İçeriğe Yönlendir

En İyi Çay Demleme Yarışması.


Haşmet Güngör

Recommended Posts

Mahmut Yıldız
İlkay Başaran yazdı:

Odada demleyp balkonda denemelisin birde. Süper oluyor :crazy:

Kışın önce balkon sonra oda, yazın hep balkon. 

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Önder Özcan yazdı:

Suyunun iyi kaynaması lazım. Bayağı iyi.

 

Çok kaynayan su oksijen kaybeder diyordu mühendis beyler, ben fokurdama aşamasına gelmeden demlerim. Üç harfli marketin birinde kasa arkası ucuz çay vardı şimdilerde biraz pahalandı ondan alıyorum, demlik poşeti.. iki veya üç poşetin üstüne bir tutam kaçak çayı çakınca sabahlar olmasın diyor insan.. :D 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Su dinlenmiş olacak. Su bölümüne suyu dökerken yukardan dökün ki bol oksijen olmuşsun. Çayı soğuk suda süzgeç içinde yıkayın ve demliğe koyun. Demlik suyu oda sıcaklığında olan dinlenmiş su olsun. Sıcak su haznesindeki oda sıcaklığında olan su ısındıkça üstteki demliği de ısıtacak. 45 dakikayı bulur süre. Sonra içime hazırdır. Diyelim dem kaldı. Bir gün sonra bile ısıtıp içilebilir

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Forumda Haşmet Güngör abimizin açtığı aynı minvalde bir konu vardı diye hatırlıyorum birleştirilebilir.

 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

45 dakikayı bulur süre. Sonra içime hazırdır.

tamam 45 dak önce haber veriirm gelirken, kabul

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ayhan Asil yazdı:

Sudaki klor miktarını da hesaba katın. İşim bu benim Çevre sağlık teknikeriyim. Her gün şehir şebeke suyunun Bakiye klor miktarını ölçüyoruz. Her gün miktar aynı olmuyor. Aşırı klorlu suyun çayı da güzel olmuyor haliyle. 

Ben de bunu diyecektim. Su her gün aynı gelmiyor. 
 

damacana su ile demlerseniz aynı olur ama 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Ayhan Asil yazdı:

Sudaki klor miktarını da hesaba katın. İşim bu benim Çevre sağlık teknikeriyim. Her gün şehir şebeke suyunun Bakiye klor miktarını ölçüyoruz. Her gün miktar aynı olmuyor. Aşırı klorlu suyun çayı da güzel olmuyor haliyle. 

Yetkili birini bulmuşken sorayım. Almanya'da su acayip kireçli. Çaydanlığı geçtim, musluklar, duşakabin kireçten yıkılıyor. Çamaşır makinesi yakında veda mektubu yazar.. Basit şekilde bu kireçten kurtulma şansımız var mı? Birkaç kireç önleyici aparat gördüm ama işe yarıyor mu hiç bilgim yok.. Çevreden aşağıdaki makine tavsiyesi geldi. Hatta mecbursun başka şansın yok dendi.. Bu makinenin içine aylık 25 KG kadar özel bir tuz koyuluyormuş.. Doğru bir yöntem mi bu makine?

 

https://www.amazon.de/-/tr/dp/B007ZC37II/?coliid=IX621PR1WF1CT&colid=1UAH2QVJ1RWTN&psc=1&ref_=lv_ov_lig_dp_it

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Ayhan Asil yazdı:

 

Köy suyu kullanıyorum damacanaya doldurup. Gün günü tutmuyor hiç 😃 

 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
Erdem Doğan yazdı:

Yetkili birini bulmuşken sorayım. Almanya'da su acayip kireçli. Çaydanlığı geçtim, musluklar, duşakabin kireçten yıkılıyor. Çamaşır makinesi yakında veda mektubu yazar.. Basit şekilde bu kireçten kurtulma şansımız var mı? Birkaç kireç önleyici aparat gördüm ama işe yarıyor mu hiç bilgim yok.. Çevreden aşağıdaki makine tavsiyesi geldi. Hatta mecbursun başka şansın yok dendi.. Bu makinenin içine aylık 25 KG kadar özel bir tuz koyuluyormuş.. Doğru bir yöntem mi bu makine?

 

https://www.amazon.de/-/tr/dp/B007ZC37II/?coliid=IX621PR1WF1CT&colid=1UAH2QVJ1RWTN&psc=1&ref_=lv_ov_lig_dp_it

Doğrusu biz su arıtma cihazının kullanılmasına çok sıcak bakmıyoruz. Kireci önlemenin veya en aza indirmenin de tek yolu da arıtma kullanmaktan geçiyor. Biz suların kirecine herhangi bir müdahale etmiyoruz edemiyoruz çünkü şehir şebekesini gözönüne aldığınızda tonlarca suya herhangi bir müdahalenin mümkün olmadığını tahmin edersiniz. Su arıtma cihazının kullanımını da neden istemiyoruz, çünkü hangi marka olursa olsun sudaki bütün faydalı parametreleri de yok ediyor o yüzden, Biz sadece suların klorunu kontrol ediyoruz. Bizim optimum klor aralığımızda en uç noktada yani evlerinizde 0,2 - 0,5 oranda klor olması gerekli, neden gerekli, çünkü klorlu suda bakteri üremez, üremeyeceği için de sulardan kaynaklı hastalıklardan korunmuş olursunuz. Yani suyun kireçli olmasından çok, hastalık yapan bakteri üremesi ile ilgileniyoruz Halk Sağlığı olarak. Yeri gelmişken söyleyelim. Aşırı klorlanmış suyun organizmaya ne zararı var, sonuçta kimyasal olduğundan en fazla İshal yapar. Bunun yanı sıra aşırı klorlu suyun içim kalitesi düşer, koku yapar, bakterileri öldüreceğinden fermente (yoğurt, süt, tereyağı) durumlarını olumsuz etkiler. Mayalanmayı engeller vs.

  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Remzi Karaca
Servet Aydın yazdı:

Su dinlenmiş olacak. Su bölümüne suyu dökerken yukardan dökün ki bol oksijen olmuşsun. Çayı soğuk suda süzgeç içinde yıkayın ve demliğe koyun. Demlik suyu oda sıcaklığında olan dinlenmiş su olsun. Sıcak su haznesindeki oda sıcaklığında olan su ısındıkça üstteki demliği de ısıtacak. 45 dakikayı bulur süre. Sonra içime hazırdır. Diyelim dem kaldı. Bir gün sonra bile ısıtıp içilebilir

 

Bu şekilde soğuk su ile demlemeyi dışarı çıkarken yapıyoruz. Altına üstüne aynı anda su koyup üsütne çayı ekledikten sonra kısık ateşte bırakıp markete gidiyoruz, dönünce mis gibi çayın hazır...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Remzi Karaca yazdı:

 

Bu şekilde soğuk su ile demlemeyi dışarı çıkarken yapıyoruz. Altına üstüne aynı anda su koyup üsütne çayı ekledikten sonra kısık ateşte bırakıp markete gidiyoruz, dönünce mis gibi çayın hazır...

Evden çıkarken ocağı açık bırakmak hiç huyum değil. Ya dışarıda acil bir işiniz çıkar da eve geç gelirseniz. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Evden çıkarken ocağı açık bırakmak hiç huyum değil. Ya dışarıda acil bir işiniz çıkar da eve geç gelirseniz. 

Ne olabilir en kötü?
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Servet Aydın yazdı:


Ne olabilir en kötü?

Demlikte su bitip demlik yanar :) 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Servet Aydın yazdı:


Ne olabilir en kötü?

Evde kendi kendine yanan ateşten kötü ne olabilir. Çaydanlık yanar, rüzgar perdeyi savurur alev alır. Evdeyken ateş kontrolündedir ama evde değilken kontrol dışıdır. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mahmut Yıldız yazdı:

Evde kendi kendine yanan ateşten kötü ne olabilir. Çaydanlık yanar, rüzgar perdeyi savurur alev alır. Evdeyken ateş kontrolündedir ama evde değilken kontrol dışıdır. 

bunları rutin gündelik yaşayan ile çay içtim ben :rofl:

  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mahmut Yıldız yazdı:

Evde kendi kendine yanan ateşten kötü ne olabilir. Çaydanlık yanar, rüzgar perdeyi savurur alev alır. Evdeyken ateş kontrolündedir ama evde değilken kontrol dışıdır. 

Bu düşünce ile evde prize takılı x cihaz da yanabilir yakabilir. Açık alev olan yerde belirli güvenlik sistemi oluyor 🔥

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Valla ben buruk tat seviyorum çayda.

Koyarım demliğe kuru Trabzon çayını, üstüne de kurutulmuş bergamot kabuğu koyarım, yakarım altını, su kaynar, tek noktadan dökerim suyu, üstte kalan çay çökecek gibi olduğunda dururum, altına su çeker, kısık ateşte en az 20 dk beklerim, sonra keyifle içerim.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Akşam Rizeli bir amcanın çayını içtim. En cüzel çay bu dedi:

 

Esvet Gold Siyah paket

95E5FD70-0B98-4AAF-B7D9-04B317DAEA9B.jpeg

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Çağlar Bayur yazdı:

bunları rutin gündelik yaşayan ile çay içtim ben :rofl:

Sizin hayat normaliniz bu galiba. Pardon arkadaşınızın normali demek istedim. :)

Servet Aydın yazdı:

Bu düşünce ile evde prize takılı x cihaz da yanabilir yakabilir. Açık alev olan yerde belirli güvenlik sistemi oluyor 🔥

Valla ben ocakta bir şey yanarken bırakıp gitmem, gidemem.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...