İçeriğe Yönlendir

Fiesta VI - 2012 1.4TDCI Gazdan Ayağını Çekince Yığılıyor

Onur Tanrıverdi

Recommended Posts

Mustafa Yanar
Metin Taşcı yazdı:

Bekliyoruz hocam :) 

Yarın Pazar tüm günümü buna ayırabilirim ?

Yarın garajda öğleden sonra araca bağlayayım tekrar, buraya yazarım. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
(düzenlendi)

https://drive.google.com/file/d/1_ijZgkEPHlULZ4_YpE6di55Jc7fbwn2c/view?usp=drivesdk

https://drive.google.com/file/d/1_d0NACsYjCH8EI70ykw9OAR06Adfke5E/view?usp=drivesdk

Forumdaşlar önce çip sekmesinden girip PCM modülünden lastik boyunu bulup forscan forumundaki gibi lastik boyuutunu değiştirdim, sonra  bakım onarım olan anahtar sekmesinden sırayla boyuna ivmelenme algılayıcısı, çekme kayma telafi sistemi, direksiyon açı sensörü kalibrasyonlarını yaptım.Şu an foruma konu olan sorun ortadan kkalktı, Mekanik olarak sadece ön diskler değişti. 

tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Mustafa Yanar yazdı:

https://drive.google.com/file/d/1_ijZgkEPHlULZ4_YpE6di55Jc7fbwn2c/view?usp=drivesdk

https://drive.google.com/file/d/1_d0NACsYjCH8EI70ykw9OAR06Adfke5E/view?usp=drivesdk

Forumdaşlar önce çip sekmesinden girip PCM modülünden lastik boyunu bulup forscan forumundaki gibi lastik boyuutunu değiştirdim, sonra  bakım onarım olan anahtar sekmesinden sırayla boyuna ivmelenme algılayıcısı, çekme kayma telafi sistemi, direksiyon açı sensörü kalibrasyonlarını yaptım.Şu an foruma konu olan sorun ortadan kkalktı, Mekanik olarak sadece ön diskler değişti. 

Bahsettiğiniz ayarların motorun çalışmasıyla alakası yok. 

Direksiyon açı sensörü kalibrasyonu özellikle rot ayarında hata varsa ciddi sıkıntı çıkarır hele ki araçta esp varsa. 

Abs vs bambaşka şeyler ve lütfen bilginiz yoksa, araçta bir işlem yapılmadıysa gereksiz yere oynamayın. 

İlla yapacağım diyen arkadaşlar lütfen bu riskleri göze alıp yapsınlar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Direksiyonla ilgili işlem yapıldığı için direksiyon kalibrasyonu yaptım, zaten bilgisayarı bilmeyen ve program kullanmaktan anlamayan bunları yapmasın, program orjinal, lisanslı program, ve dünyaca tanınmış bir forumu var, hata bende, ne diye paylaşıyorum ki, boyuna ivmelenme algılayıcısı kalibrasyonu özellikle yapılmalı, anlamıyorsanız ve korkuyorsanız yapmayın. Ben yaptım ve sonuç başarılı, program zaten yappman ve yapmaman gerekenleri söylüyor, 

Rot  ayarı yeni yapıldı, ayrıca 20 yıldır araç kullanıyorum ve düzgün rot ayarı yapamayan yere aracımı zaten götürmem. 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Mustafa Yanar yazdı:

Direksiyonla ilgili işlem yapıldığı için direksiyon kalibrasyonu yaptım, zaten bilgisayarı bilmeyen ve program kullanmaktan anlamayan bunları yapmasın, program orjinal, lisanslı program, ve dünyaca tanınmış bir forumu var, hata bende, ne diye paylaşıyorum ki, boyuna ivmelenme algılayıcısı kalibrasyonu özellikle yapılmalı, anlamıyorsanız ve korkuyorsanız yapmayın. Ben yaptım ve sonuç başarılı, program zaten yappman ve yapmaman gerekenleri söylüyor, 

Rot  ayarı yeni yapıldı, ayrıca 20 yıldır araç kullanıyorum ve düzgün rot ayarı yapamayan yere aracımı zaten götürmem. 

Mesleğiniz ile üslup örtüşüyor mu sizce? Aracın direksiyonunda işlem yapılır yaparsın başka, bu sorunun çözümü gibi sunmak bambaşka....

Yazdığınız şeylerin motorun çalışması ile ilgili 1 tane bağlantısı yok. Biri göstergenin sapmasını ayarlar, diğeri abs nin çalışması ile ilgili, diğeri ise direksiyonda bulunan sargı içerisindeki açı sensörü ile ilgili. 

Size aracınızı götürürsünüz götürmezsiniz de demedim. Burası açık bir yer ve o program orjinal lisanslı fakat erişimi de bir o kadar kolay bir program. Yani sizin yazınızı okuyup( bir üstte paylaştığınız detayların hiçbiri yoktu çözüm olarak yazdığınız yerde) doğrudan bir deneyeyim derse başına iş açabilir. Ki araçta sıkıntı varsa iş açabilir değil açar. Kalibrasyonu o anki duruma göre yapıyor çünkü. 

Son olarak, çözüm olarak paylaştığınız şeye karşıt bir görüş geldiğinde "ne diye paylaşıyorumki, hata bende" yanıtı veriyorsanız bir zahmet paylaşmayın bence. Zira inanıyor, güveniyor ve detayını biliyor olsaydınız eminim ki o cümle yerine yaptım

çünkü şu şununla bağlantılı diye başlardı o cümle. 

Her neyse, konuyu okuyan olursa diye yazıyorum. Bile bile birinin canı yansın istemem, o sebeple yazdım. Yoksa benlik durum yok. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mustafa Yanar yazdı:

Arkadaşlar bendeki fiestada yığılma sorunu kalmadı artık, yaptığım işlemler için aracı bilgisayara bağlamadan forscan işlemleri görünmüyor, zaman bulursam bağlanıp yaptığım işlemleri anlatacağım.

Sorun ne zaman oluşmuştu sizde ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Sorun aracı aldığımdan beri yani iki yıldır var ve buradan sorunun çözümüyle ilgili defalarca konu açıldı ve her defasında çözüme ulaşılamadı veya ulaşılsa da burada paylaşılmadı, ben de sorunla ilgili yardımcı olmak adına burada paylaşım yaptım fakat birisine zararı dokunacaksa paylaşımım kaldırılsın, kimsenin kılına zarar gelmesin, dediğim gibi bilmeyen ve yaptıklarını geri döndüremeyecek olan zaten yapmasın, sürçilisan etmişsem affola, araç bilgisiyle ilgili olarak kimseyle yarışmak gibi bir niyetim de yok, amacım sadece paylaşım, foruma katılanlara  bir faydam olursa ne mutlu bana, Metin Bey tarfından hem merakla beklenip hem de böyle bir cevap almak açıkçası şaşırttı beni. Dediğim gibi burada çok tecrübeli ustalar var, eğer çözümüm zararlıysa yazdıklarım  silinebilir.

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Selamı Yıldırım

arkadaşlar enjektör bobinleri değişerek çözüme ulaştı. kisa devre varmış bobinlerde..

Not:

Arkadaşlar sorun devam ediyor. Enjektör bibini ile alakası yokmus. Motor hissiyati düzelince onunda düzenlediğini sandım..aynen devam ediyor bilginize..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Selamı Yıldırım

Sorun hala devam ediyor. Enjektör ile alakası yokmuş. Motor hissiyatı düzelince o sorununda düzenlediğini sandım. Ama devam ediyor bilginize..

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Selamı Yıldırım
(düzenlendi)

Arkadaşlar arızayı şanzıman da aramayin, öyle bir hata yaptım düşük km de 100 bin de çıkma şanzıman taktım baski balata değişti sorun düzelmedi.. ayağı gazdan çekince gene aynı sekilde sarsılıyor.

tarihinde Selamı Yıldırım tarafından düzenlendi
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Selamı Yıldırım

Aynen çağlar abi kafayi yedirecek bu sorun bana, olabilecek herşeyi değiştim derdi ne anlamıyorum..

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Süleyman Can yazdı:

Çıkma parça bulamıyorum o yüzden ben şüphelendiğim konunun üstüne gidemedim. Gaz pedalı arızası olduğuna neredeyse eminim. Sizin imkanınız var ise pedal değişip deneyebilir misiniz? Sıfırı çok pahalı çıkmacılardan da denemek için alamıyoruz. 

Gaz pedalı dediğiniz şey basitçe bir potansiyometre aslında. Aracı bilgisayara bağladığınızda gaz pedalı konumunu görürsünüz. Bir anormallik varsa orada çıkar. 

Hadi çıktı diyelim doğrudan değişim yapılmaz, kalibrasyonu var. O da olmazsa değişim olabilir. Yeni taktığınız pedalı da kalibre etmezseniz sıkıntı çıkar

Yorum bağlantısı
Selamı Yıldırım
Süleyman Can yazdı:

Çıkma parça bulamıyorum o yüzden ben şüphelendiğim konunun üstüne gidemedim. Gaz pedalı arızası olduğuna neredeyse eminim. Sizin imkanınız var ise pedal değişip deneyebilir misiniz? Sıfırı çok pahalı çıkmacılardan da denemek için alamıyoruz. 

Gaz pedalında sensör var. Onda sorun olsa arıza kaydı bırakması lazım.. enterasan bir durum var ya, mesala takozlari değiştim bir iki gün yapmadı,sonra gene yaptı, dün şanzıman, baskı balata değişti sürdüm aracı en ufak birşey yoktu bugün gene başladı..

Bana hava yakıt karışımında birşey varmış gibi geliyor artık,turbo olabilir,emme monifoldu olabilir.. bilemiyorum.. hiç bir arıza kodu yok kaç aydır bu arixayi araştırıyorum.. bir sonuç alamadım. Yazilimsalda olabilir belki çünkü ben aracı guncellemistim ondan sonra başladı bende, güncelleme dediğim orjinal kendi yazılımi sistem guncellemesi..

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Süleyman Can yazdı:

Kalibrasyon için dahi anlayan elektrikçi bulamadım. Abi bu hassas parça yapamayız dediler. Bi tanesi yenisini al getir takalım dedi (onu ben de yaparım).

Taksanız da olmaz, uygun program ve cihaz ile kalibrasyon sıfırlanmak zorunda. Aksi durumda daha da sıkıntı yaratırsınız. Elektrikçi işi değil zaten, orada etken nokta bahsettiğim gibi uygun yazılım ve cihaz. 

Denemek isterseniz bir tane modifiyeli elm cihazı alın kendiniz resetleyin. 

Yorum bağlantısı
Selamı Yıldırım
Süleyman Can yazdı:

Her OBD cihazı her hata kodunu göstermeyebiliyor. Eksperde bağlandığında çıkmamıştı, sıvı bakım yaptırırken serviste pedal konum sensörü hatası vermişti.

Kalibrasyon için dahi anlayan elektrikçi bulamadım. Abi bu hassas parça yapamayız dediler. Bi tanesi yenisini al getir takalım dedi (onu ben de yaparım).

Özel ford srvsisleri genelde ,yetkili servislerden ayrılma oluyor. Orjinal cihaz var çoğunda..

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Levent Puslu

Kronik sanırım bende aynı sorunu yaşıyorum 1.4 dizel euro 5 motor aracımda dur kalk trafikte rahatsız ediyor açıkçası fakat böyle bir problem için aracımı kesinlikle elletmeyi düşünmüyorum basit bir sorunu çözeceğim diye arabayı kullanılamaz veya sattırabilecek kıvama getirebilir sanayideki çırak kıvamındaki ustacıklar..

Gerekirse araştırıp kendim bakacağım ilerleyen zamanlarda.

Yorum bağlantısı
Levent Puslu
Süleyman Can yazdı:

Ben bulunduğum bölgelerde gaz pedalından anlayan usta bulamıyorum. Buradaki yetkili servisler de sanayi ciragindan beterler. Bana pedaldan yapıyor gibi geliyor.

Sorun beyinde değişmesi gerekiyor bile diyen oldu yorumu size bırakıyorum.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Ömer Günçü
(düzenlendi)

Aynı problemler bende de var. Aracım 2011 tcdi 1.4 fiesta Özellikle 1-2 ve 3. viteslerde net hissediliyor, 4. viteste inceden yapıyor. Ayagımı gazdan çekince yığılma yok ama gazdan çektikten sonra bir daha gaza basınca araba birden öne atlıyor. Gaza basmaya korkar oldum. Şanzıman takozu motor üst alt takozu değiştirdim yine kar etmedi. Aracın devrinde vites geçişlerinde vs hiçbir sorun yok. Bir usta fiesta 1.4lerde bu normal dedi. Ne yapacağım bilemiyorum gördüğüm kadarı ile çözebilen de yok

tarihinde Ömer Günçü tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ömer Günçü
Süleyman Can yazdı:

Malum masrafların artmasından dolayı hesabı kitabı bir toparlayamadım. Şayet sizin için hesap/vakit iyiyse bu sorunun sebebinin gaz pedalı olduğunu düşünüyorum. Potansiyemetre ayarı diye de geçiyor ve genellikle pedal konum sensörü hatası bırakıyor. Ayar ile de çözülebilir (yakınımdaki çoğu şehirde nasıl yapılır bilen çıkmadı) , yenisi ile değişimiyle de.  Emin olmak için çıkma veya sıfır pedal takıp denemek lazım.

hocam arkadaslar yazınca ben de bugün fark ettim, aracı ilk çalıştırdıgımda 1-2 dakika soğukken yapmıyor, sonra yapmaya başlıyor. gaz pedalında olsa böyle sıcakken yapma tarzı bir arıza olur muydu

Yorum bağlantısı
Ömer Günçü
Süleyman Can yazdı:

Aynen bende de durum aynı. İlk çalıştırmada iyi ama azıcık kullanınca tekrar yapıyor. İlk marş ile pedalın yolladığı voltaj ile sonrası farklı mı acaba veya başka sorun mu var çözemedim hala. 

veya motor sıcaklığı ile mi alakalı

Yorum bağlantısı
Ömer Günçü
Süleyman Can yazdı:

Ayak gazdayken yığılacağını hissettiriyor. Tam o an saniyelik dip gaz yapıp geri çekin. Büyük ihtimal yığılma yapmayacak. %99 pedal bence.

deniyeceğim hocam bakalım olacak mı

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ömer Günçü
Ömer Günçü yazdı:

deniyeceğim hocam bakalım olacak mı

dip gaz yapınca da yığılma yapıyor hocam. 3. viteste yine az hissettiriyor ama 2. viteste zulüm gibi birşey

Yorum bağlantısı
Ömer Günçü
Süleyman Can yazdı:

Boşa atıyorum sürekli 2. vitesten. Şimdilik böyle devam.

ben de aynı şekildeyim, baskı balataya zararı olur mu

Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA

Selamlar

Bende 1. Viteste atıyorum 10km hızla giderken gazdan çekince öne yığılma oluyor bu normal mi 2000 devir geçince ve diğer viteslerde bu olay yok

Yorum bağlantısı
Ömer Günçü
özgür çetinkaya yazdı:

Selamlar

Bende 1. Viteste atıyorum 10km hızla giderken gazdan çekince öne yığılma oluyor bu normal mi 2000 devir geçince ve diğer viteslerde bu olay yok

hocam nırmaldir 1. vites sürüş vitesi değil zaten kalkış vitesi

Süleyman Can yazdı:

Diğeri kadar zararı olmaz en azından. Bu arada yığılmalar vitesler arasında aslında fark etmiyor. Aynı devirde olmadığı ve hız artıp azaldığı için hissiyatı farklı oluyor. Sordurttum yine sanayiye çıkma pedal yok. Çok cins bir problem bu.

acaba aracın normali mi bu? hiç bşaka 1.4 fiesta tdci sürme imkanınız oldu mu

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...