İçeriğe Yönlendir

Otomobillerin Rampa Performansı

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

Bu turbo polo sahibi ne yaptıysa aşırı yükten hararet tavana çıkmış..

Tam güçte sürmenin bir limiti var. 

Bu vag dizelide 2 dakikada hararet tepeye çıktı

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

%100 motor yükü ile pist, otoyol vs kullanımı yaptığım olmuştur ve olmaya devam ediyor. Sağlıklı motor veya kaliteli motor için sorun olmaz. Fiziksel olarakta tam yükte sürekli motor kullanımı imkansız 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

%100 motor yükü ile pist, otoyol vs kullanımı yaptığım olmuştur ve olmaya devam ediyor. Sağlıklı motor veya kaliteli motor için sorun olmaz. Fiziksel olarakta tam yükte sürekli motor kullanımı imkansız 

Aynen eski arabamda lpg ile Izmit otobandan Gerede cikisa kadar rampa ve onume cikan araclar haric 200+ km ile gittim (o arti kismi da 10 km gozunuzde cok buyutmeyin [emoji23]) Osmanciktan Rizeye kadar 150-190 km ile gittim (istisnai durumlar haric). Yaklasik 1000 km yolu arabanin en ust limitlerinde gittim ne yag eksiltmisti ne katalizor patlamisti. 200 liraya gittigim yolu 500 liraya geri geldim sadece tek sorun o oldu [emoji16]

Cok nadiren bu aracla da lpg ile 190 km ye kadar ciktim. Arabaya birsey olur korkusuyla gece gunduz uykularimi kaciramam.
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Yağ önemli. Ben hakiki organik fındık yağı koyuyorum. Organik zeytin yağı ile karıştırarak. Hem hafif oluyor hem sağlıklı.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Yağ önemli. Ben hakiki organik fındık yağı koyuyorum. Organik zeytin yağı ile karıştırarak. Hem hafif oluyor hem sağlıklı.
Radyatorede cay suyu oh mis. Arabanin hakki.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Ali Darbaz yazdı:

Fiesta ile can kurtaran rampasında basa basa çıkıp aşırı hararetten conta yakma olasılığını unutmayın. 

1.4 tdci fiesta varken Ankara'dan çıkıp CC'yi arabanın çıkamayacağı yüksek bir hıza ayarlayıp tüm rampaları o şekilde tapa gaz çıkardım, 140'ı filan geçmiyordu o şekilde. Şehiriçinden fazla yakıyordu tabi.

3-4 ay kullandım, alışamadım sattım sonra.

2001 Zetec-s ile de tapa gaz Ankara'ya gittim, dönüşte İzmit'te hararet çıktı, bir damla su kalmamış arabada. Hortum yırtılmış meğer. :D 

O kadar dikkatli kullanıp bakım yapıyoruz, gerektiğinde basalım diye, basmayacaksak neye yarayacak?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Benim 4 kişi full çıkarken bir kaçkez durkalk yapmak zorunda kaldığım , finaldede motorumu stop etirdiğim rampa. Araçta 400 kilo var ve 1 nci vitesde tırmanıp ara ara durmak beni zorlsmıştı. Şu rampayı çıkarken kortum acıkcası. Hararet göstergem yoktu bu da beni terettüt ediyordu.

Screenshot-2019-09-22-23-41-38-658-com-g

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben Qashqai ile 1:45 saatte Nevşehirden Ankaraya gittim. Hararet falan yükselmedi.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

doğan varken gündelik çıktığım yokuştur, arka lastik davlumbaza süretrdi genelde kalabalık olurduk orda. 1 defa da tümünü geri viteste çıkma durumu olmuştu zevklidir

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Peki bu rampayı bilenler ne yorum yapar

Gene ciddi yüksek eğimli. Ayteni 3 ten yukarı takamıyordum. 

Screenshot-2019-09-22-23-53-36-422-com-g

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Başlangıç rampası dolphin noktası. Işıklar yeşil yandı mı manifold temizliği için dip gaz 3.vites çıkarım orayı. Mazgaları atlarken patinaj çeker araç. Çok iyi geliyor motora o yol. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Servet Aydın yazdı:

Başlangıç rampası dolphin noktası. Işıklar yeşil yandı mı manifold temizliği için dip gaz 3.vites çıkarım orayı. Mazgaları atlarken patinaj çeker araç. Çok iyi geliyor motora o yol. 

Abi tbmm taşınmış. Abla 400 metre %14 eğim diyo.. sonra 1200 metre %18 eğim diyo yuhh. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

İşte yaptığım hesapların tuttuğuna kanıt. 

Gazanfer bilge bulvarını 3 ncü vitesde 60 65 km hızla tırmanıyorum. 

Rampanın eğimi %14 başlayıp %18 devam ediyormuş. 

Zaten araba %9 ancak tutabiliyor 4 ncü vitesde. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Kazayı biliyorum ve oraya araç giriş seçimi var. Şehir içi eğimi için yasal olarak yolun sınırı normal. Oraya araç giriş ve çıkışında denetim şart. Babam yukarıda Akçakoca evlerinde oturuyor. 1.0 suzuki Swift aracı yaşlı diye güvenlik olarak arka yolu tercih ediyor. Her ne kadar bakımlı olsa bile 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Burayı bilen varmı. 2 nci vites üstüne çıkamadım.. yol düz gözüksede gizli eğim var..

Screenshot-2019-09-23-00-16-49-260-com-g

Bol uçurumlu zeus yolunun zirvesi.

20170716-132454-HDR.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır
Bugün Umuttepeden dönerken indim o rampadan %18 tabelasını çekmem geçti aklımdan keşke çekseydim.
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Adnan Çakır yazdı:
Ali Darbaz yazdı:

Bugün Umuttepeden dönerken indim o rampadan %18 tabelasını çekmem geçti aklımdan keşke çekseydim.

Orayı biliyom tatil dönüşü istanbul trafiğinden kaçmak için kullanmıştım. Hanım çok korkmultu ormana girince...

Screenshot-2019-09-23-00-34-56-353-com-g

Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten

Ben fiestayı kullanırken araç ısınmıyor diye şikayet ederdim termostat açık kalmış meğersem ? Ayrıca onca sene fan açtığınıda duymadım.

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Bolu dağını 1,25 fiesta ile 4.viteste 80 yada 90 km/h ve 2,5 yeyişkin w çocuk ile çıktım hiç bir sıkıntı yaşamadım. Son hız olarak iniş aşağı 200 gördü otobanda. 

Selim Bilgin yazdı:

1.4 tdci fiesta varken Ankara'dan çıkıp CC'yi arabanın çıkamayacağı yüksek bir hıza ayarlayıp tüm rampaları o şekilde tapa gaz çıkardım, 140'ı filan geçmiyordu o şekilde. Şehiriçinden fazla yakıyordu tabi.

3-4 ay kullandım, alışamadım sattım sonra.

2001 Zetec-s ile de tapa gaz Ankara'ya gittim, dönüşte İzmit'te hararet çıktı, bir damla su kalmamış arabada. Hortum yırtılmış meğer. :D 

O kadar dikkatli kullanıp bakım yapıyoruz, gerektiğinde basalım diye, basmayacaksak neye yarayacak?

Bu rampayı bilirim çıkarken aracın motor sesi zevk veriyor ama inerken korkuyorum arkadan birisi çarpar diye.

Ali Darbaz yazdı:

Screenshot-2019-09-22-23-53-36-422-com-g

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Screenshot-2019-09-22-23-53-36-422-com-google-android-apps-maps.png
Ayten orda 3 u goruyorsa sukret. Ben bile 3 ten fazlasini goremedim [emoji16]

O rampanin sonundaki kavsaktan sol tarafta mezarlik var oradan Bağçeşme baglantisi var mezarliga cikiyor. Orayida tavsiye ederim tek araba gececek yer var 2 arac karsilasinca sikinti buyuk :)
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Metin Akbal yazdı:

Ayten orda 3 u goruyorsa sukret. Ben bile 3 ten fazlasini goremedim emoji16.png

O rampanin sonundaki kavsaktan sol tarafta mezarlik var oradan Bağçeşme baglantisi var mezarliga cikiyor. Orayida tavsiye ederim tek araba gececek yer var 2 arac karsilasinca sikinti buyuk :)

Işıkta durup kalkış yapınca 3 ncü viteside göremedik . 5000 rpm cevirip geri 3500 rpm düştüm. Zorlamadım. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

buralara gelirsen gezelim gel....

Bir gelirsem anında yanınızdayım zati :)

Vasfi Gişten yazdı:

Ben fiestayı kullanırken ..... Ayrıca onca sene fan açtığınıda duymadım.

aynen, sadece klima açınca açıyor fan, yadaçok sıcakta açıyorsa bile duyamıyoruz çünki inverter klima komrosörelerindeki fan gibi yavaş dönüyordur, yinede yazın sıcağında uzun yolda rampa çıktıktan sonra ani bir duruşla kaputu açıp baktığımda oldu, fan çalışmıyordu, özellikle merak edip bakmıştım... :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Google maps yada benzeri uygulamalarda yolların eğimini gösteren bir yazılım varmı ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...