İçeriğe Yönlendir

Fiesta Vl - Yakıt Tüketimi

Engin Oynak

Recommended Posts

Tuna İşgören

Benzinli bi araba icin gayet iyi degerler 170 km yapsa 294 kurus yapar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yığılı

2013 fiesta 1.25 50tl benzin ile 170-200km arası gidiyor sanki oldukça fazla yakıyor !  Lpg şart artık

170'den hesaplarsam bir depoda 578km civarı yapar ortalama, benim değerlerimle neredeyse aynı. benzinli için iyi kabul edilebilir bana göre de

Yorum bağlantısı
Emre yağmur

2013 fiesta 1.25 50tl benzin ile 170-200km arası gidiyor sanki oldukça fazla yakıyor ! Lpg şart artık

Hocam dizel gibi yakıyo nerdeyse, iyi bence

Yorum bağlantısı
ismial akın

O zaman güzelmiş bende lpg taktırmayı düşünüyorum artık. Benzin aldı başını gidiyor 5 tlyi görür birkaç aya

Yorum bağlantısı
Sercan AKAN59

2009 Fiesta 1.4 TDCI Var bende Anlamıyorum şehir içi bazen 7,0 lara kara çıkıyor şehirler arası 6,6 dan aşağı düşmüyor gösterge normal midir ?

ben 1 kere hesap yaptım 0,22 Krş Falan Yakıyor Şehiriçi/uzunyol karışık ?

Yorum bağlantısı
Yasir Baş

Ortalama yakıt tüketimini her yakıt aldığınızda sıfırlamazsanız ortalamanız geç düşer haliyle. Mesela ortalamanız 5000 km de 6.6 lt olsun 400 km 6 litre yaksanız bile bu ortalamaya az etki ediyor. 

(5000*6,6 +400*6) / 5400 = 6,55 lt Ancak 6.6. dan 6.55 e düşüyor. Halbusa ki son yakıt tüketiminiz 6 lt

Ya her yakıt aldığınızda ort. tüketimi sıfırlayın yada ekrana bakmayın aldığınız yakıtı yaptığınız km'ye bölün..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sercan AKAN59

Ortalama yakıt tüketimini her yakıt aldığınızda sıfırlamazsanız ortalamanız geç düşer haliyle. Mesela ortalamanız 5000 km de 6.6 lt olsun 400 km 6 litre yaksanız bile bu ortalamaya az etki ediyor. 

(5000*6,6 +400*6) / 5400 = 6,55 lt Ancak 6.6. dan 6.55 e düşüyor. Halbusa ki son yakıt tüketiminiz 6 lt

Ya her yakıt aldığınızda ort. tüketimi sıfırlayın yada ekrana bakmayın aldığınız yakıtı yaptığınız km'ye bölün..

Ortalama yakıt tüketimi nasıl sıfırlanır ? Fiesta konusunda yeniyim açıkçası. hyundai accent era 1,5 dizel'e nazaran çok fazla geliyor bunun yakıtı

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Yol bilgisayarinda.ortalama yakita gelin ve trip tusuna basili.tutun sifirlar

Yorum bağlantısı
Gökhan Ersen

şehiriçi için konuşuyorum 24-25-26krş civarında yakıyor (gerçi akaryakıt zamlandı ama ) fiesta dizeller ne kadar hassas ya da ne kadar hunharca kullanılırsa kullanılsın bu değerlerde gezer ki bu gerçekten güzel fiyatlar, benim aracımda sırf ş.içi 6,5-6,7 lt ortalamayla geziyordu, şehirdışı 200km yaptığımdan beri ş.içi ile karışık 5,7 ye sabitlendi resmen ama bu demek değil ki 5.7lt x 3.91tl : 22krş km de yakıyor, ş.dışı 19-20krş yakıyorsa ş.içi 25-26 krş civarı geziyor bence.

bence değişen akaryakıt istasyonları arasındaki yakıt farkı, shell seri ve sessiz, ama arada beyaz duman yaptı kışın ilk marşta almadı marş alınca da 3-5 sn ince beyaz duman gördüm 2-3 defa oldu bu olay, total 2 depoya yakın kullandım ses bence arttı çekiş beğenmedim ama duman veya marş problemim olmadı, şimdi iki depoya yakındır da BP ultimate kullanıyorum kesinlikle shellden çok daha sessiz, hatta şöyle bir durum var motor ısınınca ışıklarda beklerken motor sesini duyamıyorum inanın, shell de sessiz ama sabahki çalıştığında ses neyse daha sonrada hep aynı kalırdı ama bp de sabah çalıştırdığımla motor ısınınca çok daha sessiz oluyor, çekişte çok fark görmedim shell ile arasında BP de menzil arttı demek istiyorum ama bp ile birkere şehir dışı yapmıştım shell i hep şehiriçi kullandım o yüzden bu konuya yorum yapmıyorum. Shell de BP de kaliteli kesinlikle, opet hiç kullanmadım.

yakıt deneme sebebimse daha önce açmış olduğum konuda bahsetmiştim, aracımı stop ettikten sonra birkaç dk sonra tekrar marş yaptığımda gelen horr diye bir gürültü sorunum vardı, bu her zaman olmasa da böyle bir olayım vardı, başka bir forumda shellden yakıt aldıktan sonra 1.3cdti dobloda da aynı sorunu hatta ilk marşta çalışmayıp ikinci marşta çalıştığını okuyunca shellden vazgeçtim, şu an için sorunum pek tekrarlamadı ama birkaç depo kullanmam şart net birşeyler söyleyebilmem için, zaten burada da o yüzden hangi marka dizel kullandığınızı sizlere sormuştum, biraz uzun oldu kusura bakmayın.

Yorum bağlantısı
Mert Arıca

2011 model 1.6 TDCi aracım, istanbul-maşukiye arası 100km hıza cruise control ile sabitlemek kaydıyla 2 kişi 3.7lt/100km gibi bir ortalama yakaladım. Daha önce 110km sabit hızla yine 2 kişi istanbul-tekirdağ denememde ise 4.1lt/100km gibi bir ortalama yakalamıştım. Şehirler arası bu şekilde, şehir içi ise istanbulda ne kadar hızlı gidebilirsem o kadar hızlı gidiyorum, genelde iş çıkış saatleri gibi yoğun trafikte kullanıyorum, 5-5,5 lt/100km ortalamalar arasında geziniyorum

Yorum bağlantısı
Yasir Baş

Benim de bugun anlam veremedigim bir sarfiyatim oldu.Kislik lastiklerle ort 6.5 litre yakarken bugun 180 km 11.55 litre yakit aldi. Ort. 6.3 ancak ekrandaki ort. 5.2. Kafam karisti acikcasi gerceklesen ile yol bilgisayari bu kadar fark eder mi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Yığılı

1.25 benzinli aracım şu an 4500 km de, benzin sarfiyatı artık oturmuştur diye düşünüyorum. Son 75lt benzine 334TL verdim ve 1114 km yol yapabildim. Buna göre km başına 29.9 krş yakıyor ve ort. 100km de 6.73lt tüketiyor, yol bilgisayarım da tam olarak 6.7 gösteriyor.

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

aracı ilk aldığımda opetten aldım mazotu ama gürültülü çalışıyordu araç daha sonra shell vpower nitroya geçtim ses azaldı çekiş arttı .. çekiş olayı pskolojikte olablir belki ama seste bariz azalma oldu .. duman ve geç çalışma ile hiç karşılaşmadım .. 3000 km oldu hep shell alıyorum sanırım başkada yakıt denemem

Yorum bağlantısı
Gökhan Ersen

aracı ilk aldığımda opetten aldım mazotu ama gürültülü çalışıyordu araç daha sonra shell vpower nitroya geçtim ses azaldı çekiş arttı .. çekiş olayı pskolojikte olablir belki ama seste bariz azalma oldu .. duman ve geç çalışma ile hiç karşılaşmadım .. 3000 km oldu hep shell alıyorum sanırım başkada yakıt denemem

hocam shell'in dizeli gerçekten güzel, sessiz, çekişi de güzel, ben Total, BP ve Shell kullandım 3000km boyunca (biraz daha fazla da olabilir) shell bu 3000km nin 3te2 sidir hemen hemen, sonra vuruntulu marştan dolayı değiştirdim Total ve BP denedim, BP de güzel sessiz ama Shell in çekişi güzeldi, ara hızlanmalar, şehiriçi seriydi kalkışlarda falan, bu arada serviste usta da söyledi kışın shellin mazot içerisine eklediği katkıda eksikli mi olmuş fazlalık mı olmuş bişiler anlattı ama bu da geç çalışma ve beyaz dumana sebep olmuş bu yüzden çok sayıda focus geldi servise ama sıkıntı yoktu dedi, hatta connectlerin mazot filtresi dışarıda kalıyor ve onlar daha çabuk etkileniyor mazotun soğuk olmasından ısınmamasından gibi bişiler söyledi, bu ince duman da araç ilk marşta basmadığı için 2.marşta alınca yakıtı çiğ attığından ince bir beyaz duman oluyor dedi, ama o da Shell ve Petrol Ofisi güzel diyerek ekledi.

kendim de vuruntulu marş diyerek konu açmıştım, mazottan olabileceğini birkaç forumda okuyunca shell i değiştirmiştim, vakit bulup servise bıraktım aracı ve sorunun şanzuman takozu ve motor takozundan kaynaklandığını, bunların değişmesi gerektiğini söylediler, bu hafta içi yapılacak değişim bakalım nasıl olacak ve ben de tekrar Shell v power nitro ya döneceğim bir daha da değiştirmem sanırım yakıtımı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Beykurt

20 günlük verilerim;

Km: 44460 -> 45080 

Gidilen km: 620km

Alınan yakıt: 37.190 Litre mazot (litresi 3.96TL; 147.27 TL)

Km'de yakılan yakıt(litre): 0.05 litre/kilometre

Km'de yakılan yakıt(kuruş): 0.237 kuruş/kilometre

Ataşehir-Başakşehir arası 4.2 l/100km ortalaması ile haftasonları gidiyorum.Haftaiçleri de işe git gel 6.0 l/100km ortalama.Genel olarak araça 5.5 l/100km ile gidiyorum.

Yorum bağlantısı
Emre yağmur

Adana ankara - 630 gittim, 180 hala gider diyor gösterge. İki kişi bagaj dolu klima açık sürekli, hız otobanda 120 kalanı 110

Yorum bağlantısı
İBRAHİM ÇAKIR

1.4 tdci var arkadaslar 6 lt yi gosteriyor yol bilgisayari biraz cok degil mi? Aracta 16 celik jant bunun etkisi varmidir?

Yorum bağlantısı
Sercan AKAN59

2009 Fiesta 1,4 TDCI 195 50 15 Lastiklerim Genelde 1 - 2 Kişi oluyor İçerisinde Çokta Sıkıştırmıyorum (200 km Uzun Yol) 510 Km'de 34 Lt Yakmış Buda Demek Oluyor ki Km'de 6,7 Litre Ekranda Yazanda Aynı Ama Sahibi Hiç Memnun Değil.  :kafa2:  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Beykurt

1.4 tdci var arkadaslar 6 lt yi gosteriyor yol bilgisayari biraz cok degil mi? Aracta 16 celik jant bunun etkisi varmidir?

Nerelerde kullanıyorsunuz?Kısa mesafe, yokuş, trafik dur kalk var ise normal.Ben çok sakin kullanmama rağmen hergün 4 km işe gidiyorum 4 km dönüyorum.Işıklar dur kalk vs 6.0 civarı

2009 Fiesta 1,4 TDCI 195 50 15 Lastiklerim Genelde 1 - 2 Kişi oluyor İçerisinde Çokta Sıkıştırmıyorum (200 km Uzun Yol) 510 Km'de 34 Lt Yakmış Buda Demek Oluyor ki Km'de 6,7 Litre Ekranda Yazanda Aynı Ama Sahibi Hiç Memnun Değil.  :kafa2:  

Uzun yolla birlikte o değerin 6.7 olması çok değil mi? En azından 5.5-6 arası olması lazım TDCI için

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasir Baş

Açıkçası Fiestayı uzun yolda hiç beğenmedim. Motor çoooook ama çok küçük geldi, bu hafta sonu Ankara Bolu yaptık. Arabada 4 kişi 1 bebek bagaj dolu. 5.3 lt yaktı ama çokta yordu.Tabi biz yedigöllere gittik 45 km git 45 dön 90 km sadece 1 ve 2 arabayı hiç 3'e atamadık. O yol olmasa biraz daha düşebilirdi tüketim.

Ne yazık ki 1.4 70 bg de olduğu için beklentim yüksek olmasa bile araçtan hiç memnun kalmadım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

Açıkçası Fiestayı uzun yolda hiç beğenmedim. Motor çoooook ama çok küçük geldi, bu hafta sonu Ankara Bolu yaptık. Arabada 4 kişi 1 bebek bagaj dolu. 5.3 lt yaktı ama çokta yordu.Tabi biz yedigöllere gittik 45 km git 45 dön 90 km sadece 1 ve 2 arabayı hiç 3'e atamadık. O yol olmasa biraz daha düşebilirdi tüketim.

Ne yazık ki 1.4 70 bg de olduğu için beklentim yüksek olmasa bile araçtan hiç memnun kalmadım.

1.4 zorlanıyo haklısınız bende 1.6 var hem daha iyi gidiyo hem daha az yakıyo uzunda ve şehir içinde

8f891cad72b9734a83f3449b29fbfd2d.jpg

Ayvalığa giderkenki ortalamam çanakkale üzerinden geçen yaz

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Gökhan Ersen

tarfik varsa normal yani şehiriçi kullanımsa, bende de 2011 1.4tdci var 6.0 lt ortalamam var şu an.

200 km uzun yol demişsiniz bence 6.7 lt baya fazla bir değer, yukarıda daha önce paylaşmıştım 3 yetişkin hız sabitleyicisi 100 km/h ve 90 km/h ile 197 km uzun yolda 4.1 lt dedi yol bilgisayarım dönüşte 4 yetişkindi araç, eskişehir-çukurhisar (bozüyük üzerinden)-kütahya-eskişehir arası yapıldı.

aracın bakımı gelmiştir belki 

Yorum bağlantısı
İBRAHİM ÇAKIR

Nerelerde kullanıyorsunuz?Kısa mesafe, yokuş, trafik dur kalk var ise normal.Ben çok sakin kullanmama rağmen hergün 4 km işe gidiyorum 4 km dönüyorum.Işıklar dur kalk vs 6.0 civarı

tarfik varsa normal yani şehiriçi kullanımsa, bende de 2011 1.4tdci var 6.0 lt ortalamam var şu an.

Aynı sizin gibi ş.içi ist trafiğinde 5 km gidiş- 5 km geliş o zaman normal yani

Yorum bağlantısı
Yasir Baş

1.4 zorlanıyo haklısınız bende 1.6 var hem daha iyi gidiyo hem daha az yakıyo uzunda ve şehir içinde

Ayvalığa giderkenki ortalamam çanakkale üzerinden geçen yaz

Çok haklısınız.. 1.6 olacak bir de dizel olacak uzun yolda tadından yenmez. Şehir içi de çok az fark eder bence. 

Eski arabam 100 bg Polo classic ti tüplü olmasına rağmen daha bir ciğerli gidiyordu.

Fiesta'dan da şehir içinde memnunum ama uzun yolda malesef..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...