İçeriğe Yönlendir

C Max 1 - 1.6 Otomatik TDCI Yakıt Tüketimi

Burak Karadeniz

Recommended Posts

Raşit Köksal
(düzenlendi)

valla bu rakamları görünce çok şaşırıyorum.benim araba 110 km cc ile 4,6 ortalama gösteriyor yol bilgisayarı tabiki gerçeği nedir henüz ölçemedim.şehir içi 17 km ortalama hız ile 8,5-9 litre civarı yakıyor.

tarihinde Raşit Köksal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

valla bu rakamları görünce çok şaşırıyorum.benim araba 110 km cc ile 4,6 ortalama gösteriyor yol bilgisayarı tabiki gerçeği nedir henüz ölçemedim.şehir içi 17 km ortalama hız ile 8,5-9 litre civarı yakıyor.

Bende bandırmada 7.0-7.2 ile geziyorum. Otomatik farkı bu kadar olmamalı.

Yorum bağlantısı

17 km. ortalama ile ne bekliyorsunuz ki? Bence normal.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

ford arçalarda yaklaşık 0.5 yol bilgisayarı eksik gösteriyor, 3.5 görüyorsunuz, depoyu fullediğinizde 4 çıkıyor. ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Raşit Köksal
(düzenlendi)

17 km. ortalama ile ne bekliyorsunuz ki? Bence normal.

iyi o zaman arabam çok yakıyor diye üzülmeyim keyif almaya bakıyım. :yes::nazar:

Bende bandırmada 7.0-7.2 ile geziyorum. Otomatik farkı bu kadar olmamalı.

Eren araba hafta içi hep eşimde muhtemelen 0,5-1 litre fark ondandır birde en az 1 litre otomatik manuele göre fark ediyordur.

tarihinde Raşit Köksal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

ford arçalarda yaklaşık 0.5 yol bilgisayarı eksik gösteriyor, 3.5 görüyorsunuz, depoyu fullediğinizde 4 çıkıyor. ;)

Bu şehir dışı sakin kullanımda böyle; şehir içi kısa mesafeli(3-4 km) kullanımda 1-1,5 litre fazla da gösteriyor..

Çoğu şehir içi, az miktar ş.dısı yol yapınca 0,6-0,8 lt fazla gösteriyor...% 60-70 ş.dışı kalanı kadar ş.içi kullanırsak gerçek tüketime çok yaklaşıyor..Bunları defalarca test ettim. Onaylıdır tarafımdan.. :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Güngör

bizim c max  cmax değilmi yoksa :D hiç 6.6 nın altına düştüğünü görmedim :)

Yorum bağlantısı
Fatih Taktak
(düzenlendi)

Antep seyahatimiz bitti. Toplamda 3100 km civarı yol yaptık. (2700 km si şehir dışı). Antep ten dün sabah 6 da çıktık, akşam 8.30 da Gönene vardık. Yol bilgisayarına göre son yakıt tüketimi ortalaması 5,00 / 100 km idi. Benim depo ölçümüne göre de 5,1 çıkıyor. Ortalama hız 97 km. CC ile 110-130 arası yolculuk yaptık. Yol bilgisayarına göre full depo ile menzil 980 km oldu. Arabada 3 yetişkin 1 çocuk. Bagaj ağzına kadar tepeleme dolu. Arka koltuklar da bir kişilik yer kalacak kadar dolu. Bana göre 100 km de 5 lt bu hızlarda bu arabaya göre gayet başarılı. Sizce ?

tarihinde Fatih Taktak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Antep seyahatimiz bitti. Toplamda 3100 km civarı yol yaptık. (2700 km si şehir dışı). Antep ten dün sabah 6 da çıktık, akşam 8.30 da Gönene vardık. Yol bilgisayarına göre son yakıt tüketimi ortalaması 5,00 / 100 km idi. Benim depo ölçümüne göre de 5,1 çıkıyor. Ortalama hız 97 km. CC ile 110-130 arası yolculuk yaptık. Yol bilgisayarına göre full depo ile menzil 980 km oldu. Arabada 3 yetişkin 1 çocuk. Bagaj ağzına kadar tepeleme dolu. Arka koltuklar da bir kişilik yer kalacak kadar dolu. Bana göre 100 km de 5 lt bu hızlarda bu arabaya göre gayet başarılı. Sizce ?

+1  :good1:

Yorum bağlantısı

Antep seyahatimiz bitti. Toplamda 3100 km civarı yol yaptık. (2700 km si şehir dışı). Antep ten dün sabah 6 da çıktık, akşam 8.30 da Gönene vardık. Yol bilgisayarına göre son yakıt tüketimi ortalaması 5,00 / 100 km idi. Benim depo ölçümüne göre de 5,1 çıkıyor. Ortalama hız 97 km. CC ile 110-130 arası yolculuk yaptık. Yol bilgisayarına göre full depo ile menzil 980 km oldu. Arabada 3 yetişkin 1 çocuk. Bagaj ağzına kadar tepeleme dolu. Arka koltuklar da bir kişilik yer kalacak kadar dolu. Bana göre 100 km de 5 lt bu hızlarda bu arabaya göre gayet başarılı. Sizce ?

Klasik c-max tüketimini tutturmuşsun abi :) hoşgeldin bu arada :)
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Coşkun Yılmaz

Yakıt tüketimini artıran en önemli 2 şey; Kirlenmiş hava filtresi, Yıpranmış buji...

Tabi bunlar dışında en az 20 çeşit sebep bulunabilir...

ve de paspası kesen gaz pedalı ...

bosta kullanım ve cutt off a geçme durumuda bayağı etkiliyor lastik havasını demiyorum zaten

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
  • 4 hafta sonra...
Ramazan Karaçolak

Mersin -Bursa arası yolculuk yaptık ailecek.Yolun büyük bir bölümü CC kullandım.120 km'ye sabitledim.Klima aralıklarla kullanıldı.4.5 ortalama.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
M.Fatih Yüce

Dün Kocaeline İftara davetliydim.Giderken biraz erken çıktım ve 80-100 arası çok sakin gittim.4 kişi +klima 4,4 .Dönüşte 100-120 arası 5,3 yaktı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...

Sabah izmirden Karabük'e yola çıktım. Izmirden fulledim Karabük'e gelince tekrar fulledim 184 liraya 748 km yapmışım. Malum klima hiç kapanmadı.0,245 kuruş yaktım kısaca :) hızım 100-120 arasıydı.

Yorum bağlantısı
Halim Genç

Valla şehir içi yakıt çok fark gösteriyor. Tabi bu biraz kullanıma bağlı. Ben uzun yolda 4.0 litrenin altına indiğini biliyorum. En azından yol bilgisayarı öyle gösteriyordu. Ama en iyisi depoyu tam dolu olarak ölçüm yapmak bence

Yorum bağlantısı

Valla şehir içi yakıt çok fark gösteriyor. Tabi bu biraz kullanıma bağlı. Ben uzun yolda 4.0 litrenin altına indiğini biliyorum. En azından yol bilgisayarı öyle gösteriyordu. Ama en iyisi depoyu tam dolu olarak ölçüm yapmak bence

Şehir içi 32 kuruş yakıyorum :)
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Şehir içi 32 kuruş yakıyorum :)

Rakamları litre verebilirsen ileride okuyanlara daha doğru bilgi bırakmış oluruz. Fiyatlar değişebilir ama litre sabit kalıyor.

Yorum bağlantısı

Rakamları litre verebilirsen ileride okuyanlara daha doğru bilgi bırakmış oluruz. Fiyatlar değişebilir ama litre sabit kalıyor.

Haklısın abi

Litresi 4,40 dan aldığım mazotu şehir içi 7,4 lt olarak tüketiyorum. Pompa ölçümüdür :)

Yorum bağlantısı

Arkadaşlar, neredeyse 3 depodur TP den alıyorum yakıtı. Bariz dumanı %100 kesti ve en az 1 depoda 60-70 km daha fazla yol alıyor. (Gidilen yol, ortalama hız hep aynı) Performans kaybı da yok. İmkanınız varsa deneyin derim. 700 km yi 23 km/h ortalama ile geçemiyordum. Şimdi 770-810 arası gidiyor.

Yorum bağlantısı

Tp her yerde yok :(

Burada da heryerde yok. İşyerimden dönüş yolunda vardı birtane. Ona Çorlu merkezde varmı diye sordum. Kore mahallesinin içinde var dedi. Tekin bir yer değil ama gündüz saatlerinde gidiyorum.  :biggrin:

Yorum bağlantısı

Burada da heryerde yok. İşyerimden dönüş yolunda vardı birtane. Ona Çorlu merkezde varmı diye sordum. Kore mahallesinin içinde var dedi. Tekin bir yer değil ama gündüz saatlerinde gidiyorum. :biggrin:

Şu an Ankaradayım Bandırma'ya dönüşte bulursam ordan fulleyim bakalım :)
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...