İçeriğe Yönlendir

P.t.t Ve Ziraat Bankası Zts

Hayrettin Bahadir

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Doğa sigorta hala poliçe kesiyor mu?

Evet.. kesiyor ama fiyatları  yükseldi.. 

Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen

Doğa sigorta hala poliçe kesiyor mu?

Neden kesmesin iflas falan mı ettiler
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

bankada iki tip sigorta işi var :) biri  banka memuru poliçe keser,  biri bankada sigortacı vardır sigorta keser.  banka memurunun ki fix menü gibi :p tc yaz plaka yaz ne çıkarsa. sigortacı biraz daha detay çalışabiliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Sigortacım bu sene ordan yapmasan iyi olur dedi. Bilmiyorum durumu pek iyi değil demişti.

Bence yanlis bilgi. Yonetimi tumden degisti ve cok degerli bir kadro geldi. Hepsi eski yoneticilerim. Bence ticari degisiklik reaksiyonlari vardir isin icinde. Hatta gecen sene yapip iptal eden 100tl para birakirdi icerde o dahi kalkti. Hizmet kalitesinin 4a sirketler kadar olmadigi gercek ama.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen

Ben de doğanın durumu kötüyse nasıl 150 lira primli eşya sigortası hediye ediyo dedim kendi kendime. Hem zts 750 lira tuttu hem de allah korusun eve hırsız girer bişe olur falan evdeki eşyaları sigortalamışlar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

Bence yanlis bilgi. Yonetimi tumden degisti ve cok degerli bir kadro geldi. Hepsi eski yoneticilerim. Bence ticari degisiklik reaksiyonlari vardir isin icinde. Hatta gecen sene yapip iptal eden 100tl para birakirdi icerde o dahi kalkti. Hizmet kalitesinin 4a sirketler kadar olmadigi gercek ama.

Saygilarimla.

Yanlış bilgimizi düzeltelim o zaman üstad.

Saygı bizden :)

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Yanlış bilgimizi düzeltelim o zaman üstad.

Saygı bizden :)

Yanlis bilgiden kastim sizin paylasikiniz degil acentenin yaklasimi. Son bilgileri paylasalim ki Okuyanlar karar versin. Mali durumu kotu olan sirket yakin zamanda kriz beklese yonetim kadrosunu pek degistirmez, giden kisiler de pek riske girecek konumlarda degiller.

Saygilarimla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar
(düzenlendi)

Ziraat Bankası bu ülkenin en köklü kuruluşlarından biridir. Ziraat e sigorta yaptırdığınızda mağdur olursunuz şeklinde yorum yapmak bence son derece subjektif bir yorum. Eğer böyle bir yorum yapılacaksa bütün sigorta şirketlerinde mağdur olma riski vardır ve hatta bir çok özel sigorta şirketinin riski sermaye ve ortaklık yapısı itibariyle Ziraat Bankasından kat be kat yüksektir.

Kaza anında mağduriyetin giderilmesi adına yapılması gereken bütün prosedürler hemen hemen aynıdır. Samimi ve iyi hizmet veren bir acenteniz varsa ancak işlem süreci konusunda ulaşabildiğiniz sürece prosedüre yardımcı olur, yanlış işlem yapmamanız için destek verir ve süreci sizin adınıza takip edebilir. Yani torpil yaptırıp gerçekten ödenmemesi gereken bir masrafı ödettirmez, zaten bunu yapıyorsa usulsüz çalışıyordur. Yoksa marka değeri ve güvenilirlik anlamında Ziraat Bankasına bağlı bir sigorta şirketi bence ülkenin en sağlamları arasındadır.

Bu yüzden bence Ziraat konusunda fazla endişelenmek yersiz heleki bu denli fiyat farkı varken. Devlet marjlarını düşüremediği sigorta şirketlerinin insanları mağdur etmesini kendi kurumları kanalıyla baskılıyor, bundan güzel ne olabilir. Destek olmak lazım...

Sent from my iPhone using Tapatalk

tarihinde Abdussamed Acar tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı

acenteler, ziraat sigorta kesemiyor mu peki,bence banka adına poliçe kesebilisinler,talip olsunlar en azından,rekabet dahada artacak,fiyatlarda düşecektir

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

acenteler, ziraat sigorta kesemiyor mu peki,bence banka adına poliçe kesebilisinler,talip olsunlar en azından,rekabet dahada artacak,fiyatlarda düşecektir

Muhtemelen vardır kesmelerinin bir yolu ancak Ziraat acenteye diğer şirketler kadar kazandırıyor mudur tartışılır.

Yorum bağlantısı

Muhtemelen vardır kesmelerinin bir yolu ancak Ziraat acenteye diğer şirketler kadar kazandırıyor mudur tartışılır.

kendi yüzdelerini ekleyip poliçeye öyle kessinler

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ziraat Bankası bu ülkenin en köklü kuruluşlarından biridir. Ziraat e sigorta yaptırdığınızda mağdur olursunuz şeklinde yorum yapmak bence son derece subjektif bir yorum. Eğer böyle bir yorum yapılacaksa bütün sigorta şirketlerinde mağdur olma riski vardır ve hatta bir çok özel sigorta şirketinin riski sermaye ve ortaklık yapısı itibariyle Ziraat Bankasından kat be kat yüksektir.

Kaza anında mağduriyetin giderilmesi adına yapılması gereken bütün prosedürler hemen hemen aynıdır. Samimi ve iyi hizmet veren bir acenteniz varsa ancak işlem süreci konusunda ulaşabildiğiniz sürece prosedüre yardımcı olur, yanlış işlem yapmamanız için destek verir ve süreci sizin adınıza takip edebilir. Yani torpil yaptırıp gerçekten ödenmemesi gereken bir masrafı ödettirmez, zaten bunu yapıyorsa usulsüz çalışıyordur. Yoksa marka değeri ve güvenilirlik anlamında Ziraat Bankasına bağlı bir sigorta şirketi bence ülkenin en sağlamları arasındadır.

Bu yüzden bence Ziraat konusunda fazla endişelenmek yersiz heleki bu denli fiyat farkı varken. Devlet marjlarını düşüremediği sigorta şirketlerinin insanları mağdur etmesini kendi kurumları kanalıyla baskılıyor, bundan güzel ne olabilir. Destek olmak lazım...

Sucuğun maliyeti 50 lira.. sen 60 liraya satıyorsun.. 

Devlet Ziraat sucuklarını üretti..

Sucuk 30 lira bende.. boşa sağa sola para vermeyin dedi..

Yorumun ne olurdu.

Sucuğu oradan alın, Ziraat bu köklü bir kuruluş, sucuğuna da güvenin mi ?

50 liralık sucuğu kaç ay düşük satabilir. 

Devletin bu şekilde bir ticaret yapması ve piyasaya bu şekilde lanse etmesi etik midir. 

Yada 50 liraya malettiği sucuğu 30 liraya satması ne kadar etiktir. 

Ayrıca.. 

Ziraatten mağdur olursun diyen, paran kalır demedi..  

Sadece kime ulaşacaksın dendi. 

Acentesine ulaşamayan bir sigortalı mağdurdur. 

Dün okudum.. 

izmirli birisi internetten ulaşıp poliçe yaptırmış, ve ne hikmetse mükerrer poliçe yapılmış.. Mükerrer poliçeyi yapan da trabzon şube.. 

Mükerrerin iptali için ilgili şubeye gitmelisiniz deniyormuş.. Bu bir mağduryet değil mi..

Devlet.. devletçilik yapacak, acentecilik değil. Banka da bankacılık yapacak, Sigortacılık değil. 

Sen bireysel olarak sucuğun yanında tornavida satabilirsin.. 

Ancak devletsen tüm kitleri satarken, burada acenteliğe başlayamazsın.

50 ye malettiğini 30 a satması da yalan ama lanse edilen o.. Neresi doğru bu işin.. 

Ziraat benim rakibim değil.. eşimle dostumla iş yapıyorum.. Para yüzünden ziraati tercih eden zaten eder.. Tercih sebebi bellidir.

Benim eleştirdiğim kısım etik yönü..

Uyarmak istediğim kısım da karşılaşacakları zorluklar..

iki gün önce bir müşterim kaza yaptı ve az aradıysa 10 defa aradı beni.. Herkes sigorta uzmanı değil birisini araması gerekir, sorması gerekir.. Poliçeyi ziraatten alsa.. Kimi arayacaktı..

Sadece poliçe kesmek değildir sigortacılık. Bizim yaptığımız her an her olayda yanında olmaktır. 

2000 yılından beri cenazelerim ve tatillerim dahil hiç kapanmadı benim telefonum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Acentelik vermiyor. sadece banka şubesinden alabiliyorsun... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

her sucuğum iyi diyene güvenme diyo Emmi  :)

bu arada ucuz trafik sigortası sigortalıyo çok bir fayda zarar yokta, kaza yapınca  karşı taraf ucuzcu ve madur sensen o zaman sıkıntı. hele kaskon yoksa bi de uğraş dur

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Acentelik vermiyor. sadece banka şubesinden alabiliyorsun... 

Mehmet abi bana biacenta kesti poliçeyi. Ancak poliçe üstünde adı geçmiyor bankanın bir şubesinin adı geçiyor.. Fiyatta bankanın kendi resmi sitesinde bana verdiği fiyatla aynı..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mehmet abi bana biacenta kesti poliçeyi. Ancak poliçe üstünde adı geçmiyor bankanın bir şubesinin adı geçiyor.. Fiyatta bankanın kendi resmi sitesinde bana verdiği fiyatla aynı..

İki ihtimal var... 

1- sürekli çalıştığın acente ise, seni kaybetmemek yani yenileme zamanı geldiğinde tekrar işini yapabilmek için senin adına gitti poliçe yaptırdı.. 

2- Bankadaki memur yakını ve hedefini tutturamadığı için ona yardımcı oldu.. 

Her ihtimalde de para kazanmadı.. Enayiliğine doymasın.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

İki ihtimal var... 

1- sürekli çalıştığın acente ise, seni kaybetmemek yani yenileme zamanı geldiğinde tekrar işini yapabilmek için senin adına gitti poliçe yaptırdı.. 

2- Bankadaki memur yakını ve hedefini tutturamadığı için ona yardımcı oldu.. 

Her ihtimalde de para kazanmadı.. Enayiliğine doymasın.. 

abi sende al ziraat sigorta,isteyene onu yaparsın

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

abi sende al ziraat sigorta,isteyene onu yaparsın

Öyle bir imkan yok.. çünkü acentelik vermiyor. Ha verse bile almam.. Allianz bana yetiyor.

Ayrıca, piyasa belli, maliyet belli.. Bazı araçları 3 ay düşük satabilirler, sonra düzene uymak zorundalar.  

Yorum bağlantısı

Sigorta bir risk hesabıdır. Zarar almayı göze alıyorsanız sonuna kadar fiyatı düşersiniz. Eğer özel şirketse ve sonunda ettiği zararı kamuya ait bir kaynaktan finanse etmeyecekse vatandaşa hizmet etmesinde bir sorun yok. Ancak bu sübvanse kısmında kamuya sırtını dayayarak rekabet şartlarını zorlarsa; yarın karlılığını dengelemeyen şirketlerin yaralarını kapatması için açıklayacağı fiyatlara kimse üzülmesin.

Zxx sigorta'nın 6 aylık dönemdeki prim üretimi; 8.620.000.TL. Sektörün prim üretimi; 3.247.030.843TL. Pazar payı: Binde 2.6. Pazarın lideri Az sigorta. Prim Üretimi 629.356.090.-TL Pazar Payı:%20. Az, Aa, An, Ma, So; bu 400.000TL ve üstü üetime sahip 5 şirket pazarın %76'sına sahip. Geri kalan aktif 24 şirket pazarın %24'ünü oluşturuyor.

Zxx fiyat düşüklüğü ile piyasayı ele geçirme gayreti olmadığını, ancak diğer şirketlere düşüş baskısı yaratacağını düşünebiliriz. Ancak Zxx henüz primlerine indirim yapmadan ödediği ve hasarlar 6.369.000TL civarında. Yani teknik olarak komisyonlar ve yan giderleri de katarsak %80h/p'de diyebiliriz. Bu göstergeler atağa kalkacak bir kombine rasyo değil. Anlamlı bir ürün yönetimi değil. Kesin zarara doğru koşacak ki, asıl problem bu yıl ödediği hasardan çok fazlasını muallak olarak ayıran bir firmanın gelecek yıllarda zarardan kurtaramayacağını bilerek böyle bir adım atması/attırılması. Eğer edeceği zarar kamu kaynakları ile kapatılacaksa; özel sektörün mecburi fiyat düşüşü ile edeceği zararı kompanse edeceği kaynak olmaması nedeni ile bu "haksız rekabet" uygulamasına girecek bir konu. Çünki şu anda ilk 5'te Sompo JApon haricinde tüm firmaların ayırdıkları muallaklar da dahil edildiğinde trafik poliçeleri zarar yazıyor.

Kısaca bu hareketi so sigorta yapsa idi kimsenin diyebileceği birşey yoktu. kombine rasyoda %50 olan ve pazar payı sırlamasında  5. olan bir özel şirket bu hamleyi yapmaya cesaret edemeyip; 19. sıradaki kamu ile ilişkili bir şirket bu hamleye kalkışıyorsa kararı ben değil, siz daha iyi verirsiniz.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Devlet marjlarını düşüremediği sigorta şirketlerinin insanları mağdur etmesini kendi kurumları kanalıyla baskılıyor,

Ziraat bu söylediğini reddetti direkt olarak. Kendileri piyasada yer edinmek istiyor, kar marjlarını arttırmak istiyor anladığım kadarıyla.

Bence abi bakış açısı ile alakalı bu yazdıkların. Sen mesela sucuğunu sucudan alır mısın? Yoksa senelerin sucukçusundan mı?

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar
(düzenlendi)

Sucuğun maliyeti 50 lira.. sen 60 liraya satıyorsun..

Devlet Ziraat sucuklarını üretti..

Sucuk 30 lira bende.. boşa sağa sola para vermeyin dedi..

Yorumun ne olurdu.

Sucuğu oradan alın, Ziraat bu köklü bir kuruluş, sucuğuna da güvenin mi ?

50 liralık sucuğu kaç ay düşük satabilir.

Devletin bu şekilde bir ticaret yapması ve piyasaya bu şekilde lanse etmesi etik midir.

Yada 50 liraya malettiği sucuğu 30 liraya satması ne kadar etiktir.

Ayrıca..

Ziraatten mağdur olursun diyen, paran kalır demedi..

Sadece kime ulaşacaksın dendi.

Acentesine ulaşamayan bir sigortalı mağdurdur.

Dün okudum..

izmirli birisi internetten ulaşıp poliçe yaptırmış, ve ne hikmetse mükerrer poliçe yapılmış.. Mükerrer poliçeyi yapan da trabzon şube..

Mükerrerin iptali için ilgili şubeye gitmelisiniz deniyormuş.. Bu bir mağduryet değil mi..

Devlet.. devletçilik yapacak, acentecilik değil. Banka da bankacılık yapacak, Sigortacılık değil.

Sen bireysel olarak sucuğun yanında tornavida satabilirsin..

Ancak devletsen tüm kitleri satarken, burada acenteliğe başlayamazsın.

50 ye malettiğini 30 a satması da yalan ama lanse edilen o.. Neresi doğru bu işin..

Ziraat benim rakibim değil.. eşimle dostumla iş yapıyorum.. Para yüzünden ziraati tercih eden zaten eder.. Tercih sebebi bellidir.

Benim eleştirdiğim kısım etik yönü..

Uyarmak istediğim kısım da karşılaşacakları zorluklar..

iki gün önce bir müşterim kaza yaptı ve az aradıysa 10 defa aradı beni.. Herkes sigorta uzmanı değil birisini araması gerekir, sorması gerekir.. Poliçeyi ziraatten alsa.. Kimi arayacaktı..

Sadece poliçe kesmek değildir sigortacılık. Bizim yaptığımız her an her olayda yanında olmaktır.

2000 yılından beri cenazelerim ve tatillerim dahil hiç kapanmadı benim telefonum.

Evet yine ziraate güvenin ziraat köklü bir kuruluş derdim ayrıca bunu bankada satmak yerine Et ve Süt Kurumunda yapıyor zaten. Ben yaptığım işin maliyetleri ve marjları konusunda olaya hakimim. Dolayısıyla içim rahat. Bu işin perakende de sürdürülebilir rakamlarını biliyorum. Devlet bile olsa zarar ile tüm halka satıp uzun süre olması gerekenin altında satarak devam ettiremez.

11 yıldır hiç kazasız yararlanmadığım trafik sigortası poliçemde ne oldu da ödediğim primi bir anda nerdeyse 3 katına çıkarttı? Benden zarar etmediğinden ben eminim. Peki çıkarttığı kimin acısı? Ve 11 yıl "salak" gibi bekleyip bir yılda mı aklı başına geldi? Valla esasında ortada salakta yok, 1 yılda maliyetler 3 katına da çıkmadı ama vatandaşı istismar etmeye çalışan saçma bir sistem var. Hangi zararları ne şartlarda, kim suçluyken, ne kadar tazmin edeceği , istismar edilerek haksız yapılan ödemeler düzenlenmesi gerekirken, yasal olarak"zorunlu" olan bir ürünün fiyatını katlamak tüm şirketlerin işine geldi haliyle.

Onu bunu boşver de Devlet herkese yılda 10 kg sucuk almayı zorunlu kılar mı emmi ne dersin ? :) sucuğu beğenmezsen almazsın ama trafik sigortasını yapmadan trafiğe çıkmıyorsun işte.

Ha bu arada rakamlar afaki olmasın şu an sucuğun Kdv Dahil perakende satış fiyatı 44.90 TL/Kg 1 ay içerisinde %10 a yakın zam alma ihtimali var zamlanmadan yollayayım istersen :)

tarihinde Abdussamed Acar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...