İçeriğe Yönlendir

C Max 1 - 1.6 Otomatik TDCI Yakıt Tüketimi

Burak Karadeniz

Recommended Posts

mehmetsönmez

6lt tüketim ş içi mi?

20 km altı etaplar halinde kullanım , trafik olan yollar vs varsa bu kabul edilebilir

Ben %70 açık %20 olağan trafik %10 sıkışık trafik şeklinde olan bir kullanım ve 25 km lik etaplar halinde kullanım ile 4,5 lt/100 km leri hep yakaliyorum. Size göre %25 daha düşük tüketim(200.000 km üzeri bir aracım var)

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

6lt tüketim ş içi mi?

20 km altı etaplar halinde kullanım , trafik olan yollar vs varsa bu kabul edilebilir

Ben %70 açık %20 olağan trafik %10 sıkışık trafik şeklinde olan bir kullanım ve 25 km lik etaplar halinde kullanım ile 4,5 lt/100 km leri hep yakaliyorum. Size göre %25 daha düşük tüketim(200.000 km üzeri bir aracım var)

Mehmet bey, havalar soğudu, yaptığım kilometrenim 380 km. si şehir dışı, gerisi İstanbul Trafiği.

Yorum bağlantısı
mehmetsönmez

Mehmet bey, havalar soğudu, yaptığım kilometrenim 380 km. si şehir dışı, gerisi İstanbul Trafiği.

istanbul için normal diyeceğim.

zira trafık zamanının %40 ı sıkışık trafik %25 trafik %35 açık trafik gibi düşünüyorum. tüketimi bariz arttıran hususlar.

yakıt ile ilgili bir paylaşımda bulunmak isterim son 4 aya kadar seyir hızımı hep 80 km/h set edip CC İLE kullanırdım(açık ş içi yollar). asla 90 a bile çıkmazdım.

son 4 ayda ise seyir hızımı CC ile 90 a çıkardım.

yakıt tıketimimin %8-10 artmasını beklerken bu olmadı.

nedenini ise şöyle buldum.

sabahları hava soğuk ve benim ev işyeri arası 26 km, 80 ile seyirle motor ideal ısıya 20. km lerde ulaşıyor, yani o zaman dek hep fazla tüketiyor. oysa 90 ile  seyrederken 10-12 km sonunda ideal ısıları görebiliyorum. bu sayede 90 la gitmeme rağmen daha az tüketebiliyorum.

çok soğu günlerde 80 hızla bazen motor asla ideal ısısına kavuşamadığı da oluyor 25 km nin sounda.

90 ile seyir daha zevkli oluyor, hem de zaman kazandırıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

istanbul için normal diyeceğim.

zira trafık zamanının %40 ı sıkışık trafik %25 trafik %35 açık trafik gibi düşünüyorum. tüketimi bariz arttıran hususlar.

yakıt ile ilgili bir paylaşımda bulunmak isterim son 4 aya kadar seyir hızımı hep 80 km/h set edip CC İLE kullanırdım(açık ş içi yollar). asla 90 a bile çıkmazdım.

son 4 ayda ise seyir hızımı CC ile 90 a çıkardım.

yakıt tıketimimin %8-10 artmasını beklerken bu olmadı.

nedenini ise şöyle buldum.

sabahları hava soğuk ve benim ev işyeri arası 26 km, 80 ile seyirle motor ideal ısıya 20. km lerde ulaşıyor, yani o zaman dek hep fazla tüketiyor. oysa 90 ile  seyrederken 10-12 km sonunda ideal ısıları görebiliyorum. bu sayede 90 la gitmeme rağmen daha az tüketebiliyorum.

çok soğu günlerde 80 hızla bazen motor asla ideal ısısına kavuşamadığı da oluyor 25 km nin sounda.

90 ile seyir daha zevkli oluyor, hem de zaman kazandırıyor.

İş yerimle evimin arası 6 km. Depoyu fulledim ve bütün ortalamaları sıfırladım.İşe giderken 5. vitesi bile göremiyorum. Şu an ki ş.içi ortalamam 9.1 i gösteriyor.Uzun yolda çeyrek depoyla 290 km yaptığım olmuştu. Fakat şu an çeyrek depoyla 140-150 km anca yapabildim. Soğuk hava ve kısa mesafe yakıtımı %50 etkiledi.

Yorum bağlantısı
mehmetsönmez

evet maales kısa mesafe ve trafik mazot katili.

ya evi uzğa taşıyın yada eviniz yakın diye mutlu olun :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
A.Rahim Filizel

İş yerimle evimin arası 6 km. Depoyu fulledim ve bütün ortalamaları sıfırladım.İşe giderken 5. vitesi bile göremiyorum. Şu an ki ş.içi ortalamam 9.1 i gösteriyor.Uzun yolda çeyrek depoyla 290 km yaptığım olmuştu. Fakat şu an çeyrek depoyla 140-150 km anca yapabildim. Soğuk hava ve kısa mesafe yakıtımı %50 etkiledi.

Hocam aynı ben :D benimde iş ev arası 7 km genelde trafik yoğun bursa trafiği bendede 8.0 gösteriyor.

Yorum bağlantısı

Hocam aynı ben :D benimde iş ev arası 7 km genelde trafik yoğun bursa trafiği bendede 8.0 gösteriyor.

Yalnız değilim :D
Yorum bağlantısı
Mustafa AYSAN

ben de enim ki çok yakıyor diye çok üzülüyordum.

neyse ki yalnız değilim...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
A.Rahim Filizel

Şuan şehir içi tüketimin 8.2 altına bir türlü düşmüyor. Arkadaşlar normalmi anlayamadım. Sahibinden bir ilanda satıcı 90 km hızla 3.6-4 lt 120-130 km hızla mak. 4.4 lt yazmış. Bu kadar fark olabilirim mi? Sizin aracınızın tüketimi nasıl?

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

havalar soğudu bu yüzden yakıt ortalamalarında artış olabilir, ben şu an İstanbul trafiğinde 5.7 ile dolaşıyorum, bazen 6 oluyor. kısa mesafede yakıt sarfiyatını artırır bilginiz olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Kisa mesafede 9 litreler gordum bende. Ama okula giderken genelde 3.9-5 arasi gidiyorum. Cok Basarsam bu deger 6.5 felan oluyor.

Yorum bağlantısı
A.Rahim Filizel

havalar soğudu bu yüzden yakıt ortalamalarında artış olabilir, ben şu an İstanbul trafiğinde 5.7 ile dolaşıyorum, bazen 6 oluyor. kısa mesafede yakıt sarfiyatını artırır bilginiz olsun.

Kisa mesafede 9 litreler gordum bende. Ama okula giderken genelde 3.9-5 arasi gidiyorum. Cok Basarsam bu deger 6.5 felan oluyor.

Hocam bu kadar fark olabilirmi. 

Turbo ömrü yakıtı etkilermi nasıl anlarım.

Yorum bağlantısı
A.Rahim Filizel

Bugün ilk şehirler arası deneyimimi yaptım. Evden çıkınca sıfırladım. Bursa yalova arası 120 yi hiç geçmeden genel olarak 100 km ile 4.5 ortalama yaptı.

Dönüşte fırtına vardı silecekler yetişemedi 5.2 lt ortalama ile döndüm. Şehir dışı yakıt gerçekten çok iyi bence. Sıfırlamadan önce şehir içi 7.4 ortalama vardı.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Özet

Şehiriçi ortalama 6.7-6.4 arası (lastikler goodyear ug8 205 55 16 91t),şehirler arası 4,5 litre lastikler (205 50 17 gt radıal yazlık)

Yorum bağlantısı
mehmetsönmez

Ankara İzmir seyahatim;

29/12/2014 211,411 km 58,57 lt 1390,8 km 4.21 lt/100 km mazot 3,58₺ 15,07 krş/km (Ankara -İzmir seyahati)

1390 km nin 150 km si ş içi kullanım

Gidiş. 95 km CC

Dönüş 92 km CC ile sabıt hızlarda

1 yolcu 100 kg bagaj

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Misafir

Dün kü bandırma-ankara seyehat verilerim;

Depo fullendi bütün değerler sıfırlandı.

496 km yol yaptım, ortalama hız 87

ortalama tüketim 4,6

23 litre mazot harcamışım. 84 lira gibi bir ücrete ulaşımı tamamladım.

2 kişi bandırma-ankara otobüs ücreti 110 lira :D

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Yasin Yıldız
(düzenlendi)

konya ş.içi az trafikli yolda 40 günlük 1100 km'lik ortalamam 7 litre. genelde ev-iş 10km. 20 gün önceki yoğun karda ortalamam 8 lıtreydi yavas yavas anca düşüyo.

konya-karaman arası düz yolda(nerdeyse viraj bile yok)110 km. 3.3 lıtreye kadar düştüm(90 km/h cc).

trafik ve sıcaklık çok büyük etken...

tarihinde Yasin Yıldız tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hasan Balcı
(düzenlendi)

şehiriçi yaklaşık 2-3 km yolda ort. 7-7.5 l/100km

şehirdışı yaklaşık 45 km de 4.2 l/100km   80-90 km hızla

tarihinde Hasan Balcı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
saffet ertas

Selamun aleykum bnde 2004 c max 16 tdci yeni almis bulundum araba ankara trafiginde ortalama yakitim 8.6'larin altina dusmuyordu enjektorlerden sakirti geliyordu gittim memeleri degistirdim suanda 8 civarinda ama bnm sorunum ortalamam ornegin 7 arabayi stop ediyorum calistirdigimda ortalama 7.5 falan oluyor yani artiyor boyle bisey basina gelen varmi birde enjektor tamirinden sonra yakitim biraz daha duser mi su durumda 8 civari umdugum alirken soylenen yakit sevyesi degil

Yorum bağlantısı
saffet ertas

Enjektorden sonra suan yakitim normal kullanimde 7.7 civarina dustu biraz daha duserse 7 olursa memnun olacam:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Raşit Köksal

Enjektorden sonra suan yakitim normal kullanimde 7.7 civarina dustu biraz daha duserse 7 olursa memnun olacam:)

saffet bey merhaba enjektör memelerini nerede kaca degistirdiniz.
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu
(düzenlendi)

Resimler konuşsun, Kırklareline gidiş dönüş, giderken 120 sabit hız, dönüş 110 km. sabit hız. 45 km. İstanbul şehir içi yoğun trafik, toplamda 453 km.

cc3c3b89e151dfecc2757276770190a9.jpg

dae3fbe2431e42615d66de89ca91ea79.jpg

tarihinde Lokman Ceritlioğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...