İçeriğe Yönlendir

Yeni Arabam; T5 Multivan

Ebrar Tüfek

Recommended Posts

Ali Darbaz
Ebrar Tüfek yazdı:

Malum hastalık sebebi ile araç kapıda yatıyordu, babam diğer araba ile işe gittiği için vw pek kullanmıyoruz. Zaten ramazan dükkanımız kapalı. En azından şu ağır revizyon işlerini halletsek uzun yıllar hizmet eder diye düşünüyorum.

Tam bir karadelik. 

Bu gün enjektör yarın debriyaj haftayada alternatör. Silsile şeklinde devam edecek gibi. Bizim el freni takarken fren silindiri patlayan, termostad sökerken radyatörü kırılan 306 ya dönmese iyidir. 

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Ali Darbaz yazdı:

Tam bir karadelik. 

Bu gün enjektör yarın debriyaj haftayada alternatör. Silsile şeklinde devam edecek gibi. Bizim el freni takarken fren silindiri patlayan, termostad sökerken radyatörü kırılan 306 ya dönmese iyidir. 

Arabayı sıfırlayacaktım zaten de şu dönem iyi olmadı. Pompaya bakılacak, amortisör üst takozlar değişecek, şanzıman halatına bakılacak, akslar boşluk yaptı onları değiştireceğim, bide 3. Vites senkromeçini değiştireceğim, şanzımanı komple indirirsek şanzıman yağı ve dişli revizyonuna kadar giderim. Servet abinin land roverine döndü bu iş. 

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Ufak bir liste çıkardım. Ufak derken lafın gelişi tabi. 263 bin km ve 16 senenin getirdiği yorgunluk sayesinde sağlam bir revizyon zamanı geldi galiba.

Zorunlu masraflar:

1. Ön akslar sağ sol değişecek

2.Amortisör üst takozları sağ sol değişecek

3. Şanzıman halatı değişecek

4. 3. Vites senkromeçi değişecek

5.Şanzıman yağı değişecek

6.Yakıt pompasında bir sorun var sabah geç çalışıyor yada mazot filtresi biyerden hava yapıyor bakılacak.

Keyfi eklemek istediğim donanımlar, zorunlu masraflar ile birlikte yavaş yavaş yapacağım:

1. Hız sabitleyici

2. Otomatik far sensörü

3. Lastik basınç sensörü

4. Mercek far

5. Isıtmalı touareg direksiyonu

6. Ön konsol soft kaplama

7. Geri vites kamerası(aldım, montaj yapmadım)

8. Kapılar kilitlenince kapanan dikiz aynası

9. Komple çıkma iklim paketi Webasto

10. Yaşam aküsü(yeri var ancak webasto olmadığı için boşta duruyor)

11. Head up display

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Emrah Altun yazdı:

Hem de dipsiz.

cami-avlusunda-kuyu-bulundu.jpg

Benim cüzdanı açınca da aynı böyle gözüküyor. :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Konuyu gördükçe ilanlara giriyom. Şu Uber işi rahat olsa idi alsaydim bı tane takılırdim. Şimdi 9 koltuk bişi alsam kimi taşıyacam 

Aslında güzel proje vardı da devlet salmiyor. Yoksa izmit İstanbul havaalanı jet servis 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Konuyu gördükçe ilanlara giriyom. Şu Uber işi rahat olsa idi alsaydim bı tane takılırdim. Şimdi 9 koltuk bişi alsam kimi taşıyacam 

Aslında güzel proje vardı da devlet salmiyor. Yoksa izmit İstanbul havaalanı jet servis 

3.2 zırhlı multi var ilanlarda, dibim düşüyor ama daire parası.

Bitane çift kapılı masası ortada olanlardan alsana, harbi çok güzel araba satmaya kıyamıyorum, hertarafını sıfırlayıp binecem nasip olursa. 

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Otomatik far sensörünü, anahtarını sipariş ettik, en dolu multivanı yapma yolunda ilerliyoruz :) 13caf76bb6a78cd8e4b57e2f9c860c56.jpg

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Ebrar ısıtmalı direksiyon için çalışmalara başlamayı düşünüyorum. Ne dersin? :) 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Mustafa Arıkan yazdı:

Ebrar ısıtmalı direksiyon için çalışmalara başlamayı düşünüyorum. Ne dersin? :) 

Abi aylar önce bi konu açmıştım yapılırmı nasıl olur diye, allah derim :) ilk müşterin olurum çok ciddiyim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Ebrar Tüfek yazdı:

Abi aylar önce bi konu açmıştım yapılırmı nasıl olur diye, allah derim :) ilk müşterin olurum çok ciddiyim :)

Dur bakalım var niyetim. Aliexpress’te direksiyon için karbon ısıtıcılar var. Koltuklarda da karbon ısıtıcılardan kullanmıştım. Direksiyon için olanlardan alacağım. Şu an sıkıntı airbag sargısından direksiyona ısıtma pedleri için hat yok. Aslında var ama uygun değil. Bir çözüm bulmaya çalışacağım. Eğer onu halledersem zaten gerisi kolay. Bu esnada deri de yenisi ile değişecek. Güzel olacak :) 

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Mustafa Arıkan yazdı:

Dur bakalım var niyetim. Aliexpress’te direksiyon için karbon ısıtıcılar var. Koltuklarda da karbon ısıtıcılardan kullanmıştım. Direksiyon için olanlardan alacağım. Şu an sıkıntı airbag sargısından direksiyona ısıtma pedleri için hat yok. Aslında var ama uygun değil. Bir çözüm bulmaya çalışacağım. Eğer onu halledersem zaten gerisi kolay. Bu esnada deri de yenisi ile değişecek. Güzel olacak :) 

Hadi bakalım beklemedeyim :)

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Sensör hemen sabahtan kargoya verilmiş, koniçivalar hızlı çalışıyor. Hız sabitleyici için inşallah kod falan gerek yoktur :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Ebrar Tüfek yazdı:

Sensör hemen sabahtan kargoya verilmiş, koniçivalar hızlı çalışıyor. Hız sabitleyici için inşallah kod falan gerek yoktur :)

CC kolu almıştım geldi, daha önce aldığım ürünler gelmedi. :) Pandemi ister istemez etkiliyor.

FisGauges için yaptırdığım PCB'ler gelmedi ya. Dört gözle onların gelmesini bekliyorum. Müşteriler sıkıştırıyor. Süreç çok uzadı. 

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Mustafa Arıkan yazdı:

CC kolu almıştım geldi, daha önce aldığım ürünler gelmedi. :) Pandemi ister istemez etkiliyor.

FisGauges için yaptırdığım PCB'ler gelmedi ya. Dört gözle onların gelmesini bekliyorum. Müşteriler sıkıştırıyor. Süreç çok uzadı. 

Cc kolunu direk takınca hız sabitleyici aktif oluyormu bizimkilerde :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Ebrar Tüfek yazdı:

Cc kolunu direk takınca hız sabitleyici aktif oluyormu bizimkilerde :)

Bilemiyorum. Kodlama ve tesisat ister muhtemelen

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Mustafa Arıkan yazdı:

Bilemiyorum. Kodlama ve tesisat ister muhtemelen

Talimat kağıdı varsa yaparım otoparkta.

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Abilerim, ikinizi de çok seviyorum :)

@Mustafa Arıkan abi, şu tavandaki gözlük kabı varya. O kabın içerisine yabancılar sürekli açık arka kamera yapıyorlar. Kabın içine ufak bi tft ekran gömüyor arka kamerayı izliyor. Bende kamera var ama geri vitese atınca double din teypten çıkacak şekilde takacağım. Sorum şu, o boşluğa lastik basınç sensörünün ekranını koysak orjinal dururmu, güzel olurmu :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Ebrar Tüfek yazdı:

@Mustafa Arıkan abi, şu tavandaki gözlük kabı varya. O kabın içerisine yabancılar sürekli açık arka kamera yapıyorlar. Kabın içine ufak bi tft ekran gömüyor arka kamerayı izliyor. Bende kamera var ama geri vitese atınca double din teypten çıkacak şekilde takacağım. Sorum şu, o boşluğa lastik basınç sensörünün ekranını koysak orjinal dururmu, güzel olurmu :)

Uğraşırsan olur neden olmasın. Güzel ekranlı bir kit bul. Özellikle ekran aydınlatması mavi filan olursa araçla uyumlu olur. Gerisi el becerisi

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Mustafa Arıkan yazdı:

Uğraşırsan olur neden olmasın. Güzel ekranlı bir kit bul. Özellikle ekran aydınlatması mavi filan olursa araçla uyumlu olur. Gerisi el becerisi

Anahtar bi gelsin de, onu da sipariş edeceğim mavi renkli olandan.

Bu işimi görür :)ea94b25084e6e7879b657d0b9d815b89.jpg

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

mavi olmaz :) Benim Astra forumunda actigim konuya bak.

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Metin Akbal yazdı:

mavi olmaz :) Benim Astra forumunda actigim konuya bak.

Arabanın iç konsolu ve gösterge aydınlatması tamamen mavi, sizin vites altı aydınlatmanıza bayıldım. Bende tam o tarz birşey istiyorum ama bizim arabaların torpidoları çok müsait değil bunu yapmaya. :(

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...