Arif Aykın 5 Şubat 2020 Paylaş 5 Şubat 2020 M. Asım Kahraman yazdı: Bir akrabamın evinde misafirdim, bazı odalar zor ısınıyor galiba en uç petekler hep böyle dedi. Normal değil bir bakalım dedim, neredeyse evin bütün peteklerinin yarıdan aşağısı soğuk, bazılarının ise sadece üstten bir karış kısmı ısınıyor. Petek tıkalı olabilir diyeceğim fakat neredeyse hepsi böyle. Aklıma sirkülasyon pompasının yeterli basınç sağlayamaması veya tesisat bağlantı hatası geldi ama net bir cevap veremedim. Ne dersiniz? Kombi altındaki filtreleri temizlesin problem kalmayacaktır. Yapılması gereken adımlar; Kombi altındaki ana su giriş vanası kapatılır. kombi su basma vanası açılır ve mutfaktan sıcak su açılır. Sıcak su ilk başta gelecektir daha sonrasında küflü su gelebilir. Daha sonra peteklere giden su vanası kapatılır. filtrelerin üzerindeki somunlar sökülüp içerisindeki filtreler fırça yardımıyla yıkanır. Tekrar takıldığında kombi ortalama 1.5 ile 2 bar su basılır ve peteklere gidecek olan sıcak su vanası açılır. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 5 Şubat 2020 Paylaş 5 Şubat 2020 Arif Aykın yazdı: Kombi altındaki filtreleri temizlesin problem kalmayacaktır. Yapılması gereken adımlar; Kombi altındaki ana su giriş vanası kapatılır. kombi su basma vanası açılır ve mutfaktan sıcak su açılır. Sıcak su ilk başta gelecektir daha sonrasında küflü su gelebilir. Daha sonra peteklere giden su vanası kapatılır. filtrelerin üzerindeki somunlar sökülüp içerisindeki filtreler fırça yardımıyla yıkanır. Tekrar takıldığında kombi ortalama 1.5 ile 2 bar su basılır ve peteklere gidecek olan sıcak su vanası açılır. Ek olarak kombi çalışırken petekten gelen su vanası kapatılıp hemen ardından kombi kapatılırsa pislikler vana ile filtre arasına da sıkıştırılmış olur, aşağı kaçmaz. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 5 Şubat 2020 Paylaş 5 Şubat 2020 Arif Aykın yazdı: Geçen sene 265 tl ödemişim. Bu sene ise 300 TL. Geçen sene Aralık ayında takmıştım oda termostatı. Saat 23:00 - 06:00 arası 21 derece, 06:00-11:00 arası 22 derece 11:00-15:00 arası 21 derece (çocuk evde olmadığından hanımda kapıları camı açıp evi havalandırıp temizlik yapıyor) 15:00-23:00 arası 22 derece. Günlük plan bu şekilde ayarlı. Evet faturamız geldi. 32 günlük 355 TL. Bu ay 24 saat sürekli kombi aktif durumdaydı. Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 5 Şubat 2020 Paylaş 5 Şubat 2020 Metin Akbal yazdı: Ek olarak kombi çalışırken petekten gelen su vanası kapatılıp hemen ardından kombi kapatılırsa pislikler vana ile filtre arasına da sıkıştırılmış olur, aşağı kaçmaz. metin ankara'ya gelince haberim olsun seni eve götürücem su işleri bi sen hallet Yorum bağlantısı
Metin Akbal 5 Şubat 2020 Paylaş 5 Şubat 2020 metin ankara'ya gelince haberim olsun seni eve götürücem su işleri bi sen hallet [emoji4]Tobeee. Kalorifer sungeri tamiri yapan adam bunu mu yapamayacak [emoji23] 3 kisi topla ben gelirim [emoji23][emoji23] 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 5 Şubat 2020 Paylaş 5 Şubat 2020 400 lira geldi. Net 60m2 ev. Bitişik nizam. Ön arka cephe yalıtımlı. Bitişik cephelerden birinde 1,5 yalıtım yok. Yandaki bina eski, 2 katlı. banyo ve mutfak havalandırmaları hep açık. Ev ısısı 21’e sabit. Kombi hiç kapanmadı. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 5 Şubat 2020 Paylaş 5 Şubat 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: 400 lira geldi. Net 60m2 ev. Bitişik nizam. Ön arka cephe yalıtımlı. Bitişik cephelerden birinde 1,5 yalıtım yok. Yandaki bina eski, 2 katlı. banyo ve mutfak havalandırmaları hep açık. Ev ısısı 21’e sabit. Kombi hiç kapanmadı. Çok değil mi 60m2 ev için? Benim ev net 115m2 3+1 tüm odalar açık 355tl. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 5 Şubat 2020 Paylaş 5 Şubat 2020 988 tl geldi. ocak ayı faturası. geçen sene 780 tl gibiydi. 3 taraf açık, yan bitişik ev boş. hava daha soğuk olmasına rağmen yaptığım regraj ayarı işe yaramış görünüyor. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 5 Şubat 2020 Paylaş 5 Şubat 2020 Arif Aykın yazdı: Çok değil mi 60m2 ev için? Benim ev net 115m2 3+1 tüm odalar açık 355tl. Bence sizinki az değil mi Yorum bağlantısı
Arif Aykın 5 Şubat 2020 Paylaş 5 Şubat 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bence sizinki az değil mi Bilemedim şimdi sizde haklısınız😀 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 11 Şubat 2020 Paylaş 11 Şubat 2020 Gaz firması online işlemlere 2017 den bugüne tüketimi,ödediğim faturayı ve hava sıcaklığını içeren bir grafik yüklemiş. Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz.... Kırmızı: Aylara göre tüketim Mavi: Ödediğim tutarlar Sarı çizgi: Hava sıcaklıkları. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Şubat 2020 Paylaş 11 Şubat 2020 Benim tablodan anladığım : 2 yılda % 100 e yakın zam gelmiş.. Doğalgaz enflasyon sepetinin neresinde ? 3 Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 11 Şubat 2020 Paylaş 11 Şubat 2020 yeni tasındıgım evimize 5 gün dogalgaz kullanmıstık 148 lira fatura gelmiş e-devletten gördüm bugun ödedim Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 11 Şubat 2020 Paylaş 11 Şubat 2020 Mehmet Ozyurek yazdı: Benim tablodan anladığım : 2 yılda % 100 e yakın zam gelmiş.. Doğalgaz enflasyon sepetinin neresinde ? Dogan Arsiray yazdı: sapında. https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/297603-enflasyon-sepetinde-neler-var/?do=findComment&comment=3454165 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 11 Şubat 2020 Paylaş 11 Şubat 2020 Mehmet Ozyurek yazdı: Benim tablodan anladığım : 2 yılda % 100 e yakın zam gelmiş.. Doğalgaz enflasyon sepetinin neresinde ? 10 gün evde yoktuk 295 lira fatura gelmiş. Öyle çok da yakmıyoruz. Ev sabahtan akşama kadar güneş alıyor ve hava güzel buralarda. Yani doğalgaz enflasyon sepetinde değil de başka bir yerimizde. 😊 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 16 Şubat 2020 Paylaş 16 Şubat 2020 Merkezi sistem, pay ölçer, kuzey cephe, alt üst boş, 10 gün tüm petekler 2’de yandı, gece -17 gördüğümüz günler oldu. Sonuç; 651TL gelmiş. Geçen ay apartmana toplam 5300TL doğalgaz faturası gelmiş, bu ay 8500TL. Geçen havalar baya iyi gitmişti. Bu ay soğuğu hissettik, kışı gördük 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 16 Şubat 2020 Paylaş 16 Şubat 2020 Merkezi sistem, pay ölçer, kuzey cephe, alt üst boş, 10 gün tüm petekler 2’de yandı, gece -17 gördüğümüz günler oldu. Sonuç; 651TL gelmiş.Aldigin zam gitti. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 16 Şubat 2020 Paylaş 16 Şubat 2020 Metin Akbal yazdı: Mustafa Arıkan yazdı: Merkezi sistem, pay ölçer, kuzey cephe, alt üst boş, 10 gün tüm petekler 2’de yandı, gece -17 gördüğümüz günler oldu. Sonuç; 651TL gelmiş. Aldigin zam gitti. Trafik sigortasından kar ettiğim 100 lirayı buraya ekledim artık Ben böyle hesaplar yapmazdım ya neyse. 3 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 16 Şubat 2020 Paylaş 16 Şubat 2020 Trafik sigortasından kar ettiğim 100 lirayı buraya ekledim artık [emoji4] Ben böyle hesaplar yapmazdım ya neyse. [emoji4] [emoji23][emoji23][emoji23] Istersen yapma. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 16 Şubat 2020 Paylaş 16 Şubat 2020 Şimdi problem var; Alt üst katım boş, daireler müahite ait. Yöneticinin de 3 boş dükkanı bir de boş dairesi var. Önceki ay buralar kapalıymış. Bende faturaları görünce aramıştım. “Hepsini açtırdım” demişti. Ancak bu ay faturalar gelince gördükki açmamışlar. Boş daireler sadece ortak alan gideri faturalandırılmış. Tüketimleri sıfır görünüyor. Şimdi yarın yönetici ile görüşeceğim. Sanıyorum ki hoş bir konuşma olmayacak Bakanlığa şikayet etmek ile korkutacağım ama ne olur bilemiyorum. Başına gelen var mı daha önce? 2 Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 17 Şubat 2020 Paylaş 17 Şubat 2020 Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı: Alt, üst komşunun yakması ve ev yalıtımı çok önemli. Bizim kombi ısıtma suyu 45 dereceyle kışın başında açılır yaza kadar hiç kapatılmaz. Bursada 160 m2 evin tüm odaları yanar ve sıcaklık gündüz 23 gece 21 derece falan olur. Geçen yıl doğalgaz faturamız max 180 lira oldu. Fakat sürekli ılık su dolaştığı için aylık elektrik tüketimi 50-60 kWh civarında artıyor. Bence kombimiz Protherm Lynx fazla elektrik tüketiyor. kWh geçen kış 35 kuruştu bu kış 52 kuruş oldu bakalım bu elektrik faturamız ne kadar artacak. aralık-ocak döneminde 200 lira gelen fatura yıllık bakımdan sonra ocak-şubat döneminde 160 lira geldi. Parça değişmedi sadece filtre vs temizliği %20 tasarruf ettirdi Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 17 Şubat 2020 Paylaş 17 Şubat 2020 Mustafa Arıkan yazdı: Şimdi problem var; Alt üst katım boş, daireler müahite ait. Yöneticinin de 3 boş dükkanı bir de boş dairesi var. Önceki ay buralar kapalıymış. Bende faturaları görünce aramıştım. “Hepsini açtırdım” demişti. Ancak bu ay faturalar gelince gördükki açmamışlar. Boş daireler sadece ortak alan gideri faturalandırılmış. Tüketimleri sıfır görünüyor. Şimdi yarın yönetici ile görüşeceğim. Sanıyorum ki hoş bir konuşma olmayacak Bakanlığa şikayet etmek ile korkutacağım ama ne olur bilemiyorum. Başına gelen var mı daha önce? nasıl yani bos dairelerin peteklerinimi actırcaksın. Yorum bağlantısı
Recommended Posts