İçeriğe Yönlendir

Mondeo II - Gösterge Ampul Tipi

Münir Nurettin Taşova

Recommended Posts

Abi şuan mesela gündüzleri parklar açık gezerim hep. Mesela bursada batçık çoktur yani anayolun alttan köprü altından geçilen yer :) ordan bile geçince hafif karanlıkta belli olmuyor görünmüyor ekran. O yönden dedim hani lambalar baya eskidi ve kararıp falan bişey olduysa yenisini takınca belki dahada parlar diye :)

O zaman tamam.. :)

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Aydınlatmanın + - uçlarını öğrendiğimize göre, o duylara T10 bile uydurulur. :)

Valla sen öğrendiysen projektör bile takarsın münir :D
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova

Bu arada göstergenin o sağ tarafta en soldaki ışık ne ışığı acaba? Sağdaki hava yastığı ortadaki tcs en soldaki ne acaba? Ayrıca benzin ışığının yanında bitane daha var. Bende onlar yanmıyor mesela

Kullanma kılavuzunda yazıyor diye hatılıyorum.

Yorum bağlantısı

Bu arada göstergenin o sağ tarafta en soldaki ışık ne ışığı acaba? Sağdaki hava yastığı ortadaki tcs en soldaki ne acaba? Ayrıca benzin ışığının yanında bitane daha var. Bende onlar yanmıyor mesela

140b2c5.jpg

Aydınlatmanın + - uçlarını öğrendiğimize göre, o duylara T10 bile uydurulur. :)

Sanırım ampullerin duylarıda ampul tipine göre... Sanmıyorum, T-10 ampul, T-6.5 duya girmez sanırım. Ama T-10 Led'ler uydurulabilir sanki..

Yorum bağlantısı
Mehmet Çelebi

Gösterge aydınlatması kontrolü için; göstergedeki beyaz konnektörün 13. ayağı (-) eksi, 16.ayağı (+) artı voltaj beslemesidir. 12-13 Volt ile beslenirse gösterge ampulleri yanar.

s5zr6r.jpg

Gösterge aydınlatma ampulü duy resmi;

2ikqnn8.jpg

Gösterge ampulü aslında orijinali T-6.3 ampul. Ancak piyasada bulunamıyor. Yerine T-5 takılıyor ancak onunda gücü (watı) düşük, yineden takılıyor.

2hmoqxt.jpg

Abi süpersin tam aradığım şey bi piyasayı araştırayım bakalım bulabilecekmiyim

Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova

Ampul ile değişim yapmak isteyenlere T6.5 buldum.

http://www.novelcar.com/osram-narva-standart-t6-5-2w-mini-dipsiz-halojen-ampul-2-adet-2692

140b2c5.jpg

Sanırım ampullerin duylarıda ampul tipine göre... Sanmıyorum, T-10 ampul, T-6.5 duya girmez sanırım. Ama T-10 Led'ler uydurulabilir sanki..

Duysuz olarak yuvaya led uçlarından lehim yapılabilir.

Yorum bağlantısı

O çok gelir herhalde. Yerindeki ampulün orijinali 2W..

2irwx7m.jpg

Piyasada T-10 Led ampuller satılıyor. Ancak bunlar sanırım bizim gösterge ampul duylarına girmez.. Bu T-10 Led'lerin sokete giren (kırmızı ile işaretlediğim) yerlerini eğe ile T- 6.5 duya girecek şekilde törpülüyelim. Olur herhalde, denemek gerek.. :)

Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova

O çok gelir herhalde. Yerindeki ampulün orijinali 2W..

2irwx7m.jpg

Piyasada T-10 Led ampuller satılıyor. Ancak bunlar sanırım bizim gösterge ampul duylarına girmez.. Bu T-10 Led'lerin sokete giren (kırmızı ile işaretlediğim) yerlerini eğe ile T- 6.5 duya girecek şekilde törpülüyelim. Olur herhalde, denemek gerek.. :)

Ampul ile değişim yapacaklara T6.5 orijinal ampul bulduk. Led ile yeşil-beyaz renk yapacaklara da seçenekler çok fazla. Teşekkür ederim Muhteşem Abi. :)

Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova

Şu ampul gözüme çarptı, nasıl olur acaba? Boyu 1.8 cm. Eni 1 cm.bf44f92062832cce9f89748ce73de8ea.jpg

Orijinal ampul boyutu 6.5mm 18mm Derviş. Uymaz, Muhteşem Abinin dediği gibi törpülemek lazım.

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Orijinal ampul boyutu 6.5mm 18mm Derviş. Uymaz, Muhteşem Abinin dediği gibi törpülemek lazım.

Boy olarak sıkıntı olmaz, en olarak törpü gerekebilir demişti o yüzden eni 1 cm olunca olabilir mi diye düşündüm
Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova

Boy olarak sıkıntı olmaz, en olarak törpü gerekebilir demişti o yüzden eni 1 cm olunca olabilir mi diye düşündüm

Eni uymuyor zaten, orijinal en 0.65 cm bu ürün 1 cm.
Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Eni uymuyor zaten, orijinal en 0.65 cm bu ürün 1 cm.

Hmm o zaman es geçtim
Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Ali ex... te bunu buldum. 6cm. eni. Olur mu acaba? T5 74 beyaz 1 SMD 5050 LED Kama paneli lamba LED ampuller Araba iç ışıkları ışık kaynağı araba park 12 V

Link olmadı galiba. Direk yazıyı kopyalarsanız arama motoruna çıkar galiba

Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova

Ali ex... te bunu buldum. 6cm. eni. Olur mu acaba? T5 74 beyaz 1 SMD 5050 LED Kama paneli lamba LED ampuller Araba iç ışıkları ışık kaynağı araba park 12 V

Link olmadı galiba. Direk yazıyı kopyalarsanız arama motoruna çıkar galiba

T5 'in ölçüleri sabittir. Link'e bakabilirsek iyi olur Derviş.

Link'i buraya yapıştırırsan görünür.

l37bar.jpg

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Dediğiniz dip yani sokete giren yeri 6mm. Normalde 6.5mm. denmişti. Rahat olur diye düşündüm

Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova

Dediğiniz dip yani sokete giren yeri 6mm. Normalde 6.5mm. denmişti. Rahat olur diye düşündüm

Bu üründen bende var, T5 led. Parlaklığı yeterli olur mu onu bilmiyorum, denemek lazım. Bu arada T6.5 ampuller geldi 2W. :)

WgnDA8.jpg

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Bu üründen bende var, T5 led. Parlaklığı yeterli olur mu onu bilmiyorum, denemek lazım. Bu arada T6.5 ampuller geldi 2W. :)

WgnDA8.jpg

Nerden aldın sen onları :) normal sarı ışık mı
Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova

Aldığım link'i paylaşmıştım. Sadece burada vardı alayım dedim. Orijinal göstergemizin ampulleri sarı. :)

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Aldığım link'i paylaşmıştım. Sadece burada vardı alayım dedim. Orijinal göstergemizin ampulleri sarı. :)

Bende isteyim bari. Dursun bi boşlukta girişirim belli olmaz :) renk mühim değil gerçi, güçlü ve parlak olsun yeter. Zaten pembe de taksak ekranın rengi neyse onu verecek :)
Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova

Bende isteyim bari. Dursun bi boşlukta girişirim belli olmaz :) renk mühim değil gerçi, güçlü ve parlak olsun yeter. Zaten pembe de taksak ekranın rengi neyse onu verecek :)

Yeşil takılırsa renkler daha doygun görünür. Isıya dayanıklı cam boyaları var, boyayıp takarsam led'e gerek kalmaz. :)

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Peki çubukların ki de değişiyor mu, aynı lamba mı? Beş tane ekrana, dört tane de kadranlara istesem toplamda 10 tane falan de sen yeter mi

Ya bana canlandırsa yeter aslında. Gündüz hafif karanlık yere girince belli olmuyor ekran. Akşam hadi neyse de

Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova

Peki çubukların ki de değişiyor mu, aynı lamba mı? Beş tane ekrana, dört tane de kadranlara istesem toplamda 10 tane falan de sen yeter mi

İğnelerin harici ampulü yok, ortamdaki ışıktan faydalanıyorlar. Benim gördüğüm o.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...