İçeriğe Yönlendir

C Max 1 - 1.6 Otomatik TDCI Yakıt Tüketimi

Burak Karadeniz

Recommended Posts

Fatih Çalıkuşu
bir onceki arac 2004 modeldi ve onda 3000 devirlerde baslamistim 8 10 arası degerler alırdım sonrasında hava filtresini sık degistirdim ve 2000 devirlerde kullandıgımdan 6 7 lt seviyelerindeydi , depo olarak ortalamam hep 7 7.2lt cikardı

bu yeni aldıgım 2006 da yine aynı guzergah (toplam 7km) ve 2000 devirlerde gordugum deger 10lt

hafta sonu servise goturucem ek garantisi var umarım bir faydası olur yazılım versiyonu yanlıs hatırlamıyorsam 614

bence rakamsal bir sorun var ,bu kadar yakıt fazla ,yoksa araç benzin 4 tl ye dayandı diye,kendince protesto mu yapıyor ?

Yorum bağlantısı
Metin Mustafa Oral
Nasıl bir indirim kartı bu?

Çağlar Bey ; ben Sakarya KArasu'da yolcu taşımacılığı yapmaktayım ortalama ayda 2 bin ile 3 bin tl arasında yakıt almaktayım bunun için bize özel bir kart çıkardılar mesela petrol ofisinde pozitifkart okutulan cihaza bu indirim kartı okutulunca otomatikmen fiyat % 5 aşağıya düşüyor, olay bu.

Yorum bağlantısı
Burhan Kahraman
bence rakamsal bir sorun var ,bu kadar yakıt fazla ,yoksa araç benzin 4 tl ye dayandı diye,kendince protesto mu yapıyor ?

aynen oyle valla zam zam zam BUGUN YİNE ZAM inadına yapıyorlar sanki

bugun servise gittim giderkende yolda yakıt alıp depoyu tekrar doldurdum tam 60km yapmısım ve 6.3 lt aldı

yine ortalama 10lt yani

serviste Mustafa bey baktı ama sorun gorunmuyor dedi CC yaptırıcam artık, yapacak yer bulursam birde onu deniyeyim ondan azalacagını sanmıyorum ama bi temizlik sart

Yorum bağlantısı
Fatih Çalıkuşu
aynen oyle valla zam zam zam BUGUN YİNE ZAM inadına yapıyorlar sanki

bugun servise gittim giderkende yolda yakıt alıp depoyu tekrar doldurdum tam 60km yapmısım ve 6.3 lt aldı

yine ortalama 10lt yani

serviste Mustafa bey baktı ama sorun gorunmuyor dedi CC yaptırıcam artık, yapacak yer bulursam birde onu deniyeyim ondan azalacagını sanmıyorum ama bi temizlik sart

araçta tanımlanamayan bir arıza var o zaman,yakın zamanda açık hava,mazot filte v.s değişimi yapıldı mı ?

Yorum bağlantısı
Metin Mustafa Oral
Selamlar bende ortalama ayda 1500 lira yakıt almaktayım nasıl yararlanabiliriz yararlanabilirmiyiz?

Valla o sizin petrolcünüze bağlı. birşey diyemem. Ben Sakarya'nın Karasu ve Kocaali ilçelerinde bulunmaktayım.

Yorum bağlantısı
Burhan Kahraman
araçta tanımlanamayan bir arıza var o zaman,yakın zamanda açık hava,mazot filte v.s değişimi yapıldı mı ?

arac 112bin de

105bin bakımı yapilmis o zaman filtreler degismis, ben gecen hafta hava filtresini serviste tekrar degistirdim, onun dısında birsey yok degiscek

kıs lastigi taktım ama :shok: bu kadar fark etmez, birde polen filtresini degistirdim bunun yakıtla hic ilgisi yok :D

bu aracın yogurt yiyiside bu olsa gerek cc sonrası bakalım birde

Yorum bağlantısı
Metin Mustafa Oral

muayene21.jpg

Yakıt ekonomisi bu durumda 5.6

muayene20.jpg

muayene19.jpg

Yani bu ayarda devamlı gitsem demekki 900 km yapacak gibi gözüküyor ama tabiki dizel araç her gün ilk çalıştırınca rolantide çalıştırmak gerekiyor birde trafik olunca 50 - 100 km lik yakıt bir depo bitene kadar harcanıyor haliyle.

Yorum bağlantısı
Cemil Çınar

Çok güzel arkadaşlar rüya gibi rakamlar, ama buna 100kg (ben) ve sabah akşam köprü trafigi ekleyelim 9.6 lt oluyor...

Ancak şu euro dizel kullanmama durumu yılbaşında bitiyor üzgünüm.

Sadece euro dizel kalacak...

Bilin bakalım hangisinin fiyatı geçerli olacak...:D

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

arabada uzun yol için hiç sorun yok, bir yere yazmıştım, 1044 km de lamba yandı diye. ama şehir içinde İstanbul trafiğinde 6 litrenin altına düşemedim.

Yorum bağlantısı
Metin Mustafa Oral
arabada uzun yol için hiç sorun yok, bir yere yazmıştım, 1044 km de lamba yandı diye. ama şehir içinde İstanbul trafiğinde 6 litrenin altına düşemedim.
Çok güzel arkadaşlar rüya gibi rakamlar, ama buna 100kg (ben) ve sabah akşam köprü trafigi ekleyelim 9.6 lt oluyor...

Ancak şu euro dizel kullanmama durumu yılbaşında bitiyor üzgünüm.

Sadece euro dizel kalacak...

Bilin bakalım hangisinin fiyatı geçerli olacak...

Kesinlikle size katılıyorum, trafik muhakkak bir etken, ayrıca ben kesinlikle eurodizel kullanırım hem crafter da hem c-max ta zaten artık herkes eurodizel kullanacak Cemil Bey'in dediği gibi.

Yorum bağlantısı
Fatih Çalıkuşu

100 km hızla giderken resim çekmek çok tehlikeli değil mi ?Allah muhafaza

bu değerler çok normal abi,daha az olmaz ya da 80-90 km/h ile belki,ben 7,1 lt nin altını yakalayamamıştım

Yorum bağlantısı
Burhan Kahraman

3 gun oncesine kadar 10lt olan ortalamam carbon clean yaptıktan sonra dun yaptıgım yol ile ortalamam 6.4 de kaldı :(

keyfim yerine geldi

dun 122 km tamamladım 7,8lt yakıt aldım

kartal cevre yolu kagıthane e5 aksaray sahil yolu harem e5 cevre yolu dur kalklı bir trafik ile ortalamam 6lt altındaydı. eve geldigimde artık 6.1de kaldı bgun yakıt aldım 6.4 gosteriyordu ve yakıt ortalamasıda 6.4 ciktı

Yorum bağlantısı
Emre Dalkıran

burhan bey,

bana 100.000 den sonra eğer daha önce yapılmadı ise katalizörü tıkar demişlerdi herforddan

sizin araca önceden yapılmış mı?

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Burhan gözün aydın, buna sevindim. :(

Emre bey ben aracı 85 binde aldım 110 binde carbon clean yaptırdım bir sorunla karşılaşmadım. öncesinde yapıldımı bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Emre Dalkıran

valla faydası olur diye bende yaptıracaktım ama herford da öyle söyleyince yaptırmadım,

asıl aklımdaki egr iptali, cc ve ardından azıcık chip tunig ti:)

ama vazgeçtim artık km arttıkça korkuyorum bişey olur diye.zaten dün ustaya gittim bi ses geliyordu 2000 devirden sonra, intercoolera giren hortum yırtılmış ismi yanılmıyorsam sustrucu.onu değiştirdim.

Yorum bağlantısı
Burhan Kahraman
burhan bey,

bana 100.000 den sonra eğer daha önce yapılmadı ise katalizörü tıkar demişlerdi herforddan

Emre bey beni bu araca daha once yapildigini sanmıyorum garantisi daha 4 ay kadar var sahibi servis dısında biryere goturmemis

ben onceki aracada alır almaz 120bin de CC yaptırmıstım , bu arac 113 bin oldu servis yakıt tuketimi icin bir sorun gormeyince CC de yaptır bakarız dedi zaten dusunuyordum cok gec olmadan yaptırdım hatta 120bin bakımında tekrar yaptırıcam yazın

bor yag katkısı ve yakıt katkısıda siparis verdim onlar gelsin onlarıda kullanıp 120bin bakımda tekrar bir bor katkısı koycam seside yakıtıda kesicem insaallah :flowers:)

Lokman abi hep boyle 6 7 lt seviyesinde kalsa sorun yok, bunlar zam yaptıkca ben asagi cekmek icin ugrasicam :spiteful:) yoksa bas edilmiyor

aracı yatır yatır nere kadar ara sıra cikip gezmek lazım

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

benim araç ise 7.5 lt yakıyor ortalamada cc yaptırsam bu oranda düşme olurmu sizce yoksa normal sen işine bak mı dersiniz arkadaşlar

Yorum bağlantısı
Metin Mustafa Oral
benim araç ise 7.5 lt yakıyor ortalamada cc yaptırsam bu oranda düşme olurmu sizce yoksa normal sen işine bak mı dersiniz arkadaşlar

Şehir içi fazla ise 7.5 normal bence.

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş
(düzenlendi)
3 gun oncesine kadar 10lt olan ortalamam carbon clean yaptıktan sonra dun yaptıgım yol ile ortalamam 6.4 de kaldı :flowers:

keyfim yerine geldi

dun 122 km tamamladım 7,8lt yakıt aldım

kartal cevre yolu kagıthane e5 aksaray sahil yolu harem e5 cevre yolu dur kalklı bir trafik ile ortalamam 6lt altındaydı. eve geldigimde artık 6.1de kaldı bgun yakıt aldım 6.4 gosteriyordu ve yakıt ortalamasıda 6.4 ciktı

Hayırlı olsun sevindim yakıtınızın düşmesi bende carbon clean yaptırdım şehir içi yakıtım 7-8 lt arası degişiyor seri kullanıram 9lt yi görüyorum.

bende çok görmek istiyorum böle degerleri şehir içinde:(

uzun yolda adanaya giderken otobanda depoyu doldurmuştum denim dedim 100-110km hızla giderken 4.9lt gördüm en düşük olarak arabamda gerçekten bu degeri yakıyorsa güzel bi rakam=)

şehir içi biraz fazla yakıyor .

Eskiden daha fazla yakıyordu uzun yol yaptım düzeldi. ama ginede fazla yakıtı.

2693.jpg

burhan bey,

Benim aracımda daha önce hiç yapılmamıştı.123.000kmde ben yaptırdım carbon clean yaptırdıktan sonra yakıt arttı ama:D

Arda bey benim aramda şehir içi 7-8 lt yakıyor sakin kullanımda seri kullanımda 9lt yakıyor normal bence yakıtınız hiç uğraşmayın ben yaptırdıktan sonra carbon clean yakıtım artttı uzun 1000km bayramda yol yaptım öle düştü. halen yakıtım fazla böle şehir içi bi depo ıle 700-800km yapmak çok güzel bi duygu ama ben tatamıyacam galiba gecen gun fulladım depoyu 600km yapmıştım şehir içi ama dengesiz seri kullanmıştım.

tarihinde Yal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Burhan Kahraman

benim canımı sıkan depoyu full doldurdugumda gordugum deger hep 650km demesi

2004 olanı sahibinden ilk alıp depoyu doldurdugumda 720km yazmıstı birdaha o rakamı gormedim

2006 yı da bir kac kez full doldurdum hep 650km yazıyor

sehir ici kısa mesafe kulaniyorum 1-2 bilemedin 3. vites 3-5 km toplamdan 6- 8km yapıyorum ortalama 7 lerde normaldir

uzun yolda daha yapmadım ama oncekinde bursaya giderken 4lt altına inmistim bunda da inecegini sanıyorum 90-100 civarı gidersek kesin 4lt civarı yakar

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Burhan ortalamayı 6 litrenin altına düşürdüğünde 750 nin üstünü görürsün. çünkü depoyu doldurduğunda bir önceki ortalamayı baz alıyor.

Yorum bağlantısı
Metin Mustafa Oral
benim canımı sıkan depoyu full doldurdugumda gordugum deger hep 650km demesi

2004 olanı sahibinden ilk alıp depoyu doldurdugumda 720km yazmıstı birdaha o rakamı gormedim

2006 yı da bir kac kez full doldurdum hep 650km yazıyor

sehir ici kısa mesafe kulaniyorum 1-2 bilemedin 3. vites 3-5 km toplamdan 6- 8km yapıyorum ortalama 7 lerde normaldir

uzun yolda daha yapmadım ama oncekinde bursaya giderken 4lt altına inmistim bunda da inecegini sanıyorum 90-100 civarı gidersek kesin 4lt civarı yakar

Demekki benim koçum formunda, mazot aldıktan 50 km sonra bu resmi çekmiştim.

muayene20.jpg

Yalnız şunuda söylemek istiyorum Burhan Bey, arabayı aldığım arkadaş bana depoyu doldurduktan 650 km sonra mazot bittiği ikazı yapıyor demişti ama ben onun dediği km den çok fazlasını yaptım 750 -800 gibi aracın bunu algılama ve analiz etme şekli nedir bilmiyorum ve ben herhangi bir bakım onarım yaptırmadım aldıktan sonra. Yani kullanıma bağlı olarak günlere haftalara bağlı bir analiz olabilir diyorum.

Yorum bağlantısı
Burhan Kahraman
Burhan ortalamayı 6 litrenin altına düşürdüğünde 750 nin üstünü görürsün. çünkü depoyu doldurduğunda bir önceki ortalamayı baz alıyor.

Lokman abi bende boyle dusunmustum her seferinde yakıt almaya gittigimde ortalamayı resetleyip 4lt altında ortalama ile depoyu doldurdum ki :p)

sistem buna aldanıp depo doldugunda 700 uzerine ciksın diye ama hic yemedi :)

hep 650 de kalıyor

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...