İçeriğe Yönlendir

C Max 1 - 1.6 Otomatik TDCI Yakıt Tüketimi

Burak Karadeniz

Recommended Posts

M.Fatih Yüce

İyi de Fatih Bey, C-max'ın kullanım tarzı, yolcu rahatlığı, seçiminizi hiç etkilemez mi?

Ben sadece ekonomi odaklı düşünerek yazdım :)  Yüksek koltuk yapısı oturup kalkmayı ve yol görüş açısından çok çok farklı ve rahatlık sağlıyor. İçine oturunca o yüksek iç yapının verdiği huzur yetiyor. C-max koltuğunda araba kullanmanın zevkini bırakıp  3 senedir araba değiştiremiyorum zaten ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Ben sadece ekonomi odaklı düşünerek yazdım :)  Yüksek koltuk yapısı oturup kalkmayı ve yol görüş açısından çok çok farklı ve rahatlık sağlıyor. İçine oturunca o yüksek iç yapının verdiği huzur yetiyor. C-max koltuğunda araba kullanmanın zevkini bırakıp  3 senedir araba değiştiremiyorum zaten ...

Kolay alışırsın, zor vazgeçersin :) Reklam gibi. Alalı daha 1 ay bile olmadı C-MAX imi ama evladım gibi oldu. Akşam olsa da biran önce eve gidip görsem diyorum hergün. Bebeğimden önce onu görüyorum :) Depoyu fulleyeli neredeyse 10 gün oldu. Son çeyrek tıkta şuan ibre. 595 KM. Bakalım bu sefer tüketim ne olacak?

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Kolay alışırsın, zor vazgeçersin :) Reklam gibi. Alalı daha 1 ay bile olmadı C-MAX imi ama evladım gibi oldu. Akşam olsa da biran önce eve gidip görsem diyorum hergün. Bebeğimden önce onu görüyorum :) Depoyu fulleyeli neredeyse 10 gün oldu. Son çeyrek tıkta şuan ibre. 595 KM. Bakalım bu sefer tüketim ne olacak?

Eğer kısa yolda kullandıysanız 595 rakamı oldukça iyi bir rakam. Çok devirli kullanmayın 2000-2500 arası ideal olanı. Uzun yolda az yaksın diyorsanız 2,000 deviri geçmemeye çalışın.

Bu araç ile kısa mesafeli Şehir içi kullanımlarda min. 650-700 km Şehir dışında ise max. 1100 km leri görmek mümkün. 650 -1100 arası tamamen şoföre ve kullanılan şehir' e göre değişiyor. 

Yorum bağlantısı
Ferhat Genç

Eğer kısa yolda kullandıysanız 595 rakamı oldukça iyi bir rakam. Çok devirli kullanmayın 2000-2500 arası ideal olanı. Uzun yolda az yaksın diyorsanız 2,000 deviri geçmemeye çalışın.

Bu araç ile kısa mesafeli Şehir içi kullanımlarda min. 650-700 km Şehir dışında ise max. 1100 km leri görmek mümkün. 650 -1100 arası tamamen şoföre ve kullanılan şehir' e göre değişiyor. 

Altına imzamı atarım. Doğru tespit ve değerler.

Yorum bağlantısı

Yaklaşık 80 KM uzun yolda (Kuzu çevirme yemeye gitmiştik  :mangal: ) Gerisi tamamen şehir içi. Tahmini 3-5 gün içinde sonuca ulaşırım.

Yorum bağlantısı

Eveettt... 1 depo ile 80 km si şehir dışı olmak kaydı ile toplamda 690 km yol katettim. 25.08.2013 te mazot 4,42 TL idi, 220 TL ye fullemiştim depoyu, yani KM de 31,5 KRŞ gibi bir rakama tekabul ediyor ki bu normal bana göre. (iyice bitirmek istemedim depodaki mazotu, yolda kalmayayım, pislik vs sorun olmasın diye, kalan ile kesin 10 km den fazla yol giderdi, yani 700 km gibi yaptım sayılır 1 depo ile Yine fulledik, 220 TL) Ama forumdaki konuların birinde hararet saatinin tam 90 C da durmaması yakıt tüketiminin arttırdığını okumuşum. Benimki de 80 C de duruyor sürekli. Tam ortada değil yani??? Bu bir sorunsa ve çözersem belkide 28 KRŞ ları görebilirim şehir içinde.

RSLZRAU.jpg?1

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

Benim hararet aldığımdan beri 7,5 senedir orta çizgiye asla çıkmamıştır.1-1,5 mm solunda durur. Millet neleri konuşup ta sallıyor bazen aklım almıyor. Hani bir laf vardır ya ağzı olan konuşuyor diye :) Boş verin bu tip yazılara kafayı takmayın.

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı

Eveettt... 1 depo ile 80 km si şehir dışı olmak kaydı ile toplamda 690 km yol katettim. 25.08.2013 te mazot 4,42 TL idi, 220 TL ye fullemiştim depoyu, yani KM de 31,5 KRŞ gibi bir rakama tekabul ediyor ki bu normal bana göre. (iyice bitirmek istemedim depodaki mazotu, yolda kalmayayım, pislik vs sorun olmasın diye, kalan ile kesin 10 km den fazla yol giderdi, yani 700 km gibi yaptım sayılır 1 depo ile Yine fulledik, 220 TL) Ama forumdaki konuların birinde hararet saatinin tam 90 C da durmaması yakıt tüketiminin arttırdığını okumuşum. Benimki de 80 C de duruyor sürekli. Tam ortada değil yani??? Bu bir sorunsa ve çözersem belkide 28 KRŞ ları görebilirim şehir içinde.

Olmadı ki. Yine olmadı :i-ih: . Şehir içi ortalama hızınız ve aldığınız yakıt miktarını yazacaktınız? Şehir içi 100 km.de kaç litre yaktığınızı bulacaktık. :i-ih:

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Işık yandı mı 48-49 litre alır hiç değişmez :) 220 tl : 4,61 = 47,7 : 700 = 6,8 litre. 700 km yaptığına göre ort.hız 25 civarlarındadır :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Olmadı ki. Yine olmadı :i-ih: . Şehir içi ortalama hızınız ve aldığınız yakıt miktarını yazacaktınız? Şehir içi 100 km.de kaç litre yaktığınızı bulacaktık. :i-ih:

Atlamışım Mükremin bey, alışacağım yavaş yavaş :) Fatih Bey %99 haklı  :good1: 49 litre aldım ve ortalama hız 31 km.

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

Bugün aklıma esti  Yalova' ya bacanağı ziyarete gideyim dedim. Bir anda yolda  son defa kasayım 80-90 arası ne yakıyor benim araba dedim ve Gebze 'de temden çıkıp E-5 e geçtim. İzmit 'i geçtiğimde Y.b 3 + sapma 1,4 = 4,4 gösteriyordu. Ben bu kadarını hiç görmemiştim :) 3 saat sonra Yalovaya vardığımda ise 3,4+1,4 = 4,8 oldu.Körfez Yalova arası nerdeyse 50-70 arası gittim sayılır. Dönüşte ise hava karardığı için yol biraz boşalmıştı ve kendi bildiğim gibi sürerek eve 2 saatte geldim. 3,6+1,4 = 5 litre ile geldim ki süratim 120-140 larda seyretti özellikle Temde. Son 6 aydır uzun yolllarda yaptığım incelemeler sonucunda bu motor 90' ları geçmez ise 4 litreleri görebilir. Benim gibi biraz rahat kullananlarda 5 'lerde dolaşır. Basınca da 7-8 leri çok rahat görüyor. Ş.içi ise İstanbuldaki gerçek trafikte 8-9 ları çok rahat görüyor. Köprü ve bağlantılı yollarda yoğun saatlerde 10 ları görmektedir. Araç yazılımdan sonra depo tüketiminde yol bilgisayarından 1,4 litre sapma göstermektedir

Sağlıcakla kalın...

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Servet Yeni

öncelıkle herkese hayırlı bayramlar arkadaslar bende c.max 1,6 dızel war aracı 2gun once kapıda bıraktım bugun calıstırayım dedım arac calısmadı we elektrık aksamını kapadı hıcbırsekılde elektrık gelmedı araca mas bıle basmadı elektrıkcı calısdık aracı takwıyeyle calıstırdı we aracın sıgorta tablosu arızalanmıs dedı 3 parca degısecek dedı doturduk dukkanıda bıraktık ucun surer dedıı c.maz kullananlarda böyle bı sorun oldumu we ne dahara mal oldu  arac resmen kendını kıtledı hıc bı aksamı calısmıyo lutfen yardımcı olun

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

:s :S :s tablası arızalı ise takviye ile nasıl çalıştı bahsettiğiniz malzemeler 5-7000 TL teşhis biraz çabuk konmuş gibi

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

öncelıkle herkese hayırlı bayramlar arkadaslar bende c.max 1,6 dızel war aracı 2gun once kapıda bıraktım bugun calıstırayım dedım arac calısmadı we elektrık aksamını kapadı hıcbırsekılde elektrık gelmedı araca mas bıle basmadı elektrıkcı calısdık aracı takwıyeyle calıstırdı we aracın sıgorta tablosu arızalanmıs dedı 3 parca degısecek dedı doturduk dukkanıda bıraktık ucun surer dedıı c.maz kullananlarda böyle bı sorun oldumu we ne dahara mal oldu  arac resmen kendını kıtledı hıc bı aksamı calısmıyo lutfen yardımcı olun

Servet Bey, bir kere yazın, bir yere yazın, v yerine w, i yerine ı kullanmayın lütfen.. 

Kitap yazar gibi yazmalısınız.. 

Evet sorununuzu anlıyorum belki zor durumdasınız ama, bu şekilde burası içinden çıkılmaz bir hal alır ve bir sonraki sorunu olan kişi bir şey anlamaz.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Yeni

bılmıyorum tam olarak elektrıkcı söyledı bende anlamadım arac entegre yakmıs dedı degısmesı lazımmız pekı entegresı yanan arac nasıl calısır mehmet bey kusura bakmayım bı sıtede yenıyım bıraz fazla yazmısım yardımcı olursanız sewınırım arkadaslar

:s :s :s tablası arızalı ise takviye ile nasıl çalıştı bahsettiğiniz malzemeler 5-7000 TL teşhis biraz çabuk konmuş gibi

ewette bende anlamıs degılım yarın bı  gıdıp bakacagım bugun aradı entegreler yanmıs dedı akü kısa dewre yapmıs pekı arac ewden sanayı arası 2km nasıl calıstı  aku takwıye yaptı calıstırdı anlamıs degılım 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Servet Bey, bu forumun kurallarına uymazsanız buradan faydalanamazsınız.. :)

Öncelikle yazım kurallarına uyun lütfen.. 

kısa devre, kısa dewre olarak değil, kısa devre şeklinde yazılır.. 

Bu sorun, bizim için sizin sigorta kutusu probleminizden daha önemlidir.. Şu anda forumu kısa devre yaptırıyorsunuz, yakında birimizin entegreleri yanacak.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Yeni

Servet Bey, bu forumun kurallarına uymazsanız buradan faydalanamazsınız.. :)

Öncelikle yazım kurallarına uyun lütfen.. 

kısa devre, kısa dewre olarak değil, kısa devre şeklinde yazılır.. 

Bu sorun, bizim için sizin sigorta kutusu probleminizden daha önemlidir.. Şu anda forumu kısa devre yaptırıyorsunuz, yakında birimizin entegreleri yanacak.. 

tamam anlaşıldı mehmet bey yazarım

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Servet Bey buradaki mesajları sileceğim.. Açtığınız konudan yani şuradan devam edelim lütfen.. Çünkü bu konu ile sizin sorununuzun alakası yok.. 

Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit

Sehiriçi 5.7 sehirdısı 4.8 yakması iyi midir ayrıca bir depoyla 850 ve 900 km yol yapıyor? :)

Yorum bağlantısı
Serkan Polat
(düzenlendi)

Hem yeni bir ford kullanıcısı hem de ilk defa dizel araç kullanan birisi olarak yakıt tüketimimi siz tecrübeli ford ve dizel kullanıcılarıyla paylaşmak isterim.

Araç: 1.6 trend tdci

Yol: 2302,6 km (Sakarya ev - Malatya baba evi - Karabük kayınvalide evi - Sakarya ev)

Yakıt: 400 tl opet (bonus kampanyası nedeniyle) + 70 tl PO olmak üzere toplam 470 tl

Kalan yakıtla gidilebilecek mesafe: yol bilgisayarına göre 134 km

Klima: yaklaşık 250 km açık

Şehiriçi: yaklaşık 100 km

Ortalama yakıt: yol bilgisayarına göre 5.6 ile yola çıkmıştık 4.6 ile eve döndük çok şükür.

Kişi Sayısı: Gidiş 2 kişi (77 kilo + 67 kilo) + 20 kg lık eşya

Kişi Sayısı: Dönüş 2 kişi (79 kilo + 68 kilo - et yedik) + 100 kg lık eşya (malum memleket dönüşü kayısı+elma+kışlık yiyecekler, vb.)

Hız: 85/110 arası (agresif ve spor kullanıcı değiliz ayrıca aracı 4 ekim de almıştık bu nedenle aracı da tanımadığımız için temkinli bir sürüş oldu)

Lastik: Good Year Excellence 91W sıfır

Bakım: 7 Ekim 2013 (10000 bakımı)

TL/Km Oranı: 470/2400=19.58     kilometreyi 2400 olarak baz aldım, yol bilgisayarındaki 134'ü 100 kabul ediyorum.

NOT: Dönüş yolunda bonus kampanyasında yararlanmak adına bp arayışı nedeniyle bir ara çok sıkıntı çektik. Gösterge 80 km ye gelince uyarı veriyor ve 40 a gelinde uyarı tekrarlanıyor. fakat 40 a kadar km bilgisi doğru olmasına rağmen 40 tan sonra yaklaşık 4-5 saniyede bir km düştü ve kendimizi zor bir po istasyonuna attık. Bu durum normal mi?

tarihinde Serkan Polat tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Hem yeni bir ford kullanıcısı hem de ilk defa dizel araç kullanan birisi olarak yakıt tüketimimi siz tecrübeli ford ve dizel kullanıcılarıyla paylaşmak isterim.

Yol: 2302,6 km (Sakarya ev - Malatya baba evi - Karabük kayınvalide evi - Sakarya ev)

Yakıt: 400 tl opet (bonus kampanyası nedeniyle) + 70 tl PO olmak üzere toplam 470 tl

Ortalama yakıt: yol bilgisayarına göre 5.6 ile yola çıkmıştık 4.6 ile eve döndük çok şükür.

Kişi Sayısı: Dönüş 2 kişi (79 kilo + 68 kilo - et yedik) + 100 kg lık eşya (malum memleket dönüşü kayısı+elma+kışlık yiyecekler, vb.)

Hız: 85/110 arası (agresif ve spor kullanıcı değiliz ayrıca aracı 4 ekim de almıştık bu nedenle aracı da tanımadığımız için temkinli bir sürüş oldu)

TL/Km Oranı: 470/2400=19.58     kilometreyi 2400 olarak baz aldım, yol bilgisayarındaki 134'ü 100 kabul ediyorum.

NOT: Dönüş yolunda bonus kampanyasında yararlanmak adına bp arayışı nedeniyle bir ara çok sıkıntı çektik. Gösterge 80 km ye gelince uyarı veriyor ve 40 a gelinde uyarı tekrarlanıyor. fakat 40 a kadar km bilgisi doğru olmasına rağmen 40 tan sonra yaklaşık 4-5 saniyede bir km düştü ve kendimizi zor bir po istasyonuna attık. Bu durum normal mi?

Sorun yok, her şey normal, C-max'ın keyfini yaşamaya devam edin. Düşük yakıt uyarısını ilk aldığınızda yakıt ikmali yapın, uyarının kırmızıya dönmesine izin vermeyin.

Yorum bağlantısı
Serkan Polat

Teşekkürler Mükremin Bey, normalde yakıtımı çeyreğe yakınken alırım fakat bu defa kampanyanın mağduru olduk. Ama bu da bir tecrübe oldu ve öğrenmiş olduk. Dediğiniz gibi keyifli bir araç, rahat bir yolculuk yaptık ve herhangi bir sorunla da karşılaşmadık. En beğendiğim yanı yol tutuşu oldu, ayrıca kapılarının kolumuzun tamamını alacak kadar geniş olması, vites kolunun yeri ve yüksekten sürüş ve seyir yolculuğumuzu daha keyifli bir hale getirdi. Bardak gözlerinin geniş olması ve arkasındaki geniş bölmenin de tam su ısıtıcımıza göre olması hoşumuza gitti.

Bu arada bizden önceki sahibi sanırım sigara kullanıyormuş ve küllüğün kapağının bir klipsi kopmuş. Bunu değiştirmemiz mümkün mü? 

Yorum bağlantısı
Misafir

Teşekkürler Mükremin Bey, normalde yakıtımı çeyreğe yakınken alırım fakat bu defa kampanyanın mağduru olduk. Ama bu da bir tecrübe oldu ve öğrenmiş olduk. Dediğiniz gibi keyifli bir araç, rahat bir yolculuk yaptık ve herhangi bir sorunla da karşılaşmadık. En beğendiğim yanı yol tutuşu oldu, ayrıca kapılarının kolumuzun tamamını alacak kadar geniş olması, vites kolunun yeri ve yüksekten sürüş ve seyir yolculuğumuzu daha keyifli bir hale getirdi. Bardak gözlerinin geniş olması ve arkasındaki geniş bölmenin de tam su ısıtıcımıza göre olması hoşumuza gitti.

Bu arada bizden önceki sahibi sanırım sigara kullanıyormuş ve küllüğün kapağının bir klipsi kopmuş. Bunu değiştirmemiz mümkün mü? 

Sizin araçla bizimki aynı mıdır bilmiyorum. Benim aracın küllük kapağı da aldığımda kendiliğinden açılıyordu, söküp geri çeken yayı iptal ettim, şimdi açılması da kapanması da manuel oldu.

Yorum bağlantısı
Misafir

:D  :good1: + rüzgar yönü ve şiddeti, + yol eğimi eksik kalmış  :tongue: 4,6 iyi. Bende aynı şekilde cumartesi İstanbul git-gel hemen hemen aynı değerleri tükettim. 4,6 ila 4,8 ortalama ile.

Yorum bağlantısı
Serkan Polat

:D  :good1: + rüzgar yönü ve şiddeti, + yol eğimi eksik kalmış  :tongue: 4,6 iyi. Bende aynı şekilde cumartesi İstanbul git-gel hemen hemen aynı değerleri tükettim. 4,6 ila 4,8 ortalama ile.

Gidiş yolunda rüzgar yoktu ama dönüş yolunda Karabük-Sakarya arasında rüzgar + yağmur vardı  :) eğim konusunda bir şey söyleyemeyeceğim. Dağ tepe de vardı, düzlük de  :biggrin:  Sizin yakıt değerlerinin de aynı olması güzel. Şehirdışını 4,6 - 5 Şehiriçini de 5 - 6 arası kabul etmek doğru olacak gibi geliyor. Bu değerlerin üzerine çıktığında (diğer koşullarda bir değişim olmaması koşuluyla) bir soruna işaret ediyor diye yorumlayabilirim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...