İçeriğe Yönlendir

C Max 1 - 1.6 Otomatik TDCI Yakıt Tüketimi

Burak Karadeniz

Recommended Posts

Mehmet Atak

Evet oradan okudum,orada ki değeri yazdım,110-120 km arası hızla geldim genelde.

Yol bilgisayarının hata payı var mı bilmiyorum..

Şimdiye kadar diğer arabamız olan scenic 1.5 dci 100 hp olanla yaklaşık aynı şartlarda geldiğimde oda 4.6 falan çıkıyordu ama %10 daha fazla yakardı herzaman..

Yani aldığım mazottan hesapladığım zaman 5 lt civarı yakıyordu.90-100 km hızla geldiğimde 4.2 yazdığı olmuştu ama 4.5 falan yakardı...

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Eğer yol bilgisayarından ortalama hızı 98 okuyup ortalama tüketimi de 4,6 lt. tutturabildiyseniz çok çok iyi bence..

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban
(düzenlendi)

Yol bilgisayarı uzun yolda eksik kısa mesafe kullanımda ise fazla gösteriyor galiba...Sabah 7km, akşam 7 km toplam 14 km olarak yol yapıyorum.Yol bilg değeri en son ölçümde 7,4 lt/100 km iken depo ölçümü 6,8lt/100 km idi.

Günde 50 km yol yaptığım ölçümlerde bu iki değerin(depo-bilgisayar) aynı olduğu bir çok ortalama yakaladım onuda belirtmeliyim.( 6,4 lt)

Uzun yolda yol bilg.da 3,7-4,2 lt gibi değerler yakalayınca, depo ölçecem de ne olacak , zaten az yakmış dedim :)

tarihinde Abdurrahman Balaban tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Atak
(düzenlendi)

Eğer yol bilgisayarından ortalama hızı 98 okuyup ortalama tüketimi de 4,6 lt. tutturabildiyseniz çok çok iyi bence..

Antalya'dan çıkarken sıfırlamıştım tüm değerleri.

Evet yolbilgisayarından okuduğum değerleri yazdım ama mazot tam bitince belli olu sanırım..

Serkan Bey anahtarı bugün yaptırdım,ilginiz için teşekkür ederim.

Yol bilgisayarı uzun yolda eksik kısa mesafe kullanımda ise fazla gösteriyor galiba...Sabah 7km, akşam 7 km toplam 14 km olarak yol yapıyorum.Yol bilg değeri en son ölçümde 7,4 lt/100 km iken depo ölçümü 6,8lt/100 km idi.

Günde 50 km yol yaptığım ölçümlerde bu iki değerin(depo-bilgisayar) aynı olduğu bir çok ortalama yakaladım onuda belirtmeliyim.( 6,4 lt)

Uzun yolda yol bilg.da 3,7-4,2 lt gibi değerler yakalayınca, depo ölçecem de ne olacak , zaten az yakmış dedim :)

C-max ın deposu kaç litre alıyor tam bilmiyorum,Antalya'dan çıkışta ilkkez fullledim, 550 km ş.arası,200 km ş.içi 750 km oldu,ışık hala yanmadı,sanırım 800 km de falan yanacak..

tarihinde Mehmet Atak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Atak

Dönüşte Ankara-Keçiören'de değerleri sıfırladım,ort. 85 km hız gösteren yolbilgisayarında ort. tüketim 3.8 lt/100 km idi.

Daha önce aynı şartlarda scenic dizel ile geldiğimde 4.2 nin altına düşmemişti.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Uğur Yurtseven

Merhabalar,

Uzun zamandır diğer marka araçlar kullandıktan sonra yaklaşık 20 gün önce makyajlı kasa 40000 km de 2008 C-max sahibi oldum. Oldukçada keyifli bir forumlada tanışmış oldum.

Kullandığım diğer araçlarda takip altına aldığım bir kaç ana konudan biriside mutlaka yakıt miktarları idi. Bu formda da ilk olarak gördümki yakıt ile ilgili bölümlere gözatmaya başlamışım.

Yakıtla ilgili bir değerlendirmede ben yapacak olursam;

Kat edilen yol =1069 km

Harcanan yakıt =62.2 lt. (toplamda iki defada aynı istasyon ve pompadan 230 tl lik yakıt alındı. litre fiyatı 3,70 tl.)

Ortalama hız = 69 km/h. (göstergeden)

Ortalama hız = 120- 180 km/h tem gerçekleşen, İstanbul Anadolu yakası şehir içi

Sürüş güzerhahı = İstanbul- düzce-sapanca-düzce-istanbul (tem - şehir içi %50-50 )

Tüketim = 5,8 lt/100 km gerçekleşen

Tüketim = 5,9 lt/100 km göstergeden (göstergelere çok güvenmemek gerektiğini tecrübeyle öğrendim ama bu araçda doğru bir oran vardı)

Yakıt miktarı bu haliyle çokda kötü olmamakla birlikte performanslı bir kullanım tarzım olduğunu dikkate aldığımda benim açımdan gayet memnun edicidir.

Sonuç olarak bir büyüğümün söylemiyle tamamlamak isterim yazımı;

"Çok yakan araç yoktur, az kazanan sahibi vardır."

Saygılar.

Uğur Yurtseven.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Korhan Şenörer

Uzun süredir merak ediyordum, araçlarımızı 90 km/saati geçmeden kullanılırsa ne kadar ekonomik olabilir diye, vaktimde olunca, Antalyaya giderken bunu denemek istedim. Aydından yola çıktım, Denizli üzerinden 345 km boyunca 90 km/saati geçmeden (yokuş aşağı bölümler hariç ve gece olduğundan klimayıda açmadım) Antalyaya geldim ve evin önüne geldiğimde yol bilgisayarı 3.7 lt./100 km. gösteriyordu. Ancak harcadığım yakıta kıyasladığımda 4.0 - 4.2 lt/100 km gibi bir değer olduğunu sanıyorum. En iyisi depoyu fulleyerek ölçüm yapmak, bunuda sanırım iki hafta sonra yapacağım. Ama bu sefer 90 km/saat hızla değil genelde duble yollarda herzaman kullandığım gibi (110 / 120 km/saat hızla) kullanacağım. Bakalım asıl sonuç o zaman ortaya çıkacak ve yol bilgisayarı ile uyuşacak mı göreceğiz. Buradan da paylaşacağım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Yol bilgisayarı değerleri uzun km testi ile depo ölçümüne yaklaşıyor.Bunu 1000 km yol yaparak test ettim..Yol bilgisayarı ile depo ölçümü eşit çıktı..Kısa mesafe ölçümlerinde 0,4 -0,6 lt gibi farklar çıkıyordu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Yurtseven
Yol bilgisayarı değerleri uzun km testi ile depo ölçümüne yaklaşıyor.Bunu 1000 km yol yaparak test ettim..Yol bilgisayarı ile depo ölçümü eşit çıktı..Kısa mesafe ölçümlerinde 0,4 -0,6 lt gibi farklar çıkıyordu.
,

Kesinlikle doğru bir tespit ve katılıyorum.

Yorum bağlantısı

Uzun süredir merak ediyordum, araçlarımızı 90 km/saati geçmeden kullanılırsa ne kadar ekonomik olabilir diye, vaktimde olunca, Antalyaya giderken bunu denemek istedim. Aydından yola çıktım, Denizli üzerinden 345 km boyunca 90 km/saati geçmeden (yokuş aşağı bölümler hariç ve gece olduğundan klimayıda açmadım) Antalyaya geldim ve evin önüne geldiğimde yol bilgisayarı 3.7 lt./100 km. gösteriyordu. Ancak harcadığım yakıta kıyasladığımda 4.0 - 4.2 lt/100 km gibi bir değer olduğunu sanıyorum. En iyisi depoyu fulleyerek ölçüm yapmak, bunuda sanırım iki hafta sonra yapacağım. Ama bu sefer 90 km/saat hızla değil genelde duble yollarda herzaman kullandığım gibi (110 / 120 km/saat hızla) kullanacağım. Bakalım asıl sonuç o zaman ortaya çıkacak ve yol bilgisayarı ile uyuşacak mı göreceğiz. Buradan da paylaşacağım.

90 km sabit hızla gidildiğinde tüketim çok düşüyor.120 ve üzeri hızlarda rüzgar direncinin artması ile tüketimde ciddi artışlar oluyor.ben Ankara-Uşak-Ankara güzergahında 90km sabit hız ile 6.1 lt lpg tüketmiştim.

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

yol bilgisayarı ile gerçek tüketimin yakın yada eşit çıkması çok iyi, bir çok arabada aradaki fark yüksek oluyor.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Alptuğ Özcan

Şuanda şehiriçi tüketimi 5.9 lt/100km,şehirdışı tüketimi ise 5.1 lt/100km

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Kayseride ortalamam 5.5 civarında, sıkıştırmaz isem 5.2 lerde. her taraf genelde dümdüz.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
fatih şeker

merhabalar, 2005 model c-max tdci ghia alarak aranıza yeni katıldım. Araç çok güzel gerçekten, daha önceleri neden bu araçla tanışamadığıma üzüldüm doğrusu. Araç yakıtı ile ilgili yazılanları okudum. Benim aracım da 6,2 ile 6,9 litre arasında yakıt yakıyo. Eko enerji tasarrufu denilen cihaz ile %12 ile %24 arası enerji tasarrufu sağlandığı söylenen bir cihaz var. Cihaz fiyatı 89 TL. İnternetten incelediklerime göre bazıları doğruluyo, bazıları işe yaramıyo diyo, bazıları da aracın motoruna zarar verdiğini söylüyo. Eğer işe yarıyosa yakıtı biraz daha azaltmak adına ben bu cihazdan almayı düşünüyorum. Bu konuda bilgisi olanlar varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

merhabalar, 2005 model c-max tdci ghia alarak aranıza yeni katıldım. Araç çok güzel gerçekten, daha önceleri neden bu araçla tanışamadığıma üzüldüm doğrusu. Araç yakıtı ile ilgili yazılanları okudum. Benim aracım da 6,2 ile 6,9 litre arasında yakıt yakıyo. Eko enerji tasarrufu denilen cihaz ile %12 ile %24 arası enerji tasarrufu sağlandığı söylenen bir cihaz var. Cihaz fiyatı 89 TL. İnternetten incelediklerime göre bazıları doğruluyo, bazıları işe yaramıyo diyo, bazıları da aracın motoruna zarar verdiğini söylüyo. Eğer işe yarıyosa yakıtı biraz daha azaltmak adına ben bu cihazdan almayı düşünüyorum. Bu konuda bilgisi olanlar varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

Yakıt tüketimini %3-5 düşürmek için bile dünya paralar harcayan onlarca otomobil firması, maliyeti 5-10 lira olan bir mıknatıs kullanıp neden %24 tasarruf yapmıyor bir düşünün cevabı bulacaksınız ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
fatih şeker

Türk mantığı ile "ya tutarsa" diyerek insana bi gaz geliyo, aklını çeliyo. Yine de acaba diyorum :( bir de yakıt olarak normal mazot kullanmanın bir zararı olur mu acaba??

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Atak

2 hafta önce Antalya-Ankara,oradan Kırşehir,tekrar Ankara,Ankara içinde 4-5 gün gezdim.

Sonra Antalya'ya döndüm,araçta 5 kişi idik,bagaj full..

1.500 km yaptım,yaklaşık 1.000 km klima açık,yb ortalaması 4.9 lt/100 km ama benim hesabıma göre 5.4 lt/100 km yaktı,yani yb % 10 daha az gösterdi.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Şehiriçi c-max'de 6,5'un altını hiç görmedim.

Basarsan görmezsin. :D

Yorum bağlantısı
Doğu Kemik

2011 c max babam kullanıyor ve ilk dizel aracı. Uzun yolda Allah ne verdiyse gider :biggrin: ortalama 5.8 lt yakıt tüketimi var.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...