarayı karış karış bilirim bu yüzden benimle konuşurken dikkat et.. :D

Yorum bağlantısı

Bence en iyi döner fctr Ankara grubunun toplanıp yediği dönerdir. Nerede yendiği önemli değil. Denemesi bedava.. ;)

Yorum bağlantısı

Var, hem de çok eski.. Ulusta ara sokakta, herkes bilmez ama ben Ankarayı karış karış bilirim bu yüzden benimle konuşurken dikkat et.. :D

:D

Tamam abi,öğret bana ankarayı :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...